Kezdőlap (IP cím)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

IP cím

Informatika  Intranet  IP-cím

Ip címekről
Az ip címek az OSI elméleti rétegmodell 3. hálózati rétegében jelennek meg.


Ez az IP cím. Az üzenet kap egy fejlécet, hogy melyik számítógépről melyikre megy. A csomag tartalmaz egy sorszámot is. A címzett gép ezeket összeszedi majd sorrendbe rakja.

IP címzés
Két részre bontották a címet. Az első rész a hálózatot, a másik pedig a konkrét hosztot azonosítja. A hálózatok közti kapcsolatot a routerek biztosítják.
Az IP címformátum 32 bit hosszúságú.

IP cím, IP address: Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.

IP cím
Azonosítószám minden hálózatban, amelyben a kommunikáció a TCP/IP protokoll szerint folyik. A mai, 32 bites, IPv4 szabvány szerint, ez egy négy, pontokkal elválasztott, 1-3-számjegyű szám, 0 és 255 között.

IP cím Az internetre kötött számítógépek egyedi azonosítója, amely négy, egymástól ponttal elválasztott, 8 bites - 0 és 255 közötti - számból áll ...

IP cím (IP address; Internet Protocoll address)
Azonosító szám, amely meghatározza a hálózatra kapcsolódó számítógépek elérhetőségét ( Formája pl.: 195.70.32.223.) ...

IP címek
És végül az IP fejlécben olvasható a feladó és a célgép IP címe. A célgép címe az odaút kiválasztásához kell, a feladóé pedig a visszaút meghatározásában játszik majd szerepet.

IP Címzés
A TCP/IP hálózatokban a számítógépeket egységes címzési rend alapján azonosítjuk. Minden egyes gép egyedi hálózati címmel, az ún. IP-címmel rendelkezik. A címek 32 bitesek. A felírás 4 darab 8 bites decimális szám formájában történik.

IP cím
Ennek kiderítésére rengeteg módszer van. Windows 9x alatt egyszerűen írjuk be a Start menü / Futtatás...

IP címek menedzselése:
Internet Assigned Numbers Authority (IANA)
Regional Internet Registries
Internet Service Providers (ISP) ...

IP cím
Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.
ISBD(ER) ...

IP cím
Az internetre csatlakozó számítógépek egyértelmű azonosítására szolgáló számsorozat. Formátuma: négy szám, egymástól pontokkal elválasztva (aaa.bbb.ccc.ddd), ahol az egyes számok értéke 0-255 lehet.
ISDN ...

Az IP címek pontosan azonosítanak minden gépet, amelyik az Internethez kapcsolódik, azonban míg a számítógépeknek nem okoz gondot ezeknek a számoknak a megjegyzése és azonosítása, ...

A mi IP címünk a bizonyíték?!
Szeptemberben érkezik az Intel 6 magos processzora
Privacy Protector ...

Dot: az IP címekben és domain nevekben használt elválasztó pontok "előkelőbb" neve ...

RFC 1918 név IP címtartomány Címek száma Classful leírás Legnagyobb CIDR blokk (alhálózati maszk) Hosztazonosító mérete
24 bites blokk
10.0.0.0 - 10.255.255.255
16 777 216 ...

TCP/IP címek: Az interneten jelenleg használt címzési típus. Nem a leggyorsabb, nem a legbiztonságosabb, de mégis ez lett a legelfogadottabb. Alapja (jelenleg) 4 db byte. Minden byte értéke 0 és 255 között lehet. Például:195.199.100.65 ...

Az Internet decentralizált hálózat, mivel nincs egyetlen kitüntetett központi gépe, s néhány szerver meghibásodása esetén is működik. Az Internetre kapcsolódó számítógépek a kommunikációhoz címeket használnak, amit IP címnek nevezzük.

az Internet gépek hierarchikus domain név rendszerét nyilvántartó számítógép illetve az azon levő szoftver és adatbázis; távoli gépek hívásakor a névszerverek fordítják át a domain neveket IP címekké a DNS segítségével ...

Az Interneten levő minden számítógép - akár ügyfél,akár kiszolgáló,sőt azoknak minden hálózati kártyája - egyedi IP címmel rendelkezik annak érdekében,hogy megkülönböztethető legyen az Internet többi számítógépétől.

PING Egy másik számítógép (IP cím) megszólítása a ping-reply porton keresztül, meghatározott méretű csomag küldésének segítségével. Válaszként azt az időt kapjuk, amennyi a küldéstől az érkezésig telt el.

IP cím, amely 3-4 egy-két-háromtagú számcsoportból áll (pl. 128.112.23.7). Legtöbb esetben a hívó gép ún. nameservere (a név/szám konverziót végző adatbázis, ill. program) ismeri a név alakot és azt lefordítva hívja a számot.

Name Server (névkiszolgáló, névszolgáltató): Adat továbbítás előtt a hostcímből meg kell határozni a vele egyenértéku IP címet, és a küldemény hostcímét ezzel kell helyettesítenie.

Azok a szerverek, amelyek számon tartják az egyes IP címekhez tartozó számítógépneveket, illetve biztosítják ezek oda-vissza fordítását, mert a gépek csak a numerikus IP címeket tudják kezelni, az emberek viszont könnyebben megjegyzik a neveket.

A felhasználó számára nehéz az IP címet megjegyezni ezért a DNS rendszerben könnyebben megnevezhető nevet kötnek az IP címhez. Ennek is szabványa van. A domain név egyes részeit ponttal választjuk el egymástól.

protokolljai: az internet protokoll (IP), IP felügyeleti protokoll (Internet Message Protocol, ICMP), a hálózati (pl. megtudni a saját 6 byte-os ETHERNET címet) címet feloldó protokoll (Address Resolation Protocol, ARP), az IP címet ...

Tartománynév rendszer, tartományneveket IP címekké átalakító Internetes szolgáltatás.
Domain adminisztratív kapcsolattartó ...

Az internet-címekhez hozzárendelnek egy-egy nevet, így az internetre kötött szervereket már a nevük megadásával is elérhetjük, nem kell tudnunk az IP címüket.

telnet [] []
Az alábbi példák egyenértékűek, feltételezve, hogy a használt gépnév megfelel az IP-címnek.
telnet 152.66.76.1 ...

# IP address #
[ejtsd: áj pí ö'dresz vagy magyarosan: í pé adressz]
{magyarul: IP cím}
Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.
(=> domain) ...

Nemzetközi bevezetés alatt levő új internet protokoll, mely a jelenlegi IPv4-et (32 bites cím) fogja felváltani. Jellemzői: 128 bites IP címek (hexadecimális és ':' az elválasztó), nagyságrenddel gyorsabb átvitel lehetősége, nagyobb adatbiztonság, ...

DNS (Domain Name System)
Tartománynév rendszer, tartományneveket IP címekké átalakító Internetes szolgáltatás.

DDNS
Dynamic DNS, vagyis dinamikus DNS rendszer, mely lehetővé teszi a domain névhez tartozó adatok valós idejű frissítését a névszervereken. Rendszerint olyan gépeknél használják, melyek dinamikus IP címmel vannak ellátva.

az a protokoll, amelynek segítségével internet gazdagépek (hosts) - IP címek alapján -egymással kommunikálnak;
az IP protokoll lehetővé teszi, hogy különböző gépek, különböző hálózatokon keresztül kommunikáljanak; ...

Az eredményt a Windows által automatikusan létrehozott Hálózatok ikon megnyitásával nézhetitek meg. Természetesen akár fix ip-t, akár automatikus ip címet adhattok meg, munkacsoportokat alakíthattok vagy megváltoztathatjátok gépetek nevét, ...

Ez a gép lett az első Magyarországi DNS szerver, ez szolgálta ki sokáig a .hu domaint a 192.84.225.1-es IP címről. Horváth Nándor volt ennek a gépnek, az UUCP node-nak, DNS szervernek és a fent említett IP vonalaknak a gazdája.

hálózat alapú hitelesítés Védett objektumrend (POP), amely a felhasználó IP címének segítségével vezérli az objektumok elérését. Lásd még: védett objektumrend.
P
PAC Lásd: jogosultsági ismertetőjel bizonyítványa.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Csomag, Processzor, Letöltés, Online, Offline?

◄ Intranet   IP-cím ►
 
RSS Mobile