Kezdőlap (Fedezeti pont)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Fedezeti pont

Gazdaság  Fedezeti mutató  Fedezeti ügylet

Fedezeti pontnak hívjuk azt a pontot a mikroökonómiában, amely azt az ár-mennyiség kombinációt jelenti, amely esetében a vizsgált vállalat költségei éppen egyenlők a bevételeivel, vagyis a profit zérus. Ez a költségszerkezet nem csak rövidtávon, hanem hosszú távon is fenn kell álljon.


Fedezeti pont
A fedezeti pont megmutatja mekkora értékesítési volumen szükséges az összes költség fedezésére.

Fedezeti pont
A Wikipédiából, a szabad enciklopédiából.
Megtekintett lap ...

fedezeti pont
Az a termelési mennyiség, amely mellett a vállalat valamennyi költsége megtérül, de profitot még nem realizál.
fedezet ...

Fedezeti pont: Azt a termelés - költség - ár kombinációt, ahol a határköltség megegyezik az átlagköltséggel és az árral, fedezeti pontnak nevezik.

~:
Gazdasági profit:
-Rövid távon poz. gazd-i profit.-Hosszú távon a tökéletesen versenyző piac egyensúlyban van.(0)minden vállalata ~ban termel.

~ Béta
AIG apple bailout Brent dell deviza dollár elemzés euró fiscal cliff fiskális politika forint gazdaság google hedge fund ingatlan innováció Japán jen jogbiztonság Kína lenovo Magyarország Malajzia MNB monetáris politika olaj opció oracle Seaway stratégia Thaiföld usa WTI yuan ...

~: Árbevétel (TR) = Teljes költség (TC)
Költség-volumen-eredmény elemzés döntéshozatalra
1100 * 80db = 60000+28000 ...

~: az a kibocsátási volumen, melynél az árbevétel éppen fedezi a költségeket
Fc+EAC
Q= ...

~hoz tartozó árbevétel és összes költség:
1000-250 = 750 Árb = 750 Kö
Ebből: Kpö = 450 ...

a ~ig csökken, onnan nő;
az üzembezárási pontig csökken, onnan nő.
3. Ha egy jószág kereslete árrugalmas, akkor árának ceteris paribus növekedése következtében a fogyasztók adott jószágra költött jövedelme ...

vállalat ~ja: a ~ az AC függvény minimumpontja. Ebben az esetben a vállalat teljes bevétele megegyezik a teljes költséggel, ezért gazdasági profitot nem, csak normál profitot tud realizálni. Ezzel a zérus profittal is tartósan működőképes tud maradni a tv. vállalat.
tv.

Az a pont, amelynél a termék/szolgáltatás értékesítésének bevételei a fix költségekre sem nyújtanak fedezetet, ezért a termelést nem szabad továb folytatni. Az üzembezárási és a ~ között ezzel szemben a fix költségek teljesen, ...

A fix és változó költségekkel, valamint a termelési mennyiséggel operálva, a becsült értékesítési árbevételre támaszkodva meghatározza a ~ot, azaz azt a termelési szintet, ahol az árbevétel megegyezik az összköltséggel.
Marketing
Fedőmárka ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Fedezet, Költség, Pénzügy, Bevétel, Kamat?

◄ Fedezeti mutató   Fedezeti ügylet ►
 
RSS Mobile