Kezdőlap (VIBER)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

VIBER

Gazdaság  Vezetői számvitel  Világbank

VIBER
A valós idejű bruttó elszámolás (Real Time Gross Settlement - RTGS) lényege, hogy a kiegyenlítés és az elszámolás mozzanata időben nem válik el egymástól, a könyvelés tételenként, folyamatosan és valós időben zajlik.


elektronikus átutalás VIBER-en keresztül
A(z) elektronikus átutalás VIBER-en keresztül fogalma
Valós idejű bruttó elszámolás, azaz a kiegyenlítés és az elszámolás egyidőben történik.

VIBER (Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer)
VIBER rendszeren keresztül történő nagy összegű forint átutalás. VIBER átutalás még a terhelés napján jóváírásra kerül.
Ablak bezárása ...

VIBER
az MNB által lebonyolított hazai nagy értékű forint fizetési megbízások teljesítésére szolgáló, bruttó elven alapuló valós idejű elszámolási rendszer
©2009 Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Érdekvédő Egyesülete
Design és Technológia: EUSAN ...

VIBER Átutalás
Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer - a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által kialakított és működtetett országos elszámolási és kiegyenlítési rendszer útján teljesített Átutalás.
Vagyonfelügyelő ...

VIBER
Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer, mely lehetővé teszi az átutalások rendkívül rövid időn belüli, de mindenképpen azonnali teljesítését.
Visszatartott levelezés ...

VIBER
Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer, lásd: RTGS.
Világbank ...

VIBER
A VIBER (Valós Idejű Bankközi Elszámolási Rendszer) a GIRO rendszer mellett működö, annál gyorsabb elszámolási (átutalási) rendszer. Azonnali (valós időben) történő tranzakciókra nyújt lehetőséget.

VIBER rendszeren keresztül küldött fizetési megbízás arra, hogy a fogadó bank egy adott összeget írjon jóvá a kedvezményezett számláján.
részletesen »
Elektronikus pénz (electronic money) ...

VIBER: Valós Idejű Bruttó Elszámolási Rendszer
Visszaváltási jutalék: Visszaváltási jutalék terheli a befektetőt, ha befektetési jegyeit visszaváltja, azaz pénzzé teszi befektetését.

Egy különleges átutalási forma a VIBER, ami azonnali átutalást tesz lehetővé jóval magasabb költségek ellenében. Ezt az átutalást többnyire egymillió forint felett használják vállalatok, ahol fontos, hogy a pénz azonnal a másik számlán legyen.
Folyószámlahitel Állandó átutalási megbízás ...

Az elektronikus elszámolás két módon, a Bankközi Klíring Rendszer (BKR) illetve a 1999-ben bevezetett VIBER (Valós Idejű Bruttó Elszámolásforgalmi Rendszer) - melyet az MNB működtet -alkalmazásával valósul meg. A Giro-rendszer...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Elszámolás, Érték, Hitel, Bank, Kamat?

◄ Vezetői számvitel   Világbank ►
 
RSS Mobile