Kezdőlap (Hiperaktivitás)

 Gyermeknevelés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hiperaktivitás

Gyermeknevelés  Hiperaktív  Hiszti

Hiperaktivitás: a szülő szerepe
Gyakorlati útmutató sikeres gyermekükért aggódó szülőknek ...


Hiperaktivitás jellemzői
Túlzott mozgás, nehezen ül meg egy helyben.
Jellemzően sokat beszélnek, belevágnak a másik szavába.

Hiperaktivitás: nem a szülő hibája
Nem a szülők nevelési módszere miatt okoznak problémát az iskolában a figyelemhiányos hiperaktivitás betegségben (ADHD) szenvedő gyermekek.

A hiperaktivitás egyik leggyakoribb válfaja tulajdonképpen egy idegrendszeri probléma. Ilyenkor a gyermek teljesen öntörvényű, kezelhetetlenül makacs, mozgásigénye kielégíthetetlen. Azért van szükség a rengeteg mozgásra, hogy megkapja azokat az ingereket, melyekre szüksége van.

A "hiperaktivitás" jelentése: Olyan magatartásbeli zavar, melynek során az egyén nem tudja figyelmét tartósan egy dologra összpontosítani és állandó mozgásra van szüksége.

A ~ összefügg az étrenddel?
A terhesség alatti dohányzás pszichiátriai betegségeket okoz
megjegyezzem?
Elfelejtett jelszó ...

Nyitólap Babaház DIÉTÁVAL KEZELHETŐ A HIPERAKTIVITÁS
DIÉTÁVAL KEZELHETŐ A HIPERAKTIVITÁS
Az étrend megváltoztatása nyugtató hatással lehet az agresszív és hiperaktív gyermekekre.

~ és agresszió a serdülőkörban
Magyarországon mindenki tudni véli, mit jelent ez a szó: ~. Nomen est omen - mondják - hiper-aktivitásról akkor beszélünk, ha a gyereket nem lehet leállítani, folyton jár a keze, a lába és a szája is.

~ mint diagnózis
A ~, azaz a túlzott mozgékonyság többnyire figyelemzavarral együtt jelentkezik. Nem rosszaság. Hátterében elsősorban idegrendszeri éretlenség, működési zavar áll, amit környezeti, családi tényezők is befolyásolnak.

~ esetén napi 300-600mg EPA és DHA tartalmú omega 3 zsírsav pótlása a terápia része kellene, hogy legyen.
Összeállította: Koczka Kinga
Küldés: ...

~
"Hiper" - túlzó, túlságos; a vele összetett fogalom fokozott meglétét, túlságos voltát jelöli;
"Aktivitás" - cselekvési kedv, fokozott tevékenység (Idegen szavak szótára)
Tünetei: ...

A ~ gyógyszeres kezelése
A ~ kezelésére ma Magyarországon mindössze egyetlen készítmény áll rendelkezésre normál intellektusú gyermek esetében, azonban a gyógyszerrel kapcsolatban érvek és ellenérvek mind a mai napig heves viták tárgyát képezik.

~

Okozhatnak-e hiperaktívitást az élelmiszeradalékok?
Hiperaktív a gyermekem?
Gyermeke képtelen nyugton maradni, vagy valamilyen tartós egészségügyi problémával küzd?
Felhívás kérdőív kitöltésére hiperaktív gyerekekről! ...

~ gyógyszer egyedül konfliktus sminkelés apamodell bizalom tesztoszteron támogatás alkoholizmus szorongó gyermek konyha fitnesz bűntett felmérés tábor önkínzás prevenció megóvás vizsgálat szipózás veszélyes alkoholfogyasztás úszás profil
Teszteld a tudásod! ...

~

túl mozgékonyság. Az ilyen személy állandóan nyüzsög, nem bír megülni, valamivel foglalatoskodik, babrál. Mozgása gyors, kapkodó, felületes, gyakoriak a fölösleges mozdulatok. Egész lénye vibrál, figyelme szétszórt, nem képes koncentrálni egyetlen dologra.

A ~ oka nagyon sokféle lehet, kezdve az örökletes hajlammal.

A ~ zavaró tüneteinek mérséklésére mostanában a Ritalin szedését javasolják. Ez a gyógyszer azonban nem gyógyítja a hiperaktív gyerekeket, csupán a környezetük számára teszi őket elviselhetőbbé, könnyebben kezelhetővé.

A másik válfaja, ami jelentős problémát tud okozni: a figyelemzavar és a ~. Itt is sajnos érvényes az a trend, hogy a szülő és a pedagógus sem ismeri fel a tüneteket, és hajlamos azt gondolni, hogy a gyermek bohóckodik, lusta, pedig egyszerűen 'csak' nem képes odafigyelni.

Az újonnan felfedezett erőszak gén egyes gyerekeket videojáték-függővé változtathat, és a figyelemhiányos ~-zavarral (ADHD) is összefüggésben állhat.
Elhízás ellen keksz! ...

Az ADHD rövidítéssel is jelölt figyelemhiány/~ betegség megítélése már szinte kezdetektől megosztja a közvéleményt.

Az autizmus, a figyelemhiányos ~ (ADHD), a mániás depressziós, azaz bipoláris zavar, az öngyilkossági kísérletek és a kábítószer-használat nagyobb arányban fordult elő azoknál az iskolás korú gyermekeknél, akiknek az édesapja idősebb volt, mint azoknál, ...

Napjainkban minden tízedik gyerek hiperaktív, ami lehet öröklött tulajdonság is, azonban vannak olyan életviteli tényezők, melyek előidézhetik a ~t. Nemrég felfedezték, hogy sok étel, melyet a legtöbb ember egészségesnek gondol, valójában hozzájárul a ~ kialakulásához.

A tehéntej- vagy egyéb ételallergia szokatlan tünete lehet a fokozott irritabilitás és a hiperkinetikus szindróma, a ~. A gyermek nyugtalan, ingerlékeny, állandóan tevékenykedik, nem képes koncentrálni. Ilyenkor a magatartászavar kezelése nem sok eredményt hoz.

A koncentráció hiány, az alvászavarok, a ~ mind egy csapásra megszüntethetők a gyerekeknél azzal, hogy kiveszik a mandulájukat. Legalábbis ez a Michigani Egyetem kutatóinak véleménye.

Gyermekeknél diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia, ~, viselkedészavar, beszédfejlődési, beszédértési, logopédiai, mozgásfejlődési problémák, Down-kór és autizmus esetén.

Ilyen jellegezetes jelzések lehetnek a nyugtalanság, ~, koncentrációs nehézségek, motorikus bizonytalanság, félénkség, hiányzó finommotoros készségek:a festés, barkácsolás, satöbbi terén, jobb-, balkéz-bizonytalanság, diszlexia,számolási nehézségek.

Például a sárgára színezett élelmiszerekben található tartazin (E102) órákig tartó ~t okozhat, ezenkívül az aszpirinre vagy érzéstelenítőkre érzékeny gyerekek esetében heves allergiás reakciót is kiválthat.

A hiperaktív gyermek - Tünetek
Sajnos manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem hiperaktív, csak egy jó anyai-atyai pofonra lenne szüksége, kár rögtön a hiperaktív jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben.. Pedig a ~ egyre gyakrabban előforduló jelenség. A szülők... » ...

Néhány gyermeknél mellékhatásként ~, nyugtalanság és álmatlanság lépett fel. A mézzel kezelt betegnél öt, a dextromethrophant szedő csoportból két esetben jelentkeztek a tünetek. A placebo csoportnál nem számoltak be hasonló elváltozásokról.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fejlődés, Csecsemő, Kamasz, Gyermeknevelés, Hiperaktív?

◄ Hiperaktív   Hiszti ►
 
RSS Mobile