Kezdőlap (Hasfájás)

 Gyermeknevelés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Hasfájás

Gyermeknevelés  Hanyatt fekvés  Hasfájós

A hasfájás oka gyakran a gyümölcscukor
A gyerekkori hasfájást meglepően sok esetben okozza a fruktóz - figyelmeztetnek amerikai kutatók. Jó hír ugyanakkor, hogy tüneteket előidéző cukorfajta kiiktatásával az esetek jelentős hányadában megszűnik a hasfájás is.
Kapcsolódó cikkek ...


Cimkék:
hasfájás gyerek
Felhasználónév: Jelszó: Belépés
Hozza létre saját
MitHogyanKell fiókját.

Oknyomozás hasfájás-ügyben
1 . oldal
Mi okozza a valós fájdalmat? - Ki a hibás? - Meddig lehetünk nyugodtak?

Segíthet a hasfájás kezelésében a babamasszázs.
1. Langyosítsuk fel az olajat (szezámolaj, édesköményolaj, levendulaolaj, napraforgóolaj) és cseppentsünk pár cseppet a baba hasára. Kezünk legyen kellemesen meleg.
2.

Hasfájás
Tipikus hasfájós rohamnál csecsemőnk vígasztalhatatlanul sír, hasa feszült, lábát felhúzva görcsösen tekeredik. Ilyenkor csecsemőnk órákig vígasztalhatatlan. Többnyire a kora esti órákban jelentkezik, de előfordulhat napközben is.

~: az első három hónapban gyakran magyarázza a sírást.
Okai lehetnek: ...

A ~ után talán a fogzás is nehéz időszak a kisbabák és a mamik életében. A következő lista tájékoztató jellegű a fogzást illetően, kérd a gyermekorvos vagy homeopátiás orvos segítségét!
BORAX 5 CH vagy 9 CH ...

- ~ esetén a szezámolajhoz 1-1 csepp édesköményolajat, köményolajat és levendulaolajat adnak. A baba köldökétől kiindulva körkö-rös és simító mozdulatokkal masszírozzák a fájó hasat.
- Megfázás esetén 1-1 csepp cajeputi- és mirtuszolaj, 2 csepp levendulaolaj adandó a bázisolajhoz.

A ~ vagy kólika általában 3 héttel a születés után jelenik meg és egészen 3 hónapos korig tart. Rendszerint ugyanolyan hirtelen ér véget, mint ahogy elkezdődik.

~ nélkül
Szoktassuk a kicsiket a rágásra, hiszen az emésztés a szájban kezdődik. Ha a falat nem eléggé keveredik nyállal és nincs kellően felaprítva, ~t okozhat. Az étkezések rendjében tartsuk a ritmust, és ragaszkodjunk a rendszerességhez.

~? Puffadás? IBS!
Természetes eredetű anyagok az onkológiában II.
Hogyan működünk?

~t megelőző és táplálékallergia kialakulását gátló szerepük is jelentős. Az anyuka által szedett probiotikumok hatására az anyatejben mérhető IgA immunglobulin szintje is megemelkedik, ami jelentős, fertőzések elleni védelmet nyújt az újszülöttnek.

A ~ról, az allergiáról, a szájpenészről, a kiegyensúlyozatlanságról és a betegesebbségről pedig szívesen mellékelek egy névvel, címmel ellátott listát szoptatott és nem szoptatott ismerőseimről, akik bizonyíthatják az ellenkezőjét...

Kisgyermekek ~a inkább egy sírási reflex eredménye, mint a gyomor-bél rendszer izgalma, állítja egy kaliforniai kutató az amerikai Academy of Pediatrics országos konferenciáján és kiállításán.Dr.

Karácsony fulladás ~ maszturbálás fegyelmezés türelem gabona BMI testvérféltékenység rendelő kimerült asztma úszásoktatás szülői elvárások lehangoltság közös program iskolai tanszünet make-up kamaszpanasz sportoló gyerekek ittasság függő egyetemi élet nyelvtanulás buliszervezés ballagóknak ...

Való igaz,a ~t okozhatja-fokozhatja a laktózban gazdag első tej,amiből úgy tud túl sok jutni a szervezetbe,hogy az anyuka idő előtt vált mellet rendszeresen.

A ~nak elég sok oka lehet, ezek közül az egyik például az, ha a baba túlnyomórészt első tejet szopik, a hátsó tejből pedig viszonylag kevesebbet. Ilyenkor túl sok laktóz jut a pocakjába, ami puffadást, ~t, zöld székletet okozhat.

Emésztési problémákat enyhítő szerek (pl.: Infacol, Espumisan, Laevolac, stb.): Sok baba küzd különböző eredetű ~sal, amit ezekkel lehet csillapítani. (Kérd a gyermekorvos segítségét a problémának megfelelő szer kiválasztásához!) ...

- 3 hónapos kora után a pici már modulálni tudja a sírását is különböző jelentésekkel (éhség, ~, ingerültség).
- 6 hónapos kora előtt a kisbaba többnyire csak anyja jelenlétére nyugszik meg, hiába fut hozzá a papa vagy a nagymama.

(Ha egy egész évre megcsináljuk a naptárat, akkor a szünetekkel, nyaralással együtt még rózsásabb a kép.) Ráadásul kaptak még havi egy-egy nap, szabadon választható időben kivehető 'betegszabadságot', anélkül, hogy betegnek kellett volna lenniük, hogy ~t kellett volna produkálniuk.

Mindíg más okkal: ~, mozgásfejlődés, fogzás, szeparációs félelem, betegség, esetleg ok nélkül satöbbi . Amikre az ember bevethet különböző praktikákat de igazából semmi sem segít csak az idő múlása. Mert ugye semmi sem tart örökké.

Jól alkalmazhatók a különféle természetes anyagból készült ~t megelőző termékek. Van, aki gyógynövényteát használ, édeskömény, ánizsmag, babateakeverék, ezek is jó szolgálatot tehetnek, de nem minden kicsinél hatásosak.

Megtévesztő lehet az ilyen újszülötteknél, hogy amikor a túletetésből eredő ~ miatt nagyon sír, és ezért soron kívül megszoptatja az édesanyja, átmenetileg megnyugszik. aztán rövid időn belül újra, nemegyszer még keservesebben kezd sírni.

Annak az aggodalomnak, hogy a puffasztó ételek puffadást (~t) okoznak a szoptatott babánál, semmiféle tudományos alapja nincs. A gáz a normál bélflóra működése kapcsán keletkezik a rostok emésztése során.

Hogyan kerüljük el a ~t?
Az újszülött babáknál, még az egészségeseknél is gyakran előfordul, hogy szopás után bukna vissza tejet.

Úgy tűnik, bizonyos gyerekek hajlamosabbak rá, mint mások: akinek nehezen kezelhető pelenkakiütései, szájpenésze és sokáig tartó ~a volt csecsemő korában, annak jobban kell vigyáznia a gyógyszeres kezeléssel és a táplálkozással, amikor nagyobb lesz.

Gondok a pocival - A ~ és a hasgörcs rengeteg sírással jár. Ha a baba közvetlen azután sír, hogy megetetted, az jelezheti azt, hogy valamiféle gyomorbántalmai vannak.

Bár közvetlenül a puffasztó ételekből a gázképző anyagok nem tudnak bejutni az anyatejbe, mégis tapasztalhatunk a babánál ~t olyan nyersanyagok fogyasztása után, melyekre az anyuka is érzékenyen reagál. Mellőzzük az étrendünkből a káposztákat, karfiolt, babot és a lencsét.

Markánsabb tünetek a fejfájás, ~, kézizzadás, reggeli hányás, sőt előfordulhat az iskolában kialakuló vizeletvisszatartási zavar, azaz bepisilés, valamint a széklet visszatartása is. A tünetek nyomasztóak a szülő számára (is), általában azonban pár nap, hét után maguktól megoldódnak.

Könyvajánló: egy háziorvos a ~ mítoszáról és a "kardfogú tigrisekről"
Ösztönös gyanakvással fogok kezembe minden olyan könyvet, amely azt állítja magáról, hogy garantáltan működő receptet nyújt egy-egy komplikált élethelyzet kezeléséhez - kiváltképp erős bennem ez a gyanakvás, ...

~
Koszmó
Szájpenész - Soor oris
A kutacs szerepe, benő a feje lágya
Véreset bukik
Csuklik, tüsszög, tortyog
Első székletek: meconium, anyatejes széklet
Büfiztetés
Sárgaság
A szem és a látás kialakulása-Mit látnak a gyermekek?
A baba értelmi fejlődése ...

Pedig vannak előnyei, különösen a bukásra, ~ra hajlamos csecsemőknél, mivel a baba teste sokkal stabilabban, összegömbölyödve simulhat az ágyra, hasát melegítve, és nem fordulhat elő a felöklendezett táplálék esetleges félrenyelése miatti fulladás.

Abban az esetben, ha a baba például ~ban szenved, akkor ajánlott az édesköménytea vagy az erre alapozó teakeverékek köménnyel vagy ánizzsal.

Amikor nagy nehezen elalszik a testvére(nagyon rossz alvó+~)akkor kezd elkiabálni, hogy ha ő nem alszik akkor senki se aludjon. Most például azt vette a fejébe, hogy őt nem szeretjük mert már van más. Eddig szófogadó volt most meg már nagyon rossz, nem hallgat senkire sem.

Ánizs- édeskömény gyógytea a különböző felmérésék szerint csökkentette a ~ gyakoriságát. Nagyon fontos, hogy gyógyhatású készítményt csak abban az esetben használjunk, ha kikértük előtte az orvosunk véleményét!
Kincses Fanni
Küldés: ...

* hányás,
* hasmenés,
* ~,
* csalánkiütés,
* a gyakori orrfolyás és középfül-gyulladás is figyelmeztető jel lehet ...

Ha a baba már megszokta a tápszert, vagy tápszerrel "kezelik" egy betegségét (pl. reflux, ~), akkor érdemes átgondolni a női tejes táplálás mellett szóló érveket, valamint alternatív módszereket kipróbálni a vélt vagy valós probléma kezelésére.

Leginkább bizonytalan eredetű ~ról számolnak be, gyakori tünet az émelygés és a haspuffadás, illetve a hányás és a hasmenés. Olykor a stressz hatására jelentkező panaszok nagyon hasonlóak egyes emésztő szervrendszeri betegségek tüneteihez.

Sokszor megesik, hogy a gyerek látszólag beilleszkedett az új környezetbe, de éjjelente felsír, vagy ~ról panaszkodik. A gyerek életkorától függ, hogy a különböző problémák, milyen hatással vannak rá.

Nos pontosan emiatt, cikkünkben igyekeztünk a 8 leggyakoribb ~t kiváltó okot összegyűjteni, és leírjuk azt is, hogyan kezelhetjük a felmerülő gondokat.

Ennek a téves állításnak az indoklásaként legtöbbször azt szokták felhozni: 'ha friss tej keveredik a félig emésztetthez a baba gyomrában, az ~t okoz.' Mivel az anyetej nagyon könnyen emészthető táplálék, igen gyorsan -- átlagosan másfél óra alatt -- kiürül a baba gyomrából.

Gyakran már az anyatejes csecsemőknél allergiás reakciót vált ki az anya által elfogyasztott tojás. Ez leggyakrabban ~ban vagy valamilyen bőrtünetben nyilvánul meg. A keresztallergia miatt csirkehúst sem ajánlott fogyasztani, és kerülni kell a tollal készült ágyneműk használatát is.

A gyermeked számára emészthetetlen tejcukor általában a pelusban landol, de az is előfordulhat, hogy a laktózérzékenység tartós hasmenést és székrekedést okoz. A "betegség" tünetei közé sorolandó még a hányás, a ~, az evés utáni sírás, a felpuffadás a hirtelen súlygyarapodás és a bőrkiütés is.

Ezt persze a milliószor elátkozott ~ra fogtuk, ugyan mire is gondolhattunk volna. Aztán egy rutin vizsgálatnál derült ki, hogy Klára rettenetesen sovány, és ennek nem szervi oka van, hanem az, hogy nem kap eleget enni.

Istenem, azok az átvirrasztott, álmatlan éjszakák! Még most is végigfut a hideg a hátamon, amikor felidézem hogyan próbáltuk kétségbeesetten, reményt vesztve karunkban nyugtatgatni vigasztalanul bömbölő kisfiamat. Ó, a három hónapos ~, sokat sejtetően mosolyogtak...
Beteg a baba ...

Ha a baba tejfehérje-allergiára utaló tüneteket produkál, például ~t, az orvos laktóz-mentes hipoallergén tápszer adását javasolhatja. Ha a baba nyugtalan, kísérletezhet más üvegtípusokkal is. A cumisüvegek igen széles választékban kaphatók, különböző formákkal, cumikkal és méretben.

barbár (hysterosalpingographia) vagy deprimáló (herebiopszia) nevű vizsgálatokkal, a testet-lelket lelombozó kis tasakokkal, az injekciókkal, amelyektől meghízunk, és állandó sírhatnékunk támad, az előre programozott szexuális élettel, a pszichoszomatikus tünetekkel (émelygés, ~), ...

Átmeneti laktózérzékenység olyankor alakul ki, amikor a kicsi bélnyálkahártyájában termelődő laktózbontó enzim ideiglenesen nem, vagy kevésbé hatékonyan működik. A tünet: gyakori ~, főleg evés után, puffadt has, hasmenés.

A legismertebb pektinforrás az alma, pépesre reszelve szokták kapni a ~ra panaszkodó gyerekek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Csecsemő, Szoptatás, Anyatej, Újszülött, Táplálás?

◄ Hanyatt fekvés   Hasfájós ►
 
RSS Mobile