Kezdőlap (Billentyűzet)

 Informatika 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Informatika » Billentyűzet


 

Billentyűzet

Informatika  Billentyű  Bináris

Billentyűzet
A billentyűzet a számítógép szabványos beviteli eszköze. / Beviteli periféria.
Feladata, hogy adatokat, illetve utasításokat, parancsokat vigyünk be a számítógépbe.


billentyűzet - Informatikai fogalomtár
A billentyűzet az egyik legfontosabb input eszköz. Egyéb utasítás hiányában a számítógép innen várja a bemenő információkat, adatokat, parancsokat.

A billentyűzet - vagy klaviatúra - az elsődleges input eszköz. Egyéb utasítás híján innen várja a számítógép a bemenő információkat, adatokat, parancsokat.

Billentyűzet

A billentyűzet a mikoroszámítógép közvetlen irányítására, kisebb mennyiségű adat bevitelére használható. Az alkalmazott változatai a 101/102 gombos billyentyűzet.

Billentyűzet
Itt a billentyűzettel kapcsolatos beállításokat végezhetjük el
ismétlések közötti kivárás
ismétlési sebesség
kurzorvillogás sebessége
billentyűzetkiosztás ...

billentyűzet
Számos gyártó kínálja már ezen a fronton is gyártmányát: Genius, Kensington, OLINK, Logitech, Revoltec, Rollkeyboard, Samsung, Speedlink, de a Microsoft is gyárt billentyűzetet.

Billentyűzet kezelése: 16h megszakítás (AX)
Karakter olvasása: 0h alfunkció (AH)
Kimeneti információk:
Scan kód (AH)
Karakter kód (AL) ...

billentyűzetkiosztás: Olyan billentyűzet-elrendezés, amely a különböző nyelvek speciális karaktereinek és jeleinek ad helyet.

Billentyűzet: minden gombjának nem közvetlenül egy karakter felel meg, csak egy billentyűkód (scan code). A funkciógombok az ESC gombtól jobbra találhatók, ezek szerepe a legkevésbé meghatározott, itt a programozói szabadság érvényesül.

Billentyűzet (klaviatúra = keyboard)
Elsődleges beviteli eszköz.
Egyéb utasítás hiányában a számítógép innen várja a bemenő információt, ez a felhasználóval való kapcsolattartás legelterjetebb formája.

Billentyűzet
A billentyűzet (keyboard, klaviatúra, konzol) az elsődleges bemeneti periféria. A billentyűzet több részre tagolódik. Az alfanumerikus rész az írógépekre hasonlít, amely a karakteres billentyűket tartalmazza.

Billentyűzet
A legfontosabb beviteli periféria. A számítógéphez USB, vagy PS/2 porton keresztül csatlakoztatható. A billentyűzetnek négy fő része van.

Billentyűzet, amelyen harmadik- és negyedik-szintű karakterek is láthatók ...

Billentyűzetből és monitorból álló egység, amely egy távoli számítógéppel történő kommunikációt teszi lehetővé.

Billentyűzet és egér
A memóriát 133MHz-en járattam 2-3-3-as beállítás mellett, de most nem ez lesz a lényeg. A processzor alapfrekvencián járt, az AGP 4X-re volt állítva. Nézzük a 3DMark2000 eredményeit:
Jellemző ...

Billentyűzetről az Eszköztár gombjait a következőképpen tudjuk elérni: ALT-tal nyissuk meg a menüsort, majd a CONTROL + TAB billentyűkombinációval váltsunk az Eszköztárra.

A billentyűzet-funkciók azonosak az eredeti DOS alatti Norton Commanderével.
Támogatja az egeres "Fogd és dobd" funkció, beleértve a nyomtatás-vezérlőt is.
Egész könyvtárfára kiterjedő másolási, mozgatási és törlési lehetőség.

A billentyűzet
A digitális számítógépek felépítése, A számítógépgenerációk fejlődése
A dokumentum fogalma, fajtái
A folyamatmodell lényege
A fordítási direktívák a Turbo PASCAL-ban
A gazdálkodó szervezetek hatásköri rendszere ...

A billentyűzet használata során nem az számít, hogy mi van a billentyűre írva, hanem, hogy az adott helyen levő billentyűt az elektronika, amely a billentyűzethez tartozik, minek tekinti. A billentyűk alatt néhány fóliaréteg található.

A billentyűzet a számítógép vezérlésének hagyományos eszköze. Az egér már sokkal nagyobb kényelmet biztosít, a felkínált lehetőségekből csak ki kell választani vele a megfelelőt.

A billentyűzet nyelvének beállítása és megváltoztatása.
2.1.2.4
A hordozható adattároló eszközök (floppy lemez, Zip lemez) formázása.

A billentyűzetek és egerek világa is változatlanságában változik. Mivel az ember kezének változása korántsem olyan gyors, mint az IT ipar fejlődése; ezért a fejlesztők lehetőségei bizony korlátozottak.

a billentyűzet (alfanumerikus bemeneti eszköz), és
egy grafikus bemeneti eszköz.
A kliens egy grafikus be-/kimenetet igénylő (általában interaktív) folyamat.

A billentyűzethasználat lényege tehát az, hogy a kezünk használatával csak közvetve jelenítjük meg a karaktereket, megnyomunk egy gombot, és a rendszer jeleníti meg a kijelzőn a szöveget.

A billentyűzet (klaviatúra, keyboard):

Feladata: A billentyűzet a számítógép szabványos (standard) beviteli eszköze. Ez azt jelenti, hogy ha nem rendelkezünk másként akkor a számítógép a billentyűzetről várja az adatokat.

Ha a billentyűzeten van Windows-emblémával jelölt gomb, a Start menü ennek lenyomásával is bármilyen helyzetben elérhető.

újabb billentyűzetek több különleges feladatra programozott billentyűt is tartalmaznak;
=>user interface;
keyword ...

4.3.7. Billentyűzet és konzol

Keyboard-and-Console-HOWTO, Billentyűzet és konzol Linux alatt HOGYAN
Frissítve: 2002 október. Némi információt tartalmaz a billentyűzet, konzol és nem ASCII karakterek használatáról Linux (v2.0) alatt.

Ha ujjaink már a billentyűzeten matatnak, miért nyúlnánk az egér után, hogy a we-címek begépelésére szolgáló mezőre kattintsunk, amikor magát a címet úgyis a billentyűzeten kell megadnunk?

Az új billentyűzeten a különlegességet nem csak a kényelmesebben kezelhető billentyűk jelentik (a gumiharangok fölé műanyag billentyűzet raktak), hanem a pár új billentyű, ...

Feltéve, hogy irisansu termináltipust használunk, a következő utasítással indíthatjuk el a tervező programot, kijelölve a megfelelő billentyűzet leképzési állományt is: sqlforms30 -c irisansu:utd Az induló képernyőn ismét meg kell adni az Oracle ...

nagyszámítógépekhez kapcsolt egyszerű adatbeviteli és -megjelenítő eszköz (többnyire csak egy billentyűzet és egy képernyő), mellyel a számítógépen dolgozni lehet; ...

A legegyszerűbb esetben ez egy billentyűzet -- adatbevitelhez -- és egy monitor -- eredmények megjelenítése -- együttesét jelenti.
A terminálok kezdetben karakteres alapúak voltak, ami azt jelentette, hogy csak karaktereket adtak és vettek.

Lásd még: Lásd még: Billentyű, Számítógép, Képernyő, Információ, Hálózat

Informatika  Billentyű  Bináris

 
RSS Mobile