Kezdőlap (Kisvállalkozás)

 Gazdaság 

  » »
 
   

Kisvállalkozás

Gazdaság  Kiskereskedelem  Kiszervezés

Kisvállalkozás
A jelenleg hatályos Európai Uniós meghatározás szerint kisvállakozásnak minősül:
- 10-49 főt foglalkoztató,
- 10 millió € alatti forgalmú, vagy
- 10 millió € alatti mérlegfőösszegű vállalkozás.


kisvállalkozás
Legfeljebb évi 10 millió euró árbevétellel, 10-50 főt foglalkoztató, éves szinten maximum 43 millió euró forgalmú cég.
KKV ...

kisvállalkozás: hány kontroller van? egy ember a számvivő-kontrollingos. az az asszony. a férj meg kreatív.

Az elmélet céljai ...

Kisvállalkozásoknál, illetve a közepes méretű vállalkozások, szervezetek egy részénél a controlling funkciót gyakran a vállalat, szervezet valamelyik vezetője látja el, ...

A kisvállalkozás legfeljebb 49 fő alkalmazottal és évi 9 millió euró árbevétellel, a középvállalkozás 50-249 fő alkalmazottal és 9-50 millió euró éves árbevétellel rendelkezik.
KKV
Kis- és középvállalkozás.

18.) Kisvállalkozások nagy lehetőségek, az Európai Unió vállalkozásfejlesztési politikája; Felelős kiadó: A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma Budapest, 2001.

A mikro- és kisvállalkozások részére igényelhető beruházások és fejlesztések finanszírozására. Legfeljebb 25 millió forint külső forrást igénylő fejlesztő elképzeléseket hivatott támogatni a hitelintézeti szektor bevonásával.

A pályázaton minden nagykorú, magyar állampolgárságú magánszemély, valamint magyarországi székhellyel rendelkező - már működő, illetve indítani szándékozott - egyéni vagy társas mikro- és kisvállalkozás részt vehet.

A kereskedelmi bankok lakossággal, illetve kisvállalkozásokkal kapcsolatos tevékenységeinek gyűjtőneve, a bank fő forrásgyűjtő területe.

A Mikrohitel Program általános célja a kisvállalkozások támogatása pénzügyi
segítségnyújtással és tanácsadással, elsősorban azon a speciális területen, ahol a kisvállalkozások igényeit a kereskedelmi bankok jelenleg nem tudják kielégíteni.

A kisvállalkozások terén szilárd ismeretekkel rendelkező regionális bankok nem képesek megfizetni ezeket a költségeket, így ez az üzletág a Wall Street-i intézmények kezébe vándorolt.

A KKV kategórián belül kisvállalkozásnak minősül az a vállalkozás, amelynek
összes foglalkoztatotti létszáma 50 főnél kevesebb, és
éves nettó árbevétele vagy mérleg-főösszege legfeljebb 10 millió eurónak megfelelő forintösszeg.

Megéri-e kiállításokra és vásárokra járni?
Ez a kérdés sok kisvállalkozást ...
Hogyan kezeljük az ügyfélkifogásokat?
Értékesítési tárgyalásaink során...

Idegenforgalmi kisvállalkozások szervezése és működése
Nemzetközi üzletszervezés és vállalkozás tételek
Szervezeti viselkedés tételek
Szervezési és vezetési ismeretek tételek
0061-06/2
1611-06/1
0061-06/3 ...

A kisvállalkozások számára nehezebb hozzájutni az ötleteik megvalósításához nélkülözhetetlen forrásokhoz. A vállalatok fennmaradásához szükség van a tevékenység bővítésére, dinamikus növekedésre. Ezekhez is szükség van különböző forrásokra.

Nehezíti a helyi vállalkozói réteg kialakulását, a multinacionális vállalatok révén létrehozott hatalmas bevásárlóközpontok a helyi kisvállalkozások heves tiltakozását váltják ki.

Wokai - (Kína) az internet segítségével hozza létre a kapcsolatot a hitelezők és a helyi ügynökök között, kisvállalkozások létrehozása érdekében
Oneclick.com - (Koreai Köztársaság) P2P hitelezési/kölcsönfelvételi piac Koreában.

A vállalakozó tulajdonát képezi a vállalkozás teljes nettó értéke, és felelősséggel tartozik a követelések teljesítéséért is. Az egyéni vállalkozások jellemzően kisvállalkozások, ...

A kisvállalkozások többnyire kénytelenek elfogadni a nagy külföldi partnerek árajánlatát, ezért nincs komoly külpiaci árstratégiájuk.

Kötődhetnek a privatizációhoz, kisvállalkozások fejlesztéséhez satöbbi A bankok úgy nyújthatják a piaci hitelfeltételeknél kedvezőbb kamatozással és hosszabb lejárattal ezeket a hiteleket, ...

Lásd még: Lásd még: Érték, Vállalkozás, Pénzügy, Költség, Hitel

Gazdaság  Kiskereskedelem  Kiszervezés

 
RSS Mobile