Kezdőlap (Felmondás)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Felmondás

Karrier  Felkészítő program  Felmondási idő

Megszűnik a felmondási védelem?
8 mondat, amit SOSE higgy el a munkáltatódnak!
Köztisztviselők, kormánytisztviselők, figyelem!
Képzeld el.
Mától változnak a szabadságokra vonatkozó szabályok!!! ...


Karriertanácsok " A munkahelyen " Felmondás
Felmondás
Karriertanácsok böngészése ...

Rendes felmondás
A rendes felmondás joga mind a munkáltatót, mind a munkavállalót megilleti.

Felmondási idő
A felmondási idő a Munka Törvénykönyve szerint legalább 30 nap, az egy évet azonban nem haladhatja meg. A munkáltatói rendes felmondás kézhezvételét követő naptól a munkaviszony utolsó napjáig tart. Az Mt.

A felmondási idő
A Munka Törvénykönyve 30 napban határozza meg a felmondási idő hosszának minimumát, 1 évben a maximumát.
Végkielégítés ...

E felmondási korlátozás alapján a nyugdíjasnak még nem minősülő, de a munkavállalóra irányadó öregségi nyugdíjkorhatár betöltését megelőző öt éven belül álló munkavállaló határozatlan tartamú munkaviszonyát a munkáltató csak bizonyos kötöttségekkel és szabályok betartásával mondhatja fel.

A felmondási idő lejártát követően, tehát a munkaviszony megszűnésekor mindentől függetlenül mindenképpen érdemes regisztrálni a területileg illetékes munkaügyi központnál, hiszen egyrészt csak ebben az esetben marad az egyén biztosított, azaz csak így veheti igénybe például az egészségügyi, ...

b) felmondását,
d) hatályának megszűnését.

- A felmondási idő megállapításának szabályairól és arról, hogy
- A munkáltató kollektív szerződés hatálya alá tartozik-e
A munkaviszony megszűnése és megszüntetése: ...

Rendes felmondás indoka ugyanis csak az alkalmazott képességeivel öszszefüggő aggályok, a munkaviszonnyal kapcsolatos magatartás vagy a munkáltató működésével összefüggő ok lehet. Rendkívüli felmondáshoz ennél súlyosabb indokok kellenek.

Rendes felmondás - Notice
határozatlan idejű munkaviszony megszüntetésének általános formája
Rendkívüli felmondás - Notice ...

A rendes felmondást a munkáltató indokolni köteles. A felmondás indokának valósnak kell lennie, amely a munkavállaló képességeivel, munkaviszonnyal, kapcsolatos magatartással vagy a munkáltató működésével kapcsolatos. A felmondási idő legalább 30 nap ...

Leépítés: felmondási idő, végkielégítés
Munkaerő-piaci körkép az Európai Unió tagállamaiban - Svédország
A Fidesz volt kommunikációs főnöke vezeti a Krónikát ...

napjától 90 napos felmondási idővel 2005. 05. 04. napjára felmondta, egyúttal a munkavégzési kötelezettség alól is felmentette. A munkáltató a munkavállalónak a 2004. II. III. IV. valamint 2005. I. negyedévére, mint álláskeresési járadék szempontjából irányadó időszakra összesen 1.200.

arról nem rendelkezik, hogy a felmondást papírra kell vetni. Ugyanakkor a nyilatkozatot alá is kell írni, így teljes a tartalma bizonyítva, hogy a felmondás az ennek megtételére jogosult munkáltatói jogkör gyakorlójától származik.

A munkahelyváltáskor ismét nagyon számit az idötényezö, akár lejárt a szerzödés, akár azonnali a felmondás, a kapkodás végzetes lehet.

Az addig biztosnak hitt élet romba dől; a megélhetés kétségesség válik, kiszakad a megszokott napi rutinból. Jobb esetben kap egy hosszabb-rövidebb felmondási időt, esetleg végkielégítést, mellyel időt nyerhet, sokak azonban ettől a lehetőségtől is elesnek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fizetés, Önéletrajz, Interjú, Karrier, Álláskereső?

◄ Felkészítő program   Felmondási idő ►
 
RSS Mobile