Kezdőlap (Tejelválasztás)

 Gyermeknevelés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tejelválasztás

Gyermeknevelés  Tejallergia  Tejfog

Ez utóbbi különösen akkor igaz, ha a baba a szülők közelében alszik - hangsúlyozzák a kutatók. Emellett nagyon valószínű, hogy szerepet játszik a tejelválasztást szabályozó prolaktin nevű hormon hatása is, mely köztudottan elősegíti az elalvást.


Ezt a petefészket a saját hormonjainak termelésé-re késztető agyalapimirigy-hormon hiánya ugyanúgy előidézheti, mint a tejelválasztást serkentő hormont (a prolaktint) termelő daganat (erre tejcsorgás is felhívhatja a figyelmet), továbbá bizonyos gyógyszerek szedése.

A többletként termelődő anyatejet le kell fejni, így a teljesen kiürített mell tejelválasztása optimális marad, ráadásul ez a pluszmennyiség pótlásnak is felhasználható.

Nem szedsz-e olyan gyógyszert, amely csökkenti a tejelválasztást?
S végül: a tejleadó reflex működésével is akadhatnak problémák. Sokan érzékelik a szoptatás, illetve a fejés megkezdése után azt a feszítő, a melleket hirtelen keménnyé duzzasztó érzést, amelynek következtében a tej több ...

Azt már talán tudjátok, hogy a szoptatás és a tejelválasztás milyen elv alapján működik - de azért emlékeztetőnek álljon itt: pozitív-negatív visszacsatolás.

Ez a néhány percig tartó kapcsolat az anya és újszülöttje között a ~ szempontjából igen jelentős. Kezdetben 3 óránként, naponta hatszor helyezzük mellre a csecsemőt, például 6, 9,12,15,18 és 21 órakor. Ha rosszul szopik, még egy hetedik szopást lehet közbeiktatni, 24 órakor.

A szülést követően, hormonváltozás hatására fokozott működésbe lép a ~t serkentő hormon, a prolaktin.

A gyermekágyas időszak is nehezebb, a ~ gyakran lassabban indul be, de ezek a problémák is kezelhetők jól szervezett ellátással. Összességében elmondható, hogy bár a biológia nem úgy tervezi, hogy a nők 40.

A műtét után néhány héttel az asszony hányni kezdett, testsúlya gyarapodásnak indult, mellei megfeszültek, ~t tapasztalt. Férjével azzal keresett meg, hogy terhesnek érzi magát, nem hiszi, hogy a méhét eltávolítottuk.

A torna amit az anyukák és a kicsik együtt végezhetnek természetesen nem lehet egy megerőltető mozgássor, hiszen az közrejátszhat a ~nál, viszont egy alapos, minden izmot átmozgató, alakformáló torna, ahol a baba az élő súly, igazán megfelel a célra.

A tej elválasztásának legerőteljesebb ingere a mellek rendszeres és teljes kiürítése, ám ha ez nem történik meg, a ~ csökken. A legtöbb nő melle több tej elválasztására képes, mint amennyire babájának szüksége van. A lefejt tejet érdemes fagyasztani.

Mutassák meg az anyáknak, hogyan kell szoptatni és a ~t fenntartani, még akkor is, ha valamilyen okból el vannak különítve újszülöttjüktől. 6. Csak orvosi indikáció esetén kapjon a csecsemő anyatejen kívül más ételt vagy italt. 7.

A kutatók kimutatták, hogy az aktív életmód a szoptatós anyáknál nem hátráltatja a ~t. Ne feledkezzen el az egészséges étkezésről és sok víz vagy folyadék fogyasztásáról.

Nincs tejed? Videónkban hasznos tippeket találsz, hogyan serkenthető a ~, egy próbát megér.
hirdetés
További videók ...

Igyekezni kell betartani ezeket az időpontokat, illetve nem árt szoktatni ezekhez a babát, hiszen ahogy nála kialakul az éhségérzet, ugyanúgy az édesanyánál is kialakul a ~ ritmusa. Fontos, hogy ez a két ritmus szinkronban legyen, illetve szinkronba kerüljön.

Szeretnék bemutatni egy új terméket, a DrMakai Görögszéna kapszulát!
A következő weboldalon hasznos információkat találtok a görögszéna gyógynövénnyel kapcsolatban. Érdemes elolvasni. Tudományos kísérletek támasztják alá a görögszéna mag ~t fokozó, anyatej mennyiségének növelő hatását.

Az előtej sok védőanyagot tartalmaz, valamint magas a sótartalma, amely segít az első széklet, a magzatszurok (meconium) kihajtásában. A korai mellre helyezés az anya szempontjából is lényeges, hiszen a ~t a szoptatás stimulálja.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szoptatás, Szülés, Anyatej, Újszülött, Csecsemő?

◄ Tejallergia   Tejfog ►
 
RSS Mobile