Kezdőlap (Nyugta)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Nyugta

Gazdaság  Nyugdíjpénztár  OBA

Díjnyugta
Válasz
A biztosításközvetítő vagy a biztosító képviselője által kiállított okirat, amely a biztosítási díj befizetését igazolja. Csak a "személyes" díjbefizetéskor állítják ki, egyéb esetekben a biztosítási díj befizetését a befizetési csekk vagy a bankszámlakivonat igazolja.


Nyugta
Adóigazgatási azonosításra alkalmas bármely olyan bizonylat, amely legalább a következő adatokat tartalmazza: nyugta sorszáma; kibocsátó neve, címe, adószáma; kibocsátás kelte; a fizetendő összeg.
Keresés ...

nyugta
Adóigazgatási azonosítást szolgáló, meghatározott formai kellékekhez kötött irat.
KERESŐ ...

Nyugta és számla adására egyaránt alkalmas pénztárgép által kibocsátott számla adóigazgatási azonosításra alkalmas, ha azt típusjóváhagyott berendezés bocsátja ki.

a nyugtató és aljzószereket ne alkalmazzuk felváltva. ha hisztizünk, akkor ne nyugtatózzuk be magunkat, mert kómások leszünk a vizsgán
ne kávézzunk, ha nem szoktunk

Mire ügyejünk írásbeli vizsga alatt?

- ~ (ÁFA elszámolásra nem alkalmas. Kérelemre mentesség adható.)
- sorszám
- kibocsátó név, cím, adószám ...

A pénz ~lan természete
Jaksity György előadása a Mindentudás Egyetemén ...

Pénztárgépes ~ kiszámlázása
Számlák
Új garancialevél
Számlák kiegyenlítése
Fordított adózás
Előleg számla felhasználása új számla kiállításakor
ÁNYK adatszolgáltatás - PTGSZLAA ...

Míg a Red Clause akkreditív esetében jellemzően csak egy egyszerű ~, valamint a kedvezményezett írásos kötelezettségvállaló nyilatkozata - miszerint a teljesítést igazoló okmányok egy meghatározott időpontig benyújtásra kerülnek - ellenében történhet meg az előleg kifizetése, ...

bírságot a NAV az adókötelezettség elmulasztása esetén, az adóbevallási, az adatszolgáltatási, a bejelentési, a változás-bejelentési kötelezettség, a bankszámlanyitási kötelezettség elmulasztása esetén, be nem jelentett alkalmazott foglalkoztatása, számla-, egyszerűsített számla- vagy ~adási ...

- ~, ideértve a beszedendő összeget előnyomva feltüntetett nyugtát, perforált szelvényeket tartalmazó ~füzetet;
- gépkocsi-menetlevél;
- sorszámozott űrlapok és sorszámozott űrlapokat tartalmazó füzetek, valamint értékjegyek, amelyekért a felhasználás során ellenértéket fizetnek stb.

A tőkepiac misztikus világot jelent az utca embere számára, amitől éppen ezért sokan félünk, és kellő távolságot tartunk, azzal ~tva magunkat, hogy minket bizony egyáltalán nem érint, ránk nincsen hatása az árfolyamok alakulásának.

A mentes adózók e címen nem mentesülnek a számla és ~adási kötelezettség alól.
Az adó megállapítása, elszámolása, bevallása:
Megállapítás: törvényben meghatározott gyakorisággal, meghatározott időszakra vonatkozóan kiszámítani: ...

Az 1980-as, 90-es években a defláció komoly nehézséget jelentett Japánban, a 2008-ban kirobbant gazdasági világválság nyomán pedig főleg az Amerikai Egyesült Államokat, Nagy-Britanniát és Németországot ~lanítja. 2013-ban megjelent a defláció veszélye Csehországban és Magyarországon is.

Az átalányadózásra való jogosultság megszűnik, ha a magánszemély nem teljesíti a számlaadási (~adási) kötelezettségét.

Általános forgalmi adó fizetési kötelezettség keletkezése. Adómentesség az általános forgalmi adó rendszerében. ~ és számlaadási kötelezettség. A vállalati készletgazdálkodás funkciója, csoportjai, az alkalmazható készletfogalmak, a készlet és anyagnormák fajtái, megadási módjai.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Hitel, Pénzügy, Kötelezett, Szerződés, Kockázat?

◄ Nyugdíjpénztár   OBA ►
 
RSS Mobile