Kezdőlap (Etetőanyag)

 Horgászat 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Etetőanyag

Horgászat  Esox lucius  Etetőkosár

Etetőanyag békés halakra
Teljes méret 450 × 328 pixel
MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT! Kilépés a válaszból ...


BLOG: Etetőanyagok, csalik, csalikészítés, bojli
csalihalak
Bokodi erőműi tó csali? Halak?
ponty csali
patakra domolykora pisztrángra tippeket csalikat modszereket várok
Pontyos,amuros etetőanyag,csali?!
Csuka csalik modszerek folyóra ahol kevés a csuka
Harcsázni műcsalival ...

Az etetőanyagok és alkotóelemeik működését az előző részben átnéztük. Essen most szó a nedvesítésről, hiszen ettől is nagyban függ a keverékünk működése.

Békéshalra etetőanyag, ahogy olvasóink készítik
Ez a recept békés folyóvízi halakra van!
2kg Sajtos Top Mixet keverj be.
Adj hozzá 3-4 dl vizet.
Körkörös mozdulatokkal keverd be.
Ha fogósabbá akarod tenni tegyél bele 2 doboz csontkukacot és vanília aromát. Ezt ismét keverd el! ...

Etetőanyag: az első keveréknél, ha keszegez fogására akarsz ráállni, akkor mindenképpen azt ajánlom hogy 10 max.15% kukorica darát keverj, és ugyanennyi búzadarát, majd a kenyérből pedig 45-50% tegye ki, mert az különösen vonzza a keszeget.

~ok és csalik Kukorica
Kukorica
Egyik legelterjedtebb természetes ~unk a kukorica, amely igen változatos formákban jelenik meg horgászati szokásainkban.

~ a vízben, irány a kikötő, Zoli már messziről mutatja a méretet, mutathatta is, mert természetesen háromnegyed kettőkor horgászkedvet csináló sms-t kapott, és az sms-ben ez állt: 18,20 kg tükörponty.

~ feltétlenül fontos a compó horgászatánál. Elsősorban itt is az édesebb illatúakat részesítsük előnyben, érdemes a kajába keverni szemes takarmányt (főtt búza, kukorica, zúzott csillagfürt), illetve apróra vágott gilisztát, szúnyoglárvát.

Az ~ színe a víz színétől , és a napsütés mértékétol változzon . Mindig úgy kell kiválasztani a színt , hogy a vízben ne legyen túl feltűnő , de a kishalak észrevegyék ! ...

Ezt a mélységet kis távolságban mérőúszóval könnyedén ellenőrizhetjük, de ha valaki késztetést érez, akár búvárszemüveggel merülve is szemrevételezheti a fenéktalajt, sőt az ~ot is a horog köré szórhatja.

A pontyok általában a medertörések mentén alakítják ki a vonulási útvonalaikat, így nem kell őket eltéríteni hosszas etetési kampánnyal, másrészt a beszórt ~ is oda mosódik le.

dohányosok ~ gyúrás illetve csalizás előtt gondosan mossanak kezet), a hal ugyanis rendkívül jó íz és szagérzékeléssel rendelkezik. Ha a gyurmáinkat különféle aromákkal ízesítjük, vigyázzunk az adagolás mennyiségére, a túl sok ízfokozó anyag riasztólag hat a halra.

~ot talál), akkor többi is aktív keresgélésbe kezd, megnézve mit eszik a társuk. Szociális intelligenciájuk magas szintjét jellemzi, hogy az USA-ban a kutatók gyakran használják ezeket a harcsafajokat etológiai vizsgálatoknál. Prof.

Íz- és szagérzékelése fejlett, messziről megérzi az ~ szagát, kedveli az édes ízűeket, de főleg tavasszal eredményesek lehetünk ha a natúr ~hoz sok sót keverünk.

Értem ezalatt az ~ esetleges korlátozását, helyváltások bevezetését (amelyre már vannak példák), súlyhatárok... egyszerűen egy komolyabb szabályozás keretein belül zajlana az egész.

~ot megfelelő minőségben és mindig mértéktartó mennyiségben használjunk. A víz minőségének védelme érdekében tilos minden olyan anyag vízbe juttatása, amely a víz minőségét rontja.

Receptajánló:
3 kg keszeg ~
1 kg match ~
0,5 kg magmix
0,5 kg sütemény piskóta
250 ml brasem folyékony aroma
0,5 liter csonti vagy etetőszúnyog ...

~nak használjunk kendermagot (pirított, főtt) etetőbe keverve és ezt gombócokba gyúrva juttasuk a vízbe. A csalit nem kell csokorban kínálni, használjunk egy szem csontit, pinkit, aprógilisztát, szúnyoglárvát.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Horgászat, Ponty, Csali, Kárász, Harcsa?

◄ Esox lucius   Etetőkosár ►
 
RSS Mobile