Kezdőlap (Zsemlegombóc)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Zsemlegombóc


 

Zsemlegombóc

Gasztronómia  Zsemle  Zsemlekoszorú

Zsemlegombóc húslevesbe
Főoldal â-ş Leves â-ş Zsemlegombóc húslevesbe
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 4 személyre ...


II. elkészítése:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, és zsiradékban pirosra sütjük. A hagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a petrezselymet, és a zsemléhez öntjük.

Zsemlegombóc
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...


Hozzávalók:
2db szikkadt zsemle, 2db tojás, egy csipet őrölt szerecsendió, só, bors, tej a zsemle áztatásához, zsemlemorzsa, 2 csokor petrezselyem ...

Zsemlegombóc
Kell hozzá: 4-5 db zsemle, tojás, liszt, só, őrölt bors, petrezselyem zöldje.


1db zsemle,1 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa,1 db tojás sok-sok vágott petrezselyem, bors, vegeta. Szükség esetén kevés viz.

Zsemlegombóc recept
A kenyeret héjától megfosztjuk és annyi tejet adunk hozzá, amennyit felszív, majd alaposan összemorzsoljuk. Kevés olajban hagymát fonnyasztunk, amihez apróra vágott füstölt húst adunk.

- a fehér szendvics kenyér széleit levágjuk, felkockázzuk, tálba rakjuk, hozzáadjuk az apróra vágott petrezselyem zöldjét, sóval, borssal és reszelt szerecsendióval ízesítjük, meglocsoljuk tejszínnel.

Zsemlegombóchoz: 4 db 1×1 cm kockára vágott, sütőben pirított zsemle, 20 dkg liszt, 1csomag petrezselyemzöld apróra vágva, 4 db tojás,1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna kocka.

:
Hozzávalók:
10 db zsemle, 4 tojás, liszt (amennyit fölvesz), margarin, tej.

Zsemlegombóc
3 szikkadt zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és egy vastag falú edényben, 3 evőkanál forró olajra rakva pirítsuk rózsaszínűre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön süssük.

Vadas cal
Anyutól tanultam jó vadast is főzni. Mint ahogy minden mást is... Ma két olyan ételt készítettem, ami a kedvence volt. Az egyik ez. A másik a lúdláb.
Így emlékezem.

Zsemlegombóc
Szavazás: Nincs szavazat
Leírás: Egy normál gombóc készítéséhez kockákra vágunk 3 szelet gluténmentes kenyeret, amit megpiríthatunk kevés olajon. Elkeverünk 1 ek.


Nokedli tésztát készítünk 2 tojásból, lisztből, vízzel. A megszikkasztott zsemléket ebbe forgatjuk. Forrásban lévő vízben kifőzzük kanállal szaggatva, mint a nokedlit.
Bejegyezte: Giuditta
Nincsenek megjegyzések: ...

Zsemlegombóc:
2 zsemlét apró kockára vágni és pici zsiradékon megpirítani. Hozzáadni a tojást, 2 dl tejet, sót, borsot, a fél csomag petrezselyem zöldet és annyi lisztet, hogy kanállal szaggatható galuskatésztát kapjunk.


Hozzávalók 4 személyre 3 db szikkadt zsemle, 5 dkg zsír vagy ½ dl olaj, 2 dl tej, 35 dkg liszt, 1 db tojás, 1 db nagy, vagy 2 db közepes méretű főtt burgonya, 1 kk só ...

A zsemlegombócba tettem egy (tk.) zsemlét, zabpehelylisztet, fehér lisztet, petrezselymet, sót. Amikor megfelelő lett a massza, kifőztem és beletettem a levesbe.Télen öröm ilyen intenzív színű levest kanalazni. :) ...

A hoz kockára vágjuk a zsemléket, és pici olajon megpirítjuk, vágott petrezselyemzöldet teszünk hozzá. A lisztből a tejjel, vízzel, sóval nokedlitésztát keverünk, hozzáadjuk a zsemlekockákat is.

A zsemlegombócot még az adás előtt elkészítettük, de most megosztjuk önökkel az elkészítés titkát.

A remek köret pl a vadashoz.
Címkék: FŐÉTEL, GASTRO, KÖRET, LEGYÉL TE IS "SZUPER GIZI/GÉZA", MAGYAR, RECEPT, SANDRA G
ÉRTÉKELD TE IS!!!
Nincsenek megjegyzések: ...

A zsemlegombóchoz: 20 dkg liszt, 3 db zsemle, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 6 dkg zsír, 3 dkg vöröshagyma, 3 dkg só, 1 g bors ...

Vadas cal ugyike konyhájából
Vadasmártás cal és birsalma kompóttal
Vadas Éva konyhájából ...

Töltött zsemlegombóc
Hozzávalók: 2 db zsemle, 2 db nagyobb burgonya, 2 db tojás, 2 dl tej, 25 dkg liszt, 15 dkg főtt füstölt tarja vagy füstölt kolbász, 5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál zsír, 2 dkg vaj.

HÚSLEVES CAL
Hozzávalók: 1 csomó leveszöldség, 50 dkg leveshús, só, 3 szem fekete bors; a hoz: 3 szikkadt zsemle, 3 evőkanál vaj vagy margarin, 1 dl tej, 3 tojás, só, őrölt fehér bors, 1 csokor snidling, ...

Hozzávalók zsemlegombóchoz: 2 szikkadt zsemle, 1 fej hagyma, 1 tojás, kb. 15 dkg liszt, só, petrezselyemzöld, víz.

Nyúlvetrece cal tálalva recept
Kedvenc receptek közé
Hozzávalók: ...

Szarvasragu zsemlegombóccal recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Medvehagymás
beküldő: vajdamarta
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Libaleves vajas zsemlegombóccal
A Márton nap nálunk sem múlhat el libából készült fogás nélkül.
Egy kicsit megkésve, ma ezzel a különleges és laktató libalevessel, na és pár pohár újborral köszöntöttük a jeles napot.
Hozzávalók 4 literhez ...

Főoldal » Leves Receptek » Tyúkhúsleves cal
Hozzávalók: 1 tyúk, 2 l víz, leveszöldség, (sárgarépa, zeller, stb.) 2 evőkanál zöldborsó, egy kis fej hagyma, só, bors, csirkeaprólék (zúza, máj, és szív), 2 csokor petrezselyem, ...

Serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk, és a kifőtt zsemlegombócokat megpirítjuk.
Tálaláskor a húst bevonjuk a mártással, és a gombócokat melléhelyezzük.
Hasonló receptek: ...

Címlap Bébiétel receptek 12 hónapos kortól Vadas cal
Vadas cal

Hozzávalók: ...

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Vadas marhaszelet zsemlegombóccal
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

Lásd még: Lásd még: Zsemle, Leves, Zöldség, Hagyma, Tojás

Gasztronómia  Zsemle  Zsemlekoszorú

 
RSS Mobile