Kezdőlap (Felmondási idő)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Felmondási idő

Karrier  Felmondás  Felső vezető

Felmondási idő
A felmondási idő a Munka Törvénykönyve szerint legalább 30 nap, az egy évet azonban nem haladhatja meg. A munkáltatói rendes felmondás kézhezvételét követő naptól a munkaviszony utolsó napjáig tart. Az Mt.


A felmondási idő
A Munka Törvénykönyve 30 napban határozza meg a felmondási idő hosszának minimumát, 1 évben a maximumát.
Végkielégítés ...

A felmondási idő lejártát követően, tehát a munkaviszony megszűnésekor mindentől függetlenül mindenképpen érdemes regisztrálni a területileg illetékes munkaügyi központnál, hiszen egyrészt csak ebben az esetben marad az egyén biztosított, azaz csak így veheti igénybe például az egészségügyi, ...

- A felmondási idő megállapításának szabályairól és arról, hogy
- A munkáltató kollektív szerződés hatálya alá tartozik-e
A munkaviszony megszűnése és megszüntetése: ...

Leépítés: felmondási idő, végkielégítés
Munkaerő-piaci körkép az Európai Unió tagállamaiban - Svédország
A Fidesz volt kommunikációs főnöke vezeti a Krónikát ...

Légy lojális a ~ alatt. A ~ alatt nagy a kísértés, hogy félvállról vedd a munkát, becsmérlő megjegyzéseket tegyél munkaadódra vagy új munkahelyedet dicsérd kollégáid előtt. Aki profin és hosszú távra tervez, az utolsó percig nem érezteti, hogy lélekben már márshol jár.

~d biztosan van, hiszen van alapból a munkaszerződésedben egy adott ~ (ez általában 30 nap, de nézd meg, mert lehet, hogy nálad több), és erre jönnek a plusz napok a munkában töltött évek alapján (3 év után +5 nap, 5 év után +15 nap, 8 év után + 20 nap, 10 év után + 25 nap.

napjától 90 napos ~vel 2005. 05. 04. napjára felmondta, egyúttal a munkavégzési kötelezettség alól is felmentette. A munkáltató a munkavállalónak a 2004. II. III. IV. valamint 2005. I. negyedévére, mint álláskeresési járadék szempontjából irányadó időszakra összesen 1.200.

Rendes felmondás esetén a munkaviszony nem azonnali hatállyal, hanem csak bizonyos mértékű ~ elteltével szűnik meg. A ~ 30 nap, amely a munkáltató által munkaviszonyban töltött időtől függően hosszabbodik meg. A ~ mértékét az alábbi táblázat tartalmazza: ...

Mennyiben a munkavállaló szünteti meg jogellenesen a jogviszonyt, akkor a munkáltató a ~re járó átlagkeresetének megfelelő összeget és kártérítést követelhet.

Az addig biztosnak hitt élet romba dől; a megélhetés kétségesség válik, kiszakad a megszokott napi rutinból. Jobb esetben kap egy hosszabb-rövidebb ~t, esetleg végkielégítést, mellyel időt nyerhet, sokak azonban ettől a lehetőségtől is elesnek.

felmondása esetén, továbbá, ha a több szakszervezet által kötött kollektív szerződésnél valamely szakszervezet felmondása következtében a szakszervezetek - (5) bekezdés szerinti - együttes reprezentativitása nem áll fenn, a foglalkoztatáspolitikáért felelős miniszter - hivatalból - a ~ ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Felmondás, Munkaviszony, Fizetés, Munkaszerződés, Álláskereső?

◄ Felmondás   Felső vezető ►
 
RSS Mobile