Kezdőlap (Operatív lízing)

 Gazdaság 

  » »
 
   

Operatív lízing

Gazdaság  Operatív cél  Országos Betétbiztosítási Alap

Operatív lízing
Ide tartozik minden olyan lízingügylet, amely nem minősül pénzügyi lízingnek. A lízingbeadó a lízingbevevő igényei szerint megvásárolja, vagy előállítja a lízingügylet tárgyát képező eszközt.


Operatív lízing
A magyar gyakorlatban lényegében a tartós bérlettel azonos konstrukció, amelynek jogszabályi hátterét a polgári jog adja.

Operatív lízing esetén az eszköz mindvégig a lízingtársaság tulajdonában marad. A lízingcég a megkötött szerződés alapján vállalhatja az eszközök modernebbre cseréjét, esetleg a karbantartást/üzemeltetést is.

operatív lízing
lásd: tartós bérlet.
Kategória: I Ügyfél típus: Vállalat I tovább ...

Operatív lízing
Olyan tartós bérleti szerződés, amelynek alapján a lízingbe adó opciós vételi jogot biztosít a lízingbevevőnek arra, ...

operatív lízing
Olyan lízing, amelynek futamidejének végén a lízingtárgy a lízingbevevő döntése alapján kerülhet át tulajdonába maradványértéken. Tartós bérletnek is szokás nevezni.
összkereslet ...

Operatív lízingnél a bérleti idő rendszerint rövidebb, így a berendezés élettartama alatt több bérlőnek is bérbe adható. Itt a szerződés lejártával a gépet vissza kell adni a lízingbeadónak.

Operatív lízing
A lízingtárgy tulajdonjoga a lízingbeadónál marad, a lízingbevevő - bérleti konstrukcióban - használja azt. A lízingdíj költségként elszámolható.

- Operatív lízing: rövid bérleti időszak és a többszöri bérbeadás miatt a kölcsönzésre hasonlítható.
A nemzetközi pénzforgalom módjai és jellemzői. +
A külkereskedelemben alkalmazott fizetési módok: ...

Az operatív lízingnél a tulajdonos a tulajdonában lévő jószágot a vevőnek meghatározott időtartamra díjfizetés ellenében átadja.

Operatív lízing: A lízingbe adó a tulajdonában lévo jószágot a lízingbe vevonek elore meghatározott idore díjfizetés ellenében használatra átadja, ...

Az operatív lízing esetében a bérbe adott termelőeszköz csak átmenetileg van a lízingbevevő használatában, tehát ugyanazt a termelőeszközt többször is lízingbe lehet adni, hiszen a lízing időtartama rövidebb, mint az eszköz hasznos élettartama.

Minden gépjármű számára, melyet operatív lízingre vásároltak, tökéletes megoldás az új FinanceGAP biztosítási termék! ...

Főbb témák: Lízing. Lízing cash flow-ja. Lízing és tulajdonjog. Lízing és adózás. Pénzügyi lízing. Operatív lízing. Visszlízing.
1/6. oldal » ...

A lízingbeadó díj fizetése ellenében átengedi a lízingtárgy használatát a lízingbevevőnek. Két fő típusa létezik, a pénzügyi és az operatív lízing. A lízingdíj általában tartalmaz áfá-t.
Hitel fogalmak
A ...

Lásd még: Lásd még: Pénzügy, Lízing, Kamat, Hitel, Pénzügyi lízing

Gazdaság  Operatív cél  Országos Betétbiztosítási Alap

 
RSS Mobile