Kezdőlap (Etetőanyag)

 Horgászat 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Etetőanyag

Horgászat  Esox lucius  Etetőkosár

Etetőanyag békés halakra
Teljes méret 450 × 328 pixel
MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! Kilépés a válaszból ...


BLOG: Etetőanyagok, csalik, csalikészítés, bojli
csalihalak
Bokodi erőműi tó csali? Halak?
ponty csali
patakra domolykora pisztrángra tippeket csalikat modszereket várok
Pontyos,amuros etetőanyag,csali?! ...

Az etetőanyagok és alkotóelemeik működését az előző részben átnéztük. Essen most szó a nedvesítésről, hiszen ettől is nagyban függ a keverékünk működése.

Horgász etetőanyag házi készítése - ízesítés
Horgászok körében sokan készítenek házilag etetőanyagot, de a saját készítésű etetőanyagoknak a problémája az ízesítés.

Békéshalra etetőanyag, ahogy olvasóink készítik
Ez a recept békés folyóvízi halakra van!
2kg Sajtos Top Mixet keverj be.
Adj hozzá 3-4 dl vizet.
Körkörös mozdulatokkal keverd be.

~ok és csalik Kukorica
Kukorica
Egyik legelterjedtebb természetes ~unk a kukorica, amely igen változatos formákban jelenik meg horgászati szokásainkban.

~ a vízben, irány a kikötő, Zoli már messziről mutatja a méretet, mutathatta is, mert természetesen háromnegyed kettőkor horgászkedvet csináló sms-t kapott, és az sms-ben ez állt: 18,20 kg tükörponty.

~ feltétlenül fontos a compó horgászatánál. Elsősorban itt is az édesebb illatúakat részesítsük előnyben, érdemes a kajába keverni szemes takarmányt (főtt búza, kukorica, zúzott csillagfürt), illetve apróra vágott gilisztát, szúnyoglárvát.

Az ~ színe a víz színétől , és a napsütés mértékétol változzon . Mindig úgy kell kiválasztani a színt , hogy a vízben ne legyen túl feltűnő , de a kishalak észrevegyék ! ...

Ezt a mélységet kis távolságban mérőúszóval könnyedén ellenőrizhetjük, de ha valaki késztetést érez, akár búvárszemüveggel merülve is szemrevételezheti a fenéktalajt, sőt az ~ot is a horog köré szórhatja.

A pontyok általában a medertörések mentén alakítják ki a vonulási útvonalaikat, így nem kell őket eltéríteni hosszas etetési kampánnyal, másrészt a beszórt ~ is oda mosódik le.

A tapasztalatok alapján a busa gyorsan felfigyel a vízbe jutatott ~felhőre, mely oda csalja őket táplálkozni.

dohányosok ~ gyúrás illetve csalizás előtt gondosan mossanak kezet), a hal ugyanis rendkívül jó íz és szagérzékeléssel rendelkezik.

~ot talál), akkor többi is aktív keresgélésbe kezd, megnézve mit eszik a társuk. Szociális intelligenciájuk magas szintjét jellemzi, hogy az USA-ban a kutatók gyakran használják ezeket a harcsafajokat etológiai vizsgálatoknál. Prof.

Íz- és szagérzékelése fejlett, messziről megérzi az ~ szagát, kedveli az édes ízűeket, de főleg tavasszal eredményesek lehetünk ha a natúr ~hoz sok sót keverünk.

Értem ezalatt az ~ esetleges korlátozását, helyváltások bevezetését (amelyre már vannak példák), súlyhatárok... egyszerűen egy komolyabb szabályozás keretein belül zajlana az egész.

~ot megfelelő minőségben és mindig mértéktartó mennyiségben használjunk. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása, amely a víz minőségét rontja.

Receptajánló:
3 kg keszeg ~
1 kg match ~
0,5 kg magmix
0,5 kg sütemény piskóta
250 ml brasem folyékony aroma
0,5 liter csonti vagy etetőszúnyog ...

Visszaérve a kikötőbe már a logisztikán járt a fejünk, mivel meg kellett terveznünk a bepakolást is. Az autók rendesen túl voltak terhelve a rengeteg felszerelésnek és ~nak köszönhetően, ...

~nak használjunk kendermagot (pirított, főtt) etetőbe keverve és ezt gombócokba gyúrva juttasuk a vízbe. A csalit nem kell csokorban kínálni, használjunk egy szem csontit, pinkit, aprógilisztát, szúnyoglárvát.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Horgászat, Ponty, Csali, Kárász, Harcsa?

◄ Esox lucius   Etetőkosár ►
 
RSS Mobile