Kezdőlap (Pénzpiaci alap)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Pénzpiaci alap

Gazdaság  Pénzpiac  Pénzpiaci alapok

Pénzpiaci alap
A pénzpiaci alap egy olyan befektetési alap, amely olyan kötvény és betét jellegű eszközöket tartalmaz, amelyeknek futamideje nem haladja meg az egy évet.


Pénzpiaci alapok
A pénzpiaci alapok olyan alapok, amelyek csak bankbetétekbe, és rövid lejáratú (egy éven belüli) állampapírokba fektetnek.

Pénzpiaci alap
Azon alapok tartoznak ide, amelyeknél a portfolióban lévő kötvényjellegű eszközök átlagos hátralévő futamideje nem haladhatja meg az 1 évet, így a termék alacsony kockázatot és magas likviditást hordoz magában.
További kifejezések ...

pénzpiaci alap
Olyan befektetési alap, amely a tőkét éven belüli lejáratú állampapírokba fekteti.
pénzügyi intézmény ...

A pénzpiaci alapok biztonságosabb befektetések az állampapíralapoknál, mert nagyobb hányadban tartalmaznak rövid lejáratú állampapírokat.
5. Melyik befektetési forma a legkedvezőbb (melyiknek a legnagyobb a várható hozama)?
Egy év múlva kap 1 millió forintot.

- Likviditási és ~ok (ezek körülbelül egy lekötetlen bankbetétnek felelnek meg, három hónapon belül lejáró kötvényekbe és a pénzpiacra fektetnek be)
- Különböző futamidejű kötvényalapok.
- Részvényeket különböző mértékben tartalmazó vegyes és tiszta részvény alapok.

M3 = M2 + visszavásárlási megállapodások + ~ok befektetési jegyei (monetáris pénzügyi intézményeken kívüli belföldieknél) + legfeljebb két éves lejáratú hitelviszonyt megtestesítő értékpapírok.

Tartalmazza a 14 és 182 nap közötti hátralévő futamidejű, fix kamatozású magyar államkötvényeket, valamint diszkontkincstárjegyeket. A ZMAX a ~ok teljesítményének megítélésekor használható referencia- index (benchmark).

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Pénzpiac, Befektetés, Kötvény, Kockázat, Hozam?

◄ Pénzpiac   Pénzpiaci alapok ►
 
RSS Mobile