Kezdőlap (Bárányhimlő)

 Gyermeknevelés 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Bárányhimlő

Gyermeknevelés  Balkezesség  BCG

Bárányhimlő
Rendszerint enyhe szervi tünetekkel kezdődő akut vírusbetegség, amelyet hamarosan kiütések követnek (maculák, papulák és vesiculák). A betegség vége a pörkösödés.
A bárányhimlőt a varicella-zoster vírus okozza. A varicella, a kanyaróhoz hasonlóan, nagyon ragályos fertőző betegség.


Bárányhimlő
A bárányhimlő nagyon ragályos, cseppfertőzéssel terjedő, jellegzetes, hólyagos kiütéssel járó, lázas megbetegedés, amelyet a varicella zoster nevű herpeszvírus okoz.

Bárányhimlő: közkeletű tévhitek
A bárányhimlőt sokan ártalmatlan gyermekbetegségnek tartják, szövődményeiről, a helyes otthoni ápolásról és a megelőzés módjáról még mindig tájékozatlanok a szülők.

A bárányhimlő véd a későbbi bőrbetegségektől?
Forrás: Medipress
A bárányhimlőn átesett gyerekeknél ritkábban alakul ki ekcéma vagy asztma, mint azoknál, akik nem kapták el, vagy be lettek oltva ellene - állítja egy új egyesült államokbeli tanulmány.

A bárányhimlő is megelőzhető védőoltással
Bár a szülők többsége hajlamos arra a szemléletre, hogy a fertőző betegségek a gyermekkor elkerülhetetlen velejárói, a mindennaposnak tekintett betegségek akár súlyos szövődményekkel is járhatnak.

~ terhesség alatt
A ~ terhesség alatt kifejezetten az első három hónapban veszélyes, ekkor ugyanis komoly szervrendszeri.
Alhasi fájdalom terhesség alatt ...

~
Jul 05. 16:56
A gyermekbetegségek között ez a leggyakoribb, ráadásul azok a felnőttek is elkaphatják, akik korábban nem estek át a varicella zoster nevű vírus okozta betegségen.

~ újratöltve
Azok, akik már átestek a betegségen, meggyőződhettek róla, hogy - az állítással szemben - nem mindig a pöttyös az igazi. Akik még szerencsére nem szaladtak bele ebbe a fertőző betegségbe, azoknak továbbítjuk ...
Te hol rontottad el a gyerekedet? - 3. rész ...

~
Ilyen az, amikor az embernek levegőt venni sincs ideje. Csapás csapás után. &nb...
Apa vagy Anya? - doors ...

~, Mononukleózis, Chikungunya-láz, ...
Fogászat, szájsebészet, szájápolás
A fogágy, fogíny betegségei , Afták, Fogszuvasodás, ...

A ~ cseppfertőzés vagy direkt kontaktus útján terjed, lappangási ideje 10-21 nap. Minden 7500 terhességre jut egy ~s eset. A magzatok érintettsége az anyai fertőzések 25%-ában fordul elő. Magzati károsodás azonban csak 2 %-ban következik be.

A másik gyakori gyermekbetegség a ~, mely gyenge lefolyású és a fiatal szervezetet nem is terheli meg annyira, de ha felnőtt korban kapja meg valaki, jóval nehezebben heveri ki az ember.

Mit kell tudni a ~ről, mumpszról és más, a korosztályt érintő betegségekről, melyek leginkább közösségen belül fertőznek?

bőrkiütések fajtái, allergiás bőrkiütések képekkel, allergiás kiütés kisgyerekeknél, allergias kiutesek kepekkel, allergiás kiütések szoptatás, ányás, anyatej, anyatejes kiütés, anyatejes kiütés képek, apro kiutesek a csecsemo arcan, baba, baba kiÜtÉsek, babákon kiütések himlök, ~ első ...

Czeizel Endre, az Alapítvány elnöke az Összefogás a ~ ellen program megnyitóján hangsúlyozta, hogy a gyermekvállalásra készülő leendő édesanyák mellett a közösségbe kerülő gyerekek esetén is egyre fontosabb a védőoltások beadása, ...

Acne (akné) Addison-kór ADHD Afázia Afta Agydaganat Agyhártyagyulladás Agylágyulás Agyrázkódás Agyvelőgyulladás Agyvérzés (stroke) AIDS Alkoholizmus Allergia Álmatlanság Alzheimer-kór Angina pectoris Anorexia Appendicitis Aranyér Aritmia Árpa Asztma Atópiás dermatitisz Autoimmun betegség ~ ...

megkérdezi, hogy volt-e gyermekkori fertőző betegségünk (~, rubeola), vagy szexuális úton terjedő betegségünk ...

A keloid heges aknék kidomborodnak a bőrfelszínből, családi halmozódást mutatnak. E hegek évekig fennállnak, de méretük idővel csökkenhet. A szövetvesztéssel járó aknék a ~ okozta hegekhez hasonlóan gyógyulnak, bemélyednek a bőrfelszínbe (pl. az ún. ún. jégcsákány hegek) gyakoribbak.

» Tudtok gyerekeknek, jó relaxációs, nyugtató zene címeket ajánlani? (tudásbázis)
» Mennyinek kell lenni a pulzusának egy 6 éves gyermeknek? (tudásbázis)
» ~s a kisfiam két hete, kiengedhetem már egy kis időre? (tudásbázis) ...

E súlyos veszélyek azonban a nemi szervi fertőzések korai felismerése után a partnerre is kiterjedő hatékony kezeléssel kivédhetők. Ugyanígy a leendő apa ondójának fertőzöttsége is szakorvosi kezelést indokol. A rubeólán és ~n még át nem esett nőket érdemes védőoltásban részesíteni e ...

a spermiumok sejtszámát, mozgékonyságát, és a spermaképletben található rendellenességeket - például gyulladás - vesszük górcső alá; mivel ezek nagy része befolyásolható, szükség esetén andrológus szakorvoshoz küldjük a leendő apát.
Amennyiben a leendő kismama még nem esett át ~n, rubeolán, ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Szülés, Csecsemő, Újszülött, Védőoltás, Szoptatás?

◄ Balkezesség   BCG ►
 
RSS Mobile