Kezdőlap (Fogszuvasodás)

 Gyermeknevelés 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gyermeknevelés » Fogszuvasodás


 

Fogszuvasodás

Gyermeknevelés  Fogromlás  Fogváltás

Fogszuvasodás gyermekeknél - az igazság
(0/ 0)
Választ kerestünk néhány gyakori és nagyon fontos kérdésre a gyermekek fogainak ellátásáról és tejfogak egészségének megörzéséről.


A a leggyakoribb gyermekbetegség
A a leggyakrabban előforduló fertőzéses betegség a gyerekek körében, derül ki az amerikai Betegségellenőrzési és Prevenciós Központ adataiból.

A fogszuvasodás megelőzése
Zachary majdnem kétéves volt, amikor az édesanyja, Elizabeth egy barna foltot vett észre az egyik rágófogán.

A fertőző?
Sajnos igen! Néhányan, ezek közül a vad kis caries- ördögök közül állandó mozgásban vannak a szánkban. Addig, amíg kevés a baktérium odabent, a nyál még képes megvédeni a kicsik fogát. De ha már megszaporodnak.

Fogszuvasodás, deformációk
A tejfogakra is vigyázni kell, ne szuvasodjanak. Egyrészt fenntartják a helyet a maradandó fogaknak, másrészt károsítják a mellettük lévő állandó fogakat.

, A fogágy, fogíny betegségei , Afták, ...
Fül-orr gégészet
Arcüreg-gyulladás, Az orr, orrüreg egyéb betegségei , A gége egyéb betegségei, ...

A fogszuvasodás nem fluor hiánybetegség, a fluoridok adagolása önmagában e fogbetegség megelőzésére nem elegendő. A fluor fogszuvasodás-gátló hatása részben a fog kemény állományát közvetlenül befolyásoló szerepének tudható be.

A kialakulását a szájban található szénhidrátok, cukrok bomlásterméke, különböző szerves savak teszik lehetővé. Ha ezek a savak 24 órán keresztül érintkeznének a fogakkal, a zománc kristályállományát képesek kimarni.

A csecsemőkori fogszuvasodás fájdalomhoz, fertőzéshez, alultápláltsághoz vagy nem megfelelő súlygyarapodáshoz, és korai fogvesztéshez vezet, mely utóbbi befolyásolja a maradandó fogak fejlődését, egészségét.

Baktériumok és gyerekkori
2011.03.11. Miért nem a játékaival játszik?
2011.03.09. Késsel, ollóval ne játsszon a kicsi?
2011.03.03. Dolgozom - mikor sétáljunk?
2011.03.01. Már háromévesen tudunk osztozni
2011.02.19.

Mindegyik fajta közel azonos mennyiségű fluoridot tartalmaz a fogszuvasodás megelőzésére és a fogzománc erősítésére, ezért fontos, hogy a kisgyermek semmiképp se fogyasszon el belőle nagyobb mennyiséget.

Amint megjelennek az első fogacskák, meg kell kezdeni azok rendszeres tisztítását, melynek célja a és az ínygyulladás megelőzése. Eleinte a fogacskákat minden este töröljük át tiszta, nedves zsebkendővel vagy gézdarabkával.

Botulizmus Bulimia Crohn - betegség Csalánkiütés Cukorbetegség Cushing-kór Delirium tremens Demencia Disgrafia Dislexia Diszfágia Down-kór Ekcéma Epilepszia Feketehimlő Felfekvés (decubitus) Fertőző májgyulladás Festékes anyajegy Fogszuvasodás ...

Az első fogacska megjelenésével el kell kezdeni a fogápolást is, mert a t okozó baktériumok a babák tejfogait sem kímélik.

Az első fogakat is jó védeni a fogszuvasodás ellen, ezért szükség van a tisztításukra. Ujjunkra tett puha ruhával dörzsölgethetjük a kibújt fogat, illetve használhatunk babafogkefét.

Egy tábla csoki elfogyasztása ugyan nem okoz közúti balesetet, és túladagolása sem életveszélyes, azonban ha hosszú távon sokat eszik belőle a tini, akkor különféle egészségügyi problémákat okozhat, például hoz és cukorbetegséghez ...

Miután kibújik a baba első foga, minden reggel és este gondoskodnunk kell a baba fogainak tisztításáról, a fogszuvasodás és az ínygyulladás megelőzése ellen. Eleinte a fogacskákat minden este töröljük át tiszta, nedves zsebkendővel vagy gézdarabkával.

- A szoptatott gyermekek között alacsonyabb a előfordulása.
- Mind a szoptatott koraszülötteknek, mind az időre született csecsemőknek jobb a látásélességük gyermekkorukban, mint nem szoptatott társaiknak.

A baba szájában még nem találhatók meg azok a baktériumok, amelyek sokkal inkább hajlamosítanak fogszuvasodásra, ennek ellenére mégis előfordulhat. Mik azok a tényezők, amik ennek kockázatát növelik? Ha "átadjuk" csemeténknek ezeket a baktériumokat.

A szopás - mint izommunka - a szabályos fogazat kialakulásának, ezáltal a megelőzésének is egyik fontos tényezője.

A gyerekek számára mindenhol rendelkezésre állt igény szerint folyadékpótlás, de ennek több mint egyharmada − az elhízás és a fogszuvasodás kockázatát növelő − nagy cukortartalmú ital volt.

elvégzett kutatás szerint az étkezések után történő 20 perces rágózás ( persze cukormentesen) helyre állítja a szájban lévő sav-bázis egyensúlyt, aminek köszönhetően a megfigyelt két esztendő alatt, majd tíz százalékkal csökkent a ...

Különösen érzékenyek a fogszuvasodással szemben, állományuk puhább, zománcuk vékonyabb. Nagy szerepük van az állkapcsok fejlődésében és a maradandó fogazat kialakulásában, működőképességében.

étkezési táblázat 1éveseknek, etkezesi tablazat babaknak, etkezesi tablazat kisbabaknak, étrend babáknak, etrend kisbabaknak, étrend táblázat, étrend táblázat babáknak, étrend táblázat gyerekeknek, fehérje, fogkefe fogszabályzóhoz, , ...

más gyümölcsöt is megpróbálhatsz adni a babának, de a gyümölcslétől ebben a korban még óvakodj, hiszen sok hozzáadott cukrot tartalmaznak. Miután a gyümölcslé híg ital, cumisüvegben add a babának - de ez ugyancsak növeli a fogszuvasodás ...

Szárított gyümölcsöt, például datolyát, fügét vagy mazsolát csak kis mennyiségben szabad adni. Bár nagyon táplálóak, de ugyanakkor magas a cukortartalmuk, könnyen a fogak közé ragadnak, ami hoz vezet.

A cukorfogyasztás ugyanis egyrészt hajlamosít a fogszuvasodásra, másrészt a bélrendszerből nagyon gyorsan felszívódó egyszerű cukrok az arra hajlamosakban átmeneti hiperglikémiát és annak következményeként hyperlipidémiát idézhetnek elő.

Lásd még: Lásd még: Csecsemő, Fejlődés, Szülés, Szoptatás, Táplálás

Gyermeknevelés  Fogromlás  Fogváltás

 
RSS Mobile