Kezdőlap (Felmondás)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Felmondás

Karrier  Felkészítő program  Felmondási idő

Megszűnik a felmondási védelem?
8 mondat, amit SOSE higgy el a munkáltatódnak!
Köztisztviselők, kormánytisztviselők, figyelem!
Képzeld el.
Mától változnak a szabadságokra vonatkozó szabályok!!! ...


Karriertanácsok " A munkahelyen " Felmondás
Felmondás
Karriertanácsok böngészése ...

Rendes felmondás
A rendes felmondás joga mind a munkáltatót, mind a munkavállalót megilleti.

Felmondási idő
A felmondási idő a Munka Törvénykönyve szerint legalább 30 nap, az egy évet azonban nem haladhatja meg. A munkáltatói rendes felmondás kézhezvételét követő naptól a munkaviszony utolsó napjáig tart. Az Mt.

A felmondási idő
A Munka Törvénykönyve 30 napban határozza meg a felmondási idő hosszának minimumát, 1 évben a maximumát.
Végkielégítés ...

E ~i korlátozás alapján a nyugdíjasnak még nem minősülő, de a munkavállalóra irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt éven belül álló munkavállaló határozatlan tartamú munkaviszonyát a munkáltató csak bizonyos kötöttségekkel és szabályok betartásával mondhatja fel.

A ~i idő lejártát követően, tehát a munkaviszony megszűnésekor mindentől függetlenül mindenképpen érdemes regisztrálni a területileg illetékes munkaügyi központnál, hiszen egyrészt csak ebben az esetben marad az egyén biztosított, azaz csak így veheti igénybe például az egészségügyi, ...

b) ~át,
d) hatályának megszűnését.

- A ~i idő megállapításának szabályairól és arról, hogy
- A munkáltató kollektív szerződés hatálya alá tartozik-e
A munkaviszony megszűnése és megszüntetése: ...

Rendes ~ indoka ugyanis csak az alkalmazott képességeivel öszszefüggő aggályok, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartás vagy a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. Rendkívüli ~hoz ennél súlyosabb indokok kellenek.

Rendes ~ - Notice
határozatlan idejű munkaviszony megszüntetésének általános formája
Rendkívüli ~ - Notice ...

A rendes ~t a munkáltató indokolni köteles. A ~ indokának valósnak kell lennie, amely a munkavállaló képességeivel, munkaviszonnyal, kapcsolatos magatartással vagy a munkáltató működésével kapcsolatos. A ~i idő legalább 30 nap ...

Leépítés: ~i idő, végkielégítés
Munkaerő-piaci körkép az Európai Unió tagállamaiban - Svédország
A Fidesz volt kommunikációs főnöke vezeti a Krónikát ...

napjától 90 napos ~i idővel 2005. 05. 04. napjára felmondta, egyúttal a munkavégzési kötelezettség alól is felmentette. A munkáltató a munkavállalónak a 2004. II. III. IV. valamint 2005. I. negyedévére, mint álláskeresési járadék szempontjából irányadó időszakra összesen 1.200.

arról nem rendelkezik, hogy a ~t papírra kell vetni. Ugyanakkor a nyilatkozatot alá is kell írni, így teljes a tartalma bizonyítva, hogy a ~ az ennek megtételére jogosult munkáltatói jogkör gyakorlójától származik.

Az addig biztosnak hitt élet romba dől; a megélhetés kétségesség válik, kiszakad a megszokott napi rutinból. Jobb esetben kap egy hosszabb-rövidebb ~i időt, esetleg végkielégítést, mellyel időt nyerhet, sokak azonban ettől a lehetőségtől is elesnek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fizetés, Önéletrajz, Interjú, Karrier, Álláskereső?

◄ Felkészítő program   Felmondási idő ►
 
RSS Mobile