Kezdőlap (Fiskális politika)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fiskális politika

Gazdaság  Fiskális  Fix árfolyamrendszer

Fiskális politika, más néven költségvetési politika, a gazdaságpolitika egyik eszköze, melyet rendszerint az [állam]? gyakorol. Részét képezi az adóztatás, a közkiadások és az államadósság tervezése és kezelése.


Fiskális politika
Költségvetési politika. Az állam, az adók, a kiadások (elsősorban beruházások) révén, és a deficit alakításával befolyásolhatja a gazdaságot.
Fix ajánlat ...

fiskális politika
A költségvetés kiadásainak és bevételeinek szabályozása. Célja a gazdaság teljesítményének javítása, a munkanélküliség csökkentése, a makrokereslet szinten tartása.

Fiskális politikaazon előírások és döntések összessége, amelyek az állam pénzügyi kötelezettségvállalásaival, illetve pénzügyi beavatkozásaival vannak összefüggésben.

fiskális politika,
monetáris politika,
bér- és jövedelem szabályozás,
külgazdasági politika.

optimális fiskális politika...
az Európai Központi bank nem ezt a (Keynes-i) rendszert használja
reál üzleti ciklusok (RBC) alapú rendszert használ
azért tanultuk inkább ezt, mert ez matematikailag könnyebb...

(közgazdaságtanban)Fiskális politika megalkotója Kynes.A piac kénytelen biztosítani a gazdasági egyensúlyt, a piac önmagában nem képes biztosítani.Infrastruktúra a legalkalmasabb eszköz,h termeljenek,de a piacon a kínálat ne nőjön.

AIG apple bailout Brent dell deviza dollár elemzés euró fiscal cliff fiskális politika forint gazdaság google hedge fund ingatlan innováció Japán jen jogbiztonság Kína lenovo Magyarország Malajzia MNB monetáris politika olaj opció oracle Seaway stratégia Thaiföld usa WTI yuan ...

Vitatják a fiskális politika hatásosságát, mivel a kormányzati, a gazdaságot egyensúlyától eltérítő beavatkozásokat a pénzpiac a kamatok és az infláció változásával (a pénz értékének változásával) korrigálja.

Ez egyben azt is jelenti, hogy e modellben a fiskális politika és a monetáris politika nem válik szét egymástól, hiszen a pénzkínálat azonos a kumulált költségvetési deficittel. Továbbá, az államon kívül csak a háztartások (fogyasztók) szerepelnek a modellben.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fiskális, Politika, Monetáris, Monetáris politika, Deviza?

◄ Fiskális   Fix árfolyamrendszer ►
 
RSS Mobile