Kezdőlap (Mellgyulladás)

 Gyermeknevelés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gyermeknevelés » Mellgyulladás


 

Mellgyulladás

Gyermeknevelés  Maszturbálás  Mellrehelyezés

Mellgyulladás és sérülések
Gyulladás alakulhat ki fertőzés következtében is.


Anyáink idejében a többnyire a szoptatás végét jelentette. Ma már ismerjük a megelőzés és a gyógyítás módjait.

A mellgyulladásnak több kiváltó oka is lehet: ha a mellben pang a tej, könnyedén elzáródhatnak a tejcsatornák, így csomók alakulhatnak ki, és ezekben aztán megkezdődhet a gyulladási folyamat.

A helyes szoptatási mód a megelőzéséért
Sok édesanya gond nélkül tud szoptatni. Sokan vannak viszont, akiknél problémák merülhetnek fel.

Elzáródott tejcsatorna, mellgyulladás, tejkő
Emlő és emlőbimbó problémák
Érdekességek ...

kezelése homeopátiával
A nagyon kellemetlen állapot szoptatás alatt. Legjobb megelőzése az, ha nem hagyunk pangó tejet ott, ahol a baktériumok elszaporodhatnak, a mellben.

Mellgyulladás
Aug 10. 10:02
Vannak nők, akik gond nélkül tudnak szoptatni. Logikus, hogy a szoptatásnak általában problémamentesen kell zajlania, máskülönben az emberi faj már régen kihalt volna.

(masztitisz)
akkor alakul ki, ha a fenti tünetek mellé még láz, hidegrázás, végtagfájdalom levertség, gyengeség is társul.

Mellgyulladás
Kialakulhat a mellek nem megfelelő ürülése miatt vagy a mellbimbón keletkezett sérülés következtében, amelyeken keresztül kórokozók jutnak a tejcsatornákba.

4. , kisebesedés esetén nem szabad szoptatni az érintett mellből! ...

Mellgyulladás megelőzése illetve gyógyítása céljából
Anyatejgyűjtés céljából
Tejtermelés fenntartása céljából, ha az anya és a csecsemője valamilyen ok miatt távol van egymástól, el vannak különítve, például betegség miatt ...

Ha od van vagy elzáródtak a tejcsatornák, a szoptatási tanácsadó javasolni fogja, hogy más pozícióba helyezd a babát.

legtöbb csecsemő naponta akár 8-12 alkalommal éhezik meg és kér enni, minden ilyen alkalommal mellre helyezett babánál megfelelő gyarapodás és fejlődés látható, míg az anya szempontjából hamarabb beindul a tejelválasztás és nem lép fel mellgyulladás ...

A szoptatás egy rémálom volt a okkal együtt és a napi 5-6 fejéssel totál kikészültem, legyengültem, de 8 hónapig "szoptattam"...

A mellgyulladás megelőzésére és az egyenletes tejtermelés beindítására szükséges már a kórházban a masszírozás és mellszívás megfelelő technikáját elsajátítani.

Persze adódhatnak helyzetek, amikor jó, ha van otthon egy adag tápszer - például anyai gyógyszerszedés, esetén -, ezért óvatosságból tarthatunk otthon egy dobozzal.

Ha a babának szájpenésze van, a mellbimbót is kezelni kell, mert felsebesedett állapotban könnyen behatolhatnak a kórokozók, és csúnya mellgyulladást vagy elhúzódó sebgyulladást, gombás fertőzést okoznak.

Ilyenkor a kicsi száját, illetve a mellbimbót is kezelni kell, mert a kórokozók könnyen be hatolnak a felsebesedett bőrön át, és csúnya t, gombás fertőzést okozhatnak. Ebben az esetben indokolt a szappanos lemosás is.

Akinek sok teje volt, annak meg a mellgyulladással gyűltek meg a problémái. Olvasgattam az lll honlapját+ a szoptatasert.hu-t, amik nagyon sokat segítettek. Ennek hatására elkezdtem 2 mellből szoptatni és nem mértem annyit.

Lásd még: Lásd még: Szoptatás, Csecsemő, Szülés, Anyatej, Táplálás

Gyermeknevelés  Maszturbálás  Mellrehelyezés

 
RSS Mobile