Kezdőlap (Eladási árfolyam)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Eladási árfolyam

Gazdaság  Eladási ár  Eladási Jog

Eladási árfolyamnak (angolul offer, vagy ask price) nevezzük azt az árfolyamot, amelyen az árfolyamjegyző, kereskedő elad.
Lásd még: Árfolyam, Bruttó árfolyam, Nettó árfolyam, [Keresztárfolyam]?, Középárfolyam, Reálárfolyam, Tiszta árfolyam ...


eladási árfolyam
Az eladási árfolyam pedig az az összeg, amelyért a bank értékesíti a külföldi fizetőeszközt. A vételi és az eladási árfolyam különbözete a marge (marzs) vagy árfolyamrés, amely a bank kereskedői haszna.
Kategória: I Ügyfél típus: Vállalat Magánszemély I tovább ...

Eladási árfolyam (Offer/Ask)
Az árfolyamjegyző (bróker) ezen az árfolyamon ad el.
Élelmiszerfogyasztás egy főre számítva: ...

ELADÁSI ÁRFOLYAM (OFFER/ASK)
Árfolyamnál az a kínálati ár, melyen a bank, illetve az árat jegyző market maker a szóban forgó devizát egy másikkal szemben eladja. A kamatlábak esetében az a kamatláb (%-ban), melyen a bank a devizát hajlandó hitelként kihelyezni.

- eladási árfolyam, melyen a bank eladja a valutát, tehát jegyzés esetében a magasabb árfolyamról van szó,
- közép árolyam, mely a vételi és eladási árfolyam számtani átlaga.

Vételi/eladási árfolyamát az iránta megnyilvánuló kereslet és kínálat alapján a piac alakítja ki.
A befektető számára gyakorlatilag látraszóló betétszámlaként működik.
Nettó eszközértékét naponta publikálják.

A vételi és eladási árfolyam közötti különbség. Mértékét a hitelintézet szabadon állapítja meg. A vételi árfolyam alacsonyabb az eladásinál.
©2009 Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Érdekvédő Egyesülete
Design és Technológia: EUSAN ...

A vételi és eladási árfolyam számtani átlaga.
középérték
Matematikai fogalom: a sorozat középső tagjának értéke.

T 386 - K 389 (eladási árfolyamon),
T 389 - K 384 (bankbizonylat megérkezésekor),
Devizahitel felvétele
T 386 - K 431/432/451/452 (eladási árfolyamon), ...

I/11. Deviza: külföldi pénznemre szóló követelés (pénzhelyettesítő eszköz, bankszámla- és egyéb pénzkövetelés)

I/12. Eladási Árfolyam: az az árfolyam, melyen a Bank Ügyfelének devizát/valutát ad el forint ellenében.

A banknál létezik valutaárfolyam és devizaárfolyam. (A valuta, ha készpénzt vált át, devizaárfolyam, ha készpénz mozgás nem történik.) Van továbbá eladási árfolyam és vételi árfolyam.

THM értéke tartalmazza a vételi és eladási árfolyam különbségéből eredő költséget és az egyes bankok által alkalmazott külön átváltási (konverziós) díjat is. Valamint a kölcsön felvételével összefüggő díjakat, kivéve az állami részére fizetendő díjakat (Pl.: Közjegyzői okirat).

Jelenthet árfolyamjegyzést, vagyis amikor egy piaci szereplő vételi és eladási árfolyamot közöl valamilyen pénzügyi termékre.

Az eladási árfolyam magasabb, mint a vételi, ez biztosítja a bank hasznát, illetve fedezi költségeit az átváltás tevékenységén.

Azt, hogy vételi vagy eladási árfolyamról beszélünk-e, mindig a forgalmazó szemszögéből kell vizsgálni. Vételi árfolyam tehát az, amin tőlünk a valutát megveszik, és fordítva.

forint számlájáról deviza összeget kíván utalni, a bank ekkor deviza eladási árfolyamon számolja át az összeget, 2. deviza számlájáról más devizában kíván összeget átutalni, szintén eladási árfolyamon kerül sor az átszámításra, 3. deviza számlájáról azonos devizában kíván összeget átutalni.

A jegyző cég vételi és eladási árfolyamot is jegyez. Jellemzően az állampapír-piacon használatos fogalom.
kétszintű bankrendszer
Olyan bankrendszer, amelyben a lakosság és a vállalatok hitelezését kereskedelmi bankok végzik, nem maga a jegybank.

Az adott értékpapírra jegyzett - a névérték százalékában kifejezett - vételi és eladási árfolyam különbsége százalékpontban (bázispontban) kifejezve.

Az a vételi árfolyam, amelyen a követelés értékét jóváírják az adott számlán, illetve az az eladási árfolyam, amelyen a tartozás értékével megterhelik a számlát.
részletesen »
[1] 2 ...

Ezek a halmozódó megtakarítások szolgálhatják a vételi/eladási árfolyam különbözetének a szűkítését.

A devizaszámla jelentősége az, hogy sem a számla terhelése, sem a jóváírás esetén nem kell a számlatulajdonosnak számolnia az adott deviza vételi és eladási árfolyama közötti különbözettel, közvetlenül felhasználhatja a számlán levő devizát.

költség, CIG - allokációs költség, Signal - szolgáltatási árrés): a biztosítási termékeknél ez a fogalom hasonlóan értendő, mint a valutapároknál. Amikor bekerül a pénz a biztosításba, vételi árfolyamon kerül befektetésre a befizetés, amikor kivesszük a pénzt, akkor pedig eladási árfolyamon ...

A törlesztőrészlet devizában kerül meghatározásra, melynek forint ellenértékét kell havonta megfizetni a törlesztés napján érvényes, lakáshitelek esetén az OTP Jelzálogbank Zrt. által alkalmazott deviza középárfolyamnak, jelzálog-típusú hitelek esetén OTP deviza eladási árfolyamnak megfelelően.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Eladási ár, Árfolyam, Hitel, Bank, Pénzügy?

◄ Eladási ár   Eladási Jog ►
 
RSS Mobile