Kezdőlap (Zöldpetrezselyem)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Zöldpetrezselyem

Gasztronómia  Zöldparadicsom  Zöldség

Zöldpetrezselyem
« Vissza
Egyetlen háztartásból sem hiányozhat, leveseinkhez, főzelékeinkhez szinte nélkülözhetetlen - nem csak ízesíti, de díszíti is ételeinket.


Újburgonya zöldpetrezselyemmel - Receptek
Újburgonya zöldpetrezselyemmel
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Zöldpetrezselyem a legáltalánosabban használt ízesítő. A leveleket megmossuk, vastag szárról leszedjük, és éles késsel egészen apróra vágjuk. Dísztelen és hanyag dolog a levesben petrezselyem-lepedőket úsztatni.

1 csomó zöldpetrezselyem
1 evőkanál fenyőmag vagy durvára darabolt mandula
1 kávéskanál borsmenta ...

zöldpetrezselyem

A burgonya recept honlapot a honlapgenerator.hu készítette. A domaint a domainmanager.hu biztosítja, a tárhelyet a webtarhely.in üzemelteti.
A kapcsolatfelvevő űrlapot az űrlapkészítés.hu készítette. Hirdetési partnerünk a reklam.reklam.hu.

Zöldpetrezselyem, zeller, paradicsom, zöld- és pirospaprika, hagyma, szerecsendió, babérlevél, citrom, kapribogyó, mustár, gomba, fekete- és fehér-bors, borsikafű.

Zöldpetrezselyemmel, citromszelettel, paradicsomkarikával, pirospaprika-szeletekkel díszíthetjük.
Kínálhatunk hozzá ecetes tormát, cikkekre vágott citromkarikát,
paradicsom-falatokat, könnyű salátát, stb.

2 dkg zöldpetrezselyem (12 kalória)
7.5 dl víz
Citromillatú csirkehústortellinivel - 4 személyre ...

Tálalása: Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Kínálhatunk még mellé reszelt sajtot is.

A rizst a zöldpetrezselyemmel megpároljuk. A húst vöröshagymás zsíron hirtelen megsütjük. A paradicsomokat megtisztítjuk, és torzsájuknál a belsejüket kivágjuk. A húsból, párolt rizsből, fűszerekből és a tojásból tölteléket készítünk és vele a paradicsomokat megtöltjük.

- 1 csokor zöldpetrezselyem
A bulgurt a fűszerekkel és a vízzel puhára főzzük,majd lefedjük.A petrezselymet feldaraboljuk.A mártás hozzávalóit jól elkeverjük és félretesszük.Az olajon és a vajon kicsit megdinszteljük a hagymákat,majd hozzáadjuk a feldarabolt tojásokat.Így kb. 5 percig sütjük.

Tejföllel és zöldpetrezselyemmel díszítve tálalom.
Arra ügyeljünk, hogyha nem marad elég szaftunk csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)!
Jó sok mártással finom!!!
Értékelés ...

1 csokor vágott zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A megmosott, kicsontozott sertéskarajt kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

3 maréknyi zöldpetrezselyem finomra aprítva
6 gerezd fokhagyma, 3 a vöröshagymával finomra aprítva, a másik 3 pedig félretéve
1 db babérlevél
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
kb. 1 ek édesnemes pirospaprikapor ...

2 csomó sima levelű zöldpetrezselyem
1 csomó friss bazsalikom (gyakorlatilag megkopasztottam egy egész cserepet)
3 gerezd fokhagyma ...

kis csokor aprított zöldpetrezselyem, vagy koriander levél
Egy akkora serpenyőben, amiben majd egy rétegben, kényelmesen elférnek a halfilék, az olívaolajon megdinsztelem a félkarikára vágott hagymát, majd hozzáadom a zúzott fokhagymát és a paradicsomszószt.

- Előkészítem a fűszercsokrot: 1 csokor zöldpetrezselyem, 3 szál kakukkfű, 1 szál rozmaring, 2 db friss vagy szárított babérlevél egy csokorba kötve.

zöldpetrezselyem, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 dkg liszt, 3 dkg vaj, só.
A sertésdagadót felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen. Széleit, a dagadó
szegélyét levágjuk, természetesen vigyázzunk, hogy a tölteni való hús ne ...

Töltött bárányszegy Elkészítési idő: 80 perc Ajánlott ital: Zöldveltelini Hozzávalók: 3 db zsemle, 1,5 dl tejszín, 1,2 kg bárányszegy, 3 db tojás, 1 db tojássárga, 8 dkg vaj, 3 g fehér bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 5 dkg vöröshagyma, 2 dkg paradicsompüré, ...

Angol: vöröshagyma, tárkony, zöldpetrezselyem, ketchup, paprika, hagyma.
Bearnaise: vöröshagyma, bors, babérlevél, tárkony, citrom.
Chili: feketebors, cayenni bors, paradicsom, hagyma, ecet, paprika.
Cumberland: pástétomfűszer, gyömbér, fahéj, citrom, mustár.
Curry: só, cukor, és 'Curry' keverék.

Vajban vagy zsírban kevés finomra vágott vöröshagymával megpirítjuk - só, törött bors s finomra vágott zöldpetrezselyem hozzáadásával. A szekfűgomba kivétel, mert ez keményebb, mint a többi gomba, s ezt egészben pároljuk tovább.

Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, öszszekeverjük, és a húsba tesszük.
Megsózzuk, borsozzuk, majoránnával és pirospaprikával fűszerezzük, beleütjük a tojást, és nagyon jól összegyúrjuk.

a megfőtt máját és zuzáját deszkán vagdaljuk jól össze, fél kiló borju-pecsenyét és fél kiló kövér sertés pecsenyét is vagdaljunk meg nyersen, két zsemlyét beáztatva és jól kicsavarva gyurjunk össze, egy kis fej vereshagymát, néhány apróra vagdalt sampion-gombát, apróra vágott zöldpetrezselyem ...

Hozzávalók: 1 csomag csirkeaprólék, 2 fiola kapribogyó, 1 adag (25-30 dkg) vegyes leveszöldség, 20 dkg gomba, 2 evőkanál marinált paradicsompaprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, 1 csokor zöldhagyma (szárával együtt), 4 dkg rizs, só, kevés cukor, ...

Hintsük be egy kevés sóval, fa kalapáccsal lapítsuk meg, hogy csinos kerek formát nyerjen, de azért gömbölyű maradjon; hintsük be borssal és apró zöldpetrezselyemmel is. Reggel igy elkészítve, hagyjuk estig pinczében letakarva.

Hozzávalók: 60 dkg vajbab, 5 cl étolaj, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg gomba, fél csomó zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl, 4 dkg liszt, borsikafű, pirospaprika, ételízesítőpor
A megtisztított és megmosott vajbabot 2 cm-es darabokra vágjuk.

Nem kis munka a hurutkészítés, bár alapanyagát csupán tej és zöldpetrezselyem adja. Hozzávalók: 3 liter tej, 3 kötés petrezselyem zöldje, 1 kötés zeller zöldje, 1 szál csombor, tejföl.

A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, és a finomra vágott fél hagymával és a zöldpetrezselyemmel együtt zsírjára pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, hozzáadjuk a zsemlemorzsát meg a tojást, és addig kevergetjük, míg sűrű pépet kapunk. Ezután kihűtjük.

Ekkor elkeverjük egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg a kacsa elkapart májával, és pár percig pirítjuk. A tűzről levéve hozzáadunk egy evőkanál sűrű tejfölt, egy evőkanál paradicsompürét, fél deci vörös bort, egy tejben áztatott, kicsavart és összemorzsolt zsemlét meg egy nyers tojást.

Egy fél kiló megmosott finom rizst tegyünk lábasba egy kanálnyi forró zsirban; ha jól átmelegedett, öntsünk hozzá kevés buzgó forró vizet, sót, borsot és zöldpetrezselyem levelét apróra vágva; ...

20 deka borjúhúst megdarálunk s egy kis olajon egy fej reszelt vöröshagymával és zöldpetrezselyemmel megpirítjuk, s ha megpirult, sózzuk, egy kis törött borssal ízesítjük, ...

40 dkg sertésmáj, 30 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor), 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál tárkony, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint bors, só.
A zöldségeket megtisztítjuk és vékony laskára metéljük.

Hozzávalók 4 személyre : * 30 dkg sertésmáj, * 5-10 dkg füstölt szalonna, * 2 fej apróra vágott vöröshagyma, * 10-15 dkg kisebb sampinyon / csiperke/ gomba, * 1 dl tejföl, ízlés szerint só, zöldpetrezselyem, * kevés olaj.

Fűszervaj: vajat, citromlevet, sót, fehér borsot, apróra vágott zöldpetrezselyemmel habosra keverjük. Habzsák, csillagcsővel formázzuk, majd felhasználásig hűtőben tároljuk. Javaslatom: fogások előtt, közben, sült húsokra téve vagy meleg tészta salátába keverve tálalás előtt is elképzelhető.

30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g őrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fűszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 evőkanál liszt, apróra vágott zöldpetrezselyem, szerecsendió, só, zsemlemorzsa (vagy őrölt szezámmag-lenmag keverék), spenót.
A burgonyából pürét főzünk. Apróra vágott zöldpetrezselymet, szerecsendiót, lisztet, sót keverünk bele, jól összeelegyítjük.

A belsőségekkel és zöldpetrezselyemmel együtt ledaráljuk. Jól összekeverjük 3 nyers tojással, egy kanál zsírral, és a fűszerekkel. Egyenletesen megtöltjük vele a bárányt. A nyílást, amelyen a tölteléket betoljuk, bevarrjuk. Zsírral átdörzsöljük.

zsemlemorzsával,apróra vágott zöldpetrezselyemmel (egyszerűbb Knorr p.zöld-kockát használni,amit könnyedén el tudunk morzsolni,ez enyhén sós,ebben az esetben a sóval óvatosan bánjunk!),ízesítjük sóval,borssal,esetleg kevés apróra vágott v.hagymával.(Aki nem szereti a v.hagymát,el is hagyhatja.) ...

A vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a kis (kb. 0,5 cm) kockára vágott zsemlét, és aranysárgára pirítjuk, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és kihűtjük.
A lisztet összekeverjük a tojássárgákkal és sóval, apránként hozzáadjuk a tejet, majd a zsemlekockát.

Hozzávalók: Tonhal 60 dkg, liszt 5 dkg, zsír 8 dkg, vaj 8 dkg, vöröshagyma 10 dkg, gomba 15 dkg, fokhagyma 2 gerezd, paradicsompüré 2 dkg, zöldpetrezselyem 1/2 csomó, Karaván sajt 30 dkg, só, fehér bors; ...

Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk.

Az apróra vagdalt birkahúst kevés olajban, aprított zöldpetrezselyemmel és vöröshagymával megpároljuk. A kifőtt laskát forró libazsírban megforgatjuk, összekeverjük a reszelt juhsajttal, majd a zsírral kikent, morzsával meghintett lábasba egy sort lerakunk.

Petrezselyemgyökér, sárgarépa, tejföl általában mindig van itthon, mint ahogy zöldpetrezselyem is a mélyhűtőben. Ideális fizetés/nyugdíj/apanázs kézhezvétele előtti kaja. Olcsó és véleményem szerint ízletes leves.

A csirkemellet ledaráljuk, hozzáadjuk a tojást, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel és sóval ízesítjük, majd hozzákeverjük a gorombára vágott dióbelet.A töltelékkel a combokat megtöltjük, ha szükséges hústűvel összetűzzük.

Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa húsleveskocka 2 evőkanál olaj 2 dkg liszt só 2-3 dkg cukor tej zöldpetrezselyem Elkészítés: A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, és a forró olajban kevés húslével, sóval, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.

Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk.
Kevés hideg vízzel felöntjük
Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük, és a rántással összeforraljuk.

Sóval, borssal, fűszerpaprikával, zöldpetrezselyemmel és hagymaszárral ízesíted ízlésed szerint, majd rászeded a jénaiban lapuló egy réteg brokkoli-karfiol-gombára, majd újabb réteg karfiol-brokkoli-gombára úgyszintén egy réteg csirke vagy disznóhús réteg kerül, meglocsolod a hús szaftjával, ...

A rántott zöldpetrezselyem elkészítése roppant egyszerű. A petrezselyemszálakat rövid időre a forró olajba tesszük, majd itatóspapírra helyezzük. Köretnek burgonyapürét készítünk.

A belét vessük ki, sózzuk meg és készitsünk belé tölteléket a következő módon: négy darab szardellát jól ki kell áztatni és megtisztitani, azután igen apróra össze kell vagdalni; tegyük a felvagdalt szardellát tálba, adjunk hozzá egy kávéskanál felvágott zöldpetrezselyem-levelet, ...

Közben felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, azután megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg sima liszttel, s összekeverjük, kicsit pároljuk, majd kihűtjük.

» A töltelékhez: 1,5 pohár vadrizs, 0,5 kg fehér kenyér, 10 dkg vaj, 2 db vöröshagyma, 2 db zellerszár, 2 evőkanál kakukkfű, 2 evőkanál zsálya, 1 csomag zöldpetrezselyem, 0,5 kg sütőtök kis kockára vágv ...

20 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 ek apróra vágott hagyma, 1/2 ek citromlé, 1 ek olivaolaj, 1 kk só, 1/2 ek apróra vágott zöldpetrezselyem, 1/2 kk mustár, 2 ek ketchup, 5 szem kapribogyó (összevágva), 5 csepp Tabasco, bors, paprika.
A húst néhányszor átdarálom és egy tálba teszem.

Ha a zöldbab már puha, beletesszük a csülökhúst, megszórjuk a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel és a kaporral, beletesszük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, és ízesítjük a megtisztított, szétzúzott fokhagymával.

A friss zöldpetrezselyem-csokorról a szárát levágjuk, megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük egy leves szűrőbe, majd a szűrővel együtt a forró olajba merítjük. Így néhány pillanat alatt a petrezselyem ropogóssá sül.

Világos rántást készítünk vágott zöldpetrezselyemmel, s azt feleresztjük a lével, felforraljuk, s ha a csirke már megpuhult, tálalhatjuk.
A levét igen megjavítja, ha tejszínnel habart tojássárgáját keverunk el benne, de ezzel nem főzzük tovább.

Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.
A hagymát apróra vágom, elkeverem a sóval, majd 5 perc múlva belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet, az áttört túrót és a joghurtot.
Jó étvágyat! ...

Megszórjuk a felaprított zöldpetrezselyemmel, és a felvert tojásokat ráöntve addig sütjük, míg rántotta keménységű nem lesz. Az elkészült ragut a melegen tartott hússzeletekre símítjuk.
Értékelje a receptet:
(0.0)
Húsok ...

Kevés ideig még együtt pirítjuk, ezután beletesszük a friss zöldborsót és megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és törött borssal, Fedővel letakarva pároljuk, mindig csak egy kevés vizet aláöntve. Amikor a hús félig megpuhult, hozzáadjuk a kockára vágott gombát, és együtt tovább pirítjuk.

Hozzávalók 20 dkg ízes vargánya 1 db hagymabors 1 evőkanál liszt 1 csokor zöldpetrezselyem 1 evőkanál tejföl vagy főzőtejszín A húsgombóchoz: 50 dkg sovány darált marhahús 2 gerezd fokhagymabors 1 tojás 2 evőkanál zsemlemorzsa 1 teáskanál fűszerpaprika csipet majoránna olaj a...

Fűszerezzük egy kevés borssal és zöldpetrezselyemmel, hagyjuk fölforrni. Hozzáadjuk a reszelt sajtot (félreteszünk 3-4 evőkanálnyit) és a tejföllel elkevert tojássárgáját, majd újra fölforraljuk.
A kenyérszeleteket megpirítjuk és a félretett reszelt sajttal megszórjuk.

A többi pulykamellet átdaláljuk, hozzáadjuk a zsírt, az egész tojást, a búzadarát, a forrázott, hámozott, durvára tört mandulabelet, a kockákra vágott marinált paprikát és sóval, borssal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és majorannával ízesítjük.

A mártáshoz a gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt az olajon megpároljuk. Ezután a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, egy kis sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk. A mártást a burgonyákhoz melegen tálaljuk.

Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és hozzáadjuk a frissen fejtett zöldborsót. Az anyagokat így együtt pároljuk, majd megszórjuk liszttel, egy-két percig kevergetve pirítjuk. Ezután felengedjük 1,2 liter hideg vízzel, és az anyagok puhára főzzük.

A májgaluska vagy -gombóc úgy készül, hogy egy kis doboz májkonzervet elkeverünk 1 egész tojással, a evőkanál zsemlemorzsával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel, ízesítjük sóval, törött borssal, esetleg egy kevés apróra vágott vöröshagymával.

borsot, sót, egy kávés-kanálnyi apróra vágott zöldpetrezselyem-levelet,
egy tojásnyi zsirt, három egész tojást és három tojáshéjnyi vizet.
Ezt a vegyüléket habarjuk jó össze, azután tegyünk bele 6 kanálnyi
mozsárban összetört, száraz, fehér kenyér-morzsát és annyi lisztet, ...

A kockára vágott zöldségféléket a párolólébe tesszük, sóval és törött borssal ízesítjük, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, az egészet összeforraljuk, és forrón a fehérbormártáshoz adjuk, amellyel együtt még egyszer átforraljuk.

12 db nagyobb méretű paradicsom
1 pohárnyi rizs
1 szál sárgarépa
1 db tojássárgája
1 csokor zöldpetrezselyem
1-2 szál friss bazsalikom
1 doboz tonhalkonzerv
10 dkg csiperkegomba
2-3 evőkanál olívaolaj
só, darált bors
1 db fokhagymás fűszerkocka
reszelt parmezán sajt ...

4 szelet szendvicskenyér (ferdén szeletelve), 2 dkg margarin, 4 nagy szelet mozzarella, 4 nagy karika paradicsom, tormahab, zöldpetrezselyem, frissen őrölt feketebors.
A bagettkenyereket megkenem margarinnal, majd átfedéssel ráfektetem a mozzarella, valamint a paradicsomszeleteket.

- Gomba:
vöröshagyma, zöldpetrezselyem, bors, gomba.
- Grill:
paprika, fokhagyma, bors, rozmaring, majoránna, borsika, babérlevél.

Hozzávalók: 5 tojás, 1 kávéskanál mustár, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál ketchup, 2 kávéskanálk szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin.

Rántott bárányszelet rántott zöldpetrezselyemmel
Rántott sertéskaraj (csak Videóval)
Rántottszelet különleges körettel (VIDEÓ) /németnyelvű/ ...

Meghámozzuk, a krumplit összetörjük, majd a tojással, a tojássárgájával, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk összekeverjük. Hengerekre formáljuk, majd lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk. Bő forró olajban kisütjük.

1 db közepes gyenge cukkini
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 mokkáskanálnyi vágott zöldpetrezselyem

bors
delikát ételízesítő
4 db tojás
őrölt pirospaprika.
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz! ...

Hozzávalók: 4 nagy paradicsom, 200 g juhsajt, ½ csomó sima levelű zöldpetrezselyem, 6 ek olivaolaj, frissen őrölt fehér bors, fűszersó, ½ citrom reszelt héja
Gyöngytyúkmell szezámmaggal és lencsesalátával ...

Töltött tojás (egyszerű)
5 tojás, 1 kk mustár, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors, 1 ek tejföl, 1 kk ketchup, 2 kk szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin.

Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 tojás 2 zsemle, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál olaj, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, Piros Arany paprikakrém. A sütéshez: olaj.

Meghintjük szeletekre vágott gombával, finomra vágott hagymával, zöldpetrezselyemmel és törött borssal. Vajjal bekent papírral befedjük a halat, felforraljuk és sütőben megpároljuk.

Reszelt citromhéjjal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és megsózzuk. Ezzel a töltelékkel a kakas megsózott hasüregét megtöltjük, a nyílást hústűvel betűzzük, vagy bevarrjuk.

Hozzávalók
50 dkg burgonya, 3 tojás, 2 evőkanál búzadara, só, reszelt szerecsendió, 1 - 1 csokor zöldpetrezselyem és metélőhagyma, 1 szál zellerzöld,a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez bőven olaj.

A tejfölt egy-két merőkanálnyi levessel csomómentesre kikeverjük, ezt is a leveshez öntjük. Ízesítjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, egy evőkanál ecettel, egy csipet cukorral. Pár percig hagyjuk még a tűzön csendesen forrni, majd tálalhatjuk.

Hozzávalók:
1/2 kg copfocska tészta
2-3 evőkanál fokhagymás étolaj
4 gerezd fokhagyma
zöldpetrezselyem
pici színes bors frissen őrölve
füstölt mozzarella sajt
tejföl tetszés szerint ...

Hozzávalók: 35 dkg zeller 25 dkg csont 1-1,5 dkg só 3 dkg zsír 3 dkg finomliszt 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem 1,5 dl tejföl késhegynyi törött bors 2 darab zsemle [...]
Reklám
Kategóriák ...

10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2 dkg (erős) zöldpaprika, olaj.
Elkészítés: ...

A zöldborsót vagy a kukoricát vajon, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezve megpároljuk.
A zöldborsót megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Köretek kiegészítésére, díszítésére használjuk.
Kapcsolódó receptek
Köretek ...

(Használhatsz turmixgépet is, akkor krémesebb állagú lesz a töltelék) Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. 10-15 percig pirítjuk, majd a 20 db palacsintába egyenletesen elosztjuk.

Tálalás előtt 5 percig pihentetjük. A lábasban adjuk az asztalra, zöldpetrezselyemmel behintve.
Rövid leírás ...

Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, és együtt addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, végül jól kiforraljuk. Ha szükséges, kevés vízzel hígítjuk.

Hozzávalók: 1-2 szem (kb. 20 dkg) burgonya, 1 egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, zöldpetrezselyem, őrölt fekete bors, zsír vagy olaj, só.
...

4. A zöldségeket pici olajon megpuhítom, és a készre párolt árpagyöngyével összekeverem, átforgatom. Nagyon apróra vágott újhagymával, zöldpetrezselyemmel megszórom.
5. A sütőből kivett húst 3 percig pihentetem, majd szeletelem.

6 nagy krumpli 2 evőkanál olaj
1 evőkanál vágott vöröshagyma
1 evőkanál összevágott zöldpetrezselyem
25 dkg tehéntúró
pirospaprika, só ...

4 db közepes méretű karalábé
1 evőkanál olaj
1 tojás sárgája
100ml zsírszegény tejföl
zöldpetrezselyem
ízlés szerint só, bors ...

Ha kész, megszórjuk a frissen felaprított zöldpetrezselyemmel. Közben fejenként 1, nagyobb étkűeknek 2 tojást csipet sóval felverünk és egy másik serpenyőben, a maradék olajon 4 lepényt sütünk belőle. A lepényekre elosztjuk a gombát, és mint a palacsintát feltekerjük, vagy összehajtjuk.

1 l húsleves (lehet leveskockából is)
25 dkg zsenge, új répa
1/2 zeller
zöldpetrezselyem ...

Fél üveg pácolt hal (ruszli), 1 ecetes uborka, 15 dkg ecetes cékla, 1 ek cukor, 1 dl majonéz , 1 pohár tejföl, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors.


Elkészítés: ...

Ponty vagy barmilyen hal (fogas, süllő, csuka) vajjal
Ponty vagy bármilyen hal (fogas, süllő, csuka) vajjal Nyersanyag. 1,20 kg ponty, 15 dkg vaj, evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem, 2,5 -3 dkg só, 1 citrom leve vagy 1-2 kanál ecet. Készítés: A megtisztított halat kívül- ...

ha négy személyre készítjük: fél kg burgonya, másfél evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 kis fej hagyma, zöldpetrezselyem, zellerlevél,1 kanál tejföl, paprika, só vagy 2 púpos kiskanál ételízesítő. A meghámozott burgonyát karikára vagy kockákra vágjuk, és sós ... Érdekel a cikk folytatása?

a tésztához: 10dkg teljes kiőrlésű búzaliszt, 40dkg rétesliszt, 1kk só, 1tk cukor, 3dl langyos tej, 1 tasak (7g) szárazélesztő, 3dkg puha vaj
a töltelékhez: 450g fagyasztott spenót (nem kaptam frisset), 1 csokor zöldpetrezselyem apróra vágva, 10dkg natúr tejszínes krémsajt, ...

Hozzávalók 1 nagyobb cukkini, 1 közepes vagy nagy fej vöröshagyma, 2-3 ek olaj, 6-8 ek tejszín, 1 csokor zöldpetrezselyem, só, fehérbors ...

Sóval, törött borssal, zúzott fokhagymával, vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, majd kevés paradicsompürét hozzátéve kevés ideig tovább pirítjuk. Az így elkészített ragut a halszeletekre halmozzuk, meghintjük reszelt sajttal és olvasztott vajjal meglocsoljuk.

Lásd még: Lásd még: Petrezselyem, Hagyma, Tojás, Leves, Liszt

◄ Zöldparadicsom   Zöldség ►
 
RSS Mobile