Kezdőlap (Zsemle)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Zsemle

Gasztronómia  Zseléscukor  Zsemlegombóc

Zsemlegombóc II. elkészítése:
A zsemléket apró kockákra vágjuk, és zsiradékban pirosra sütjük. A hagymát egy kevés olajban üvegesre pirítjuk. Rátesszük a petrezselymet, és a zsemléhez öntjük.
A tojásokat felverjük egy kevés vízzel, sóval, borssal elkeverjük, ezt is a zsemléhez adjuk.


Zsemlemorzsa
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Zsemlemorzsa alapanyagként.
Dubarry szelet ...

Zsemlegombóc húslevesbe
Főoldal â-ş Leves â-ş Zsemlegombóc húslevesbe
Idő: 15 perc alatt - Hozzávalók: 4 személyre ...

Zsemlefelfújt
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Zsemle
Csőben sült krumpli spenótosan
Valami izgalmasat szerettem volna készíteni a spenótból, ami harmadik próbálkozásra termett csak meg a kertben. Az eredeti receptben kis gombócok lettek volna, de sehogy sem áll össze a massza, így improvizáltam.

~gombóc
Hozzávalók:
3db zsömle, kevés tej, 2 egész tojás, bors, só, 2 evőkanál liszt, apróra vágott petrezselyem ...

~kenyér
Hozzávalók
40 dkg víz
2,4 dkg friss élesztő
1,5 dkg szárított kovász (én 1 evőkanál friss kovászt használok)
0,6 dkg árpamaláta
2 teáskanál só
csipet aszkorbinsav
3 dkg olaj
65 dkg BL 80 kenyérliszt
2 evőkanál burgonyapehely (elhagyható) ...

Címke: "~morzsa"
Robbanós angol kolbászkák házilag
A klasszikus angol kolbászkák neve eredetileg bangers, vagyis robbanós. De nem kell félni, ha ez alapján a recept alapján készíted, biztosan nem fog robbanni.

~KOCKA PIRÍTÁSA Szikkadt, 2-3 napos zsemlét 0,8-1 centiméteres kockákra darabolunk. Kis kockákra vágott füstöltszalonnát keverünk hozzá, s legfeljebb 2-3 centi vastagon elterítve középmeleg sütőbe tesszük. Időnként átforgatjuk, s addig pirítjuk, amíg a ~kockák vörösbarnára nem sülnek.

~
Kis cipószerű péksütemény.
A német Semmel középfelnémet semele előzményének átvétele, forrása a tisztázatlan eredetű latin simila (finomliszt). A magyar szó a két nyílt szótagos tendencia jegyében zemle, majd z Ä zs változással (mint zsák, zsineg) ~ lett.

~gombóc
1db ~,1 evőkanál liszt, 1 evőkanál ~morzsa,1 db tojás sok-sok vágott petrezselyem, bors, vegeta. Szükség esetén kevés viz.
Vizben áztatott zsemlét kinyomkodjuk tálbatesszük beleütjük a tojást,Ízesitjük vegetával, borssal és sok petrezselyemmel.

Joghurtos ~ - Panini allo yogurt
Nehézség: Kezdőknek
Hamburger ~ ...

Lehet variálni is; főzzünk áztatóvizet 2-3 reszelt hagymával, 1 fej reszelt fokhagymával, 3-4 tk ételízesítővel, és ha kihűlt, tegyük a ~kockákat szűrőbe, és mártsuk meg ebben a lében pár pillanatra. Ezután lecsöpögtetve beleborítjuk a forró zsírba és úgy sütjük ki.

Hozzávalók: 2 szikkadt ~, 2 tojás, kb 10 dkg liszt, 1 ek zsír, 1 kk só + 1 ek só a főzővízhez.
A zsemléket kis kockákra vágom, a zsíron megpirítom, majd félreteszem.

A hüvelykujjainkkal egy olyan mozdulatot teszünk, mintha ki akarnánk nyújtani a tésztát a közepétől a széléig, miközben a többi ujjunkkal a tészta belsejét nyomjuk. Ezzel a technikával a tészta felülete tökéletesen sima lesz, a szabálytalanságok mind a ~ belsejébe kerülnek.

~morzsa
Húsok,zöldségek panírozásához használt alapanyag. Mint azt nagy Levin-től tudjuk, az igazi ~morzsa nem az asztalfiókban megszáradt kenyérből készül. Tehát! A szikkadt kifliket, zsemléket gázláng felett megszárítjuk és nem pirítjuk. Ezt a gázsütőben is megtehetjük.

~gombóchoz: 4 db 1×1 cm kockára vágott, sütőben pirított ~, 20 dkg liszt, 1csomag petrezselyemzöld apróra vágva, 4 db tojás,1 kis fej vöröshagyma, 5 dkg füstölt szalonna kocka.

~gombóc:
Hozzávalók:
10 db ~, 4 tojás, liszt (amennyit fölvesz), margarin, tej.

~gombócot készíteni egyszerűbb, mint gondolnád!
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

~gombóc
Iratkozz fel hírlevelünkre!
Értesülj első kézből legújabb receptjeinkről és érdekességeinkről.

~teszt 1.+ felhívás
Igyekszem saját pékárút az asztalra varázsolni, holott a sütés nem a legnagyobb erősségem. De talán azért, mert a nem jó programot választok a tésztákhoz... Ha valaki tud, segítsen! (Whirlpool).
De másban is kérem a véleményeteket! ...

~koszorú
Újra kovászt készítettem, dagasztottam és kenyeret sütöttem. Már jó ideje nem készült péksütemény a konyhámban, ezt mindenekelőtt a nyárra és a melegre fogom.

~
Ezeknek a zsemléknek a receptjét Vikinél találtam. Mikor megláttam nála a képeket, rögtön gusztust kaptam rá. Mostanában nagyon ritkán csinálok csak finomlisztből kenyeret és péksütit, a legtöbbször keverem teljeskiőrlésűvel.

~
A tejszínes zsömle könnyített változata, ha lehet még puhább és foszlósabb.
Hozzávalók ...

~gombóc
3 szikkadt zsemlét aprítsunk fel kb. 1 cm széles kockákra, és egy vastag falú edényben, 3 evőkanál forró olajra rakva pirítsuk rózsaszínűre. Állandóan kevergetve, lassú tűzön süssük. Ha teflonbevonatú edényt használunk, nagymértékben csökkenthetjük a leégés veszélyét.

Búza~ (Hvedeknopper)
Egyszerű péksütemény Dániából. Ajánlom kezdő sütni vágyóknak, amatőröknek és azoknak, akik ennének egy igazi, jó házi péksüteményt.

Skót ~
Share
Hozzávalók: 70 dkg finomliszt, 2 dl tej, 2,5 dl víz, 3,5 dkg élesztő, 1 kk cukor, 2 kk só, 2 ek olívaolaj ...

Házi ~morzsa
Elteltek az ünnepek, és nini, mik jelentek meg a szeméttároló konténerekre aggatva, vagy mellé lepakolva? A túlzásba vitt kenyérvásárlás "végtermékei", a száraz kenyerek.
Kidobva a kukába!!! ...

Édes ~ (hamburger helyett)
Normal 0 21 false false false HU X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4
40 dkg BL55 finomliszt, 10 dkg BFF55 rétesliszt, 2,5 dkg élesztő, 300 ml tej, 5 dkg cukor, 5 dkg vaj ( 3,5 dkg kókuszzsír), 1 késhegynyi só ...

Almás ~felfújt
beküldő: Receptvarázs
elkészítési idő: 80 perc
nehézségi fok: normál
alkalom: Villásreggeli ...

Magos ~ v2.0
Több kísérletet tettem már kenyér (~) készítésre. Sajnos ez nem egyszerű a paleoban, hiszen a maglisztek keményítő hiányával csak trükkösen lehet lyukacsos, laza szerkezetet elérni.

Gyors ~-szemle :)
A káposztafőzelék után kívánkozott valami "nyomaték". :) Idő azonban nem volt, és cukrot sem szerettem volna használni.

Farmer ~

Hozzávalók: 6 ~, 3 dl fehérbor, 15-15 dkg sajt és liszt, 10 dkg Farmer kolbász, 3 tojás, 12 dkg reszelt sajt, olaj a sütéshez.

Vadas ~gombóccal
Anyutól tanultam jó vadast is főzni. Mint ahogy minden mást is... Ma két olyan ételt készítettem, ami a kedvence volt. Az egyik ez. A másik a lúdláb.
Így emlékezem.

Gombás ~batyuk
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 4 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 30 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Rakott ~
Biztosan mindenki készített már máglyarakást, mákos gubát. A helyzet hasonló. Reggelente felpásztázom a konyhát és ha találok olyan pékárút, ami már pár napos, és senki nem eszi meg jó szívvel, akkor nekilátok a rakott zsemlémnek.

Vadas ~gombóccal
Nálunk így készül, a Nagyi receptje szerint, persze ez az étel is ahány ház, annyiféle.
Nagy adagot írok le, a munka vele így is ugyanannyi, viszont 2 napi ebéd megvan, vagy lehet fagyasztani belőle.

Reform~
A hozzávalók kb 40 db kis zsemléhez elegendőek, én általában fél adagot szoktam sütni- a férjemmel kettőnknek így is több napig elég (lenne, ha el nem fogyna hamarabb).

Császár~ (vízzel készítve)
Császárzsemlét először Ausztriában ettem, amikor gyerekként arrafelé kirándultunk a családommal. Különleges volt ez a könnyű és tetszetős külsejű péksütemény, meg tudtam volna enni az egész kosárral. Eddig viszont még nem sütöttem.

Juhász ~
Hozzávalók: 25 dkg juhtúró, 4 ~, 2 tojás, 1 dl tejföl, 10 dkg reszelt sajt, 1 teáskanál pirospaprika, ízlés szerint só és őrölt fehér bors, olaj a sütéshez, liszt a bundázáshoz

Elkészítés: A zsemléket lapjával nagyon vékonyra szeleteljük.

Ecetes ~ juhtúrós, zöldfűszeres kencével
Éppen zsemlét készültem sütni, amikor a Tokaji Borecet Manufaktúra jóvoltából kézhez kaptam a tokaji boreceteket taltalmazó kis mintacsomagot.

Graham ~
Kissé elszalad velem a ló az utóbbi években, így nem árt kicsit jobban odafigyelnem az egészségemre és a súlyomra.

Osztrák ~gombóc 1. rész
OZ már jó ideje él Ausztriában. Így talán nem kell bizonygatnunk, hogy a receptje és az eljárása teljesen autentikus. A recept pontos leírását a köreteknél találja.
praktika, ~gombóc ...

Töltött ~ II. recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Töltött ~
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Egytálételek, Sertés ételek 0 469 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

~
Szavazás: Nincs szavazat
Leírás: Az élesztőt cukros tejben megfuttatjuk. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a sót, a megfuttatott elésztőt, és annyi vizet, hogy lágy kelttésztát kapjunk. Jól kidolgozzuk, és rövid ideig kelni hagyjuk.

~gombóc
Hozzávalók 4 személyre 3 db szikkadt ~, 5 dkg zsír vagy ½ dl olaj, 2 dl tej, 35 dkg liszt, 1 db tojás, 1 db nagy, vagy 2 db közepes méretű főtt burgonya, 1 kk só ...

~bárány...
Lánykámnak sütöttem ezt a helyes kis Barikát a sonka mellé. Nagyon szereti ő is a Húsvéti finomságokat, és egy ilyen kedves Barika -Zsemlével pedig még jobban fog esni majd az esti falatozás... A tésztája sima kenyértészta, csak a formázása aprólékosabb munka egy kicsit...

~gombóc
Írta: nagyi
Hozzávalók: 4 darab 1-2 napos apró kockára vágott ~, 1 tojás, 3 deka zsír, 3 deka aprított hagyma, 8 deka liszt, 1 kis csomó vagdalt zöldpetrezselyem, 2 gramm törött bors, só. Tovább a teljes receptre.

~felfújt - 4 személyre
A másnapos zsemlék lereszeljük, tejben megáztatjuk, utána kicsavarjuk és villával széttörjük. A vajat habosra keverjük a tojássárgákkal. Hozzáadjuk az áztatott zsemlét, 1 kanál morzsát, sót és végül a tojások keményre vert habját.

A ~ kalapját levágjuk. Belsejét kikaparjuk, majd meglocsoljuk VANÍLIÁS NUTRIDINKKEL.
A félzsíros tehéntúrót villával szétnyomkodjuk, összekeverjük a porcukorral és a FANTOMALTTAL, valamint a reszelt citromhéjjal.

A ~gombócot még az adás előtt elkészítettük, de most megosztjuk önökkel az elkészítés titkát.
Kockára vágott zsemlét lepirítunk, forró tejet adunk hozzá, petrezselyemzöldet, pirított hagymát, sózzuk, borsozzuk, tojást is teszünk bele, összekeverjük, forró, sós vízben kifőzzük.

A ~gombóchoz: 20 dkg liszt, 3 db ~, 2 db tojás, 1 csokor petrezselyem, 6 dkg zsír, 3 dkg vöröshagyma, 3 dkg só, 1 g bors ...

A ~gombóc remek köret pl a vadashoz.
Címkék: FŐÉTEL, GASTRO, KÖRET, LEGYÉL TE IS "SZUPER GIZI/GÉZA", MAGYAR, RECEPT, SANDRA G
ÉRTÉKELD TE IS!!!
Nincsenek megjegyzések: ...

~
Pirított ~kocka elkészítése:
A zsemlét kis kockákra vágunk. Zsíradékot megforrósítunk, és a ~kockákat beleforgatva, gyakran kevergetve, rózsaszínűre pirítjuk.

7 db ~ (szikkadt)
25 dkg tehéntúró (félzsíros)
2 evőkanál tejföl (12%-os)
2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
4 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál búzadara
2 dl házi tej / teljes tej
7 evőkanál lekvár ...

6 db ~
2 dl tej
2 ek cukor
1 vanília rúd kikapart magja v. egy csomag vaníliás cukor ...

Túrós ~felfújt
Elkészítési idő: 40 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Öcsi
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Sütőben sült tészták ...

Túrós ~, töltött ~, túrós töltött ~
Kiki receptje
elkészítés ...

Töltött ~gombóc
Hozzávalók: 2 db ~, 2 db nagyobb burgonya, 2 db tojás, 2 dl tej, 25 dkg liszt, 15 dkg főtt füstölt tarja vagy füstölt kolbász, 5 dkg reszelt sajt, 1 evőkanál zsír, 2 dkg vaj.

a boros ~szeleteket egyenként lisztbe mártom, majd a tésztában megforgatom, és az olajban megsütöm. Leszűröm, és mindegyiket megkenem áfonyadzsemmel, majd egyet-egyet összeragasztok. Ahol édesen szeretik, hintsék meg porcukorral! Narancskarikákkal díszítem.
Feltöltötte: molli ...

Rozsos ~

A frissen sütött kenyér illatának mindig nagy varázsa van. Nem kell hozzá nagy tudomány, csak némi bátorság, hogy nekifogjunk.

1szikkadt ~, 1cs. petrezselyem, 5dkg vaj, 2ek. liszt, 1l tej, 1 tojássárgája, 10dkg reszelt sajt, ...

Hamburgerzsemle S.O.S.
Nagyon kevés olyan étel van, amit itthon nem szoktam elkészíteni, mert egyszerűen a bolti jobb, illetve nem sikerült még itthoni körülmények között rekonstruálni.

Tejszínes ~
Tweet
Hozzávalók:
600 g liszt, 30 g tejpor, 40 g cukor, 10 g só, 1 tojás, 40 g friss élesztő, 150 ml tejszín, 250 ml tej
A kenéshez: 50 ml tej, 1 kávéskanál cukor ...

Sütőtökleves ~kockákkal
Csodás színű, krémes, laktató, illatos leves. Jó étvágyat!
.

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: ~morzsa. Összes bejegyzés megjelenítése
Fűszeres túróval töltött cukkini (laktovegetáriánus)
A kertben termett különösen nagy, ám csinos, karcsú cukkiniből készítettem ezt a könnyű ebédet.

Bundás kenyér és ~
Főzelékre feltétként, reggelire vagy vacsorára egy teával, szerintem nem sok ember van aki nem szereti. A kisunokám kedvenc reggeli étele volt, amikor legutóbb nálunk jártak. Úgy tapasztaltam, hogy egy szelet kenyérre kb. 1 tojás kell.

Zöldfűszeres-sajtos ~ recept
Hozzávalók:
4 db hosszúkás ~,
1 tojás,
15 dkg trappista sajt,
1/2 csomó petrezselyemzöld,
1/2 csomó metélőhagyma (snidling),
1 késhegynyi őrölt bors,
só, 1/2 paradicsompaprika.

gyümölcsök a kertben görög babgulyás görög borászat görög chef görög csöröge görög csöröge 2 görög kaviár görög kert görög konyha görög növények görög recept görög receptek görög szőlőlevél töltike görög ételek Görögország hagymasaláta hal hal tartósítása ecettel halva hamburger hamburgerzsemle ...

A videóban látható úriember arra a problémára hívja fel a figyelmet, hogy ha túl nagy ~kockákat (vagy kenyérkockát, stb.) készítünk, akkor saját dolgunkat nehezítjük meg, ugyanis a nagyobb darabokat nehezebb a szánkba venni, ráadásul ezek felsérthetik a szájpadlásunkat is.

Tipp: mazsolás édesburgonya-~
Főzzük meg a kis édesburgonyákat a fenti recept 1. lépése szerint. A mogyoróhagyma helyett adjunk 1 púpozott evőkanál mazsolát az áttört édesburgonyához. Ezután folytassuk a 2. lépéssel.

Narancsos-datolyás ~
Igazság szerint, már jó néhány napja készülök fánkot sütni, de valahogy mindig elmarad. Most éppen azért, mert nincs itthon elég olaj, ebben a hidegben meg nincs sok kedvem átfurikázni a szomszéd faluba, mert bizony itt nálunk nincs bolt.

8 szeletre egy-egy vékony sonkaszeletet helyezünk, amelyet a ~szelet méretéhez igazítunk. A sonkás szeletekre ráborítjuk a másik nyolc szeletet, és jól lenyomkodjuk. A sajtot lereszeljük, és belekeverjük a felvert tojásokba, melyet sóval és reszelt szerecsendióval ízesítünk.

Ha a massza túl lágy, gyúrhatunk bele kevés ~morzsát. Felforralunk 1 liter vizet, megsózzuk, a tésztából 12 darab gombócot formázunk és 15 perc alatt lassú tűzön megfőzzük.

A ~ belét annyi tejbe áztatom, hogy enyhén pépes masszát kapjak. A vagdalthúst, májkrémet villával összetöröm, és az áztatott zsemléhez keverem. Sózom, borsozom, szerecsendióval ízesítem. /Ha több sajtunk van, akkor reszelt sajt is mehet a töltelékbe, esetleg krémsajt.

» 2 ek. mustár
» 1 kávéskanál olaj
» kevés fehérbor
» ~gombóchoz:
» 2 ek. liszt
» 1 csomag petrezselyemzöld
» 1 kávéskanál olaj
» 5 ~
» 3 tojás
» 10 dkg margarin ...

Lisztet, apróra vágott petrezselymet és kevés vizet adunk hozzá, majd összedolgozzuk a pirított ~kockákkal. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és a masszához keverjük. Gombócokat gyúrunk a ~masszából, és forrásban lévő vízbe dobjuk.

Almaecet házilag
Diós rakott palacsinta
Kecskepörkölt
Kecske leves
Hamburger ~
Virslis bucik
Paradicsomos húsgombóc
Lekváros derelye ( barátfüle )
Lúgosító étel-ital receptek
Kapros töltött cukkini
Lúgosító ételek - változtass amíg nem késő...: Köl...
Pacalpörkölt ...

Most itt vagy: Kezdőlap / Édes sütemények / Egy tepsivel / Szilvásváradi rakott ~
Szilvásváradi rakott ~ ...

Újabb csirkemell variációk: pirított mandulával, barackkal, brie sajttal göngyölt csirkemell házi ~morzsában sütve ...

A zsemléket kenjük be vízzel és az A 7 'Kelt ~' automatikus programmal süssük meg. Tipp: Tejes zsemlét kapunk, ha víz helyett 300 ml tejet használunk fel, mazsolás zsemlét, ha víz helyett 300 ml tejet használunk fel és kiegészítőleg 2 ek cukrot és 100 g mazsolát gyúrunk a tésztába.

az apróra vágott vöröshagymát megfonnyasztjuk, ráöntjük a parajturmixot és kevergetve lassú tűzön felforraljuk. A megfőtt levest tejszínnel dúsítjuk, szerecsendióval, fehér borssal, kevés sóval fűszerezzük.
A zsemlét kis kockákra vágjuk, és szárazon megpirítjuk. Tálaláskor pirított ~kockát a ...

~ (10 darab)
Különböző formájúra készíthetjük, és sokféle anyaggal megszórva (szezámmag, lenmag, napraforgómag, korpa, búzadara, mák, zab- vagy árpapehely, köménymag, sajt, stb.) tehetjük egyedivé.A recept Szigeti Zsuzsa Hús nélkül szójából című, csak és kizárólag a Piaconline.

~morzsa pirítása
Felmelegítjük az olajat és beleszórjuk a ~morzsát. Kis lángon pirítjuk, és közben folyamatosan kevergetjük, mert nagyon könnyen megég. Néhány perc múlva öntünk hozzá kb. 1 dl forróvizet, és jól elkeverjük. A víztől a ~morzsa kissé összáll.

~mártás
4 ~, 2 evőkanál zsír, 2 gerezd tokhagyma, 1 liter húsleves. A zsemléket apró kockára vágjuk, zsíron ropogósra pirítjuk. A fokhagymát szétzúzzuk, és a pirított zsemlével elkeverjük, forró húslevessel fölengedjük. Ha nem elég a leves, akkor forró vízzel pótoljuk.

~morzsa
A tepsi, illetve a tortaforma kikenéséhez, vagy az omlós tésztára, a gyümölcsök alá használhatsz például szétmorzsolt kétszersültet, darált olajos magvakat (pl. diót vagy mogyorót), kókuszreszeléket, esetleg kakaóport.

~felfújt
Ha lehet már szikkadt zsemléket használjunk, mert könnyebb szeletelni. A zsemléket felkarikázzuk és a sütőbe tehető tálat kikenjük...
Szandra ...

~morzsa:
csapott evőkanál (csek) : 1,2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 1,6 dkg
Zsír:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg ...

~gombóc:
Kenyérkockát zsiradékon megpirítunk, a pácléből teszünk hozzá annyit, hogy egy db tojással, liszttel, összedolgozva lágyabb gombóctésztát kapjunk, amit lobogó sós vízben kifőzünk.

~gombóc
Hozzávalók:
három ~, tej, két evőkanál zsír, liszt, két tojás, 1 dkg élesztő, só.

~gombóc krémlevesekhez
2-3 beáztatott és kicsavart zsemlét összekeverünk 1 tojással, egy evőkanál apróra vágott, megpárolt hagymával, petrezselyemzölddel, sóval, egy evőkanál liszttel, egy evőkanál ~morzsával. Pihenni hagyjuk.

~tányér -
Couvert tányér. A teríték bal oldalára felhelyezett kisebb méretű tányér, amelyre a vendég a péksüteményt vagy kenyeret helyezheti.

~, kifli
Hozzávalók: 0, 5 kg liszt, 6 dkg ráma (vagy 5 dkg zsír), 2,5 dkg élesztő, 1 dkg só, 3 dl tej, 2 kockacukor.
Ha feljött az élesztő, összedagasztani, rögtön formázni, kb. 50 percig hagyni kelni, tetejét tojássárgája + tej keverékével lekenni, és szezámmaggal megszórni.

~színű rántás :olyan sűrítési művelet, amikor a felmelegített zsiradékban a lisztet világos ~színűre pirítjuk.

~gombóc 3.
4 teljes kiőrlésű lisztből készült zsemlét kockákra vágok. 3 evőkanál napraforgóolajon 1 kis fej megtisztított finomra vágott vöröshagymát üvegesre sütök. A zsemlét hozzáadom, megpirítom.

Ír "~"
Scones
Hozzávalók: 1/2 kg liszt, 1 csomag sütőpor, 10 dkg vaj, annyi tej, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk, 1-2 púpozott evőkanál porcukor, egy csipet só, esetleg mazsola vagy egyéb aszalt gyümölcs ...

Házi ~ reggelire - szénhidrát csökkentett
Házi kenyér, ~, cipó, kifli? Nincs is jobb, mint mikor ...
Diétás pizzás csiga ...

Sült ~gombóc
Hozzávalók: Hozzávalók: (1 személyre) 1-1,5 db ~ 1 db tojás késhegynyi őrölt feketebors kávéskanálnyi apróra vágott petrezselyemlevél só ízlés szerint kb. 0,5-1 dl tej olaj vagy zsír a sütéshez ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Liszt, Hagyma, Leves, Paradicsom?

◄ Zseléscukor   Zsemlegombóc ►
 
RSS Mobile