Kezdőlap (Operatív lízing)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Operatív lízing

Gazdaság  Operatív cél  Országos Betétbiztosítási Alap

Operatív lízing
Ide tartozik minden olyan lízingügylet, amely nem minősül pénzügyi lízingnek. A lízingbeadó a lízingbevevő igényei szerint megvásárolja, vagy előállítja a lízingügylet tárgyát képező eszközt. Közvetett lízing esetén a lízingbeadó vásárolja az eszközt.


Operatív lízing
A magyar gyakorlatban lényegében a tartós bérlettel azonos konstrukció, amelynek jogszabályi hátterét a polgári jog adja.

operatív lízing
lásd: tartós bérlet.
Kategória: I Ügyfél típus: Vállalat I tovább ...

Operatív lízing esetén az eszköz mindvégig a lízingtársaság tulajdonában marad. A lízingcég a megkötött szerződés alapján vállalhatja az eszközök modernebbre cseréjét, esetleg a karbantartást/üzemeltetést is.

Operatív lízing
Olyan tartós bérleti szerződés, amelynek alapján a lízingbe adó opciós vételi jogot biztosít a lízingbevevőnek arra, hogy az a bérlet (lízing) tárgyát a bérleti szerződés lejártakor a szerződésben előre rögzített vételáron (maradványérték) megvásárolja.

~
Olyan lízing, amelynek futamidejének végén a lízingtárgy a lízingbevevő döntése alapján kerülhet át tulajdonába maradványértéken. Tartós bérletnek is szokás nevezni.
összkereslet ...

~nél a bérleti idő rendszerint rövidebb, így a berendezés élettartama alatt több bérlőnek is bérbe adható. Itt a szerződés lejártával a gépet vissza kell adni a lízingbeadónak.

~
A lízingtárgy tulajdonjoga a lízingbeadónál marad, a lízingbevevő - bérleti konstrukcióban - használja azt. A lízingdíj költségként elszámolható.

- ~: rövid bérleti időszak és a többszöri bérbeadás miatt a kölcsönzésre hasonlítható.
A nemzetközi pénzforgalom módjai és jellemzői. +
A külkereskedelemben alkalmazott fizetési módok: ...

Az ~nél a tulajdonos a tulajdonában lévő jószágot a vevőnek meghatározott időtartamra díjfizetés ellenében átadja. A tulajdonos a használatot korlátozhatja, de az üzemeltetés kockázatait és költségeit a lízingbe adó és a lízingbe vevő megosztja egymás között.

Az ~ jellemzően rövidtávú szükségletek kielégítését szolgálja. A szerződés futamideje általában rövidebb a lízingbe vett dolog élettartamánál, és többnyire nem szerepel a szerződésben a tulajdon megváltására vonatkozó opció sem.

Minden gépjármű számára, melyet ~re vásároltak, tökéletes megoldás az új FinanceGAP biztosítási termék! ...

Főbb témák: Lízing. Lízing cash flow-ja. Lízing és tulajdonjog. Lízing és adózás. Pénzügyi lízing. ~. Visszlízing.
1/6. oldal » ...

A lízingbeadó díj fizetése ellenében átengedi a lízingtárgy használatát a lízingbevevőnek. Két fő típusa létezik, a pénzügyi és az ~. A lízingdíj általában tartalmaz áfá-t.
Hitel fogalmak
A ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Pénzügy, Lízing, Kamat, Pénzügyi lízing, Finanszírozás?

◄ Operatív cél   Országos Betétbiztosítási Alap ►
 
RSS Mobile