Kezdőlap (Álláskeresés)

 Karrier 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Álláskeresés

Karrier  Állásinterjú  Álláskeresési eszköz

Álláskeresés: a kismamák hátrányban
Karrier
'A terhes nők nagyon gyakran ki vannak téve a diszkrimináció veszélyének' - foglalja össze a megállapításokat Eden King, a virginiai George Mason Egyetem pszichológusa, valamint a tanulmányok elkészítése során közreműködő Michelle Hebl, ...


Álláskeresés munka mellett
Eddig általában az első munkahely megszerzéséről, az ott kialakítandó magatartásról írtunk nektek. Mi van akkor, ha ugyan van munkahelyed, de nem éppen olyan, mint amit elképzeltél. Keress újat! Hogy hogy is tedd ezt, erről szól alábbi cikkünk. ...

Álláskeresés
Angol állásnevek magyarul
Sok álláshirdetésben angolul jelölnek meg egy-egy pozíciót. Nem mindig egyértelmű mit is takarnak ezek a pozíciónevek ...

Álláskeresés Internetes közösségi oldalak segítségével

Tudjuk mennyire időigényes és kihívásokkal teli manapság az álláskeresés, ezért arra gondoltunk, hogy könnyebbé tesszük ezt a hozzánk forduló álláskeresők számára.

Álláskeresés-pályázás (22)
Bölcsi-ovi-bébiszitter (7)
Egyéb (20)
GYED-GYES alatt (7)
GYED-GYES utáni visszatérés (23)
Nincs kategorizálva (1)
Újra munkában (16)
Várandósan dolgozni (6) ...

~ nehéz időkben
Kinyomtatom Elküldöm
Az álláskeresés kemény dolog. Különösen így van ez recesszió, gyengélkedő gazdaság esetén. Még rossz munkaerő-piaci feltételek mellett is javíthatjuk azonban esélyeinket néhány egyszerű szabály betartásával.

~i támogatás

A november 1-jével hatályba lépő álláskeresési támogatás nem csak a nevében, hanem összegét tekintve, ...

~i ellátás megállapításához szükséges dokumentumok:
* Igazolás a vállalkozói igazolvány visszaadásáról/ vállalkozói tevékenység megszüntetéséről
* OEP igazolvány
* Bankszámla szám -amennyiben rendelkezik vele
* Magánnyugdíj belépési nyilatkozat - amennyiben tagja ...

~i segély
Ki jogosult álláskeresési segélyre?
Az álláskeresési segélynek három speciális típusa van.

Az álláskeresés egyszerre életmód, és technika
Egyrészt minél szélesebb körben fel kell kutatnunk a potenciális állásajánlatokat, álláslehetőségeket, hogy a választás lehetősége szélesedjen.

Online álláskeresés
Egyre népszerűbb módja az álláskeresésnek - főleg a fiatalabb korosztálykörében - az online álláskeresés. Az álláskeresők számának növekedésével párhuzamosan bővült a webes kínálat is. Ez a módszer minden eddiginél egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a jelentkezést.

~ az állásbörzén
Mire jó az Állásbörze?
A börzék olyan speciális álláskeresési fórumok, ahol személyesen találkozik a munkaerőpiac két fő résztvevője, a munkaadó és a munkavállaló.

~ felsőfokon
Sokaknak még diplomával, nyelvvizsgával is nehéz jó állást találni - főleg pályakezdőként. Agilis fiatalokat kérdeztünk arról, ők milyen módszerben hisznek kezdőként. hisznek.

~ a Helykeresővel a győri egyetemen
Diszkriminál a felsőfokú szakképzés?
Nők és férfiak Magyarországon ...

Az álláskeresés során az első benyomás, a 'belépő' rendkívűl fontos. Mi az aminek alapján a fejvadászok vagy munkáltatók információkat kapnak a jelentkezőről? AZ ÖNÉLETRAJZ.

Az álláskeresésben fontos szerepet tölt be a jelentkezés módjától függetlenül. Elkészítésénél fontos szem előtt tartania, hogy az önéletrajz egy bemutatkozó anyag, amellyel leendő munkáltatóját kell meggyőznie, hogy Ön az aki a legmegfelelőbb az adott állásra.

Az álláskeresési segélyt a jövőben nem hónapra, hanem napokra kell megállapítani. Ez annak a munkanélkülinek jár, akinek csak 5 év van még hátra a nyugdíjazásáig, és 45 napon át álláskeresési járadékban részesült.

Intenzív álláskeresés támogatása
Ez a típusú munkanélküli-ellátás érdekeltté teszi a munkanélküli-járadékot kimerítő állástalanokat az álláskeresésben és a munkaügyi központokkal való együttműködésben. A juttatás összege az öregségi nyugdíjminimum 85 százaléka, és 180 napra folyósítható.

› Variációk álláskeresésre - 3 hónap
› Kell-e a diploma a munkavállaláskor
Távmunka keresési tapasztalatok ...

Fontos, hogy olyan tanácsadó céget találjon, aki nem csak továbbítja az önéletrajzát, hanem valóban foglalkozik is Önnel, és valódi tanácsadói szolgáltatást nyújt, végigkíséri Önt az egész álláskeresési folyamat során. (Ajánlott forrás ehhez: a Workania.

Sajnos az első benyomás ereje mindig végig fog kísérni minket az álláskeresés során. A statisztikák szerint körülbelül 2 percet foglalkoznak egy önéletrajzzal, de ez nagyon optimista kijelentés!!!!!Az első, amit meglátnak és szemügyre vesznek az a fénykép! ...

Karrier-menedzsment - álláskeresési készségek, információk
Az elmúlt másfél évtizedben az egyetemeken és főiskolákon a hallgatói létszám felduzzadt, a munkaerőpiacon komoly versenyhelyzet alakult ki a fiatalok közt. A diákok első szűrését már nem az oktatási intézmények, hanem a munkaadók végzik.

Gyakorlati helyek keresésekor számos álláskeresési technikát kiprobálhatunk. Az utolso félévben már minden vonalon teljes gözzel beindulhatunk, s nem lesz eredménytelen. A komolyabb interjuk után nem szabad abbahagyni a kampányt! ...

Az első felmerülő választ hosszas töprengés és gondolkodás nélkül jelölje be, ezáltal lesz értékelhető a teszt és így kaphat akár a tanácsadó, akár a jelölt önmagáról reális képet, ami mindenképpen nagy segítség lesz a további álláskeresés során.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Önéletrajz, Karrier, Interjú, Állásinterjú, Fizetés?

◄ Állásinterjú   Álláskeresési eszköz ►
 
RSS Mobile