Kezdőlap (Hiperaktív)

 Gyermeknevelés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hiperaktív

Gyermeknevelés  Hintőpor  Hiperaktivitás

Hiperaktív gyerekek

Nincs olyan teszt a világon, amely egyértelműen kimutatná, hogy egy gyerek hiperaktív vagy sem.


Hiperaktív gyermek teszt
Gyakorlati útmutató sikeres gyermekükért aggódó szülőknek
Korunk gyermekbetegsége a hiperaktivitás. Egyre több szülőtől és pedagógustól lehet hallani, hogy a gyerek koncentrációs zavarokkal küzd, izgága, kezelhetetlen, stb… ...

Hiperaktív gyermek viselkedési tünetei
Gyakorlati útmutató sikeres gyermekükért aggódó szülőknek ...

Hiperaktív gyermek
Óvodás, iskolás gyermekek szüleinek nem ritkán okoz gondot, ha felvetődik, a gyermek nem figyel oda a dolgokra, hyperaktív, vagy éppen nagyon impulzív.

Hiperaktív kamaszok
Hol kaphatnak tanácsot, érdemi segítséget azok a családok, amelyek hiperaktív gyereket nevelnek?

A ~ gyerek zabálja a gyógyszert
Német kutatók szerint a ~ és a figyelemzavarral küzdő fiataloknál nagyon gyorsan növekszik a gyógyszerfogyasztás. ...

A "~" gyermek
Az iskolai teljesítmény zavarai közül talán a leglátványosabb és legtöbbet vizsgált probléma a hiperaktivitás.

Alapítvány ~ gyerekek számára
Szakemberek adatai szerint Magyarországon az elsős kisdiákok 4-10 százaléka ~, az érintettek száma 3 ezertől akár 10 ezerig terjedhet - számol be a Weborvos az MTI-Panoráma nyomán.

Alvássegítő ötletek a ~ babák számára
Nem minden baba egyforma, nem minden csecsemő rendelkezik ugyanakkora alvásigénnyel és így vannak anyukák, akik a végkimerültségig szenvednek, hogy sikerüljön álomra bírni a kis lurkót, holott nincs vele semmi gond egészségügyi szempontból.

~ gyerekek
Hogyan kell rászoktatni a gyereket a fogmosásra?
Hogyan legyünk jó szülők ...

~?
Tisztelt szakértő Hölgy / Úr! Három éves kisfiam...
Nehéz beszokás az oviba (gyermekpszichológus) ...

~ a gyermekem?
Mai világunkban a hiperaktivitás a gyermeki fejlődéssel kapcsolatban gyakran felmerülő fogalom. A hiperaktivitás tünetei nagyon tágak, változatosak; ha gyermekünkön bármelyiküket tapasztaljuk, képesek ...
A családi béke elősegítése ...

A ~ gyerek
Sok örömöt és rengeteg gondot tud okozni szüleinek. Egyszerre több helyen is megjelenik, nem jár, hanem rohan, szereti a veszélyes helyzeteket: általában rendszeresen megsebesül.

A ~ gyerek is jól teljesíthet
...az Eleven Team Alapítványt és Tréningközpontot ...

~ gyermek

Manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem ~, csak egy jó anyai-atyai pofonra lenne szüksége, kár rögtön a ~ jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben..

~ gyereknek lenni éppúgy nem könnyű, mint a környezetében élőknek elviselni őt. Hiszen lelkileg sokkal sérülékenyebbek társaiknál, sajátságos biológiai állapot jellemzi őket, ennek minden előnyével és hátrányával.

A ~ gyermek - Lelkiállapotok
Sajnos manapság egyre többet hallani, hogy ez a gyerek nem ~, csak egy jó anyai-atyai pofonra lenne szüksége, kár rögtön a ~ jelző mögé bújtatni, bezzeg az én időmben.. Pedig a hiperaktivitás egyre gyakrabban előforduló jelenség. A szülők...

a ~ ellentéte, lassan mozdul, lusta a mozgásban, a beszédben. Kevés a mozgásigénye, megfontol minden mozdulatot. Elüldögél akár naphosszat egy helyben (lásd még: ~, magatartási zavarok).

hospitalizmus ...

Terápia a ~ betegeknek
A hiperaktivitás összefügg az étrenddel?
A terhesség alatti dohányzás pszichiátriai betegségeket okoz ...

Segítség! ~ a gyerekem?
A kicsik mindig kitalálnak valami újat, sokat beszélnek, folyton játszani kell velük, ami persze csodálatos, de szörnyen fárasztó, különösen akkor, ha egy gyerek nem csak élénk, hanem ~.
...

Milyen ételektől válhat ~vá a gyerek?
Napjainkban minden tízedik gyerek ~, ami lehet öröklött tulajdonság is, azonban vannak olyan életviteli tényezők, melyek előidézhetik a hiperaktivitást.

A jógát olykor még gyógyításra is használják, elsősorban központi bénulásos, autista és koncentrációs zavarokkal küzdő ~ (ADHD szindróma), vagy akár Down-kóros gyermekek esetében.

Az étrend megváltoztatása nyugtató hatással lehet az agresszív és ~ gyermekekre.
.
Ez derül ki egy tanulmányból, amely szerint a bárány- és a csirkehús, a rizs, a banán, az alma és a káposzta fogyasztása is segíthet a viselkedési problémák leküzdésében.

Amennyiben a gyermekem a tanulásban közepesen, vagy súlyosan akadályozott, ~ akkor a csoportos tanulási forma számára is megterhelő lenne. Ettől még az EFT hat rá, ebben az esetben a szülőknek érdemes megtanulni a módszert, hogy aktívan segíthessenek gyermekükön.

A ~, magatartás- vagy figyelemzavarral küszködő gyermekeknek ugyancsak sokat segíthet a módszer. Ezek igazából nem betegségek, hanem határterületek, a 'normálisként' elfogadottól eltérő viselkedési formák.

Egy másik japán tanulmányban, ahol két hónapon keresztül omega-3 zsírsavakat (átlagosan 512 mg DHA és 100 mg EPA) tartalmazó diétát alkalmaztak ~ gyerekeknél, jelentős agresszivitás csökkenést tapasztaltak viselkedésükben.

A túl sok édesség csökkenti a gyermek étvágyát, így kevesebb hasznos tápanyaghoz jut szervezete, ráadásul megfelelő mennyiségű mozgás hiányában könnyen kialakulhat a súlyfelesleg. A túlzott mennyiségű cukor ~ viselkedést és hangulatingadozást is okozhat.

A SÓGORNŐM KISLÁNYA AKI TŐLE FÉL ÉVVEL FIATALABB,ÉS EGY SZOMSZÉD KISLÁNY AKI 1 ÉVVEL FIATALABB ŐK AZOK AKIKET SŰRŰN LÁT,DE VELÜK IS ELÉGGÉ AGRESSZÍV.LEHET HOGY HIPERAKTÍV?KÉREM ADJON TANÁCSOT MERT LASSAN MEGBOLONDULOK VELE ITTHON.ELŐRE IS KÖSZÖNÖM VÁLASZÁT.TISZTELETTEL:K.JÓZSEFNÉ ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fejlődés, Hiperaktivitás, Csecsemő, Gyermeknevelés, Kamasz?

◄ Hintőpor   Hiperaktivitás ►
 
RSS Mobile