Kezdőlap (Folyószámla)

 Gazdaság 

  » »
 
   

Folyószámla

Gazdaság  Folyósítási jutalék  Folyószámlahitel

Folyószámlahitel
A hitelintézet meghatározott időtartamra, meghatározott összegű hitelkeretet tart nyilván ügyfele pénzforgalmi számláján. A hitelintézet a számláról a hitelkeret terhére és összegéig kifizetéseket teljesít.
Hasonló tartalom: ...


Folyószámlahitel igényléséhez szükséges papírok, követelmények.
A folyószámla hitelkerethez szükséges dokumentumok:
személyi igazolvány,
adókártya.

Folyószámlahitel
A(z) Folyószámlahitel fogalma
A hitelintézet megadott időre, megadott összegű hitelkeretet nyújt ügyfele számára.

A folyószámla lényeges tulajdonsága, hogy egyenlege negatív is lehet, azaz a számlatulajdonos automatikus hitelben részesülhet abban az esetben, ha erről a felek a számlanyitáskor a bankszámlaszerződésben megállapodtak, ...

Folyószámla terhére igénybe vehető hitel, mely átmenetileg fellépő pénzhiány fedezésére szolgál. A bank engedélyezheti, hogy a folyószámla egyenlege egy bizonyos összeg erejéig negatívba menjen.

Olyan folyószámla, amelynek birtokosa devizakülföldi.
Vissza a fogalomtárhoz
Hitelkalkulátor - Felhasználási feltételek - Hasznos információk - Hiteligénylés - Megosztás - Szolgáltatások üzleti előfizetőknek 2011 ...

Folyószámlahitel
A lakossági bankszámlához kapcsolódó folyószámlahitel átmeneti készpénzzavarok áthidalására szolgáló fogyasztási hiteltermék. A folyószámlahitel szerződésben kikötött, egyedi hitelkeret erejéig a bankszámla túlterhelhető.

Folyószámla vagy bankszámla?
* A vállalkozások gyakran nevezik a banknál nyitott pénzforgalmi számlájukat folyószámlának, különösen azokban az esetekben, ha a számlán a bank által nyújtott folyószámlahitel segítségével bonyolítják a forgalmat.

Folyószámlahitel: akkor jön létre, ha a bank és ügyfele megállapodnak abban, hogy az ügyfél elszámolási (pénzforgalmi) számlájáról túlfizetést teljesíthet.
Számlahitel: a klasszikus hitelforma.

Folyószámlahitel
A folyószámlánkon elérhető egyenleget növeli, amit akkor érdemes igénybe venni, ha váratlan kiadásunk merülne fel.

Folyószámlahitel
Rövid lejáratú forgóeszköz-finanszírozás likviditási nehézségek áthidalására.

Folyószámla hitel
Rövid lejáratú, likviditási problémák áthidalására szolgál. A hitel előnye, hogy bírálata gyorsan történik.

Folyószámlahitel
A kereskedelmi bank által, a banknál vezetett folyószámlához kapcsolódó hitelkeretet, melynek terhére, a biztosított összeghatár erejéig az ügyfél "mínuszba mehet", majd ha pénzhez jut, ...

Folyószámlahitel
A folyószámla terhére igénybe vehető, rövid lejáratú, átmeneti pénzhiány fedezésére szolgáló hitel. A bank engedélyezi ügyfele számára, hogy folyószámlája egy meghatározott összeg erejéig negatívba forduljon.

Folyószámla hitel
Bankszámlához kapcsolódó hitelfajta, mely a megadott hitelkeretig a számlatulajdonos számára felhasználható számlapénzként működik.
H ...

folyószámla
Olyan számla, amelyen magánszemélyek és vállalkozások pénzügyi tranzakcióit bonyolítják le. Folyószámla-szerződéssel jön létre.
forfetírozás ...

folyószámla betét - a kereskedelmi bank egyik passzívája, látra szóló, közvetlen fizetőeszközként elfogadott pénzügyi eszköz.

Folyószámla
Pénzmozgatásra, átutalásra, betételhelyezésre satöbbi alkalmas bankszámla.
Folyószámlahitel ...

Folyószámlahitel
A bank az ügyfél részére a fizetési számlához kapcsolódóan szabadon felhasználható hitelkeretet biztosít. A törlesztése a fizetési számlán történő jóváírással (pl. befizetés, átutalás) valósul meg.

a) Folyószámla
Ezt a számlatípust pénzforgalmunk, azaz fizetéseink lebonyolítására, bevételeink kezelésére használhatjuk. Általában akkor találkozunk először a bankkal, amikor folyószámlát nyitunk.

Folyószámla működtetése, kifizetések teljesítésére (terhelés) és befizetések fogadására (jóváírás).
Széfszolgáltatás
Értékek biztonságos őrzése a bank területén lévő széfben.

Folyószámlahitel
Rövid lejáratú, átmeneti pénzhiány fedezésére szolgáló hitelkeret, amelynek lehívása autómatikusan, a bank egyedi engedélye nélkül történik. (Többet költhetünk, mint amennyi pénz van a számlánkon.)
Nyomtatható verzió ...

Folyószámlaszerződés felbontása és másik pénzintézetnél való új számlanyitás.
számlarend ...

Folyószámla
- ha az elszámolási szla egyenlege negatívba megy át
- külön szerződés alapján ...

+folyószámlahitel: overdraft: a bank az ügyfélnek nyit egy folyószámlát hitelkerettel
hiteladósok szerint ...

(=folyószámla)M=C+D.A pénz világában van 1 alapja a pénzforgalomnak=monetáris bázis.Pénzkereslet:alatt az egyes gazd-i szerepolőknek azt az igényét értjük,h vagyonunk egy meghatározott hányadát pénzformában tartsuk.1.

Vállalkozások esetében folyószámla mellett a pénzforgalmi bankszámla elnevezést is használjuk. A folyószámla a pénzforgalom, azaz fizetések lebonyolítására, bevételek kezelésére használt számla.

Befektetések rövidtávra: A folyószámla és a bankkártya mellett olyan gyorsan hozzáférhető tartalék, amely likviditása ellenére az értékét az inflációval szemben megőrzi. (pénzpiaci, állampapír alapok) ...

Ma egyre inkább a hitelfelvételi lehetoséget, azaz a negatív folyószámla egyenleg megengedését kapcsolják össze a hitelkártya elnevezéssel. A hitelkártya többfunkciós kártya, mely lehetové teszi, hogy: ...

Általános gyakorlat, hogy a bank a folyószámla szerződéssel rendelkező fél részére egy bizonyos összeghatárig hitelkeretet biztosít. (Erre a rendszerre épül, például az OTP A, B, C, típusú hitelkeret-szerződése).

október 17-én kezdte meg üzleti tevékenységét a lakossági piacon az alábbi négy termékcsoportot kínálva: lakossági folyószámla csomagok, lekötött betéti konstrukció, hitelkártya, ...

Folyószámla-szerződés
Takarékbetét-szerződés
Bankgarancia
[Bankkezesség]?i szerződés
[Bankletét]?
[Faktoring]?
Lízingügylet
Pénzforgalmi szolgáltatások - például átutalás, beszedési megbízás, csekk, bankkártya satöbbi
Fedezetigazolás ...

¨ Társadalombiztosítási folyószámla (azonosító)
¨ Statisztikai számjel
A Cégbíróság számítógépes rendszere rögzíti az adatokat, a cég neve mellé "bejegyzés alatt" (b.a.) kerül, bejegyzésig vagy elutasításig.

A társadalombiztosítási folyószámla száma
A társadalombiztosítás által meghatározott folyószámla szám, a cég társadalombiztosítási azonosítója.
20.

Rövid lejáratú forgóeszközhitel. A folyószámlahitellel szemben a rulírozó hitel esetében nincs automatikus törlesztés.
rulírozó hitelszerződés ...

o folyószámlahitel igénylés
o lakossági hitelek általános információ
o kártyaigénylés
o kártyazárolás
o csekkek, és egyéb formanyomtatványok igénylése
o SMS kontroll üzenet szolgáltatás igénylése ...

Kötelező tartalékráta: a központi bank által meghat tartalékolási arány. A kereskedelmi bankok a velük szembeni folyószámla-követelések összegének ezen hányadát kötelesek jegybankpénz formájában tartalékolni a központi banknál vezetett ...

A bankszámlák az ügyfelek fajtái szerint különbözők lehetnek, így például takarékszámla, napi pénzforgalom bonyolítására szolgáló folyószámla, illetve bizonyos határidőre lekötött betétszámlák, esetleg célbetétek.

a főkönyvi számlákat, az analitikus, illetve részletező nyilvántartásokat is), legalább 8 évig kell olvasható formában, a könyvelési feljegyzések hivatkozása alapján visszakereshető módon megőrizni. A folyószámláknál az elévülési idő a folyószámla ...

azok terhére a szabályszerű kifizetési és átutalási megbízásokat teljesíti, a számlatulajdonost a számla javára és terhére írt összegekről, valamint a számla egyenlegéről értesíti. A bankszámla nem azonos a folyószámlával. A folyószámla...

Lásd még: Lásd még: Hitel, Kamat, Pénzügy, Bank, Érték

Gazdaság  Folyósítási jutalék  Folyószámlahitel

 
RSS Mobile