Kezdőlap (Zöldpetrezselyem)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Zöldpetrezselyem


 

Zöldpetrezselyem

Gasztronómia  Zöldparadicsom  Zöldség

Zöldpetrezselyem
« Vissza
Egyetlen háztartásból sem hiányozhat, leveseinkhez, főzelékeinkhez szinte nélkülözhetetlen - nem csak ízesíti, de díszíti is ételeinket.


Újburgonya mel - Receptek
Újburgonya mel
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...

Zöldpetrezselyem a legáltalánosabban használt ízesítő. A leveleket megmossuk, vastag szárról leszedjük, és éles késsel egészen apróra vágjuk. Dísztelen és hanyag dolog a levesben petrezselyem-lepedőket úsztatni.


Karotint, C- és E-vitamint, ásványi anyagot tartalmaz, fogyasztása a téli hónapokban rendkívül ajánlatos. A petrezselyem zöld a petrezselyem (fehérrépa). Egyben sütött szárnyasoknál a hasüregbe tett csokor, elveszi a bélszagot.

1 csomó zöldpetrezselyem
1 evőkanál fenyőmag vagy durvára darabolt mandula
1 kávéskanál borsmenta ...



A burgonya recept honlapot a honlapgenerator.hu készítette. A domaint a domainmanager.hu biztosítja, a tárhelyet a webtarhely.in üzemelteti.
A kapcsolatfelvevő űrlapot az űrlapkészítés.hu készítette.

Zöldpetrezselyem, zeller, paradicsom, zöld- és pirospaprika, hagyma, szerecsendió, babérlevél, citrom, kapribogyó, mustár, gomba, fekete- és fehér-bors, borsikafű.

mel, citromszelettel, paradicsomkarikával, pirospaprika-szeletekkel díszíthetjük.
Kínálhatunk hozzá ecetes tormát, cikkekre vágott citromkarikát,
paradicsom-falatokat, könnyű salátát, stb.

Tálalása: Zöldpetrezselyemmel meghintve tálaljuk. Kínálhatunk még mellé reszelt sajtot is.

A rizst a mel megpároljuk. A húst vöröshagymás zsíron hirtelen megsütjük. A paradicsomokat megtisztítjuk, és torzsájuknál a belsejüket kivágjuk.

- 1 csokor zöldpetrezselyem
A bulgurt a fűszerekkel és a vízzel puhára főzzük,majd lefedjük.A petrezselymet feldaraboljuk.A mártás hozzávalóit jól elkeverjük és félretesszük.

1 csokor vágott
Elkészítése:
A megmosott, kicsontozott sertéskarajt kiklopfoljuk, majd megsózzuk.

3 maréknyi zöldpetrezselyem finomra aprítva
6 gerezd fokhagyma, 3 a vöröshagymával finomra aprítva, a másik 3 pedig félretéve
1 db babérlevél
tengeri só
frissen őrölt fekete bors
kb. 1 ek édesnemes pirospaprikapor ...

2 csomó sima levelű
1 csomó friss bazsalikom (gyakorlatilag megkopasztottam egy egész cserepet)
3 gerezd fokhagyma ...

kis csokor aprított zöldpetrezselyem, vagy koriander levél
Egy akkora serpenyőben, amiben majd egy rétegben, kényelmesen elférnek a halfilék, az olívaolajon megdinsztelem a félkarikára vágott hagymát, ...

- Előkészítem a fűszercsokrot: 1 csokor , 3 szál kakukkfű, 1 szál rozmaring, 2 db friss vagy szárított babérlevél egy csokorba kötve.

zöldpetrezselyem, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma, 3 dkg paradicsompüré, 2 dkg liszt, 3 dkg vaj, só.
A sertésdagadót felszúrjuk úgy, hogy tölthető legyen. Széleit, a dagadó ...

Töltött bárányszegy Elkészítési idő: 80 perc Ajánlott ital: Zöldveltelini Hozzávalók: 3 db zsemle, 1,5 dl tejszín, 1,2 kg bárányszegy, 3 db tojás, 1 db tojássárga, 8 dkg vaj, 3 g fehér bors, 1 csomó , 10 dkg sárgarépa, ...

Vajban vagy zsírban kevés finomra vágott vöröshagymával megpirítjuk - só, törött bors s finomra vágott zöldpetrezselyem hozzáadásával. A szekfűgomba kivétel, mert ez keményebb, mint a többi gomba, s ezt egészben pároljuk tovább.

Hozzátesszük a zúzott fokhagymát, megszórjuk vágott mel, öszszekeverjük, és a húsba tesszük.
Megsózzuk, borsozzuk, majoránnával és pirospaprikával fűszerezzük, beleütjük a tojást, és nagyon jól összegyúrjuk.

jól össze, fél kiló borju-pecsenyét és fél kiló kövér sertés pecsenyét is vagdaljunk meg nyersen, két zsemlyét beáztatva és jól kicsavarva gyurjunk össze, egy kis fej vereshagymát, néhány apróra vagdalt sampion-gombát, apróra vágott zöldpetrezselyem ...

Hozzávalók: 1 csomag csirkeaprólék, 2 fiola kapribogyó, 1 adag (25-30 dkg) vegyes leveszöldség, 20 dkg gomba, 2 evőkanál marinált paradicsompaprika, 2 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl, 1 nagy csokor , ...

Hintsük be egy kevés sóval, fa kalapáccsal lapítsuk meg, hogy csinos kerek formát nyerjen, de azért gömbölyű maradjon; hintsük be borssal és apró zöldpetrezselyemmel is. Reggel igy elkészítve, hagyjuk estig pinczében letakarva.

Hozzávalók: 60 dkg vajbab, 5 cl étolaj, 5 dkg füstölt szalonna, 15 dkg vöröshagyma, 10 dkg gomba, fél csomó , 2 dl tejföl, 4 dkg liszt, borsikafű, pirospaprika, ételízesítőpor ...

A megtisztított és megmosott gombát vékony szeletekre vágjuk, és a finomra vágott fél hagymával és a zöldpetrezselyemmel együtt zsírjára pároljuk.

Ekkor elkeverjük egy csokor finomra vágott mel meg a kacsa elkapart májával, és pár percig pirítjuk.

Egy fél kiló megmosott finom rizst tegyünk lábasba egy kanálnyi forró zsirban; ha jól átmelegedett, öntsünk hozzá kevés buzgó forró vizet, sót, borsot és zöldpetrezselyem levelét apróra vágva; (csak annyi vizet öntsünk bele, ...

60 dkg szarvashús (lábszár), 60 dkg burgonya, 10 dkg zsír, vagy olaj, 10 dkg hagyma, 8 dkg paradicsom, 1 zöldpaprika (télen 2 ek lecsó), 2 dkg fűszerpaprika, csipetke, 2 gerezd fokhagyma, 1 babérlevél, 1,5 dkg só, 1 kk .

20 deka borjúhúst megdarálunk s egy kis olajon egy fej reszelt vöröshagymával és zöldpetrezselyemmel megpirítjuk, s ha megpirult, sózzuk, egy kis törött borssal ízesítjük, ...

40 dkg sertésmáj, 30 dkg vegyes leveszöldség, 1 csokor , 1 csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor), 1 teáskanál majoránna, 1 teáskanál tárkony, 2 dl tejföl, 3 evőkanál olaj, ízlés szerint bors, só.

Hozzávalók 4 személyre : * 30 dkg sertésmáj, * 5-10 dkg füstölt szalonna, * 2 fej apróra vágott vöröshagyma, * 10-15 dkg kisebb sampinyon / csiperke/ gomba, * 1 dl tejföl, ízlés szerint só, zöldpetrezselyem, * kevés olaj.

30 dkg paradicsom, 30 dkg sárgarépa, 10 dkg zeller, 5 zöldpaprika, 20 dkg uborka, 4 fej saláta, 2 dkg só, 2 g őrölt feketebors, 1 g curry, 1 doboz kagyló (konzerv), 1 g chili fűszerkeverék, 2 g hagymasó, 1 citrom, 1 csomó .

Hozzávalók: 1 kg krumpli, 1 evőkanál liszt, apróra vágott zöldpetrezselyem, szerecsendió, só, zsemlemorzsa (vagy őrölt szezámmag-lenmag keverék), spenót.
A burgonyából pürét főzünk.

Lásd még: Lásd még: Petrezselyem, Hagyma, Tojás, Leves, Liszt

Gasztronómia  Zöldparadicsom  Zöldség

 
RSS Mobile