Kezdőlap (VIBER)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

VIBER

Gazdaság  Vezetői számvitel  Világbank

VIBER
A valós idejű bruttó elszámolás (Real Time Gross Settlement - RTGS) lényege, hogy a kiegyenlítés és az elszámolás mozzanata időben nem válik el egymástól, a könyvelés tételenként, folyamatosan és valós időben zajlik.


elektronikus átutalás VIBER-en keresztül
A(z) elektronikus átutalás VIBER-en keresztül fogalma
Valós idejű bruttó elszámolás, azaz a kiegyenlítés és az elszámolás egyidőben történik.

VIBER (Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer)
VIBER rendszeren keresztül történő nagy összegű forint átutalás. VIBER átutalás még a terhelés napján jóváírásra kerül.
Ablak bezárása ...

VIBER
az MNB által lebonyolított hazai nagy értékű forint fizetési megbízások teljesítésére szolgáló, bruttó elven alapuló valós idejű elszámolási rendszer
©2009 Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Érdekvédő Egyesülete
Design és Technológia: EUSAN ...

VIBER Átutalás
Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kialakított és működtetett országos elszámolási és kiegyenlítési rendszer útján teljesített Átutalás.
Vagyonfelügyelő ...

~
Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer, mely lehetővé teszi az átutalások rendkívül rövid időn belüli, de mindenképpen azonnali teljesítését.
Visszatartott levelezés ...

~
Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer, lásd: RTGS.
Világbank ...

~
A ~ (Valós Idejű Bankközi Elszámolási Rendszer) a GIRO rendszer mellett működö, annál gyorsabb elszámolási (átutalási) rendszer. Azonnali (valós időben) történő tranzakciókra nyújt lehetőséget.

~ rendszeren keresztül küldött fizetési megbízás arra, hogy a fogadó bank egy adott összeget írjon jóvá a kedvezményezett számláján.
részletesen »
Elektronikus pénz (electronic money) ...

~: Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer
Visszaváltási jutalék: Visszaváltási jutalék terheli a befektetőt, ha befektetési jegyeit visszaváltja, azaz pénzzé teszi befektetését.

Egy különleges átutalási forma a ~, ami azonnali átutalást tesz lehetővé jóval magasabb költségek ellenében. Ezt az átutalást többnyire egymillió forint felett használják vállalatok, ahol fontos, hogy a pénz azonnal a másik számlán legyen.
Folyószámlahitel Állandó átutalási megbízás ...

Az elektronikus elszámolás két módon, a Bankközi Klíring Rendszer (BKR) illetve a 1999-ben bevezetett ~ (Valós Idejű Bruttó Elszámolásforgalmi Rendszer) - melyet az MNB működtet -alkalmazásával valósul meg. A Giro-rendszer...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Átutalás, Elszámolás, Kamat, Szerződés, Hitel?

◄ Vezetői számvitel   Világbank ►
 
RSS Mobile