Kezdőlap (Részvényárfolyam)

 Gazdaság 

  » »
 
   

Részvényárfolyam

Gazdaság  Részvényalap  Részvényfajták

Részvényárfolyam
A részvényárfolyam egy részvény aktuális értékét fejezi ki, azt az árat, amelyért az megvásárolható vagy értékesíthető az azonnali tőzsdei piacon.


részvényárfolyam
Az az ár, amelyért adott pillanatban a részvény megvásárolható.
részvénykönyv ...

részvényárfolyamhoz kötött jövedelem.
. no mitől mozog a BUX úgy, ahogy?
a mozgásokat felülről megmagyarázni nem lehet. kis ország, stb.

Részvényárfolyam-kockázat
A részvényeket vásárló befektetőknek számolniuk kell azzal, hogy a gazdasági környezet, az adott ágazat jellemzői, valamint a társaság gazdálkodási eredményei rövidebb vagy hosszabb ideig kedvezőtlen változásokat mutatnak, ...

a részvényárfolyam (P) és az egy részvényre jutó nyereség (E) hányadosa
©2009 Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Érdekvédő Egyesülete
Design és Technológia: EUSAN ...

A részvényárfolyamok tartós emelkedő tendenciája.
hozamgörbe
Adott jószág esetében a hozam és a futamidő kapcsolatát bemutató függvény.

A részvényárfolyamok hosszabb időn át tartó csökkenése.
beszámoló
Gazdasági szervezetek működéséről törvényi előírások szerint folyamatosan készített jelentés.

BÉT részvényárfolyamok
Befektetési alapok
A beruházás Európai Uniós pénzből valósult meg.

P/E=Részvényárfolyam/Egy részvényre jutó nyereség
A magas érték jelzi, hogy a befektetők nagy növekedést várnak a vállalattól, azonban azt is jelentheti, hogy rövid időre a vállalatnak nagyon alacsony az eredménye.

Az opcióárazás kérdésének megoldása reflektorfénybe állította a deviza- és részvényárfolyamok, illetve a kamatlábak rövid távú alakulásának sztochasztikus dinamikáját, a bankok által vállalható kockázatok kvantitatív szabályozását.

A jövőbeli pénzáramokat egyrészt az osztalékok, másrészt pedig az eladási részvényárfolyam képviselik. A vállalati tervezés, valamint a piac nyilvánossága részben becsülhetővé teszi a cash-flow adatokat.

Természetesen nem arra kell itt gondolnunk, hogy a részvényárfolyamok statisztikáját ugyanolyan pontossággal ismerjük, ...

Árfolyam/nyereség arány. Részvényárfolyam osztva az egy részvényre jutó (várható) nyereséggel (EPS). Egyszerre ad képet a vállalatnövekedési lehetőségekről, tevékenységi kockázatáról.
PASSZÍVÁK
Lásd Források.

Néhány cég, amely a VBM módszerét sikerrel vezette be: TSB Lloyds Bank, General Electric, Coca Cola, Pepsi Cola, Sony, Veba, satöbbi csak a legismertebbeket említve. Ezen cégek közös jellemzője, hogy részvényárfolyamuk a piaci részvényárfolyam ...

- A tőzsdetitkárság tagjai a kereskedési időn kívül számítógépen rögzítik a táblán szereplő kötéseket és a versenyeredményeket, amelyeket az aktuális részvényárfolyamokkal együtt a tőzsdeterem előtt található faliújságra kifüggesztenek.

Egy részvényre jutó osztalék, osztva a részvényárfolyammal.
OTC
Over the Counter Market. Értékpapírok tőzsdén kívüli piaca.

A részvényárfolyamok becslésekor ezt a belső értéket keressük, és tulajdonképpen a részvények elméleti árfolyamát számítjuk ki. Ha egy részvény aktuális piaci árfolyama nagyobb az elméleti árfolyamánál, akkor túlértékelt.

Tehát még egy megismételhetetlen megduplázódó részvényárfolyam mellett is irreális a 12% éves hozam, a 14%-ról már nem is beszélve. Ilyen hozamok esetleg előfordulhatnak, ha minden körülmény teljesen a kezünkre játszik.

Alfa A részvény árfolyamváltozását mutatja, feltéve, hogy a piaci átlagos részvényárfolyam (a részvényindex) nem változott.

Lásd még: Lásd még: Részvény, Árfolyam, Érték, Pénzügy, Befektetés

Gazdaság  Részvényalap  Részvényfajták

 
RSS Mobile