Kezdőlap (Felsőfokú végzettség)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Felsőfokú végzettség

Karrier  Felső vezető  Felsővezető

Felsőfokú végzettséghez, különösen szakirányhoz nem kötődik a researcher munkakör, viszont fontos az idegennyelv-ismeret (az angolnyelv szinte elengedhetetlen), a jó kapcsolatteremtő képesség és a kreativitás.


életévét - felsőfokú végzettségű személy esetén 30. életévét - be nem töltött, a munkaviszony létesítéséhez szükséges feltételekkel rendelkező, a munkaügyi központ által nyilvántartott munkanélküli, feltéve, ha munkanélküli járadékra a tanulmányainak befejezését követően nem szerzett jogosultságot.

Az anyák mutatóit megfigyelve érdekes, hogy csak igen kis hányaduknak van felsőfokú végzettsége (14 százalék), a legidősebbek szüleinél még a főiskolai végzettség is ritkának mondható.

Négy börzét gyűjtöttem össze nektek, amin mindenképpen érdemes részt vennetek, ha közép-, vagy felsőfokú végzettséggel állást kerestek, vagy váltanátok a jelenlegi munkahelyetekről.

Érdekesség, hogy a felsőfokú végzettségűektől eltérően a gimnáziumot, vagy szakközépiskolát végzettek azonnal az iskola befejezése után megjelentek a munkaügyi kirendeltségeken.

Képzés
- A médiában általában nem kérdezik, mi a végzettséged, csak azt, hogy mit csináltál eddig, mihez értesz, mire vagy képes. Aki sokra akarja vinni, annak azért elengedhetetlen a ~ (de nem szükséges, hogy ez kifejezetten újságírás-kommunikáció szakirány legyen).

Ez a tendencia a magasabb végzettségű nők körében jóval erősebb, mint a kevesebb osztályt végzettek között. Egy aktuális német kutatás arról számol be, hogy a ~gel rendelkező 30 és 44 év közötti nők 27 százaléka nyilatkozott úgy, ...

Diploma esetén érdemes a végzés idejét is pontosan megjelölni valamint azt, hogy a pályázó milyen szakon szerezte azt. A középiskolai tanulmányokat csak abban az esetben érdemes feltüntetni, ha a pályázó nem rendelkezik ~gel.

és széleskörűen rendezi a külföldön szerzett bizonyítványok és oklevelek elismerésével kapcsolatos feladatokat, és az ezeket ellátó intézmények hatásköreit. A törvény kiterjed az alap-, a közép- és felsőfokú szakképesítés elismerésére, a tudományos fokozat honosítására, a ~hez ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fizetés, Karrier, Tudás, Kommunikáció, Önéletrajz?

◄ Felső vezető   Felsővezető ►
 
RSS Mobile