Kezdőlap (IP cím)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

IP cím

Informatika  Intranet  IP-cím

Ip címekről
Az ip címek az OSI elméleti rétegmodell 3. hálózati rétegében jelennek meg.(Ez egy teljesen elméleti modell a hálózaatok kommunikációjának egységesítésére szolgál, egyik gyakorlati megvalósítása a tcp/ip rétegmodellje) A hálózati eszközök azonosítására szolgálnak.


Ez az IP cím. Az üzenet kap egy fejlécet, hogy melyik számítógépről melyikre megy. A csomag tartalmaz egy sorszámot is. A címzett gép ezeket összeszedi majd sorrendbe rakja. Ha eltűnik egy csomag, akkor a fogadó visszajelez, hogy kéri az elmaradt csomagot.

IP címzés
Két részre bontották a címet. Az első rész a hálózatot, a másik pedig a konkrét hosztot azonosítja. A hálózatok közti kapcsolatot a routerek biztosítják.
Az IP címformátum 32 bit hosszúságú.

IP cím, IP address: Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.

IP cím Az internetre kötött számítógépek egyedi azonosítója, amely négy, egymástól ponttal elválasztott, 8 bites - 0 és 255 közötti - számból áll ...

IP cím (IP address; Internet Protocoll address)
Azonosító szám, amely meghatározza a hálózatra kapcsolódó számítógépek elérhetőségét ( Formája pl.: 195.70.32.223.)
A számítógépek elérhetőségének könnyebb megjegyezhetősége érdekében alkalmazzák a domain neveket, ...

IP címek
És végül az IP fejlécben olvasható a feladó és a célgép IP címe. A célgép címe az odaút kiválasztásához kell, a feladóé pedig a visszaút meghatározásában játszik majd szerepet.

IP Címzés
A TCP/IP hálózatokban a számítógépeket egységes címzési rend alapján azonosítjuk. Minden egyes gép egyedi hálózati címmel, az ún. IP-címmel rendelkezik. A címek 32 bitesek. A felírás 4 darab 8 bites decimális szám formájában történik.

IP cím
Ennek kiderítésére rengeteg módszer van. Windows 9x alatt egyszerűen írjuk be a Start menü / Futtatás... -ba [gyorsbillentyű: Win+R] ezt: winipcfg Windows NT alatt hívjuk elő a parancssort (Futtatás/cmd) majd az ipconfig programot futtatva kapjuk meg IP címünket.

IP címek menedzselése:
Internet Assigned Numbers Authority (IANA)
Regional Internet Registries
Internet Service Providers (ISP) ...

IP cím
Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.
ISBD(ER) ...

IP cím
Az internetre csatlakozó számítógépek egyértelmű azonosítására szolgáló számsorozat. Formátuma: négy szám, egymástól pontokkal elválasztva (aaa.bbb.ccc.ddd), ahol az egyes számok értéke 0-255 lehet.
ISDN ...

Az IP címek pontosan azonosítanak minden gépet, amelyik az Internethez kapcsolódik, azonban míg a számítógépeknek nem okoz gondot ezeknek a számoknak a megjegyzése és azonosítása, a felhasználók bizony nem szívesen használnak ilyen jellegtelen azonosítókat.

A mi IP címünk a bizonyíték?!
Szeptemberben érkezik az Intel 6 magos processzora
Privacy Protector ...

Dot: az IP címekben és domain nevekben használt elválasztó pontok "előkelőbb" neve ...

RFC 1918 név IP címtartomány Címek száma Classful leírás Legnagyobb CIDR blokk (alhálózati maszk) Hosztazonosító mérete
24 bites blokk
10.0.0.0 - 10.255.255.255
16 777 216 ...

TCP/IP címek: Az interneten jelenleg használt címzési típus. Nem a leggyorsabb, nem a legbiztonságosabb, de mégis ez lett a legelfogadottabb. Alapja (jelenleg) 4 db byte. Minden byte értéke 0 és 255 között lehet. Például:195.199.100.65 ...

Az Internet decentralizált hálózat, mivel nincs egyetlen kitüntetett központi gépe, s néhány szerver meghibásodása esetén is működik. Az Internetre kapcsolódó számítógépek a kommunikációhoz címeket használnak, amit IP címnek nevezzük.

az Internet gépek hierarchikus domain név rendszerét nyilvántartó számítógép illetve az azon levő szoftver és adatbázis; távoli gépek hívásakor a névszerverek fordítják át a domain neveket IP címekké a DNS segítségével
DNS domain IP address nslookup ...

PING Egy másik számítógép (IP cím) megszólítása a ping-reply porton keresztül, meghatározott méretű csomag küldésének segítségével. Válaszként azt az időt kapjuk, amennyi a küldéstől az érkezésig telt el.

IP cím, amely 3-4 egy-két-háromtagú számcsoportból áll (pl. 128.112.23.7). Legtöbb esetben a hívó gép ún. nameservere (a név/szám konverziót végző adatbázis, ill. program) ismeri a név alakot és azt lefordítva hívja a számot.

Name Server (névkiszolgáló, névszolgáltató): Adat továbbítás előtt a hostcímből meg kell határozni a vele egyenértéku IP címet, és a küldemény hostcímét ezzel kell helyettesítenie. Az összetartozó IP címeket és hostcímeket a hostgép először a helyi címtáblázatban (host table) keresi.

A hálózatban levő Windows NT alapú DHCP kiszolgáló esetén a Windows NT felhasználói egyszerüen telepíthetik a TCP/IP-t saját számítógépükre és választhatják az automatikus konfigurációt: a DHCP kiszolgáló ekkor megadja az IP címet,az alhálózati maszkot, ...

Azok a szerverek, amelyek számon tartják az egyes IP címekhez tartozó számítógépneveket, illetve biztosítják ezek oda-vissza fordítását, mert a gépek csak a numerikus IP címeket tudják kezelni, az emberek viszont könnyebben megjegyzik a neveket.

A felhasználó számára nehéz az IP címet megjegyezni ezért a DNS rendszerben könnyebben megnevezhető nevet kötnek az IP címhez. Ennek is szabványa van. A domain név egyes részeit ponttal választjuk el egymástól. Ezeket az elemeket jobbról balra haladva értelmezhetjük.

Az internet protokoll rendszer legfőbb protokolljai: az internet protokoll (IP), IP felügyeleti protokoll (Internet Message Protocol, ICMP), a hálózati (pl. megtudni a saját 6 byte-os ETHERNET címet) címet feloldó protokoll (Address Resolation Protocol, ARP), az IP címet feloldó (Reverse ...

Tartománynév rendszer, tartományneveket IP címekké átalakító Internetes szolgáltatás.
Domain adminisztratív kapcsolattartó
A domain adminisztratív kapcsolattartó az a személy, aki az adott domain számlázási és egyéb adminisztratív ügyeiért felelős ...

Az internet-címekhez hozzárendelnek egy-egy nevet, így az internetre kötött szervereket már a nevük megadásával is elérhetjük, nem kell tudnunk az IP címüket. A domain-nevekhez tartozó IP címek kikeresése ekkor már az internet-szolgáltatók által fenntartott DNS-szerverek feladata.

telnet [] []
Az alábbi példák egyenértékűek, feltételezve, hogy a használt gépnév megfelel az IP-címnek.
telnet 152.66.76.1 ...

# IP address #
[ejtsd: áj pí ö'dresz vagy magyarosan: í pé adressz]
{magyarul: IP cím}
Egy Internetbe kapcsolt számítógép (host) hálózati azonosító száma. Rendszerint 4 decimális számból áll, melyeket pontok választanak el.
(=> domain) ...

Gyakorlatilag a weboldalt felkereső egyedileg megkülönböztethető (például IP címük alapján) látogatók száma. Ha valaki rendszeresen felkeresi ugyanazon oldalt ugyanazon számítógépről, bármennyiszer is látogatja meg, egy egyedi látogatónak számít.

DNS (Domain Name System)
Tartománynév rendszer, tartományneveket IP címekké átalakító Internetes szolgáltatás.

DDNS
Dynamic DNS, vagyis dinamikus DNS rendszer, mely lehetővé teszi a domain névhez tartozó adatok valós idejű frissítését a névszervereken. Rendszerint olyan gépeknél használják, melyek dinamikus IP címmel vannak ellátva.
Következő oldal - » ...

az a protokoll, amelynek segítségével internet gazdagépek (hosts) - IP címek alapján -egymással kommunikálnak;
az IP protokoll lehetővé teszi, hogy különböző gépek, különböző hálózatokon keresztül kommunikáljanak; ...

Az eredményt a Windows által automatikusan létrehozott Hálózatok ikon megnyitásával nézhetitek meg. Természetesen akár fix ip-t, akár automatikus ip címet adhattok meg, munkacsoportokat alakíthattok vagy megváltoztathatjátok gépetek nevét, de ezek már tényleg részletkérdések.

közt, hogy szintén 1990-ben az amszterdami híres MCVAX számítógép, ami Nyugateurópában is úttörő hálózati szerepet játszott, kinőve ottani szerepéből ajándékként Magyarországra került. Ez a gép lett az első Magyarországi DNS szerver, ez szolgálta ki sokáig a .hu domaint a 192.84.225.1-es IP címről.

hálózat alapú hitelesítés Védett objektumrend (POP), amely a felhasználó IP címének segítségével vezérli az objektumok elérését. Lásd még: védett objektumrend.
P
PAC Lásd: jogosultsági ismertetőjel bizonyítványa.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Csomag, Processzor, Letöltés, Online, Offline?

◄ Intranet   IP-cím ►
 
RSS Mobile