Kezdőlap (Hangszóró)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hangszóró

Informatika  Hangoló  Hangtömörítés

Rx - csak kikötött hangszóró esetén!
C3 - Modulációs mélység szabályozás
P1-P2 - lehetőleg finom hangolású potméterek legyenek
Ki1-Ki2 - A kimenetek felhasználását kísérletileg meg kell állapítani a rendelkezésre álló televízió figyelembevételével.


hangszóró
Hangszórónak nevezünk minden olyan eszközt, mely képes az elektromos jeleket hanggá alakítani. Az aktív hangszórók jelerősítő elektronikával vannak egybeépítve.
hangvezérlés
Digitális készülék használata a billetyűzet érintése nélkül, hang illetve beszéd utasításokkal.

Hangszóró
A hangszóró hangkártyára csatlakozik. A hangszórókat sok esetben egyes monitorokba be is építik.
36. Ábra ...

Hangszóró
Videokártya: lehetővé teszi, hogy megjelenhessenek a monitoron az adatok. Minden pixelt önállóan képes vezérelni saját belső memóriája segítségével. Videojel-bemeneti csatlakozó is része lehet.
Hangkártya: a számítógép digitális jeleit analóg hangjelekké alakítja át.

Hangszóró
Az alaplapokon elhelyeznek egy hangszórót az estleges hibák hanggal való jelzésére. Ez a hangszóró csak sípolni és csipogni képes a bonyolult hangzások már meghaladják szerény képségeit.

...

A ~ membránjának első és hátsó felülete között fellépő akusztikai rövidzár megszüntetésére használt, hangelnyelő anyagokkal bélelt, zárt vagy meghatározott méretű nyílással ellátott fadoboz.

A ~ input perifériához tartozó eszköz.
A billentyűzet beviteli perifériához tartozó eszköz.
A billentyűzet output perifériához tartozó eszköz.

a ~ beállításai.
Javasoljuk, hogy regisztrálj itt, mert így ingyenesen PDF formátumban is le tudod tölteni a tételeket!
» Számítógép generációk » CPU és memória ...

2.1 ~ rendszer zenehalgatáshoz vagy multimédia alkalmazásokhoz.
RENDSZER:
Bemeneti impendancia:
5K
Jel/zaj viszony:
80dB
Frekvencia átvitel: 50 - 20kHz
Bemeneti érzékenység: 400 mV
Tápfeszültség: 230V AC ...

Els? ~ kimenet
Hátulsó ~ kimenet
Mikrofon bemenet
Line in
Digitális kimenet (creativ DIN, s/pdif koax)/center+sub
Game port
SB1394 csatlakozó (=Firewire/IEEE1394) ...

A PC belső ~ját működteti
Tápfeszültség csatlakozó
Az AT tápegységek esetén nagyon fontos a tápfeszültség csatlakozók ráhelyezése az alaplapra. Szabványos és csak egy féleképpen lehet csatlakoztatni őket az alaplapra, de a sorrendjük elvileg felcserélhető.

speaker out: ~ kimenet. A hangkártyák általában tartalmaznak egy er.sít.t is, amelynek az ilyen feliratú csatlakozó a kimenete. megadott impedanciájú és teljesítmény. ~t kell a kimenetre kapcsolni.
SPEC 1170: 75 UNIX gyártó közös UNIX interfész (Common API) szabványa.

0 channel Itt jelenik meg bal első és a jobb első ~k között a középső harmadik és a két darab hátsó ~ is. Elődje: Prologic. Utódja: 5.1 channel. 5.1 channel A jó "öreg" 5.0 mellett megjelent még egy, csak mély hangokat kiadó "mélynyomó". Elődje: 5.0 channel. Utódja: 6.1, illetve 7.

A beszélgetés rögzítése - A hívást kezdeményező/fogadó fél hangfelvételt készít a beszélgetésről a kézibeszélő ~jára szerelt hangszedő tekercs segítségével. Az is lehetséges, hogy a bejövő vonalra kötnek rá egy lehallgatókészüléket.

Multimédia (a lat. szavak jelentése: multi = sok, medium = nyilvánosság, ennek többes száma az ang.-ban a media = hírközlő eszközök) Azok a hardware eszközök, amelyek segítségével többek között magnetofont, mikrofont, ~t, videó kamerát, ...

Íróasztali rendszer: egy vagy több videokamera, mikrofon, ~ van. A kamera a digitalizáló kártyához van csatlakoztatva, ez digitalizálja és tömöríti a kamera jeleit. ITU.261 szabvány szerint tömörít. A mikrofon és ~ a hangkártyához van csatlakoztatva.

A beszélgetéshez szükséges egy mikrofon és valamilyen ~. Ezek minősége az ízlés és pénztárca függvénye. Természetesen itt is célszerű a használhatóságot az árnál előbbre helyezni.

Ha helyes, akkor kapcsold be a modem ~ját (egy Hayes-kompatibilis modemnél ez rendszerint az ATM1 parancs begépelésével történik a kommunikációs szoftver "terminál üzemmódjában").

1990-ben készült el a BraiLab PC, amelynek hardveres része egy PC-hez illeszthető, beszédszintetizátort és ~t is tartalmazó, kb. cigarettásdoboz méretű adapter. A szoftveres rész pedig egy, a számítógépen DOS alatt futó képernyőolvasó program.

Az elképzelés az, hogy minden tartozék (nyomtató, tároló, ~, stb.) platformfüggetlenül, egyfajta saját operációs rendszerrel rendelkezzen, ugyanakkor a csatlakoztatott elemek a hálózattal együtt úgy viselkedjenek mint egyetlen nagy számítógép, ...

satellite speakers - különálló ~k
satellite transmission - műholdas átvitel
satisfiability (SAT) - kielégíthetőség (SAT) ...

Olyan konfiguráció, amely tartalmaz CD-ROM-ot, sztereó hangkártyát ~kkal, MIDI interfészt, mikrofon bemenetet és nagyfelbontású színes VGA kártyát.
Multiprocessing
Egy számítógépben több processzor alkalmazása, párhuzamos, szimultán programfuttatás megvalósítása.

Természetesen ha egy ilyen programot használni szeretnénk szükségünk lesz egy mikrofonra, hangkártyára, ~kra és amennyiben video adatátvitelt is szeretnénk akkor egy kamerára is.
Ha ezek nincsenek meg akkor csak szöveges formában tudunk kommunikálni távoli ismerősünkkel.

A számítógép által feldolgozott adatok eredményének megjelenítésére szolgáló közismert eszközök ismerete, például monitorok, képernyők, nyomtatók, plotterek, ~k. Hol használatosak ezek az eszközök?
1.2.5 Bemeneti/kimeneti eszközök
1.2.5.1 ...

input perifériák (pl. billentyűzet, egér, szkenner, stb.)
output perifériák (pl. képernyő, nyomtató, ~, stb.) ...

A kiviteli periférák segítségével tudjuk a számítógép üzeneteit a felhasználó által is érthető formában megjeleníteni. A legfontosabb kiviteli periféria a monitor, de ide tartozik még a nyomtató, a plotter, és a ~ is.
Monitorok ...

Lejátszáskor a szalagon rögzített, ingadozó mágneses jeleket a lejátszófej alakítja vissza áramingadozássá, amely erősítve jut el a ~ig, és válik így hallhatóvá.

Tehát az output perifériákon keresztül a számítógép az eredményeket, vagyis a kimenő adatokat közölheti a felhasználóval. A legfontosabb output perifériák a képernyő (monitor, screen, display) és a nyomtató (printer). Ide tartozik még a például a ~ (speaker) és a rajzgép (plotter) is.

Ilyenkor egy helyi hívás díjáért beszélhetünk a Föld másik felén lévő ismerősünkkel, a hangkártyához csatlakoztatott ~ és mikrofon segítségével.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Számítógép, Processzor, Monitor, Hálózat, Digitális?

◄ Hangoló   Hangtömörítés ►
 
RSS Mobile