Kezdőlap (Fiskális politika)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fiskális politika

Gazdaság  Fiskális  Fix árfolyamrendszer

Fiskális politika, más néven költségvetési politika, a gazdaságpolitika egyik eszköze, melyet rendszerint az [állam]? gyakorol. Részét képezi az adóztatás, a közkiadások és az államadósság tervezése és kezelése.


Fiskális politika
Költségvetési politika. Az állam, az adók, a kiadások (elsősorban beruházások) révén, és a deficit alakításával befolyásolhatja a gazdaságot.
Fix ajánlat ...

fiskális politika
A költségvetés kiadásainak és bevételeinek szabályozása. Célja a gazdaság teljesítményének javítása, a munkanélküliség csökkentése, a makrokereslet szinten tartása.

Fiskális politikaazon előírások és döntések összessége, amelyek az állam pénzügyi kötelezettségvállalásaival, illetve pénzügyi beavatkozásaival vannak összefüggésben.

fiskális politika,
monetáris politika,
bér- és jövedelem szabályozás,
külgazdasági politika.

optimális ~...
az Európai Központi bank nem ezt a (Keynes-i) rendszert használja
reál üzleti ciklusok (RBC) alapú rendszert használ
azért tanultuk inkább ezt, mert ez matematikailag könnyebb...

(közgazdaságtanban)~ megalkotója Kynes.A piac kénytelen biztosítani a gazdasági egyensúlyt, a piac önmagában nem képes biztosítani.Infrastruktúra a legalkalmasabb eszköz,h termeljenek,de a piacon a kínálat ne nőjön.

AIG apple bailout Brent dell deviza dollár elemzés euró fiscal cliff ~ forint gazdaság google hedge fund ingatlan innováció Japán jen jogbiztonság Kína lenovo Magyarország Malajzia MNB monetáris politika olaj opció oracle Seaway stratégia Thaiföld usa WTI yuan ...

Vitatják a ~ hatásosságát, mivel a kormányzati, a gazdaságot egyensúlyától eltérítő beavatkozásokat a pénzpiac a kamatok és az infláció változásával (a pénz értékének változásával) korrigálja.

Ez egyben azt is jelenti, hogy e modellben a ~ és a monetáris politika nem válik szét egymástól, hiszen a pénzkínálat azonos a kumulált költségvetési deficittel. Továbbá, az államon kívül csak a háztartások (fogyasztók) szerepelnek a modellben.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fiskális, Monetáris, Monetáris politika, Deviza, MNB?

◄ Fiskális   Fix árfolyamrendszer ►
 
RSS Mobile