Kezdőlap (Részvényárfolyam)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Részvényárfolyam

Gazdaság  Részvényalap  Részvényfajták

Részvényárfolyam
A részvényárfolyam egy részvény aktuális értékét fejezi ki, azt az árat, amelyért az megvásárolható vagy értékesíthető az azonnali tőzsdei piacon.


részvényárfolyam
Az az ár, amelyért adott pillanatban a részvény megvásárolható.
részvénykönyv ...

részvényárfolyamhoz kötött jövedelem.
. no mitől mozog a BUX úgy, ahogy?
a mozgásokat felülről megmagyarázni nem lehet. kis ország, stb.

A részvényárfolyamok magyarázatával foglalkozók első csoportja a fundamentalisták csapata. Ők arra alapozzák nézeteiket, hogy a részvények árfolyama sem más, mint a jövőbeli jövedelemfolyam jelenértéke.

a részvényárfolyam (P) és az egy részvényre jutó nyereség (E) hányadosa
©2009 Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Érdekvédő Egyesülete
Design és Technológia: EUSAN ...

A részvényárfolyamok tartós emelkedő tendenciája.
hozamgörbe
Adott jószág esetében a hozam és a futamidő kapcsolatát bemutató függvény.

A részvényárfolyamok hosszabb időn át tartó csökkenése.
beszámoló
Gazdasági szervezetek működéséről törvényi előírások szerint folyamatosan készített jelentés.

BÉT részvényárfolyamok
Befektetési alapok
A beruházás Európai Uniós pénzből valósult meg.

P/E=Részvényárfolyam/Egy részvényre jutó nyereség
A magas érték jelzi, hogy a befektetők nagy növekedést várnak a vállalattól, azonban azt is jelentheti, hogy rövid időre a vállalatnak nagyon alacsony az eredménye.

(Például OTP-be.) Az alap hozama a részvények által fizetett osztaléktól és a részvényárfolyamoktól függ. Ez utóbbit rengeteg dolog befolyásolhatja, megjósolni a jövőbeni alakulását nem könnyű (így ennek részletezésére ezen a ponton nem teszünk kísérletet).

Az opcióárazás kérdésének megoldása reflektorfénybe állította a deviza- és részvényárfolyamok, illetve a kamatlábak rövid távú alakulásának sztochasztikus dinamikáját, a bankok által vállalható kockázatok kvantitatív szabályozását.

A jövőbeli pénzáramokat egyrészt az osztalékok, másrészt pedig az eladási részvényárfolyam képviselik. A vállalati tervezés, valamint a piac nyilvánossága részben becsülhetővé teszi a cash-flow adatokat.

Árfolyam/nyereség (P/E) arány: a részvényárfolyam (P) és az egy részvényre jutó nyereség (E) hányadosa;

Árfolyamindex: megmutatja, hogy egy meghatározott bázisponthoz képest hány százalékkal változtak átlagosan az indexkosárban szereplő eszközök árfolyamai; ...

Árfolyam/nyereség arány. Részvényárfolyam osztva az egy részvényre jutó (várható) nyereséggel (EPS). Egyszerre ad képet a vállalatnövekedési lehetőségekről, tevékenységi kockázatáról.
PASSZÍVÁK
Lásd Források.

Néhány cég, amely a VBM módszerét sikerrel vezette be: TSB Lloyds Bank, General Electric, Coca Cola, Pepsi Cola, Sony, Veba, satöbbi csak a legismertebbeket említve. Ezen cégek közös jellemzője, hogy részvényárfolyamuk a piaci részvényárfolyam átlagát, ...

- A tőzsdetitkárság tagjai a kereskedési időn kívül számítógépen rögzítik a táblán szereplő kötéseket és a versenyeredményeket, amelyeket az aktuális részvényárfolyamokkal együtt a tőzsdeterem előtt található faliújságra kifüggesztenek.

Egy részvényre jutó osztalék, osztva a részvényárfolyammal.
OTC
Over the Counter Market. Értékpapírok tőzsdén kívüli piaca.

A részvényárfolyamok becslésekor ezt a belső értéket keressük, és tulajdonképpen a részvények elméleti árfolyamát számítjuk ki. Ha egy részvény aktuális piaci árfolyama nagyobb az elméleti árfolyamánál, akkor túlértékelt. Ha az aktuális árfolyam az elméleti alatt van, akkor alulértékelt.

Tehát még egy megismételhetetlen megduplázódó részvényárfolyam mellett is irreális a 12% éves hozam, a 14%-ról már nem is beszélve. Ilyen hozamok esetleg előfordulhatnak, ha minden körülmény teljesen a kezünkre játszik. De irreális ilyen állandó hozamot 20 évre várni.

Alfa A részvény árfolyamváltozását mutatja, feltéve, hogy a piaci átlagos részvényárfolyam (a részvényindex) nem változott.
Allokáció Az állam egyik funkciója, amelynek keretében a társadalmi szükségletek kielégítésére állít elő javakat és nyújt szolgáltatásokat.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Részvény, Árfolyam, Pénzügy, Befektetés, Hozam?

◄ Részvényalap   Részvényfajták ►
 
RSS Mobile