Kezdőlap (Forráskód)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Forráskód

Informatika  Formázás  Forth

Az informatikában forráskódon (angolul: source code) egy olyan szöveg értendő, ami egy leíró nyelv jelöléseinek, vagy egy programozási nyelv definícióinak és/vagy utasításainak sorozatát tartalmazza.


Forráskód
source code
forráskód
A szoftverek az ember által könnyen értelmezhető és szerkeszthető, de a hardver általi feldolgozásra alkalmatlan formája.

Forráskód szemantikai ellenőrzése
A szintaktikai elemzés azt vizsgálja, hogy a kód, mint mondatok sorozata érvényes-e, megfelel-e a nyelvtan szabályainak.

nyílt forráskód: a nyílt forráskód kifejezés a forráskód bárki által való hozzáférhetőségére és módosíthatóságára utal.

forráskód kinézet
Mint látható, a listák akár egymásba is ágyazhatóak.

~ban. Ez a kódkészlet problémáját veti fel, mivel a POSIX az ISO 646 kódkészletre épül. Sajnos az ISO 646 kódkészletben számos jel nem definiált, amit viszont a legtöbb programozási nyelv, így a C is használ. Ezek helyettesítésére az ún.

~jával (~.ZIP). (Ja, és bár elsö látásra jó ötletnek tünhet, de senki ne kísérlezetten azzal, hogy ugyanazon a gépen a Windows egyik taszkjából a másikba üzenetet küld - sajnos nem fog menni.) ...

~ -a számítógépes programokat alapvetően utasítássorozatok formájában írják meg, amelyeket azután speciális (interpreter) programok futtatnak vagy egy ún.

nyílt forráskód
Olyan szoftvereket mondunk nyílt forráskódúnak, amelynek ~jához az eredeti fejlesztőkön kívül mások is hozzáférhetnek.
Minden jog fenntartva © 1994-2009 by Dashöfer Holding Ltd., InfóMédia Kft. 1062 Budapest, Andrássy út 126.

Nyílt forráskódú és jogdíjmentes formátum
A Microsoft Office Open XML Formats nyílt fájlformátum, amelyhez jogdíjmentes licenc tartozik.

A nyílt forráskódú alkalmazások nemcsak biztonságot nyújtanak a felhasználó számára azzal, hogy a software gyártókkal szembeni kiszolgáltatottságuk jelentősen csökken, hanem-, mint a PostgreSQL esetében is - a ~ot módosíthatják, ...

A szoftver-~ja, valamint programkódja- és a hozzá tartozó dokumentáció a programozók szellemi alkotása. Mindezen alkotások szerzői jogával tehát a szoftver alkotója rendelkezik.

MP+
Nyílt forráskódú veszteségesen tömörítő hangformátum. Az MPC alapja az MP2 kódoló rendszer, de sok mindennel ki lett egészítve, melyek nagyban javítják a minőségét. Felmérések szerint hallhatóan jobb minőséget kapunk vi ...

Nyílt forráskódú : Szabadon használható számítógépes program.
Szabad másolni, szabad terjeszteni, szabad tanulmányozni és szabad módosítani.
Office 2007 Állapotsor : Információkat tartalmaz a dokumentumról, ...

Az entrópia kódolá veszteségmentes tömörítési eljárásokat foglal magában, például a már említett Huffmann kódolást. A ~olás többnyire veszteséges. A harmadik csoport a hibrid kódolások, amelyek az előző kettőt ötvözik.

Gecko
Nyílt forráskódú böngésző motor és megjelenítő rendszer, melyet eredetileg a Netscape Communications Corporation fejlesztett ki, és később a Mozilla Alapítvány fejlesztett tovább. A második legnépszerűbb böngésző motor a neten a T ...

Nyílt és zárt ~ú rendszerek -...
Ebben a témában úgy általánosságban sok írás látott már napvilágot. Éppen ezért, elismerve az egyébként jól működő open source... Előnyök és hátrányok
Online sikerességed titka ...

Kerberos: nyílt forráskódú hitelesítő rendszer, egy nem biztonságos hálózaton hitelesíti a felhasználókat.
< Előző
Következő > ...

Népszerű, nyílt forráskódú, azaz bárki által továbbfejleszthető, ingyenes operációs rendszer, számtalan verziója ismert. Kezdetben Linus Torvalds egyetemista fejlesztése volt, majd később több száz, több ezer segítő csatlakozott hozzá.

A PHP egy nyílt forráskódú, számítógépes szkriptnyelv, legfőbb felhasználási területe a dinamikus weboldalak készítése, általában szerver-oldalon használják, bár létezik parancssori interfésze is, illetve önálló, ...

PHP A PHP, bővebben "PHP: Hypertext Preprocessor" egy széles körben használt, nyílt forráskódú, általános célú programozási nyelv, különösen jó web-fejlesztés támogatással és HTML-be ágyazási képességekkel.

népszerű grafikus Web-kliens, a Netscape Communicator programcsalád legfontosabb része; folyamatosan jelennek meg az egyre többet tudó új verziói, sőt 1998-ban a ~ját is nyilvánossá tették, így bárki részt vehet a továbbfejlesztésében ...

Ezzel a Unix hordozhatóvá vált: telepíteni lehetett különféle számítógépeken anélkül, hogy a ~ját meg kellett volna változtatni.

A grafikus felület tervezése, az adatbázis létrehozásának, módosításának, bővítésének megvalósítása az egér és menük segítségével történik, gyakorlatilag mindent megtervezhetünk a képernyőn és a ~ot majd a Foxpro generálja nekünk.

Akik azonban még nem rendelkeznek ilyen alkalmazásokkal, vagy jobban szeretik saját maguk szerkeszteni a ~ot, azok nagyon sokat tanulhatnak abból, ha megnézik egy-egy letöltött Web oldal HTML dokumentumát.

(Szkript) - Közvetlenül a ~ú változatban, a program futása során értelmezett (interpretált), speciális nyelven (szkriptnyelven) íródott utasítássor, program vagy programtöredék.

Alapjait a finn Linus Torwald egy egyetemi tanulmány keretében fektette le majd annak ~ját ingyenesen hozzáférhetővé tette. Erre a továbbfejlesztők csapatába több száz programozó bekapcsolódott világszerte.

Lehetővé teszi egy felhasználónak, hogy fogja egy új program ~ját és becsomagolja annak ~ját és lefordított változatát egy csomagba.

E programoknak nyilvános a ~ja, általában azzal a nem titkolt céllal, hogy a program továbbfejlesztésébe minél többen (természetesen "társadalmi munkában") bekapcsolódjanak (pl. Linux) (Vö.: shareware) frekvencia Fizikai mennyiség, ...

A Un*x operációs rendszerek legismertebb szabad ~ú változata, amelyet Linus Thorvalds finn egyetemista alapított a 90-es évek elején.

A több szem többet lát elven alapuló nyílt forráskódú fejlesztési filozófiája okán rendkívül nagy megbízhatóságú, stabil működésű, a legjobb terméktámogatással rendelkező operációs rendszer jött létre.

A moddereket tisztelni, kedvelni szokták a gyártók, míg a krekkereket, akik ~ot törnek, eltulajdonítanak, illegálisan terjesztenek eszközöket, azokat érthetően nem kedvelik a gyártók.

Linux Népszerű, nyitott ~ú, nyitott fejlesztésű, UNIX-alapú, ingyenes operációs rendszer ...

Hanganyagok tömörítésére használt nyílt forráskódú eljárás, ingyenes formátum, MPEG-4 szabvánnyal megegyező minőségben. Kidolgozója Christopher Montgomery.
OLAP ...

HTML-űrlapok kiértékelése, stb; [a weboldal szerkesztője a ~ba egy megfelelő utalást ágyaz arra az URL címre, ahol ez a program futtatandó]; ...

A dinamikus Weblapkészítéséhez leggyakrabban használt szerver oldali szkript-nyelv. A PHP kódot a Webkiszolgáló értelmezi (szerver oldali). A PHP-kódot közvetlenül a HTML ~ba is be lehet írn a mgefelelő módszerek alkalmazésévali.

az alkalmazás egyéb elemeivel együtt, - amelyek ugyancsak meta-adat formában definiáltak, mint például a modellek, adattáblák és segítő képernyők - XML-alapú állományokban kerülnek tárolásra, és ezek összessége képezi az alkalmazás "~ját".

Ha megtaláltuk az állományt, kattintsunk rá kétszer, hogy betöltődjék a böngészőnkbe. Valahol a szövegben vagy a ~ban esetleg találunk utalást az eredeti oldal címére (segíthet például egy élőkapocs, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szoftver, Információ, Számítógép, Internet, Operációs rendszer?

◄ Formázás   Forth ►
 
RSS Mobile