Kezdőlap (Tanulási nehézség)

 Gyermeknevelés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tanulási nehézség

Gyermeknevelés  Szülői magatartás  Tanulási zavar

Tanulási nehézségek
Napjainkban egyre szaporodik a tanulási nehézséggel és magatartászavarokkal küzdő gyermekek száma. A kisiskolás koroszály 4-6 százalékát, azon belül is túlnyomórészt a fiúkat érinti.


Gyermekkoi viselkedés és tanulási nehézségek zavara
Nevelt gyermekem a fenti problémákkal küzd. ami abban nyilvánul meg, hogy képtelen akár két-három soros vers megtanulására.A figyelme nagyon rövid időre köthető le.Játéka durva és nincs veszélyérzete ha valamit kitalál azt mindenképp...

Tanulási nehézségek
Tanulási nehézségek esetén a gyermek nem képes követni azt, amit leadnak órán, sokszor küzdelmes úton, hosszú órákon keresztül kell tanulnia, míg megérti azt az anyagot, amit a társai kiráznak a kisujjukból.

Tanulási nehézségek
Az Edu-Kineziológia, másnéven Brain Gym (agytorna) a kineziológiának az az ága, amely az agy és a test közti interakció szerepét hangsúlyozza, mozgás segítségével növeli tanulási képességeinket.

tanulási nehézség laptop viselkedési probléma droghasználat vékony indulat tea séta mostohafiú élelmiszer ital hígító sportital festékoldó buliszervezés melltartó apa elismerés tinédzser házirend pubertáskor jogsi sport és gyerekek cigizés alkoholista
Teszteld a tudásod! ...

tanulási nehézség
közülük a legkevésbé súlyos, amely általában 1-1- iskolai helyzetet érint, átmeneti jelleggel. A normál pedagógia eszközeivel is megszüntethető, például korrekció, korrepetálás, differenciálás.

A tanulási nehézség a legkevésbé súlyos: egyszerűen a tanulásban való lemaradásról van szó. Ami átmeneti jellegű, s a tanulás külső körülményeinek megváltozása (pl. hosszabb hiányzás, családi probléma) miatt következik be.

A kineziológiában tágabb értelemben használjuk a tanulási nehézségek körét, kiterjesztve az élet bármely területén jelentkező nehézségekre, minden valamire való képtelenséget ide sorolunk.

A tanulási nehézségekkel küzdő, kudarcok sorozatát megélni kényszerülő gyermekek számára szinte elérhetetlen, hogy a társaik által "játszva hozott" szinten és tempóban haladhassanak a megismerés, a felfedezés - vagyis a tanulás - tulajdonképpen izgalmas útján.

A kétkezesség tanulási nehézségeket okozhat
A mindkét kezüket egyforma ügyességgel használó gyerekek esetében nagyobb a mentálhigiénés, tanulási és nyelvi problémák kialakulásának kockázata, mint jobb- vagy balkezes társaiknál.

- Ha gyerekünk valamilyen speciális problémával küzd, például feltételezhető, hogy a későbbiekben tanulási nehézségei lesznek, mindenképpen olyan iskolát KELL keresnünk, ahol értik a problémáját és szakszerűen tudják segíteni őt.

Szorongás, stressz, hangulatzavarok, önbizalomhiány, tanulási nehézségek, párkapcsolati problémák, beilleszkedési nehézségek, különböző pszichoszomatikus betegségek esetén nyújthatok hatékony segítséget, ha Ön változtatni akar.

A tanulási nehézségek egyenes következménye a magatartászavar, amely nem más, mint segélykiáltás.
A mászás, mint magasan szervezett mozgás-magatartásforma a fej, a törzs és a négy végtag térben és időben összerendezett egysége.

A 7 és 14 év közötti gyermekeknél a tanulási nehézségek jelenthetik a legkomolyabb problémát, ilyen, amikor nem fejezi be a feladatát, nehezen megy az írás, olvasás, vagy számolás, nem megfelelő a mozgásfejlődése vagy éppen hiperaktív.

Bár az autizmus és a tanulási nehézségek két külön betegségnek tekintendők, a vérminták azonos elváltozásokat mutattak. "Nem mondanám azt, hogy a faktorok túltengése okozza a betegségeket, de a tényt mindenképpen jelzésértékűnek kell venni" - mondja Nelson.

Orvosilag igazolt, hogy a gerincproblémák már az alsó tagozatosoknál megjelennek, s egyre több a túlsúlyos, a tanulási nehézségekkel, koncentrációs problémákkal, magatartászavarral küzdő gyerek.

Pedig mindenképp fontos lenne elindítani a nyelvi kommunikációt, hiszen ha később kezdi kifejezni magát egy kisgyerek, várhatóan elmarad majd a szókincse is az átlagostól, ez hátráltatja társas kapcsolataiban értelmi fejlődésében, így további kommunikációs és tanulási nehézségeket okozhat.

A tanárokkal való konzultációban is a legerőteljesebb hiánynak a tanulási nehézségekhez való lelkiismeretes, de egysíkú hozzáállást érzékeltem. Az iskolában jól működő iskolaszéken rendszeresen újratárgyalandó téma volt a rosszul teljesítő, nem illeszkedő diák.

A pedagógusok sokaságának okoz jelentős stresszt az iskolai teljesítményzavar, a tanulási nehézségek, a beilleszkedési nehézségek, az agresszió jelenléte, a szülők közönye.

Tanulásban akadályozott:
Az IQ megközelítőleg 50-69 között (felnőtteknél a szellemi kor 9-10 év között van). Valószínűleg tanulási nehézségeket okoz az iskolában. Sok felnőtt képes dolgozni, jó szociális kapcsolatokat fenntartani és közösségi aktivitásra is.

Az időben felfedezett szembetegségek megfelelő korrekciójával számtalan - a látástól látszólag független - panasznak (pl. fejfájás, figyelemösszpontosítási zavar, tanulási nehézségek) lehet elejét venni.

Március 21. a Down-kór világnapja. A dátum nem véletlenül esett éppen erre a napra, harmadik hónap 21-re: a Down szindrómások esetében a 21. kromoszómából három van kettő helyett. A kromoszóma-rendellenesség felismerhető testi jellegzetességekkel, tanulási nehézségekkel, szervi problémákkal jár.

A diszlexia kifejezést 1887-ben használták először az izolált olvasási nehézség leírására. Jelenleg egyesek kizárólag a speciális olvasási nehézséget értik alatta, mások kombinált olvasási és írási nehézséget definiálnak vele, és végül vannak, akik mindenfajta tanulási nehézséget diszlexiának ...

amivel számolniuk kell a dohányzó édesanyáknak, valójában ennél sokkal komolyabb kockázatokra is gondolni kell, úgy, mint a légzőszervi problémák, a károsodott idegrendszer és a bölcsőhalál. A dohányos anyukák babái értelmi síkon is hátránnyal indulnak, gyakorta szembesülnek tanulási nehézségekkel, ...

Ha a mozgásfejlődés bármelyik szakasza kimarad, vagy nem járatódik be eléggé, a kapcsolódó agyi területek, idegi központok nem fejlődnek megfelelően, ami a későbbiekben problémákat okozhat. Bizonyos területek elégtelen működése tanulási nehézséghez, vagy magatartás-zavarhoz vezethet.

Az ilyen gyerekeknek többnyire tanulási nehézségeik vannak, félénkek, rosszkedvűek. Nyilván tüneteik miatt is visszahúzódók, szégyenérzettel élnek, tartanak gyerektársaik csúfolásától. Nem csak a gyerekek, a felnőttek is nehezen tudják elképzelni, hogy az érintettek nem akarattal feltűnősködnek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Diszlexia, Kamasz, Szülés, Fejlődés, Önbizalom?

◄ Szülői magatartás   Tanulási zavar ►
 
RSS Mobile