Kezdőlap (Böngésző)

 Informatika 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Böngésző

Informatika  Botkormány  Böngészőmotor

Böngészők
A böngészőket az Interneten elhelyezett weboldalak megtekintésére találták ki. Angolul browser. A böngészők az Interneten a http és https protokollal kommunikálnak.


Böngészők (browser-ek)
A World-Wide Web a legnépszerűbb és leglátványosabb internetes szolgáltatás, ma már nagyon sok cég és magánszemély elérhető rajta keresztül. (Ezeket a WWW-s oldalakat honlapoknak (homepage-nek) nevez 414h71e zük.

A böngészőmotor (layout engine vagy rendering engine) olyan szoftver, amely a webes tartalmat (mint például HTML, XML, kép fájlok stb.) és a formázás információit (mint például CSS, XSL stb.) mint formázott tartalmat jeleníti meg a képernyőn.

Webböngésző
web browser
webböngésző
A webet alkotó weboldalak és más dokumentumok megjelenítésére, és az azok közötti navigációra alkalmas böngésző.

Browser, böngésző, internet alkalmazások, web-információ
RÓLUNK
VÁLLALATI ARCULAT
KIALAKÍTÁSA ...

Böngészők
Ebben a fejezetben az egyik legelterjedtebb Böngészővel a Microsoft Internet Explorer 3.

böngésző
Böngésző, lapozó, olvasó, tallózó utasítási rendszer eddig legfontosabb alkalmazását: a Web információ beszerzését és megjelenítését szolgálja. Ma rendszerint internetes böngészőt értenek alatta.

böngésző A böngésző tulajdonképpen olyan szoftver, amellyel a World Wide Web hálózaton kalandozhatunk, az információk tömkelegében böngészhetünk, különböző erőforrásokat térképezhetünk fel.

böngésző (Web-böngésző, Web-browser)
Internet dokumentumok olvasására használt szoftver, legismertebb a Microsoft Internet Explorer , a Mosaic és a Netscape Navigátor.
chat room
Számítógépes konferenciabeszélgetés írásban.

Böngésző (Browser)
A böngésző olyan szoftver, amelynek segítségével az internetes hálózatra feltöltött tartalmat beszerezhetjük (letölthetjük) és megjeleníthetjük.

Böngésző (browser)
Hálózati kliensprogram World-Wide Web (és egyéb) szolgáltatások megtekintéséhez; tulajdonképpen egy HTML nézegető (pl. Netscape, Internet Explorer).
Byte 8 bit.

Böngészőlista - Computer Browser szolgáltatás: A hálózat felhasználói akkor használják, amikor a hálózati erőforráshoz csatlakoznak, és nem tudják pontosan az erőforrást tartalmazó számítógép nevét.

böngésző program
Ilyen programnak a segítségével tudjuk megjeleníteni az interneten szörfözve az egyes weboldalak tartalmát. Számos bögésző program áll rendelkezésünkre, ami jó, mert versengenek a felhasználók kegyeiért.

böngésző (browser): Értelmező és megjelenítő program a HTML nyelven szerkesztett dokumntumok számára. A ~ben megjeleníthetők szövegek, képek, lejátszhatók videoanyagok és hangállományok.

Böngészők
A böngészőprogramok a különféle programozási nyelveken vagy HTML-kódban megírt oldalakat képesek megjeleníteni. Leggyakrabban használt böngészők az InternetExplorer és a Netscape Navigator.

2.8 A böngészők szolgáltatásai
A világhálón tevékenykedőket két nagy csoportra tudunk osztani:
az információszolgáltatók (tartalomszolgáltatók) és ...

7.2.3 A böngészőprogram beállítása
7.2.3.1 A beépített eszköztárak megjelenítése és elrejtése ...

böngésző
Lásd még: browser. Olyan program, amelynek segítségével elérhetők és olvashatóak a különböző weboldalak információi. A böngészők lehetővé teszik, hogy az úgynevezett linkekre kattintva más webhelyekre is eljussunk információért.

böngésző: A böngésző olyan szoftver, amellyel a World Wide Web hálózaton lévő tartalom megjelenítésére szolgál, az információk tömkelegében böngészhetünk, különböző erőforrásokat térképezhetünk fel.

Böngészőprogramok: Netscape Navigator, Opera, Mozilla, Microsoft Internet Explorer
A weboldal azonosítója az URL (Uniform Resource Locator) címe, ennek alapján lehet elérni.

Böngésző
Internetes oldalak, honlapok olvasására használt szoftver. A két legelterjedtebb típusa a Netscape Navigator és az Internet Explorer.
C ...

Böngészőként a Konqueror úgy működik, mint egy átlagos böngésző. Tudni kell azonban, hogy nem tartozik a legmodernebb szolgáltatásokat nyújtó böngészők közé, azaz vannak olyan weboldalak, ...

böngésző, olvasó, lapozó, nézegető, tallózó program
az Internet eddig legfontosabb alkalmazását: a Web-információ beszerzését és megjeleníté- sét szolgáló program; ...

böngészőprogramok (pl. Netscape Navigator vagy Internet Explorer)
HTML szerkesztők (pl. Netscape Composer)
FTP kliensprogramok (pl. Total Commander)
letöltésvezérlők (pl. Reget vagy GetRight)
...

böngészőprogramoknál URL-címek gyors megjegyzésére, majd később ezek gyors lehívására használt funkció;
a könyvjelzőben tárolt címek csoportosíthatók és javíthatók;
=>browser; =>URL ...

A böngészők gyorsítótárai
A web-böngészők, hogy a már letöltött oldalakhoz való ismételt hozzáférést meggyorsítsák, a letöltött oldalak elemeit a számítógép merevlemezén létrehozott ideiglenes tárolóhelyen, ...

A böngészőt kétféleképpen tudjuk a világháló egy tetszőleges helyére irányítani. Kiválaszthatjuk a File/Open menüpontot és itt beírhatjuk a keresett URL címet, vagy ha be van kapcsolava Toolbar, akkor az itt található Address mezőbe írjuk a címet.

A böngészőprogramhoz megérkező Web-lap tulajdonképpen egy egyszerű szöveges fájl, amely a World Wide Web-dokumentumok nyelvének, a HTML nyelvnek az elemeit tartalmazza.

A böngésző (browser) és a web szerver fogalma. A böngésző, mint a web szerveren tárolt tartalom elérésének eszköze.
1.1.1.3
Az URL fogalma.

A böngészőkben vannak eleve beépített stílusok, amit érdemes ki is használni. Ezek a címformátumok, pontosabban - jobb magyar kifejezés híján - a "Heading"parancsok. 6 eleve beépített formátum van, sorszám szerint 1-től 6-ig.

Ha egy böngészőt tekintünk kliensprogramnak, amely szolgáltatásokat kér egy másik számítógépen futó web-szervertől, az interneten kliens-szerver kapcsolatról beszélünk.
4.4.2. Host-terminal modell ...

Az Opera böngésző is Bluecurve skint kapott.
Forrás : UHUlinux
Kapcsolódó hírek/cikkek:
UHU-Linux javítások
Cikkajánló - SuSe Linux 9 ...

Az opera böngésző, amennyiben az oldal kis fülecskéje fölé visszük az egeret, buboréksúgóban megjeleníti az oldal értelmezéséhez használt karakterkészletet.

Browser (böngésző)
Kliensprogram webes szolgáltatások megtekintéséhez, tulajdonképpen egy HTML nézegető (pl. Internet Explorer, Mozilla Firefox, Google Chrome, Opera, stb.).
C ...

browse böngésző
bug hiba
busz Adatátvitelt biztosító kábelcsomó a számítógép belsejében.

A felhasználó böngészőjén keresztül annak merevlemezére kerülő információs fájl, ami egyértelműen azonosítja a felhasználót a következő látogatás alkalmával.
CRC (Cyclic Redundancy Check) ...

4) A WWW használatához ún. böngészőprogramokra van szükség. pl.: Internet Explorer, Mozilla Firefox.
5) HTTP ( Hyper Text Transfer Protocol) egy információátviteli szabvány az interneten.

Tehát különböző böngészőprogramokat használunk a web-helyek oldalainak megtekintésére.

Browser (böngésző)
elektronikus levélhez csatolt szöveg, kép, szoftver, videó, stb.
Csatolás (attachment ) ...

melynél a mozifilmeknél használt korhatárjelzőkhöz vagy a kereskedelmi termékkódokhoz hasonlóan osztályozzák a hálózati információforrásokat (elsősorban a Web-oldalakat) tartalom, színvonal vagy más szempontok alapján; a felhasználó pedig a böngésző ...

Az SSL protokoll hitelesített és titkos kommunikációt tesz lehetővé a böngésző és a webszerver között. Mikor a felhasználó a böngészőben egy https://...

böngészőprogram A World Wide Weben való keresésre, HTML dokumentumok és más információforrások megtekintésére használható szoftver. Ilyen például az Internet Explorer, a Netscape Navigator, az Opera vagy a Mozilla. böngészősáv A Sajátgép, ill.

A DC01-en indítsunk el egy böngészőt: Start - All Programs - Internet Explorer 9.7.2. Nyissuk meg a következő weblapot: webshop.miskolc.hu 9.7.3.

Tipikus példa erre a kliens szerver felépítésre a webkiszolgálók-böngésző programok párosa.

Pagerank értéket mutató böngésző alkalmazások:
Google Toolbar

Search Status Plugin: sokoldalú SEO plugin, böngésző statusbaron mutatja az adott oldal Pagerank, Alexa, Compete.

A hipermédia utalások pontosan ennek a böngésző olvasásnak felelnek meg.

Az ügyfél általában egy alkalmazói program: ilyenek a levelezőprogramok, a böngészők, stb.
A modell legnagyobb előnye az, ahogy a kéréseket a hálózatra kapcsolt kiszolgálók között elosztja.

Hálózati böngészőprogramoknál és egyéb multimédia vagy hipertext alkalmazásoknál használható funkció egy adott oldal vagy egy állomány egy bizonyos pontjának megjelölésére. Az így megjelölt helyekre a felhasználó később közvetlenül visszaugorhat.

(Brózer) Adatbázisok tartalmának megjelenítését végző (böngésző) program.

hu-t A NETGEAR kétsávos vezeték nélküli N megoldása Mobil Firefox - hamarosan fokozódik a mobil böngészők versenye Az LG M94D sorozat - HDTV és monitor egyben Új iPod nano modelleket mutatott be az Apple Lehallgatás és adatlopás elleni védelem egy ...

A legelterjedtebb böngészők nagy része ma már támogatja a CSS nyelv elemeit, de még mindig vannak olyan böngészők is, amelyek egyes nyelvi elemeket rosszul jelenítenek meg vagy kihagynak, mert nem tudják értelmezni.

Olyan biztonsági hiba a Microsoft Internet Explorer webböngésző 6.0-ásnál korábbi verzióiban amely már akkor is lehetővé teszi víruskód lefutását az Outlook/Outlook Express levelezőprogramokban, ha azt meg sem nyitottuk, csak az előnézetet hasznájuk.

Egy új menüpont áll rendelkezésre, mely neve "Böngésző", ez takarja a WAP elérést. (WAP-ról bővebben lásd: News.hu cikkek: WAP)
Újítást hoz azonban a menük kezelése! ...

Java Applet A HTML-oldalba beágyazott, a böngésző ablakban futó félig lefordított, rendszerfüggetlen program, mely a számára fenntartott területen egy képhez hasonló módon jelenik meg.

Talán a legjobb példa a HTML szabvány elfogadása után a Web -böngésző piacon kialakult verseny, melyben a felhasználók most már ingyen , termékekbe beépítve juthatnak hozzá a jobbnál jobb böngészőkhöz.

A WEB-kiszolgáló és a munkaállomás böngésző programja közötti szerver, amely a valaki által már letöltött oldalakat tárolja és bocsátja rendelkezésre, illetve szűrők beépítését teszi lehetővé
Public domain ...

A hijacker angolul szó szerint 'gépeltérítőt' jelent, az informatikában metaforikus jelentésátvitellel 'eltérítő program' értelmű. A hijacker átveszi az irányítást a böngészőprogram bizonyos elemei fölött, például a böngésző kezdőlapját átírja, ...

Ez az oldal kereteket használ, de a te böngésző programod nem támogatja a keretek megjelenítését.Szerezz be egy újabb programot. Pl.: Netscape 4.x vagy IE 4.x ...

A hatalmas GYIK-ot azért nem daraboljuk kisebb részekre (pedig így gyorsabban letöltődne), mert így a böngésző keresés funkciójával az egész szövegben kereshetsz.
[1] Általános DVD kérdések
[1.1] Mi az a DVD?

© 2005-2008 GPR.hu. Minden jog fenntartva.
Optimális képfelbontás 1024x768. Ajánlott böngésző : Firefox 1+ .
Webtárhely - Bluecast Kft.

(Internet Inter-ORB Protocol) Olyan Internet-protokoll, amellyel a CORBA megoldásokat weben keresztül lehet végrehajtani. Segítségével a böngészők és a szerverek között lehetővé válik az összetett objektumok küldése és fogadása.
IMAP ...

Melyik csoportba sorolnád a következő szoftvereket: játékprogramok, internetes böngésző programok, vírusirtók?

Igazából a World-Wide Web terjedésével lett népszerű, mint az azt kiegészítő alkalmazások gépfüggetlen programnyelve. Az új Web-böngészők már "értik" a ~ nyelvet, vagy annak egyszerűsített, JavaScript nevű változatát.

böngésző, mely a Java alkalmazásokat tartalmazó HTML oldalak megjelenítésére van kiélezve
HTML
Hyper Text Markup Language; a WWW oldalak készítéséhez használt nyelv
http ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Internet, Információ, Számítógép, Hálózat, Szoftver?

◄ Botkormány   Böngészőmotor ►
 
RSS Mobile