Kezdőlap (Zsemle)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Zsemle


 

Zsemle

Gasztronómia  Zseléscukor  Zsemlegombóc

Zsemlegombóc II. elkészítése:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, és zsiradékban pirosra sütjük. A hagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a petrezselymet, és a zsemléhez öntjük.


Zsemlemorzsa
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Zsemlemorzsa alapanyagként.
Dubarry szelet ...

Zsemlegombóc húslevesbe
Főoldal â-ş Leves â-ş Zsemlegombóc húslevesbe
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 4 személyre ...

Zsemlefelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Zsemle
Csőben sült krumpli spenótosan
Valami izgalmasat szerettem volna készíteni a spenótból, ami harmadik próbálkozásra termett csak meg a kertben.

Zsemlegombóc
Hozzávalók:
3db zsömle, kevés tej, 2 egész tojás, bors, só, 2 evőkanál liszt, apróra vágott petrezselyem ...

Zsemlekenyér
Hozzávalók
40 dkg víz
2,4 dkg friss élesztő
1,5 dkg szárított kovász (én 1 evőkanál friss kovászt használok)
0,6 dkg árpamaláta
2 teáskanál só
csipet aszkorbinsav
3 dkg olaj
65 dkg BL 80 kenyérliszt ...

Címke: "zsemlemorzsa"
Robbanós angol kolbászkák házilag
A klasszikus angol kolbászkák neve eredetileg bangers, vagyis robbanós. De nem kell félni, ha ez alapján a recept alapján készíted, biztosan nem fog robbanni.

ZSEMLEKOCKA PIRÍTÁSA Szikkadt, 2-3 napos zsemlét 0,8-1 centiméteres kockákra darabolunk. Kis kockákra vágott füstöltszalonnát keverünk hozzá, s legfeljebb 2-3 centi vastagon elterítve középmeleg sütőbe tesszük.

Zsemle
Kis cipószerű péksütemény.
A német Semmel középfelnémet semele előzményének átvétele, forrása a tisztázatlan eredetű latin simila (finomliszt).

Zsemlegombóc
1db zsemle,1 evőkanál liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa,1 db tojás sok-sok vágott petrezselyem, bors, vegeta. Szükség esetén kevés viz.

Joghurtos zsemle - Panini allo yogurt
Nehézség: Kezdőknek
Hamburger zsemle ...

Lehet variálni is; főzzünk áztatóvizet 2-3 reszelt hagymával, 1 fej reszelt fokhagymával, 3-4 tk ételízesítővel, és ha kihűlt, tegyük a zsemlekockákat szűrőbe, és mártsuk meg ebben a lében pár pillanatra.

Hozzávalók: 2 szikkadt zsemle, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a főzővízhez.
A zsemléket kis kockákra vágom, a zsíron megpirítom, majd félreteszem.

egy olyan mozdulatot teszünk, mintha ki akarnánk nyújtani a tésztát a közepétől a széléig, miközben a többi ujjunkkal a tészta belsejét nyomjuk. Ezzel a technikával a tészta felülete tökéletesen sima lesz, a szabálytalanságok mind a zsemle belsejébe ...

zsemlemorzsa
Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi zsemlemorzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! ...

Zsemlegombóchoz: 4 db 1×1 cm kockára vágott, sütőben pirított zsemle, 20 dkg liszt, 1csomag petrezselyemzöld apróra vágva, 4 db tojás,1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna kocka.

Zsemlegombóc:
Hozzávalók:
10 db zsemle, 4 tojás, liszt (amennyit fölvesz), margarin, tej.

Zsemlegombóc
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj első kézből legújabb receptjeinkről és érdekességeinkről.

Zsemleteszt 1.+ felhívás
Igyekszem saját pékárút az asztalra varázsolni, holott a sütés nem a legnagyobb erősségem. De talán azért, mert a nem jó programot választok a tésztákhoz... Ha valaki tud, segítsen! (Whirlpool).

Zsemlekoszorú
Újra kovászt készítettem, dagasztottam és kenyeret sütöttem. Már jó ideje nem készült péksütemény a konyhámban, ezt mindenekelőtt a nyárra és a melegre fogom.

Zsemle
Ezeknek a zsemléknek a receptjét Vikinél találtam. Mikor megláttam nála a képeket, rögtön gusztust kaptam rá. Mostanában nagyon ritkán csinálok csak finomlisztből kenyeret és péksütit, a legtöbbször keverem teljeskiőrlésűvel.

Zsemle
A tejszínes zsömle könnyített változata, ha lehet még puhább és foszlósabb.
Hozzávalók ...

Zsemlegombóc
3 szikkadt zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és egy vastag falú edényben, 3 evőkanál forró olajra rakva pirítsuk rózsaszínűre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön süssük.

Búzazsemle (Hvedeknopper)
Egyszerű péksütemény Dániából. Ajánlom kezdő sütni vágyóknak, amatőröknek és azoknak, akik ennének egy igazi, jó házi péksüteményt.

Skót zsemle
Share
Hozzávalók: 70 dkg finomliszt, 2 dl tej, 2,5 dl víz, 3,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 2 kk só, 2 ek olívaolaj ...

Házi zsemlemorzsa
Elteltek az ünnepek, és nini, mik jelentek meg a szeméttároló konténerekre aggatva, vagy mellé lepakolva? A túlzásba vitt kenyérvásárlás "végtermékei", a száraz kenyerek.
Kidobva a kukába!!! ...

Édes zsemle (hamburger helyett)
Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 ...

Almás zsemlefelfújt
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 80 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: Villásreggeli ...

Magos zsemle v2.0
Több kísérletet tettem már kenyér (zsemle) készítésre. Sajnos ez nem egyszerű a paleoban, hiszen a maglisztek keményítő hiányával csak trükkösen lehet lyukacsos, laza szerkezetet elérni.

Gyors zsemle-szemle :)
A káposztafőzelék után kívánkozott valami "nyomaték". :) Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni.

Farmer zsemle

Hozzávalók: 6 zsemle, 3 dl fehérbor, 15-15 dkg sajt és liszt, 10 dkg Farmer kolbász, 3 tojás, 12 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez.

Vadas zsemlegombóccal
Anyutól tanultam jó vadast is főzni. Mint ahogy minden mást is... Ma két olyan ételt készítettem, ami a kedvence volt. Az egyik ez. A másik a lúdláb.
Így emlékezem.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Liszt, Hagyma, Leves, Paradicsom

Gasztronómia  Zseléscukor  Zsemlegombóc

 
RSS Mobile