Kezdőlap (Hiperaktív)

 Gyermeknevelés 

  » »
 
   

Hiperaktív

Gyermeknevelés  Hintőpor  Hiperaktivitás

Hiperaktív gyerekek

Nincs olyan teszt a világon, amely egyértelműen kimutatná, hogy egy gyerek hiperaktív vagy sem.


Hiperaktív gyermek a családban
Gyakorlati útmutató sikeres gyermekükért aggódó szülőknek ...

Hiperaktív gyermek viselkedési tünetei
Gyakorlati útmutató sikeres gyermekükért aggódó szülőknek ...

Hiperaktív gyermek
Óvodás, iskolás gyermekek szüleinek nem ritkán okoz gondot, ha felvetődik, a gyermek nem figyel oda a dolgokra, hyperaktív, vagy éppen nagyon impulzív.

Hiperaktív kamaszok
Hol kaphatnak tanácsot, érdemi segítséget azok a családok, amelyek hiperaktív gyereket nevelnek?

A hiperaktív gyerek zabálja a gyógyszert
Német kutatók szerint a hiperaktív és a figyelemzavarral küzdő fiataloknál nagyon gyorsan növekszik a gyógyszerfogyasztás. ...

A "HipERakTíV" gyermek
Az iskolai teljesítmény zavarai közül talán a leglátványosabb és legtöbbet vizsgált probléma a hiperaktivitás.

Alapítvány hiperaktív gyerekek számára
Szakemberek adatai szerint Magyarországon az elsős kisdiákok 4-10 százaléka hiperaktív, az érintettek száma 3 ezertől akár 10 ezerig terjedhet - számol be a Weborvos az MTI-Panoráma nyomán.

Alvássegítő ötletek a hiperaktív babák számára
Nem minden baba egyforma, nem minden csecsemő rendelkezik ugyanakkora alvásigénnyel és így vannak anyukák, akik a végkimerültségig szenvednek, hogy sikerüljön álomra bírni a kis lurkót, ...

Hiperaktív gyerekek
Hogyan kell rászoktatni a gyereket a fogmosásra?
Hogyan legyünk jó szülők ...

Hiperaktív?
Tisztelt szakértő Hölgy / Úr! Három éves kisfiam...
Nehéz beszokás az oviba (gyermekpszichológus) ...

Hiperaktív a gyermekem?
Mai világunkban a hiperaktivitás a gyermeki fejlődéssel kapcsolatban gyakran felmerülő fogalom. A hiperaktivitás tünetei nagyon tágak, változatosak; ha gyermekünkön bármelyiküket tapasztaljuk, képesek ...

A hiperaktív gyerek
Sok örömöt és rengeteg gondot tud okozni szüleinek. Egyszerre több helyen is megjelenik, nem jár, hanem rohan, szereti a veszélyes helyzeteket: általában rendszeresen megsebesül.

A hiperaktív gyerek is jól teljesíthet
...az Eleven Team Alapítványt és Tréningközpontot ...

Hiperaktív gyermek

Manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem hiperaktív, csak egy jó anyai-atyai pofonra lenne szüksége, kár rögtön a hiperaktív jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben..

Hiperaktív gyereknek lenni éppúgy nem könnyű, mint a környezetében élőknek elviselni őt. Hiszen lelkileg sokkal sérülékenyebbek társaiknál, sajátságos biológiai állapot jellemzi őket, ennek minden előnyével és hátrányával.

A hiperaktív gyermek - Lelkiállapotok
Sajnos manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem hiperaktív, csak egy jó anyai-atyai pofonra lenne szüksége, kár rögtön a hiperaktív jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben..

A hiperaktív gyermekeket környezetük nehezen érti meg és fogadja el. Gyakran komoly problémát jelentenek szüleiknek, nevelőiknek és tanáraiknak. A legtöbb esetben orvosi, gyógyszeres kezeléssel próbálnak segíteni rajtuk.

a hiperaktív ellentéte, lassan mozdul, lusta a mozgásban, a beszédben. Kevés a mozgásigénye, megfontol minden mozdulatot. Elüldögél akár naphosszat egy helyben (lásd még: hiperaktív, magatartási zavarok).

hospitalizmus ...

Terápia a hiperaktív betegeknek
A hiperaktivitás összefügg az étrenddel?
A terhesség alatti dohányzás pszichiátriai betegségeket okoz ...

Segítség! Hiperaktív a gyerekem?
A kicsik mindig kitalálnak valami újat, sokat beszélnek, folyton játszani kell velük, ami persze csodálatos, de szörnyen fárasztó, különösen akkor, ha egy gyerek nem csak élénk, hanem hiperaktív.
...

Milyen ételektől válhat hiperaktívvá a gyerek?
Napjainkban minden tízedik gyerek hiperaktív, ami lehet öröklött tulajdonság is, azonban vannak olyan életviteli tényezők, melyek előidézhetik a hiperaktivitást.

A jógát olykor még gyógyításra is használják, elsősorban központi bénulásos, autista és koncentrációs zavarokkal küzdő hiperaktív (ADHD szindróma), vagy akár Down-kóros gyermekek esetében.

Amennyiben a gyermekem a tanulásban közepesen, vagy súlyosan akadályozott, hiperaktív akkor a csoportos tanulási forma számára is megterhelő lenne.

A gyermek karaktere is befolyásoló tényező: ha félénk, vagy éppen hiperaktív, nem kell mindenképpen ellentétes jellemű állatot venni neki, csupán az egyensúly megtartása végett.

A hiperaktív, magatartás- vagy figyelemzavarral küszködő gyermekeknek ugyancsak sokat segíthet a módszer. Ezek igazából nem betegségek, hanem határterületek, a 'normálisként' elfogadottól eltérő viselkedési formák.

Egy másik japán tanulmányban, ahol két hónapon keresztül omega-3 zsírsavakat (átlagosan 512 mg DHA és 100 mg EPA) tartalmazó diétát alkalmaztak hiperaktív gyerekeknél, jelentős agresszivitás csökkenést tapasztaltak viselkedésükben.

A túl sok édesség csökkenti a gyermek étvágyát, így kevesebb hasznos tápanyaghoz jut szervezete, ráadásul megfelelő mennyiségű mozgás hiányában könnyen kialakulhat a súlyfelesleg. A túlzott mennyiségű cukor hiperaktív viselkedést és ...

A SÓGORNŐM KISLÁNYA AKI TŐLE FÉL ÉVVEL FIATALABB,ÉS EGY SZOMSZÉD KISLÁNY AKI 1 ÉVVEL FIATALABB ŐK AZOK AKIKET SŰRŰN LÁT,DE VELÜK IS ELÉGGÉ AGRESSZÍV.LEHET HOGY HIPERAKTÍV?KÉREM ADJON TANÁCSOT MERT LASSAN MEGBOLONDULOK VELE ITTHON.

Lásd még: Lásd még: Fejlődés, Hiperaktivitás, Csecsemő, Gyermeknevelés, Kamasz

Gyermeknevelés  Hintőpor  Hiperaktivitás

 
RSS Mobile