Kezdőlap (Kompatibilitás)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Kompatibilitás

Informatika  Kompatibilis  Konfiguráció

Windows Hardver-kompatibilitási Lista
Windows Hardware Compatibility List (WHCL, HCL)
Windows Hardver-kompatibilitási Lista ...


Kompatibilitás: Két hardvert vagy szoftvert kompatibilsnek nevezünk, ha egymással felcserélhetőek, vagyis mindkettő egyformán kezelhető, ugyanazt tudja.

Kompatibilitási mód
a Whistler úgy t?nik lehet?vé fogja tenni a régi Windows 95 és NT4-es programok/játékok futtatását. Egyel?re nem m?ködik túl jól.

kompatibilitás: Két eszköz, készülék, berendezés, program együttműködését, egymással való he­lyettesíthetőségét vagy összekapcsolhatóságát jelentő tulajdonság.

- Kompatibilitás más VocalTec gateway-ekkel és az iparág számos más termékével
- H.323.2 támogatás
- Távoli menedzsment ...

Kompatibilitás, screenshotok
Először egy egyszerű, néhány alapvető formázást tartalmazó Word dokumentumot nyitottam meg az OpenOffice szövegszerkesztővel.

Kompatibilitás
A kompatibilitás az együttműködés képességét jelenti különböző eszközök között. Két hardver eszköz akkor kompatibilis, ha egymással kicserélhetőek.
Információ ...

A kompatibilitási relációkat általában reflexív irányítatlan gráfokkal ábrázoljuk.

a kompatibilitásnak, s egyszerűsége miatt könnyebben is elsajátítható. Az
SQL86 ismertetése után röviden összefoglaljuk az SQL92 legfontosabb
változásait és lehetőségeit.

A kompatibilitás mellett nem csak a rendszer alapvető jellemzőit rögzítették, hanem a bináris és tárgy kód szabványos formátumát is elfogadták. Ennek alapját a System V R4 ág Executable and Linkable format (ELF) formátuma alkotta.

Ha kompatibilitási módban dolgozunk (pl. Word 2003 formátumot használunk), akkor a Méret párbeszédpanel helyett a régebbi verziókban megszokott Kép formázása párbeszédpanel jelenik meg.

1 Inkompatibilitás
1.1 Lexikális eltérések
1.2 Szintaktikus hibák
1.3 Szemantikai eltérések
1.4 Egyéb eltérések ...

- Akarom a választható hangsávokat és feliratokat, több nézőpontot, méretarány választást, szülői felügyeletet, gyors és lassú lejátszást, kiváló digitális képet, többcsatornás digitális hangot, kompatibilitást a Dolby Pro Logic dekóderekkel, ...

A hordozhatóságot segíti elő a Windows XP egy új szolgáltatása: a kompatibilitás-varázsló. Ez az ügyes ötlet onnan született, hogy nem minden program tűri el maga alatt a Windows XP-t, ilyenkor vissza kell állítani a verziószámot.

A MULTIFACE Interface kompatibilitása
Beta-Disk Interface
A MULTIFACE kompatibilis a Beta 4.0 vagy magasabb verziókkal. A MULTIFACE-t a Spectrum és a Beta Interface közé kell elhelyezni.

Az azonos protokoll használata teremti meg az összeférhetőséget (kompatibilitást). A mindenki által elfogadott, használatos protokollt célszerű prtokoll-szabványként megfogalmazni, kezelni és célként követni a fejlesztések során.

Ezeken belül fontos szempont a kompatibilitás kérdése, aminek két oldalról is meg kell va-lósulnia: hardver és szoftver oldalról.

Az LS120 meghajtó fejlesztésénél a nagy kapacitás mellett elsődleges cél volt a hajlékonylemezzel való kompatibilitás. Az A: meghajtó nevet éppen azért kapta, mert 1440 és 720 kbájtos lemezt írni és olvasni tud.

FAT (állományallokációs tábla): Az MS-DOS állományrendszere, elsősorban az MS-DOS-szal való kompatibilitást szolgálja.

OSI referenciamodell, köszönhetően a kompatibilitási törekvéseinek, rövid idő alatt számítógépek közötti kommunikáció elsődleges szabványa lett, s ma is a legjobb eszköz a hálózati technikák bevezetéséhez, tanukmányozásához.

Miközben 1000 Mbit/s (1Gbit) nyers adatátviteli sebességet nyújt, teljes kompatibilitást biztosít a korábbi eszközökkel. Ez lehetővé teszi több különféle adatátviteli közeg alkalmazását.

A legelterjedtebb a Microsoft egérdrivere és szabványa csak 2 gombot (bal, jobb) kezel (erre az egerek többsége egy hátoldali gombbal (MS kompatibilitás) átkapcsolható, de a gyártó által adott driver biztosan kezeli a középső 3. gombot is.

A rekord neve értékadó utasításban is szerepelhet, ha teljesül az értékadás kompatibilitás (a kifejezés bal oldalán álló változóba csak akkor tehetjük a jobb oldal értékét, ha az elfér a változóban).

Ugyanakkor hardver-kompatibilitási problémákba ütközhetünk. Például az újabb DAT meghajtók és CD írók közül sok nem kompatibilis a Linuxszal, kivéve persze, ha létezik hozzájuk kifejezetten Linuxos meghajtó is.

CISC
Történelmileg a számítógépiparban a CISC architektúrájú gépek domináltak. A piac nyomására, hogy megőrizzék a kompatibilitást, megtartva a régi utasításkészletet, egyre bonyolultabb gépi instrukciókat vezettek be a CPU családoko ...

EMC - Elektromágneses kompatibilitás
EOC - Embedded Operations Channel - Szolgálati csatorna (ADSL)
erősítés
ES - Errored Seconds - Hibás másodpercek száma (G.821)
ETS - European Telecommunication Standard - Európai távközlési szabvány ...

11b-nek nevezett szabvány közérthetőbb, könnyebben megjegyezhető márkaneve, valamint az ilyen eszközök kompatibilitásának is jelölése. Bármelyik gyártótól is szerezzük be az ilyen eszközeinket, működni fognak egymással.

Ezért hoztak létre a későbbiekben több különböző kódtáblát is. (Ami sajnos kompatibilitási gondokhoz vezetett) Manapság inkább a Unicode táblázatot használjuk, amelynek célja, hogy a különböző írásrendszerek karaktereit egy táblázatba gyűjtse össze.

egyszerűbb protokollt használ mint az európai "WAP", mely a Wireless Markup Language (WML) szerint működik, míg az i-Mode a "Compact Wireless Markup Language" (CWML) nyelvet használja; kompatibilitás a WAP/WML-el egy későbbi időpontban várható; ...

11i-2004 vagy WPA2 Wi-Fi Protected Access 2, egy manapság egyre jobban terjedő titkosítási forma biztonságos, de sajnos még kicsi a támogatottsága, illetve egyelőre kompatibilitási problémák is vannak vele.

hogy a szoftverek ékezetes betűket is meg tudjanak jeleníteni, megjelentek az ékezetes betűket is támogató karakterkészletek. Ezek a 0-tól 127-ig terjedő értékek terén az ASCII kódtáblával megegyeznek, így garantálják az azzal való kompatibilitást, ...

ellentétben a WAP-al, az i-Mode egy egyszerűsített HTML jelölő nyelvet, a C-HTML-t használja; ennek kompatibilitása a WAP/WML-el egy későbbi időpontban várható; ...

A kódrendszert főleg az IBM nagyszámítógépei alkalmazzák. Az ARPANET fejlesztői számára az ASCII és az EBCDIC közötti inkompatibilitás volt az első kihívás, amit a hálózatkapcsolás (internetworking) felvetett.

Kernel = Operációs rendszer futtató mag programja Kompatibilitás = Két eszköz, készülék, berendezés, program együttműködését, egymással való helyettesíthetőségét vagy összekapcsolhatóságát jelentő tulajdonság.

által még csak részben támogatott szabványjavaslat, mellyel a HTML-oldalak egyes elemei (szövegek és képek) önálló objektumokként kezelhetők, mozgathatók, változtathatók; a DOM szabvány elterjedése megoldhatja a mostani DHTML oldalak kompatibilitási ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Információ, Számítógép, Szoftver, Hálózat, Bináris?

◄ Kompatibilis   Konfiguráció ►
 
RSS Mobile