Kezdőlap (Zöldpetrezselyem)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Zöldpetrezselyem


 

Zöldpetrezselyem

Gasztronómia  Zöldparadicsom  Zöldség

Zöldpetrezselyem
« Vissza
Egyetlen háztartásból sem hiányozhat, leveseinkhez, főzelékeinkhez szinte nélkülözhetetlen - nem csak ízesíti, de díszíti is ételeinket.


Újburgonya zöldpetrezselyemmel - Receptek
Újburgonya zöldpetrezselyemmel
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Zöldpetrezselyem a legáltalánosabban használt ízesítő. A leveleket megmossuk, vastag szárról leszedjük, és éles késsel egészen apróra vágjuk. Dísztelen és hanyag dolog a levesben petrezselyem-lepedőket úsztatni.

1 csomó zöldpetrezselyem
1 evőkanál fenyőmag vagy durvára darabolt mandula
1 kávéskanál borsmenta ...

zöldpetrezselyem

A burgonya recept honlapot a honlapgenerator.hu készítette. A domaint a domainmanager.hu biztosítja, a tárhelyet a webtarhely.in üzemelteti.
A kapcsolatfelvevő űrlapot az űrlapkészítés.hu készítette.

Zöldpetrezselyem, zeller, paradicsom, zöld- és pirospaprika, hagyma, szerecsendió, babérlevél, citrom, kapribogyó, mustár, gomba, fekete- és fehér-bors, borsikafű.

Zöldpetrezselyemmel, citromszelettel, paradicsomkarikával, pirospaprika-szeletekkel díszíthetjük.
Kínálhatunk hozzá ecetes tormát, cikkekre vágott citromkarikát,
paradicsom-falatokat, könnyű salátát, stb.

2 dkg zöldpetrezselyem (12 kalória)
7.5 dl víz
Citromillatú csirkehústortellinivel - 4 személyre ...

Tálalása: Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Kínálhatunk még mellé reszelt sajtot is.

A rizst a zöldpetrezselyemmel megpároljuk. A húst vöröshagymás zsíron hirtelen megsütjük. A paradicsomokat megtisztítjuk, és torzsájuknál a belsejüket kivágjuk.

- 1 csokor zöldpetrezselyem
A bulgurt a fűszerekkel és a vízzel puhára főzzük,majd lefedjük.A petrezselymet feldaraboljuk.A mártás hozzávalóit jól elkeverjük és félretesszük.

Tejföllel és zöldpetrezselyemmel díszítve tálalom.
Arra ügyeljünk, hogyha nem marad elég szaftunk csak tálalásnál öntsük a palacsintákra (különben melegítés közben mind beszívja)!
Jó sok mártással finom!!!
Értékelés ...

1 csokor vágott zöldpetrezselyem
Elkészítése:
A megmosott, kicsontozott sertéskarajt kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

3 maréknyi zöldpetrezselyem finomra aprítva
6 gerezd fokhagyma, 3 a vöröshagymával finomra aprítva, a másik 3 pedig félretéve
1 db babérlevél
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
kb. 1 ek édesnemes pirospaprikapor ...

2 csomó sima levelű zöldpetrezselyem
1 csomó friss bazsalikom (gyakorlatilag megkopasztottam egy egész cserepet)
3 gerezd fokhagyma ...

kis csokor aprított zöldpetrezselyem, vagy koriander levél
Egy akkora serpenyőben, amiben majd egy rétegben, kényelmesen elférnek a halfilék, az olívaolajon megdinsztelem a félkarikára vágott hagymát, ...

- Előkészítem a fűszercsokrot: 1 csokor zöldpetrezselyem, 3 szál kakukkfű, 1 szál rozmaring, 2 db friss vagy szárított babérlevél egy csokorba kötve.

zöldpetrezselyem, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 dkg liszt, 3 dkg vaj, só.
A sertésdagadót felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen. Széleit, a dagadó ...

Töltött bárányszegy Elkészítési idő: 80 perc Ajánlott ital: Zöldveltelini Hozzávalók: 3 db zsemle, 1,5 dl tejszín, 1,2 kg bárányszegy, 3 db tojás, 1 db tojássárga, 8 dkg vaj, 3 g fehér bors, 1 csomó zöldpetrezselyem, 10 dkg sárgarépa, ...

Angol: vöröshagyma, tárkony, zöldpetrezselyem, ketchup, paprika, hagyma.
Bearnaise: vöröshagyma, bors, babérlevél, tárkony, citrom.
Chili: feketebors, cayenni bors, paradicsom, hagyma, ecet, paprika.

Vajban vagy zsírban kevés finomra vágott vöröshagymával megpirítjuk - só, törött bors s finomra vágott zöldpetrezselyem hozzáadásával. A szekfűgomba kivétel, mert ez keményebb, mint a többi gomba, s ezt egészben pároljuk tovább.

Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel, öszszekeverjük, és a húsba tesszük.
Megsózzuk, borsozzuk, majoránnával és pirospaprikával fűszerezzük, beleütjük a tojást, és nagyon jól összegyúrjuk.

jól össze, fél kiló borju-pecsenyét és fél kiló kövér sertés pecsenyét is vagdaljunk meg nyersen, két zsemlyét beáztatva és jól kicsavarva gyurjunk össze, egy kis fej vereshagymát, néhány apróra vagdalt sampion-gombát, apróra vágott zöldpetrezselyem ...

Hozzávalók: 1 csomag csirkeaprólék, 2 fiola kapribogyó, 1 adag (25-30 dkg) vegyes leveszöldség, 20 dkg gomba, 2 evőkanál marinált paradicsompaprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor zöldpetrezselyem, ...

Hintsük be egy kevés sóval, fa kalapáccsal lapítsuk meg, hogy csinos kerek formát nyerjen, de azért gömbölyű maradjon; hintsük be borssal és apró zöldpetrezselyemmel is. Reggel igy elkészítve, hagyjuk estig pinczében letakarva.

Hozzávalók: 60 dkg vajbab, 5 cl étolaj, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg gomba, fél csomó zöldpetrezselyem, 2 dl tejföl, 4 dkg liszt, borsikafű, pirospaprika, ételízesítőpor ...

A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, és a finomra vágott fél hagymával és a zöldpetrezselyemmel együtt zsírjára pároljuk.

Ekkor elkeverjük egy csokor finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg a kacsa elkapart májával, és pár percig pirítjuk.

Egy fél kiló megmosott finom rizst tegyünk lábasba egy kanálnyi forró zsirban; ha jól átmelegedett, öntsünk hozzá kevés buzgó forró vizet, sót, borsot és zöldpetrezselyem levelét apróra vágva; (csak annyi vizet öntsünk bele, ...

20 deka borjúhúst megdarálunk s egy kis olajon egy fej reszelt vöröshagymával és zöldpetrezselyemmel megpirítjuk, s ha megpirult, sózzuk, egy kis törött borssal ízesítjük, ...

40 dkg sertésmáj, 30 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor zöldpetrezselyem, 1 csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor), 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál tárkony, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint bors, só.

Hozzávalók 4 személyre : * 30 dkg sertésmáj, * 5-10 dkg füstölt szalonna, * 2 fej apróra vágott vöröshagyma, * 10-15 dkg kisebb sampinyon / csiperke/ gomba, * 1 dl tejföl, ízlés szerint só, zöldpetrezselyem, * kevés olaj.

Fűszervaj: vajat, citromlevet, sót, fehér borsot, apróra vágott zöldpetrezselyemmel habosra keverjük. Habzsák, csillagcsővel formázzuk, majd felhasználásig hűtőben tároljuk.

30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g őrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fűszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó zöldpetrezselyem.

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 evőkanál liszt, apróra vágott zöldpetrezselyem, szerecsendió, só, zsemlemorzsa (vagy őrölt szezámmag-lenmag keverék), spenót.
A burgonyából pürét főzünk.

A belsőségekkel és zöldpetrezselyemmel együtt ledaráljuk. Jól összekeverjük 3 nyers tojással, egy kanál zsírral, és a fűszerekkel. Egyenletesen megtöltjük vele a bárányt. A nyílást, amelyen a tölteléket betoljuk, bevarrjuk. Zsírral átdörzsöljük.

zsemlemorzsával,apróra vágott zöldpetrezselyemmel (egyszerűbb Knorr p.zöld-kockát használni,amit könnyedén el tudunk morzsolni,ez enyhén sós,ebben az esetben a sóval óvatosan bánjunk!),ízesítjük sóval,borssal,esetleg kevés apróra vágott v.hagymával.

A vajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd rátesszük a kis (kb. 0,5 cm) kockára vágott zsemlét, és aranysárgára pirítjuk, meghintjük finomra vágott zöldpetrezselyemmel, és kihűtjük.

Hozzávalók: Tonhal 60 dkg, liszt 5 dkg, zsír 8 dkg, vaj 8 dkg, vöröshagyma 10 dkg, gomba 15 dkg, fokhagyma 2 gerezd, paradicsompüré 2 dkg, zöldpetrezselyem 1/2 csomó, Karaván sajt 30 dkg, só, fehér bors; ...

Sóval, esszenciával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük. A levest ezután mérsékelt tűzön, gyöngyöző forrással főzzük. A megmosott, megtisztított, savanykás almát apró kockákra vágjuk.

Sóval, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, és hozzáadjuk a tojásokat. Jól összedolgozzuk, és apró gombócokat formálunk belőle. A zöldséges alaplét szűrőn átszűrjük, majd felforraljuk.

Petrezselyemgyökér, sárgarépa, tejföl általában mindig van itthon, mint ahogy zöldpetrezselyem is a mélyhűtőben. Ideális fizetés/nyugdíj/apanázs kézhezvétele előtti kaja. Olcsó és véleményem szerint ízletes leves.

Az apróra vagdalt birkahúst kevés olajban, aprított zöldpetrezselyemmel és vöröshagymával megpároljuk.

Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa húsleveskocka 2 evőkanál olaj 2 dkg liszt só 2-3 dkg cukor tej zöldpetrezselyem Elkészítés: A sárgarépát nagyon vékonyra szeleteljük, és a forró olajban kevés húslével, sóval, cukorral fedő alatt puhára pároljuk.

Eközben az olajból, a lisztből a finomra vágott zöldpetrezselyemmel rántást készítünk.
Kevés hideg vízzel felöntjük
Az elkészült levesből az egész vöröshagymát és fokhagymát kivesszük, a zöldbabot áttörjük, és a rántással összeforraljuk.

Sóval, borssal, fűszerpaprikával, zöldpetrezselyemmel és hagymaszárral ízesíted ízlésed szerint, majd rászeded a jénaiban lapuló egy réteg brokkoli-karfiol-gombára, ...

A rántott zöldpetrezselyem elkészítése roppant egyszerű. A petrezselyemszálakat rövid időre a forró olajba tesszük, majd itatóspapírra helyezzük. Köretnek burgonyapürét készítünk.

Közben felhevített olajon megfuttatjuk az apróra vágott hagymát és a felszeletelt gombát, azután megszórjuk őrölt köménnyel, sóval és finomra vágott zöldpetrezselyemmel meg sima liszttel, s összekeverjük, kicsit pároljuk, majd kihűtjük.

» A töltelékhez: 1,5 pohár vadrizs, 0,5 kg fehér kenyér, 10 dkg vaj, 2 db vöröshagyma, 2 db zellerszár, 2 evőkanál kakukkfű, 2 evőkanál zsálya, 1 csomag zöldpetrezselyem, 0,5 kg sütőtök kis kockára vágv ...

20 dkg bélszín, vagy hátszín, 1 tojássárgája, 1 ek apróra vágott hagyma, 1/2 ek citromlé, 1 ek olivaolaj, 1 kk só, 1/2 ek apróra vágott zöldpetrezselyem, 1/2 kk mustár, 2 ek ketchup, 5 szem kapribogyó (összevágva), 5 csepp Tabasco, bors, paprika.

Ezt is egy literes cserép vagy porczellán edénybe kell késziteni; 6 személyre egy liter pöszmétét megtisztogatva a forró vizbe tegyünk és egy kávés kanál zöldpetrezselyem levelet apróra vágva; sót és czukrot is tegyünk bele.

Ha a zöldbab már puha, beletesszük a csülökhúst, megszórjuk a nagyon finomra metélt zöldpetrezselyemmel és a kaporral, beletesszük a meghámozott, felszeletelt paradicsomot, és ízesítjük a megtisztított, szétzúzott fokhagymával.

A friss zöldpetrezselyem-csokorról a szárát levágjuk, megmossuk, és tiszta konyharuhával szárazra itatjuk. Beletesszük egy leves szűrőbe, majd a szűrővel együtt a forró olajba merítjük. Így néhány pillanat alatt a petrezselyem ropogóssá sül.

Világos rántást készítünk vágott zöldpetrezselyemmel, s azt feleresztjük a lével, felforraljuk, s ha a csirke már megpuhult, tálalhatjuk.
A levét igen megjavítja, ha tejszínnel habart tojássárgáját keverunk el benne, de ezzel nem főzzük tovább.

Hozzávalók: Fél kg túró, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej hagyma, 1/2 kk só, 1 pohár joghurt.
A hagymát apróra vágom, elkeverem a sóval, majd 5 perc múlva belekeverem az apróra vágott petrezselyemzöldet, az áttört túrót és a joghurtot.
Jó étvágyat! ...

Megszórjuk a felaprított zöldpetrezselyemmel, és a felvert tojásokat ráöntve addig sütjük, míg rántotta keménységű nem lesz. Az elkészült ragut a melegen tartott hússzeletekre símítjuk.
Értékelje a receptet:
(0.0)
Húsok ...

Kevés ideig még együtt pirítjuk, ezután beletesszük a friss zöldborsót és megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel és törött borssal, Fedővel letakarva pároljuk, mindig csak egy kevés vizet aláöntve.

Hozzávalók 20 dkg ízes vargánya 1 db hagymabors 1 evőkanál liszt 1 csokor zöldpetrezselyem 1 evőkanál tejföl vagy főzőtejszín A húsgombóchoz: 50 dkg sovány darált marhahús 2 gerezd fokhagymabors 1 tojás 2 evőkanál zsemlemorzsa 1 teáskanál ...

Fűszerezzük egy kevés borssal és zöldpetrezselyemmel, hagyjuk fölforrni. Hozzáadjuk a reszelt sajtot (félreteszünk 3-4 evőkanálnyit) és a tejföllel elkevert tojássárgáját, majd újra fölforraljuk.

A többi pulykamellet átdaláljuk, hozzáadjuk a zsírt, az egész tojást, a búzadarát, a forrázott, hámozott, durvára tört mandulabelet, a kockákra vágott marinált paprikát és sóval, borssal, a finomra vágott zöldpetrezselyemmel és majorannával ...

A mártáshoz a gombákat megtisztítjuk, felszeleteljük, és az apróra vágott zöldpetrezselyemmel együtt az olajon megpároljuk. Ezután a tejföllel elkevert liszttel besűrítjük, egy kis sóval, borssal ízesítjük és összeforraljuk.

Megszórjuk apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és hozzáadjuk a frissen fejtett zöldborsót. Az anyagokat így együtt pároljuk, majd megszórjuk liszttel, egy-két percig kevergetve pirítjuk.

1 kevés finomra vágott zöldpetrezselyem
2 gerezd fokhagyma
1 ek keményítő
1 csésze főzőtejszín
1 csomag spagetti tészta
10 dkg reszelt sajt
1 ízlés szerint só
1 csipet őrölt kömény
Vegye meg a hozzávalókat ...

borsot, sót, egy kávés-kanálnyi apróra vágott zöldpetrezselyem-levelet,
egy tojásnyi zsirt, három egész tojást és három tojáshéjnyi vizet.
Ezt a vegyüléket habarjuk jó össze, azután tegyünk bele 6 kanálnyi ...

A kockára vágott zöldségféléket a párolólébe tesszük, sóval és törött borssal ízesítjük, megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, az egészet összeforraljuk, és forrón a fehérbormártáshoz adjuk, amellyel együtt még egyszer átforraljuk.

1 db tojássárgája
1 csokor zöldpetrezselyem
1-2 szál friss bazsalikom
1 doboz tonhalkonzerv
10 dkg csiperkegomba
2-3 evőkanál olívaolaj
só, darált bors
1 db fokhagymás fűszerkocka
reszelt parmezán sajt ...

4 szelet szendvicskenyér (ferdén szeletelve), 2 dkg margarin, 4 nagy szelet mozzarella, 4 nagy karika paradicsom, tormahab, zöldpetrezselyem, frissen őrölt feketebors.

- Gomba:
vöröshagyma, zöldpetrezselyem, bors, gomba.
- Grill:
paprika, fokhagyma, bors, rozmaring, majoránna, borsika, babérlevél.

Hozzávalók: 5 tojás, 1 kávéskanál mustár, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors, 1 evőkanál tejföl, 1 kávéskanál ketchup, 2 kávéskanálk szobahőmérsékletű vaj, vagy margarin.

Rántott bárányszelet rántott zöldpetrezselyemmel
Rántott sertéskaraj (csak Videóval)
Rántottszelet különleges körettel (VIDEÓ) /németnyelvű/ ...

Meghámozzuk, a krumplit összetörjük, majd a tojással, a tojássárgájával, az apróra vágott zöldpetrezselyemmel, és annyi liszttel, hogy lágy tésztát kapjunk összekeverjük. Hengerekre formáljuk, majd lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk.

1 db közepes gyenge cukkini
1 fej vöröshagyma
2 ek olaj
1 mokkáskanálnyi vágott zöldpetrezselyem

bors
delikát ételízesítő
4 db tojás
őrölt pirospaprika.
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz! ...

Hozzávalók: 4 nagy paradicsom, 200 g juhsajt, ½ csomó sima levelű zöldpetrezselyem, 6 ek olivaolaj, frissen őrölt fehér bors, fűszersó, ½ citrom reszelt héja
Gyöngytyúkmell szezámmaggal és lencsesalátával ...

Hozzávalók: 50 dkg sertésmáj, 2 tojás 2 zsemle, 1 csokor zöldpetrezselyem, 2 evőkanál olaj, zsemlemorzsa, só, őrölt bors, Piros Arany paprikakrém. A sütéshez: olaj.

Meghintjük szeletekre vágott gombával, finomra vágott hagymával, zöldpetrezselyemmel és törött borssal. Vajjal bekent papírral befedjük a halat, felforraljuk és sütőben megpároljuk.

Reszelt citromhéjjal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel, törött borssal fűszerezzük és megsózzuk. Ezzel a töltelékkel a kakas megsózott hasüregét megtöltjük, a nyílást hústűvel betűzzük, vagy bevarrjuk.

Hozzávalók
50 dkg burgonya, 3 tojás, 2 evőkanál búzadara, só, reszelt szerecsendió, 1 - 1 csokor zöldpetrezselyem és metélőhagyma, 1 szál zellerzöld,a bundázáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, a sütéshez bőven olaj.

A tejfölt egy-két merőkanálnyi levessel csomómentesre kikeverjük, ezt is a leveshez öntjük. Ízesítjük apróra vágott zöldpetrezselyemmel, egy evőkanál ecettel, egy csipet cukorral. Pár percig hagyjuk még a tűzön csendesen forrni, majd tálalhatjuk.

Hozzávalók:
1/2 kg copfocska tészta
2-3 evőkanál fokhagymás étolaj
4 gerezd fokhagyma
zöldpetrezselyem
pici színes bors frissen őrölve
füstölt mozzarella sajt
tejföl tetszés szerint ...

Hozzávalók: 35 dkg zeller 25 dkg csont 1-1,5 dkg só 3 dkg zsír 3 dkg finomliszt 1 evőkanál finomra vágott zöldpetrezselyem 1,5 dl tejföl késhegynyi törött bors 2 darab zsemle [...]
Reklám
Kategóriák ...

10 dkg füstölt szalonna, 10 dkg reszelt sajt, 2 gerezd fokhagyma, 1 csomó zöldpetrezselyem, 2 dkg (erős) zöldpaprika, olaj.
Elkészítés: ...

A zöldborsót vagy a kukoricát vajon, ételízesítővel, őrölt borssal fűszerezve megpároljuk.
A zöldborsót megszórjuk vágott zöldpetrezselyemmel. Köretek kiegészítésére, díszítésére használjuk.
Kapcsolódó receptek
Köretek ...

(Használhatsz turmixgépet is, akkor krémesebb állagú lesz a töltelék) Serpenyőben vajat hevítünk, hozzáadjuk a főtt, darált szárnyashúst, kevés sóval, őrölt borssal, finomra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük.

Hozzáadjuk a megmosott, felszeletelt gombát, és együtt addig pároljuk, amíg a gomba levet nem ereszt. Megszórjuk a zöldpetrezselyemmel, sózzuk, borsozzuk. Hozzákeverjük a lisztet, felöntjük a tejszínnel, végül jól kiforraljuk.

Hozzávalók: 1-2 szem (kb. 20 dkg) burgonya, 1 egész tojás, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál liszt, zöldpetrezselyem, őrölt fekete bors, zsír vagy olaj, só.
...

4. A zöldségeket pici olajon megpuhítom, és a készre párolt árpagyöngyével összekeverem, átforgatom. Nagyon apróra vágott újhagymával, zöldpetrezselyemmel megszórom.
5. A sütőből kivett húst 3 percig pihentetem, majd szeletelem.

6 nagy krumpli 2 evőkanál olaj
1 evőkanál vágott vöröshagyma
1 evőkanál összevágott zöldpetrezselyem
25 dkg tehéntúró
pirospaprika, só ...

4 db közepes méretű karalábé
1 evőkanál olaj
1 tojás sárgája
100ml zsírszegény tejföl
zöldpetrezselyem
ízlés szerint só, bors ...

Ha kész, megszórjuk a frissen felaprított zöldpetrezselyemmel. Közben fejenként 1, nagyobb étkűeknek 2 tojást csipet sóval felverünk és egy másik serpenyőben, a maradék olajon 4 lepényt sütünk belőle.

1 l húsleves (lehet leveskockából is)
25 dkg zsenge, új répa
1/2 zeller
zöldpetrezselyem ...

Fél üveg pácolt hal (ruszli), 1 ecetes uborka, 15 dkg ecetes cékla, 1 ek cukor, 1 dl majonéz , 1 pohár tejföl, apróra vágott zöldpetrezselyem, csipetnyi só és bors.


Elkészítés: ...

Ponty vagy bármilyen hal (fogas, süllő, csuka) vajjal Nyersanyag. 1,20 kg ponty, 15 dkg vaj, evőkanálnyi finomra vágott zöldpetrezselyem, 2,5 -3 dkg só, 1 citrom leve vagy 1-2 kanál ecet. Készítés: A megtisztított halat kívül- ...

ha négy személyre készítjük: fél kg burgonya, másfél evőkanál olaj vagy 2 dkg zsír, 2 dkg liszt, 1 kis fej hagyma, zöldpetrezselyem, zellerlevél,1 kanál tejföl, paprika, só vagy 2 púpos kiskanál ételízesítő.

Lásd még: Lásd még: Petrezselyem, Hagyma, Tojás, Leves, Liszt

Gasztronómia  Zöldparadicsom  Zöldség

 
RSS Mobile