Kezdőlap (Mellgyulladás)

 Gyermeknevelés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Mellgyulladás

Gyermeknevelés  Maszturbálás  Mellrehelyezés

Mellgyulladás és sérülések
Gyulladás alakulhat ki fertőzés következtében is.


A mellgyulladásnak több kiváltó oka is lehet: ha a mellben pang a tej, könnyedén elzáródhatnak a tejcsatornák, így csomók alakulhatnak ki, és ezekben aztán megkezdődhet a gyulladási folyamat. Az elzáródást okozhatja a két szoptatás között eltelt hosszú idő, a pótlás, a szoros melltartó vagy póló is.

A helyes szoptatási mód a mellgyulladás megelőzéséért
Sok édesanya gond nélkül tud szoptatni. Sokan vannak viszont, akiknél problémák merülhetnek fel. Ezt befolyásolhatják alkati tényezők, a baba szopási szokásai, és a helytelen szoptatási technika is.

Elzáródott tejcsatorna, mellgyulladás, tejkő
Emlő és emlőbimbó problémák
Érdekességek ...

Mellgyulladás kezelése homeopátiával
A mellgyulladás nagyon kellemetlen állapot szoptatás alatt. Legjobb megelőzése az, ha nem hagyunk pangó tejet ott, ahol a baktériumok elszaporodhatnak, a mellben.

~
Aug 10. 10:02
Vannak nők, akik gond nélkül tudnak szoptatni. Logikus, hogy a szoptatásnak általában problémamentesen kell zajlania, máskülönben az emberi faj már régen kihalt volna.

~ (masztitisz)
~ akkor alakul ki, ha a fenti tünetek mellé még láz, hidegrázás, végtagfájdalom levertség, gyengeség is társul. Ha a borogatás, masszírozás, pihenés mellett még másnap is lázasak vagyunk, azonnal fel kell keresni az orvost, aki antibiotikumot ír fel.

~
Kialakulhat a mellek nem megfelelő ürülése miatt vagy a mellbimbón keletkezett sérülés következtében, amelyeken keresztül kórokozók jutnak a tejcsatornákba. Előbbi állapot megelőzhető a gyakori mellrehelyezéssel, a szoros ruhadarabok mellőzésével.

4. ~, kisebesedés esetén nem szabad szoptatni az érintett mellből! ...

10. ~ esetén nem szabad szoptatni az érintett mellből!
Nem igaz! A ~ mielőbbi gyógyulása érdekében a legfontosabb dolog a mell minél alaposabb és minél gyakoribb kiürítése. Ezt leghatékonyabban a csecsemő tudja elvégezni.

~ megelőzése illetve gyógyítása céljából
Anyatejgyűjtés céljából
Tejtermelés fenntartása céljából, ha az anya és a csecsemője valamilyen ok miatt távol van egymástól, el vannak különítve, például betegség miatt ...

A szoptatás egy rémálom volt a ~okkal együtt és a napi 5-6 fejéssel totál kikészültem, legyengültem, de 8 hónapig "szoptattam"... A kisfiú gyönyörűen növöget, cseperedik és mivel már majdnem 2 éves, én meg nemsokára 40, felmerült egy kistestvér gondolata.

Hogyan kerüljük el szoptatás alatt a ~t?
A szoptatás alatt előfordul, hogy a mell begyulladt. A mellet az anyatej nagyon feszültté és teltté teheti, ez azért van, mert megnő a mellben az anyatej mennyisége.

A ~ megelőzésére és az egyenletes tejtermelés beindítására szükséges már a kórházban a masszírozás és mellszívás megfelelő technikáját elsajátítani.

Persze adódhatnak helyzetek, amikor jó, ha van otthon egy adag tápszer - például anyai gyógyszerszedés, ~ esetén -, ezért óvatosságból tarthatunk otthon egy dobozzal.

Nyilvános szoptatás "
A ~ tünetei "
Nem szopik a baba? 3 alig ismert ok a háttérben "
Így lehet egészséges kisbabád ...

A fejés több okból is hasznos: megelőzhető vele a ~, fokozza a tejtermelést, és szert tehetsz némi tartalékra, ami bármikor hasznos lehet, ha valamiért nem tudsz szoptatni.

Ha a babának szájpenésze van, a mellbimbót is kezelni kell, mert felsebesedett állapotban könnyen behatolhatnak a kórokozók, és csúnya ~t vagy elhúzódó sebgyulladást, gombás fertőzést okoznak. Ebben az esetben indokolt lehet a borvizes lemosás.

Ilyenkor a kicsi száját, illetve a mellbimbót is kezelni kell, mert a kórokozók könnyen be hatolnak a felsebesedett bőrön át, és csúnya ~t, gombás fertőzést okozhatnak. Ebben az esetben indokolt a szappanos lemosás is.

Akinek sok teje volt, annak meg a ~sal gyűltek meg a problémái. Olvasgattam az lll honlapját+ a szoptatasert.hu-t, amik nagyon sokat segítettek. Ennek hatására elkezdtem 2 mellből szoptatni és nem mértem annyit. Csak a heti hízásokat néztem.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szoptatás, Csecsemő, Szülés, Anyatej, Táplálás?

◄ Maszturbálás   Mellrehelyezés ►
 
RSS Mobile