Kezdőlap (Eladási árfolyam)

 Gazdaság 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gazdaság » Eladási árfolyam


 

Eladási árfolyam

Gazdaság  Eladási ár  Eladási Jog

Eladási árfolyamnak (angolul offer, vagy ask price) nevezzük azt az árfolyamot, amelyen az árfolyamjegyző, kereskedő elad.
Lásd még: Árfolyam, Bruttó árfolyam, Nettó árfolyam, [Keresztárfolyam]?, Középárfolyam, Reálárfolyam, Tiszta árfolyam ...Az pedig az az összeg, amelyért a bank értékesíti a külföldi fizetőeszközt. A vételi és az különbözete a marge (marzs) vagy árfolyamrés, amely a bank kereskedői haszna.

Eladási árfolyam (Offer/Ask)
Az árfolyamjegyző (bróker) ezen az árfolyamon ad el.
Élelmiszerfogyasztás egy főre számítva: ...


Az az ár, amelyért a bank, vagy más pénzintézet elad devizát, illetve az az ár, melyet a kótáló dealer megkövetel a deviza más bank, vagy ügyfél számára történő eladáskor kifizetni.

Elszámolási valuta D+5 ...

- eladási árfolyam, amelyen a bank értékesíti a külföldi fizetőeszközt, ez a magasabb árfolyam, amit áruárfolyamnak is hívunk.

(OFFER/ASK)
Árfolyamnál az a kínálati ár, melyen a bank, illetve az árat jegyző market maker a szóban forgó devizát egy másikkal szemben eladja.

Vételi/eladási árfolyamát az iránta megnyilvánuló kereslet és kínálat alapján a piac alakítja ki.
A befektető számára gyakorlatilag látraszóló betétszámlaként működik.
Nettó eszközértékét naponta publikálják.

A vételi és közötti különbség. Mértékét a hitelintézet szabadon állapítja meg. A vételi árfolyam alacsonyabb az eladásinál.
©2009 Indra Biztosítottak és Pénzintézeti Ügyfelek Érdekvédő Egyesülete
Design és Technológia: EUSAN ...

A vételi és eladási árfolyam számtani átlaga.
középérték
Matematikai fogalom: a sorozat középső tagjának értéke.

T 386 - K 389 (on),
T 389 - K 384 (bankbizonylat megérkezésekor),
Devizahitel felvétele
T 386 - K 431/432/451/452 (on), ...

I/11. Deviza: külföldi pénznemre szóló követelés (pénzhelyettesítő eszköz, bankszámla- és egyéb pénzkövetelés)

I/12. Eladási Árfolyam: az az árfolyam, melyen a Bank Ügyfelének devizát/valutát ad el forint ellenében.

A banknál létezik valutaárfolyam és devizaárfolyam. (A valuta, ha készpénzt vált át, devizaárfolyam, ha készpénz mozgás nem történik.) Van továbbá és vételi árfolyam.

A kötvények árfolyamjegyzésekor a vétel/eladás kifejezéseket az ügyfelek szemszögéből kell érteni, azaz a vételi árfolyam jelöli azt az értéket, amelyen a papírt megvásárolhatjuk a forgalmazótól, az eladási árfolyam pedig azt, ...

THM értéke tartalmazza a vételi és különbségéből eredő költséget és az egyes bankok által alkalmazott külön átváltási (konverziós) díjat is.

Jelenthet árfolyamjegyzést, vagyis amikor egy piaci szereplő vételi és eladási árfolyamot közöl valamilyen pénzügyi termékre.

Az magasabb, mint a vételi, ez biztosítja a bank hasznát, illetve fedezi költségeit az átváltás tevékenységén.

Azt, hogy vételi vagy eladási árfolyamról beszélünk-e, mindig a forgalmazó szemszögéből kell vizsgálni. Vételi árfolyam tehát az, amin tőlünk a valutát megveszik, és fordítva.

forint számlájáról deviza összeget kíván utalni, a bank ekkor deviza on számolja át az összeget, 2. deviza számlájáról más devizában kíván összeget átutalni, szintén on kerül sor az átszámításra, 3.

A jegyző cég vételi és eladási árfolyamot is jegyez. Jellemzően az állampapír-piacon használatos fogalom.
kétszintű bankrendszer
Olyan bankrendszer, amelyben a lakosság és a vállalatok hitelezését kereskedelmi bankok végzik, nem maga a jegybank.

Az adott értékpapírra jegyzett - a névérték százalékában kifejezett - vételi és különbsége százalékpontban (bázispontban) kifejezve.

Árfolyamrés: A vételi és eladási árfolyam közötti különbség. Mértékét a hitelintézet szabadon állapítja meg. A vételi árfolyam alacsonyabb az eladásinál.

Az a vételi árfolyam, amelyen a követelés értékét jóváírják az adott számlán, illetve az az , amelyen a tartozás értékével megterhelik a számlát.
részletesen »
[1] 2 ...

A THM a hitellel kapcsolatos összes költséget mutatja meg százalékos formában, egyéves időszakra vonatkozóan. A devizahitelek THM-je tartalmazza a vételi és eladási árfolyam különbségéből eredő költséget és az egyes bankok által alkalmazott külön ...

Ezek a halmozódó megtakarítások szolgálhatják a vételi/ különbözetének a szűkítését.

A devizaszámla jelentősége az, hogy sem a számla terhelése, sem a jóváírás esetén nem kell a számlatulajdonosnak számolnia az adott deviza vételi és eladási árfolyama közötti különbözettel, közvetlenül felhasználhatja a számlán levő devizát.

a részvény. A hozam nem kamatot jelent, hanem a részvények estében a részvény után járó osztalékból, valamint a vételi és különbözetéből tevődik össze.
Nem kamatozó értékpapír. Pl. csekk.

meghatározásra, melynek forint ellenértékét kell havonta megfizetni a törlesztés napján érvényes, lakáshitelek esetén az OTP Jelzálogbank Zrt. által alkalmazott deviza középárfolyamnak, jelzálog-típusú hitelek esetén OTP deviza eladási árfolyamnak ...

a jelenben rögzíthetik például egy jövőbeli részvényvásárlás árfolyamát (egy részvényre szóló vételi opció), amennyiben annak árfolyam-emelkedésére számítanak, vagy ugyanígy biztosíthatják egy, az alap portfoliójában lévő részvény át, ...

Lásd még: Lásd még: Eladási ár, Árfolyam, Hitel, Kamat, Bank

Gazdaság  Eladási ár  Eladási Jog

 
RSS Mobile