Kezdőlap (Hangszóró)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hangszóró

Informatika  Hangoló  Hangtömörítés

Rx - csak kikötött hangszóró esetén!
C3 - Modulációs mélység szabályozás
P1-P2 - lehetőleg finom hangolású potméterek legyenek
Ki1-Ki2 - A kimenetek felhasználását kísérletileg meg kell állapítani a rendelkezésre álló televízió figyelembevételével.


hangszóró
Hangszórónak nevezünk minden olyan eszközt, mely képes az elektromos jeleket hanggá alakítani. Az aktív hangszórók jelerősítő elektronikával vannak egybeépítve.

Hangszóró
A hangszóró hangkártyára csatlakozik. A hangszórókat sok esetben egyes monitorokba be is építik.
36. Ábra ...

Hangszóró
Videokártya: lehetővé teszi, hogy megjelenhessenek a monitoron az adatok. Minden pixelt önállóan képes vezérelni saját belső memóriája segítségével. Videojel-bemeneti csatlakozó is része lehet.

Hangszóró
Az alaplapokon elhelyeznek egy hangszórót az estleges hibák hanggal való jelzésére. Ez a hangszóró csak sípolni és csipogni képes a bonyolult hangzások már meghaladják szerény képségeit.

...

A hangszóró input perifériához tartozó eszköz.
A billentyűzet beviteli perifériához tartozó eszköz.
A billentyűzet output perifériához tartozó eszköz.

a hangszóró beállításai.
Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!
» Számítógép generációk » CPU és memória ...

2.1 hangszóró rendszer zenehalgatáshoz vagy multimédia alkalmazásokhoz.
RENDSZER:
Bemeneti impendancia:
5K
Jel/zaj viszony:
80dB
Frekvencia átvitel: 50 - 20kHz
Bemeneti érzékenység: 400 mV
Tápfeszültség: 230V AC ...

Els? hangszóró kimenet
Hátulsó hangszóró kimenet
Mikrofon bemenet
Line in
Digitális kimenet (creativ DIN, s/pdif koax)/center+sub
Game port
SB1394 csatlakozó (=Firewire/IEEE1394) ...

A PC belső hangszóróját működteti
Tápfeszültség csatlakozó
Az AT tápegységek esetén nagyon fontos a tápfeszültség csatlakozók ráhelyezése az alaplapra.

speaker out: Hangszóró kimenet. A hangkártyák általában tartalmaznak egy er.sít.t is, amelynek az ilyen feliratú csatlakozó a kimenete. megadott impedanciájú és teljesítmény. hangszórót kell a kimenetre kapcsolni.

0 channel Itt jelenik meg bal első és a jobb első hangszórók között a középső harmadik és a két darab hátsó hangszóró is. Elődje: Prologic. Utódja: 5.1 channel. 5.1 channel A jó "öreg" 5.

A beszélgetés rögzítése - A hívást kezdeményező/fogadó fél hangfelvételt készít a beszélgetésről a kézibeszélő hangszórójára szerelt hangszedő tekercs segítségével. Az is lehetséges, hogy a bejövő vonalra kötnek rá egy lehallgatókészüléket.

Az ~ egységen belül kis hangszóró alakítja át a számítógép kimenő digitális jeleit analóg hangjelekké, a vevő oldalán pedig ezeknek a jeleknek a visszaalakítása történik meg.

Multimédia (a lat. szavak jelentése: multi = sok, medium = nyilvánosság, ennek többes száma az ang.-ban a media = hírközlő eszközök) Azok a hardware eszközök, amelyek segítségével többek között magnetofont, mikrofont, hangszórót, videó kamerát, ...

Íróasztali rendszer: egy vagy több videokamera, mikrofon, hangszóró van. A kamera a digitalizáló kártyához van csatlakoztatva, ez digitalizálja és tömöríti a kamera jeleit. ITU.261 szabvány szerint tömörít.

Ha helyes, akkor kapcsold be a modem hangszóróját (egy Hayes-kompatibilis modemnél ez rendszerint az ATM1 parancs begépelésével történik a kommunikációs szoftver "terminál üzemmódjában").

1990-ben készült el a BraiLab PC, amelynek hardveres része egy PC-hez illeszthető, beszédszintetizátort és hangszórót is tartalmazó, kb. cigarettásdoboz méretű adapter. A szoftveres rész pedig egy, a számítógépen DOS alatt futó képernyőolvasó program.

Az elképzelés az, hogy minden tartozék (nyomtató, tároló, hangszóró, stb.) platformfüggetlenül, egyfajta saját operációs rendszerrel rendelkezzen, ugyanakkor a csatlakoztatott elemek a hálózattal együtt úgy viselkedjenek mint egyetlen nagy számítógép, ...

monó
A monó hangeszközök egyetlen hangcsatornával rendelkeznek. Rendszerint csak egy mikrofon, hangszóró illetve fejhallgató és több hangszórós eszközök esetén egyetlen jelcsatorna van monó hangrendszer esetén.

satellite speakers - különálló hangszórók
satellite transmission - műholdas átvitel
satisfiability (SAT) - kielégíthetőség (SAT) ...

Természetesen ha egy ilyen programot használni szeretnénk szükségünk lesz egy mikrofonra, hangkártyára, hangszórókra és amennyiben video adatátvitelt is szeretnénk akkor egy kamerára is.

Olyan konfiguráció, amely tartalmaz CD-ROM-ot, sztereó hangkártyát hangszórókkal, MIDI interfészt, mikrofon bemenetet és nagyfelbontású színes VGA kártyát.
Multiprocessing ...

A számítógép által feldolgozott adatok eredményének megjelenítésére szolgáló közismert eszközök ismerete, például monitorok, képernyők, nyomtatók, plotterek, hangszórók. Hol használatosak ezek az eszközök?
1.2.5 Bemeneti/kimeneti eszközök
1.2.5.1 ...

input perifériák (pl. billentyűzet, egér, szkenner, stb.)
output perifériák (pl. képernyő, nyomtató, hangszóró, stb.) ...

A kiviteli periférák segítségével tudjuk a számítógép üzeneteit a felhasználó által is érthető formában megjeleníteni. A legfontosabb kiviteli periféria a monitor, de ide tartozik még a nyomtató, a plotter, és a hangszóró is.
Monitorok ...

Lejátszáskor a szalagon rögzített, ingadozó mágneses jeleket a lejátszófej alakítja vissza áramingadozássá, amely erősítve jut el a hangszóróig, és válik így hallhatóvá.

output perifériákon keresztül a számítógép az eredményeket, vagyis a kimenő adatokat közölheti a felhasználóval. A legfontosabb output perifériák a képernyő (monitor, screen, display) és a nyomtató (printer). Ide tartozik még a például a hangszóró ...

Ilyenkor egy helyi hívás díjáért beszélhetünk a Föld másik felén lévő ismerősünkkel, a hangkártyához csatlakoztatott hangszóró és mikrofon segítségével.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Számítógép, Processzor, Monitor, Hálózat, Digitális?

◄ Hangoló   Hangtömörítés ►
 
RSS Mobile