Kezdőlap (Számlavezetés)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Számlavezetés

Gazdaság  Számlatükör  Számvevő

6.3.1.1. Számlavezetés, betétgyűjtés, banki értékpapírok, pénzalapok és egyéb letétek
6.3.1.2. A hitelintézetek hitelfelvétele
6.3.1.3. A hitelintézetek értékpapír kibocsátása ...


Fogalomtár: Számlavezetés
A folyószámla, mint nyilvántartás folyamatos vezetése. A jóváírások, és terhelések nyilvántartásba rögzítése.
Vissza a fogalomtárhoz ...

Számlavezetési díj
A számlára vonatkozó műveletek végzésért fizetendő díjtételek összefoglaló neve.
<> ...

3) számlavezetés díja
A bankbetétek esetében bankszámlával kell rendelkeznünk, melyeknek külön költségei vannak. A befektetési alapok azonban nem helyezhetők bankszámlára, kizárólag értékpapír számlán lehet nyilvántartani.

Bankszámlavezetés
Bankszámlán lévő pénzkövetelések és pénztartozások nyilvántartása és pénzforgalmi szolgáltatások elvégzése.
Bankszámlazárás ...

Számlavezetés
Folyószámla működtetése, kifizetések teljesítésére (terhelés) és befizetések fogadására (jóváírás).
Széfszolgáltatás ...

Számlavezetési díj:
A bank által számlavezetésért felszámított díj, ami a banki műveletek számától függetlenül, meghatározott időszakonként (havi, negyedéves, évi) fix összegben fizetendő.

számlavezetési díjat. A számla használatának lehetnek forgalomtól függő költségei is, amelyekről a banknak kondíciós lista közzétételével kell tájékoztatnia a számlatulajdonosokat (pl. a bankunk az átutalásaink, illetve készpénzfelvételeink után is díjat számíthat fel).

Ilyen banki szolgáltatás például a számlavezetés, illetve a biztonsági szolgáltatások (készpénzünk biztonságáról magunknak kell gondoskodni).

- Megnevezik a számla vezetésére jogosult bankokat, és meghatározzák a számlavezetés rendjét. A klíringszámlákat általában a szerződő országok központi bankjai vezetik. A számlavezetés lehet egyoldalú és kétoldalú. - Klíringmegállapodásban rögzítik a technikai hitel (overdraft) mértékét is.

Kereskedelmi bank: betétgyűjtést, hitelnyújtást, számlavezetést köteles végezni, ezen felül minimálisan 9 pénzintézeti tevékenység végzése kötelező, vagy ilyen tevékenység végzésére képesnek kell lennie.

Számlanyitás, számlavezetés
Állampapír vásárlás
Átutalás
Állampapír visszaváltása
Kamat (esedékesség) kifizetése
Készpénz felvétel
Meghatalmazás
WebKincstár használata
Életkezdési támogatás és kincstári letéti Start-számla ...

A bankszámlaszerződés automatikus meg nem szűnésének gyakorlati következménye az, hogy a számlavezetési díjat mindaddig felszámolja a bank, amíg a szerződés meg nem szűnik, függetlenül attól, hogy a bankszámla egyenlege tartósan nulla.

napját követően megkötött, bizományosi, kereskedelmi, portfólió kezelési, értékpapír letétkezelési, letéti őrzési, értékpapír-számlavezetési, illetve ügyfélszámla vezetési tevékenység körében a befektetők javára kötött, ...

A bankok szerepe igen szerteágazó a külkereskedelmi ügyletekben: átváltás, számlavezetés, átutalás, követelések beszedése, biztosítása, finanszírozása, 'bizalmi kéz' szerep az akkreditívnél (a külkereskedelemre jellemző fizetési megoldás), ezáltal a fizetési kockázatok csökkentése, ...

kereskedelmi bank - a monetáris pénzintézetek alaptípusa, számlavezetéssel, betétgyűjtéssel és rövid távú hitelezéssel foglalkozó pénzügyi közvetítő intézmény.
készpénz - bankjegy vagy érme, a pénz egyik megjelenési formája, általában a monetáris hatóság (központi bank) passzívája.

A bruttó rendszerek általában jegybanki számlavezetési szolgáltatásra épülnek. A VIBER is egy olyan bruttó elvű kiegyenlítési rendszer, amelyben a fizetési megbízások feldolgozása és végleges kiegyenlítése folyamatosan zajlik az érintett résztvevők valós idejű értesítése mellett.

számlavezetés, hitelfolyósítás, pénzforgalom-bonyolítás
kétszintű: a közp bank nem áll közvetlen kapcsolatban a gazdálkodó alanyokkal, hanem a bankrendszer alsó szintjén lévő intézetekkel...
ker. bankok... takarékpénztárak... befektetési alapok... (~ Kereskedelmi bankok) ...

A pénzügyi intézmények az ügyfeleik számára elérhető szolgáltatások (hitel, számlavezetés) aktuális díjairól és egyéb rendelkezéseiről a változtatásoknak megfelelően folyamatosan frissülő hirdetményben adnak tájékoztatást, amelyet nyomtatott, ...

Számítógépen keresztül történő banki (elsősorban számlavezetési) szolgáltatások.
Hozam
Százalékos formában megadott éves mutatószám, amely azt mutatja meg, hogy milyen arányban gyarapszik a befektetett pénzünk a lejáratig.

A forrásgyűjtés egyre terjedő módját jelenti az üzleti bankok saját értékpapírjainak kibocsátása. Míg a számlavezetés és a betétgyűjtés nélkülözhetetlenné teszi az üzleti bankok és az ügyfelek közvetlen kapcsolatát, ...

Egy központi bank végzi a pénzügyi műveleteket (valamennyit) - monopóliumai a bankjegy kibocsátás, hitelnyújtás, számlavezetés és devizagazdálkodás.
Ez a bankrendszer kizárja a piac, illetve a gazdasági hatékonyság követelményét és így a központi akarat (politikai, gazdasági) végrehajtója lesz.

Mibe kerül egy lakossági számlavezetés?
Mire és hogyan használjuk a lakossági hiteleket?
Mit nyújt a mobilbank szolgáltatás?

Bankügyletnek hívjuk a banki szolgáltatásokat, a számlavezetést, a betételhelyezést, ide értve többek között a pénzforgalmi szolgáltatásokat, a hitelezést, stb.
bankváltás ...

Hirdetmény
A Bankok, hitelintézetek az ügyfeleik számára elérhető szolgáltatások (hitel, lízing, számlavezetés) aktuális díjairól hirdetményben adnak tájékoztatást.
Hitel
Finanszírozási forma, amelynek feltételeit, az ügyfél (adós) és a hitelező között szerződés szabályozza.

Lakossági folyószámla, Folyószámla, Számlavezetés, Bankszámlavezetés, Folyószámla vezetés ...

Ha a hitelkártya kibocsátó bank megegyezik a számlavezetésünket végző bankunkkal:
személyi igazolvány,
adókártya,
utolsó havi folyószámla kivonat.

A THM tartalmazza a kamatot, a kezelési költséget, a hitelbírálati díjat, az értékbecslés díját, a földhivatali díjakat, a számlavezetés díját. Az előírás szerint a THM mértéke tartalmazza a hitelközvetítőnek fizetendő díjat is.

Bankok esetében a vállalati üzletág elnevezése (szemben a retail bankinggel, amely a lakossági üzletág angol neve). Ide értendő a vállalatoknak történő hitelnyújtás, bizonyos tanácsadási funkciók, számlavezetés stb.
costpaid
költségek átvállalva ...

A pénztár szolgáltatásait rendszeres tagdíjbefizetésekből, egyéni számlavezetés alapján szervezi, finanszírozza, illetve nyújtja. A pénztártevékenységhez kapcsolódó gazdálkodási és felelősségi szabályokat és jogosultságokat e törvény szabályozza.

Union, AVIVA, K&H - adminisztrációs költség, ING, Generali, Signal - kezelési költség, AXA - nyilvántartási költség, CIG - adminisztrációs díj): havi állandó jellegű költség, amelyet azért von el a biztosító, mert fenntartja a szerződést. Lényegében olyan, mint a bankoknál a számlavezetési díj.

Ennélfogva a bank legalapvetőbb jövedelmét a betétek után fizetett kamat és a hitelért kért kamat különbsége (kamatrés) adja. Emellett természetesen léteznek más bevételek is, mint például a számlavezetési díjak, pénzváltási díjak, ...

minimális tőke (1) mnb (4) monetáris politika (1) NYESZ (4) nyugdíj (4) nyugdíj-előtakarékossági számla (1) nyugdíjpénztár (4) pannergy (4) portfolioblogger (19) pénzügyi ismeretek (2) quaestor (1) random capital (5) reálhozam (1) rába (2) részvény (6) stratégia (1) szakértelem (2) számlavezetési ...

Ide értendő a vállalatoknak történő hitelnyújtás, bizonyos tanácsadási funkciók, számlavezetés stb.
Corporate Finance Teljes körű vállalati pénzügyi szolgáltatás.
Credit memo A kereskedő által kiállított dokumentum, amelyben a vevő részére történő visszafizetésről tájékoztatja.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Hitel, Érték, Pénzügy, Bank, Költség?

◄ Számlatükör   Számvevő ►
 
RSS Mobile