Kezdőlap (Folyószámlahitel)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Folyószámlahitel

Gazdaság  Folyószámla  Folyószámla-hitel

Folyószámlahitel
A bankszámlákkal kapcsolatban érdemes megemlíteni, hogy egyes bankszámlák - a bankkal kötött szerződés alapján - akár negatívba is fordulhatnak, ha többet költünk, mint amennyi pénz a számlánkon található.


Folyószámlahitel
A hitelintézet meghatározott időtartamra, meghatározott összegű hitelkeretet tart nyilván ügyfele pénzforgalmi számláján. A hitelintézet a számláról a hitelkeret terhére és összegéig kifizetéseket teljesít.
Hasonló tartalom: ...

Folyószámlahitel, bankszámlahitel igénylésének feltetételei, követelmények, igénylés menete
A folyószámlahitel/bankszámlahitel a számlavezető bankunknál a számlánkhoz kapcsolódó hitelkeret. Átmeneti likviditási zavarainkra nyújt kényelmes és gyors megoldást.

Folyószámlahitel
A(z) Folyószámlahitel fogalma
A hitelintézet megadott időre, megadott összegű hitelkeretet nyújt ügyfele számára.

Folyószámlahitel
A lakossági bankszámlához kapcsolódó folyószámlahitel átmeneti készpénzzavarok áthidalására szolgáló fogyasztási hiteltermék. A folyószámlahitel szerződésben kikötött, egyedi hitelkeret erejéig a bankszámla túlterhelhető.

~: akkor jön létre, ha a bank és ügyfele megállapodnak abban, hogy az ügyfél elszámolási (pénzforgalmi) számlájáról túlfizetést teljesíthet.
Számlahitel: a klasszikus hitelforma. Nagyobb összegű és hosszabb idejű finanszírozási igény esetén alkalmazzák.

~
A folyószámlánkon elérhető egyenleget növeli, amit akkor érdemes igénybe venni, ha váratlan kiadásunk merülne fel. Ezen biztonsági keret terhére vásárolhatunk, indíthatunk átutalást, vehetünk fel készpénzt is, vagy akár csoportos beszedési megbízásainkat is kiegyenlíthetjük.

~
Rövid lejáratú forgóeszköz-finanszírozás likviditási nehézségek áthidalására. A hitel igénybevétele valamint törlesztése folyószámláról indított terhelések (átutalások), illetve a folyószámlára beérkező jóváírások alapján történik.

~
A kereskedelmi bank által, a banknál vezetett folyószámlához kapcsolódó hitelkeretet, melynek terhére, a biztosított összeghatár erejéig az ügyfél "mínuszba mehet", majd ha pénzhez jut, visszafizeti a hitelt és a hitelkeret újra rendelkezésre áll.
FTSE Index ...

~
A folyószámla terhére igénybe vehető, rövid lejáratú, átmeneti pénzhiány fedezésére szolgáló hitel. A bank engedélyezi ügyfele számára, hogy folyószámlája egy meghatározott összeg erejéig negatívba forduljon.

~
Rövid lejáratú, átmeneti pénzhiány fedezésére szolgáló hitelkeret, amelynek lehívása automatikusan, a bank egyedi engedélye nélkül történik. (Többet költhetünk, mint amennyi pénz van a számlánkon.)
Forgóeszközhitel ...

~
A bank az ügyfél részére a fizetési számlához kapcsolódóan szabadon felhasználható hitelkeretet biztosít. A törlesztése a fizetési számlán történő jóváírással (pl. befizetés, átutalás) valósul meg.

~t igényelhet ingatlanfedezet nyújtása mellett és nélkül is, aminek a megállapítása mindig a bankon múlik, melyet a benyújtott mérleg adatok, köztük az árbevétel határoz meg.
Széchenyi kártya konstrukció ...

~
1 év
Bankszámlára utalt havi fix jövedelem szükséges (ennek 100-200 % lehet a hitel maximális összege) ...

~
Folyószámlához kapcsolódó keretösszeg. A keretösszeg erejéig az ügyfél negatívba viheti a számla egyenlegét, mely összeg után kamatot fizet. A hitelt az ügyfél alapvetően rövid időn, legfeljebb néhány hónapon belül visszafizeti.

+~: overdraft: a bank az ügyfélnek nyit egy folyószámlát hitelkerettel
hiteladósok szerint ...

111. A ~ekhez mindig szigorú fedezeti követelmények kapcsolódnak.
Igaz Hamis
Helyes! ...

* A vállalkozások gyakran nevezik a banknál nyitott pénzforgalmi számlájukat folyószámlának, különösen azokban az esetekben, ha a számlán a bank által nyújtott ~ segítségével bonyolítják a forgalmat.

A cash pooling rendszer előnye az is, hogy az egyazon tulajdonos által kontrollált vállalatcsoportnak csak egyetlen ~- szerződést kell kötnie.

Rulírozó hitel esetében nincs automatikus törlesztés, amennyiben pénz érkezik a számlára, szemben a ~lel, amikor automatikus a törlesztés.
rulírozó hitel
Rövid lejáratú forgóeszközhitel. A ~lel szemben a rulírozó hitel esetében nincs automatikus törlesztés.

Rövid lejáratú forgóeszközhitel. A ~lel szemben a rulírozó hitel esetében nincs automatikus törlesztés.
rulírozó hitelszerződés ...

o adatmódosítás
o számlazárolás
o ~ igénylés
o lakossági hitelek általános információ
o kártyaigénylés
o kártyazárolás
o csekkek, és egyéb formanyomtatványok igénylése
o SMS kontroll üzenet szolgáltatás igénylése ...

A kártya birtokosa a bankszámláján lévő összeg erejéig vehet fel készpénzt, vásárolhat, töltheti fel előre fizetett kártyáját vagy indíthat átutalást. A bank minden egyes művelet ellenértékével automatikusan megterheli a kártyabirtokos számláját. Kapcsolódhat a számlához ~ is, ...

Takarékbetét-szerződés
Bankgarancia
[Bankkezesség]?i szerződés
[Bankletét]?
[Faktoring]?
Lízingügylet
Pénzforgalmi szolgáltatások - például átutalás, beszedési megbízás, csekk, bankkártya satöbbi
Fedezetigazolás
Refinanszírozás
~ ...

A lakossági hitelek lehetnek személyi hitelek és áruvásárláshoz, illetve szolgáltatások vásárlásához kötődő hitelek, a vállalkozói hitelek alapesetei az éven belüli forgóeszköz hitel, ~ (rulírozó hitel), éven túli forgóeszköz hitel és beruházási hitel.

október 17-én kezdte meg üzleti tevékenységét a lakossági piacon az alábbi négy termékcsoportot kínálva: lakossági folyószámla csomagok, lekötött betéti konstrukció, hitelkártya, valamint az életbiztosítás és nyugdíjpénztári megtakarítás fedezete mellett nyújtott ~ termékek.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Folyószámla, Hitel, Pénzügy, Kamat, Kölcsön?

◄ Folyószámla   Folyószámla-hitel ►
 
RSS Mobile