Kezdőlap (Böngésző)

 Informatika 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Informatika » Böngésző


 

Böngésző

Informatika  Botkormány  Böngészőmotor

Böngészők
A böngészőket az Interneten elhelyezett weboldalak megtekintésére találták ki. Angolul browser. A böngészők az Interneten a http és https protokollal kommunikálnak.


Böngészők (browser-ek)
A World-Wide Web a legnépszerűbb és leglátványosabb internetes szolgáltatás, ma már nagyon sok cég és magánszemély elérhető rajta keresztül. (Ezeket a WWW-s oldalakat honlapoknak (homepage-nek) nevez 414h71e zük.

A böngészőmotor (layout engine vagy rendering engine) olyan szoftver, amely a webes tartalmat (mint például HTML, XML, kép fájlok stb.) és a formázás információit (mint például CSS, XSL stb.) mint formázott tartalmat jeleníti meg a képernyőn.

Webböngésző
web browser
webböngésző
A webet alkotó weboldalak és más dokumentumok megjelenítésére, és az azok közötti navigációra alkalmas böngésző.

Browser, böngésző, internet alkalmazások, web-információ
RÓLUNK
VÁLLALATI ARCULAT
KIALAKÍTÁSA ...

Böngészők
Ebben a fejezetben az egyik legelterjedtebb Böngészővel a Microsoft Internet Explorer 3.

böngésző
Böngésző, lapozó, olvasó, tallózó utasítási rendszer eddig legfontosabb alkalmazását: a Web információ beszerzését és megjelenítését szolgálja. Ma rendszerint internetes böngészőt értenek alatta.

böngésző A böngésző tulajdonképpen olyan szoftver, amellyel a World Wide Web hálózaton kalandozhatunk, az információk tömkelegében böngészhetünk, különböző erőforrásokat térképezhetünk fel.

böngésző (Web-böngésző, Web-browser)
Internet dokumentumok olvasására használt szoftver, legismertebb a Microsoft Internet Explorer , a Mosaic és a Netscape Navigátor.
chat room
Számítógépes konferenciabeszélgetés írásban.

Böngésző (Browser)
A böngésző olyan szoftver, amelynek segítségével az internetes hálózatra feltöltött tartalmat beszerezhetjük (letölthetjük) és megjeleníthetjük.

Böngésző (browser)
Hálózati kliensprogram World-Wide Web (és egyéb) szolgáltatások megtekintéséhez; tulajdonképpen egy HTML nézegető (pl. Netscape, Internet Explorer).
Byte 8 bit.

Böngészőlista - Computer Browser szolgáltatás: A hálózat felhasználói akkor használják, amikor a hálózati erőforráshoz csatlakoznak, és nem tudják pontosan az erőforrást tartalmazó számítógép nevét.

böngésző program
Ilyen programnak a segítségével tudjuk megjeleníteni az interneten szörfözve az egyes weboldalak tartalmát. Számos bögésző program áll rendelkezésünkre, ami jó, mert versengenek a felhasználók kegyeiért.

böngésző (browser): Értelmező és megjelenítő program a HTML nyelven szerkesztett dokumntumok számára. A ~ben megjeleníthetők szövegek, képek, lejátszhatók videoanyagok és hangállományok.

Böngészők
A böngészőprogramok a különféle programozási nyelveken vagy HTML-kódban megírt oldalakat képesek megjeleníteni. Leggyakrabban használt böngészők az InternetExplorer és a Netscape Navigator.

2.8 A böngészők szolgáltatásai
A világhálón tevékenykedőket két nagy csoportra tudunk osztani:
az információszolgáltatók (tartalomszolgáltatók) és ...

7.2.3 A böngészőprogram beállítása
7.2.3.1 A beépített eszköztárak megjelenítése és elrejtése ...

böngésző
Lásd még: browser. Olyan program, amelynek segítségével elérhetők és olvashatóak a különböző weboldalak információi. A böngészők lehetővé teszik, hogy az úgynevezett linkekre kattintva más webhelyekre is eljussunk információért.

böngésző: A böngésző olyan szoftver, amellyel a World Wide Web hálózaton lévő tartalom megjelenítésére szolgál, az információk tömkelegében böngészhetünk, különböző erőforrásokat térképezhetünk fel.

Böngészőprogramok: Netscape Navigator, Opera, Mozilla, Microsoft Internet Explorer
A weboldal azonosítója az URL (Uniform Resource Locator) címe, ennek alapján lehet elérni.

Böngésző
Internetes oldalak, honlapok olvasására használt szoftver. A két legelterjedtebb típusa a Netscape Navigator és az Internet Explorer.
C ...

Böngészőként a Konqueror úgy működik, mint egy átlagos böngésző. Tudni kell azonban, hogy nem tartozik a legmodernebb szolgáltatásokat nyújtó böngészők közé, azaz vannak olyan weboldalak, ...

böngésző, olvasó, lapozó, nézegető, tallózó program
az Internet eddig legfontosabb alkalmazását: a Web-információ beszerzését és megjeleníté- sét szolgáló program; ...

böngészőprogramok (pl. Netscape Navigator vagy Internet Explorer)
HTML szerkesztők (pl. Netscape Composer)
FTP kliensprogramok (pl. Total Commander)
letöltésvezérlők (pl. Reget vagy GetRight)
...

böngészőprogramoknál URL-címek gyors megjegyzésére, majd később ezek gyors lehívására használt funkció;
a könyvjelzőben tárolt címek csoportosíthatók és javíthatók;
=>browser; =>URL ...

A böngészők gyorsítótárai
A web-böngészők, hogy a már letöltött oldalakhoz való ismételt hozzáférést meggyorsítsák, a letöltött oldalak elemeit a számítógép merevlemezén létrehozott ideiglenes tárolóhelyen, ...

A böngészőt kétféleképpen tudjuk a világháló egy tetszőleges helyére irányítani. Kiválaszthatjuk a File/Open menüpontot és itt beírhatjuk a keresett URL címet, vagy ha be van kapcsolava Toolbar, akkor az itt található Address mezőbe írjuk a címet.

A böngészőprogramhoz megérkező Web-lap tulajdonképpen egy egyszerű szöveges fájl, amely a World Wide Web-dokumentumok nyelvének, a HTML nyelvnek az elemeit tartalmazza.

A böngésző (browser) és a web szerver fogalma. A böngésző, mint a web szerveren tárolt tartalom elérésének eszköze.
1.1.1.3
Az URL fogalma.

A böngészőkben vannak eleve beépített stílusok, amit érdemes ki is használni. Ezek a címformátumok, pontosabban - jobb magyar kifejezés híján - a "Heading"parancsok. 6 eleve beépített formátum van, sorszám szerint 1-től 6-ig.

Ha egy böngészőt tekintünk kliensprogramnak, amely szolgáltatásokat kér egy másik számítógépen futó web-szervertől, az interneten kliens-szerver kapcsolatról beszélünk.
4.4.2. Host-terminal modell ...

Az Opera böngésző is Bluecurve skint kapott.
Forrás : UHUlinux
Kapcsolódó hírek/cikkek:
UHU-Linux javítások
Cikkajánló - SuSe Linux 9 ...

Az opera böngésző, amennyiben az oldal kis fülecskéje fölé visszük az egeret, buboréksúgóban megjeleníti az oldal értelmezéséhez használt karakterkészletet.

Lásd még: Lásd még: Internet, Információ, Számítógép, Hálózat, Szoftver

Informatika  Botkormány  Böngészőmotor

 
RSS Mobile