Kezdőlap (SMTP)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

SMTP

Informatika  SMS  Snapshot

SMTP - Informatikai fogalomtár
(Simple Mail Transfer Protocol = egyszerű levél átviteli protokoll) ...


SMTP
Simple Mail Transfer Protocol
(egyszerű postázó protokoll)
TCP/IP ...

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol)
Interneten levéltovábbítást lehetővé tévő protokoll, általában TCP-n keresztül
S/MIME (Secure/MIME) ...

SMTP
az Internetben is használt elektronikus levelezési protokoll, a TCP/IP része, amely rögzíti a levél címzési és nyomkövetési funkcióit (Simple Mail Transfer Protocol). A levelező programokban be kell állítani ahhoz, hogy levelet tudjunk küldeni.

SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) - SMTP (egyszerű levéltovábbító protokoll)
SNA (System Network Architecture) - SNA (hálózati rendszer architektúra)
snail mail - papírra írt levél ...

~ (Simple Mail Tranfer Protocol): Internetes protokoll elektronikus levelezéshez, amely csak 7 bites ASCII kódokból álló szövegek átvitelére volt alkalmas, ezért utólag kiegészítették ékezetes szövegek és bináris állományok átvitelére is alkalmas eljárásokkal.

1. ~
(Simple Mail Transfer Protocol): Az Interneten zajló levelezés alapja. Alkalmazást leíró 7 bites protokoll. Az elektronikus levelek kézbesítő protokollja.
2. ESMTP ...

~ kiszolgáló: Az ~ protokollalapján működő, ~ szolgáltatást ellátó kiszolgáló neve, ami lehet program vagy számítógép is.
sux: Sucks - "Erős nemtetszés kifejezése" magyarul nagyon rossz.
[Vissza] ...

=>~; =>packet-switched network;
(mouse-) click
(egér-) kattintás
(és nem 'klikkelés'!!) ...

Az ~ és a HTTP protokoll üzenetei számos más internetes protokollhoz hasonlóan néhány típus: érték alakú fejlécből és egy törzsből állnak.

Az ~ szerver kikeresi a neki átadott levélből a címzett e-mail címét és átadja a levelet célcímen működő ~ szervernek. Az ottani ~ szerver beteszi a címzett személy postaládájába az általunk küldött levelet.
Levél fogadása ...

~, POP3

Az e-mail az Internet egyik leglényegesebb szolgáltatása. Az Internet minden felhasználója ismeri és használja, mint az egymás közötti kapcsolattartás eszközét. A levelezés alapvetően két protokollra épül: az ~ és a POP protokollra. Egy kapcsolat épül fel a két gép között.

Használja az RFC#822, ~, MIME, IMAP és NNTP protokollokat. Így tud például Network Newst olvasni, cikkeket feladni, bináris fájlokat küldeni és fogadni, távoli postafiókokkal dolgozni, és nem utolsó sorban leveleket kezelni.

Sok levelezőprogramot és sok féle levéltovábbítási protokollt alkalmaznak, a levéltovábbíáts körül kiemelhetjük az ARPANET-ből az ~-t (Simple Mail Transfer Protocol). Az üzenetküldés általános problémáját hivatott megoldani a CCITT X.

Ezek mondják meg, hogy az üzenetek hogyan legyenek csomagokra bontva, és az egyes csomagok hogyan jussanak el a célszámítógépig.
Egyéb internetes protokollok:
HTTP: a Web protokollja
POP3, ~: elektronikus levelezést szabályzó protokollok
IRC: a chat protokollja ...

- ~: Egyszerűsített e-mail küldő protokoll. Angol nyelvterületen meghonosodott, eredetileg 7-bites kódolási eljárás. Angol mozaikszó. Eredetije: Simple Mail Transfer Protocol.
- Socialist International: Lásd: Szocialista Internacionálé! ...

~ : (Simple Mail Transfer Protocol)
Az elektronikus levelek küldésének szabványa.
SQL : Structured Query Language: Strukturált(több elemből felépített) lekérdező nyelv.
Számrendszer : A számábrázolási rendszer vagy számrendszer meghatározza, ...

a közismert 7-bites ~ levelezési proto- kollnak újabb, 8-bitesre bővített változata;
használata terjed, de még en általános;
=>protocol; =>e-mail; =>~;
Ethernet ...

~ X.400
MICE
európai (kísérleti) projekt az Internet hálózatra épülő multimédia és videokonferencia szolgáltatások bevezetésére
MBONE multicasting
MIME (Multipurpose Internet Mail Extensions) ...

Az ~ (Simple Mail Transfer Protocol) átjáró segítségével a Microsoft Mail felhasználók ugyanolyan egyszerűen válthatnak üzeneteket az Internet,valamint más,az ~-t támogató rendszerek felhasználóival,mint a helyi felhasználókkal.Ez az átjáró arra is használható,hogy az ~ gerincvonalon -pl.

A gyártó szerint a készülék képes ~ szerverként mind relay, mind fogadó módban üzemelni. A kliensek felé csak POP3 protokollal tud kommunikálni, ami bizonyos felhasználóknak nem biztos, hogy elég.

Mivel az ~ a soremelést veszi a parancs végének, ennek a "karakternek" különleges szerepe van mind az ~, mind a POP3, IMAP4 kommunikációban - és még sok más protokollban.

Az E-mail kiszolgálók párbeszédpanelen a bejövő (POP3) és a kimenő (~) levelek továbbítását végző szerverek neveit adhatjuk meg. A bejövő levelezőszerver címét kell megadni először, mint például mail.szolgaltato.hu.

Az utolsó problémát elkerülhetjük, ha SSL-lel titkosítva töltjük le és adjuk fel leveleinket, vagyis ha letöltéshez POP3/SSL-t, a feladáshoz pedig ~/SSL-t használunk (és bízunk abban, hogy maga a szolgáltató nem adja ki a forgalmi adatokat).

A legrégibb és legelterjedtebbnek ~-kiszolgáló megvalósítás Unix gépeken.
Serialz
Kereskedelmi (fizetős) szoftver illegális használatához szükséges kódkulcs. Gyakran terjednek levélben, P2P hálózaton a serialz fájlnak álcázott vírusok.

A levelezőszerverek egymás között az Interneten az ~ protokoll segítségével továbbítják a leveleket a címzett postafiókjáig.
Félsz a webes adatlopástól? Unod már a postafiókodat megtöltő reklámleveleket? A megoldásért katt ide!
Nyomtatható verzió ...

MIME
Más néven Metamail. Az Internet eredeti, ~ levelező protokolljának 1992-ben bevezetett kiterjesztése, amellyel 8 bites karaktereket tartalmazó (ékezetes) szöveges vagy bináris (multimédia) állományok is továbbíthatók elektronikus lev ...

Nemzetközi szabvány az elektronikus levelezéshez. Az Internet eredeti levelező protokolljánál (~) lényegesen több szolgáltatást nyújtó ~ Magyarországon elsősorban a kormányzati szférában terjed.
X Box 360 ...

# X.400 #
[ejtsd magyarosan: iksz 400]
Nemzetközi szabvány az elektronikus levelezéshez. Az Internet eredeti levelező protokolljánál (~) lényegesen több szolgáltatást nyújtó ~ Magyarországon elsősorban a kormányzati szférában terjed.
(=> e-mail) ...

Az RMKI vonala nem volt hozzáférhető még az egész KFKI számára sem (ezért volt szükség a Sztaki-KFKI kapcsolatra), és amikor az ELTE-BKE vonala már működött Bécs felé, még sokáig ez is csak a BKE nevezetes IBM gépe (Ursus) felhasználóinak állt rendelkezésére. Az ELTE X.25 feletti ~ segítségével ...

Az IETF "szabványosította" protokol VoIP, multimédia (üzenetek, video) kommunikációhoz.
~ - Simple Mail Transfer Protocol
SNMP - Simple Network Management Protocol
SSH - Secure Shell
TELNET - Terminal Emulation Protocol of TCP/IP
X-WIN - X Windows Systems (X10/X11) ...

\r\n\r\n SMS Short Message Service, rövidüzenet-szolgáltatás ~ Simple Mail Transfer Protocol SQL Structured Query Language, strukturált lekérdezőnyelv SQL System Query Language, lekérdezőnyelv-rendszer SSL Secure Socket Layer Strucc Structured Coding, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Internet, Protokoll, Hálózat, Számítógép, Információ?

◄ SMS   Snapshot ►
 
RSS Mobile