Kezdőlap (Pénzpiaci alap)

 Gazdaság 

  » »
 
   

Pénzpiaci alap

Gazdaság  Pénzpiac  Pénzpiaci alapok

Pénzpiaci alap
A pénzpiaci alap egy olyan befektetési alap, amely olyan kötvény és betét jellegű eszközöket tartalmaz, amelyeknek futamideje nem haladja meg az egy évet.


Pénzpiaci alap
Azon alapok tartoznak ide, amelyeknél a portfolióban lévő kötvényjellegű eszközök átlagos hátralévő futamideje nem haladhatja meg az 1 évet, így a termék alacsony kockázatot és magas likviditást hordoz magában.
További kifejezések ...

igen biztonságos, nagy likviditású, kiszámítható hozamú, elsősorban a rövid ideig rendelkezésre álló pénzek lekötésére alkalmas alapokat pénzpiaci alapoknak nevezzük.
Címlap
Napi hírek
Fogalomtár ...

pénzpiaci alap
Olyan befektetési alap, amely a tőkét éven belüli lejáratú állampapírokba fekteti.
pénzügyi intézmény ...

A pénzpiaci alapok biztonságosabb befektetések az állampapíralapoknál, mert nagyobb hányadban tartalmaznak rövid lejáratú állampapírokat.
5. Melyik befektetési forma a legkedvezőbb (melyiknek a legnagyobb a várható hozama)?

kötvény- és pénzpiaci alapok
A kötvény és pénzpiaci alapok között összetételük szerint az alábbi típusokat találjuk:
- Pénzpiaci alapok ...

- Likviditási és pénzpiaci alapok (ezek körülbelül egy lekötetlen bankbetétnek felelnek meg, három hónapon belül lejáró kötvényekbe és a pénzpiacra fektetnek be)
- Különböző futamidejű kötvényalapok.

Tartalmazza a 14 és 182 nap közötti hátralévő futamidejű, fix kamatozású magyar államkötvényeket, valamint diszkontkincstárjegyeket. A ZMAX a pénzpiaci alapok teljesítményének megítélésekor használható referencia- index (benchmark).

Azt tartom a legérdekesebbnek, hogy hiányoznak a portfólióból a korábban- mármint a gazdasági válság előtt- oly nagyon magasztalt befektetési alapok, pénzpiaci eszközök, pénzpiaci alapok.

Lásd még: Lásd még: Pénzpiac, Kötvény, Kockázat, Befektetés, Befektető

Gazdaság  Pénzpiac  Pénzpiaci alapok

 
RSS Mobile