Kezdőlap (Beruházási hitel)

 Gazdaság 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Beruházási hitel

Gazdaság  Beruházási döntések  Beszámoló

- beruházási hitel (befektetett eszközökre)
- forgóeszköz hitel (általában rövid lejáratú, és forgóeszközökre, kis értékű tárgyi eszközökre veszi fel)
- lakáshitel ...


A beruházási hitelek nagy összegű, kockázatos hitelek közé tartozik. A bank a gazdálkodó vagyoni helyzetének, fizetőképességének, a fejlesztés céljának, jövedelmezőségének a vizsgálata mellett a műszaki-gazdasági kritériumokat és a megtérülési kritériumokat is mérlegeli.

Fontos a beruházási hitelek jövőben esedékes fizetési ütemezéséhez. A fedezeti mutató a nettó pénzjövedelem és a tárgyidőszaki hiteltörlesztési kötelezettség hányadosa.
...

lakáshitel, beruházási hitel) vagy határozatlan idejű (pl. folyószámlahitel)
A fedezettség szerint: fedezettel bíró és fedezetlen hitel.

Tehát például egy nagyvállalati beruházási hitelek elbírálásával foglalkozó banki szakértő nem csak az ügyfél által szolgáltatott adatokhoz, valamint a szorosan a hitelügylettel kapcsolatos adatokhoz férhet hozzá, hanem áttekintheti a pénzintézet teljes kockázati portfolióját.

Banki hitelek célja
- áthidaló, rulírozó, likviditási hotel
- forgóeszköz hitel
- üzemviteli, szezonális hotel
- gépvásárlási,, kisebb ~
- fejlesztési, ~
- lízing (pénzügyi, operazív)
- lízing (pénzügyi, operatív) ...

Új Széchenyi Hitelprogram
~
Forgóeszköz hitel
Széchenyi kártya ...

Ezt a módot leginkább a vállalkozások ~eihez kapcsolhatjuk. A felvett hitelből megvalósuló beruházások megtérülése évekig is eltart, és csak évek múltán megizmosodva, a bevételek gyarapodásával válnak képessé a hitelfelvevők a hitel visszafizetésére.

Közép- és hosszú lejáratú (éven túli) - fejlesztési - hitelek:
- ~,
- forfetírozás (amikor az exportőr az éven túli lejáratú hitel nyújtásából fakadó, rendszerint váltókkal fedezett követeléseit jutalékfizetés mellett eladja a forfetőrnek, azaz a banknak).

Áruvásárlási hitel, fogyasztási hitel. Folyószámlahitel. Jelzáloghitel. Lombardhitel. Diákhitel. Forgóeszközhitel. ~. Fix és változó kamatozású hitel. Forint és devizahitel. Hitelek kockázatai. Teljes Hiteldíj Mutató (THM).

A konstrukciót a Magyar Fejlesztési Bank és a programhoz csatlakozott Bankok kínálják. Eddig több mint 1500 vállalkozás igényelt több mint 90 milliárd forint összegű ~t. Ebből több mint 1400 kérelmet hagytak jóvá ami 81 milliárdot meghaladó összeget jelent.

A lakossági hitelek lehetnek személyi hitelek és áruvásárláshoz, illetve szolgáltatások vásárlásához kötődő hitelek, a vállalkozói hitelek alapesetei az éven belüli forgóeszköz hitel, folyószámlahitel (rulírozó hitel), éven túli forgóeszköz hitel és ~.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Hitel, Beruházás, Kamat, Költség, Pénzügy?

◄ Beruházási döntések   Beszámoló ►
 
RSS Mobile