Kezdőlap (Zöldbableves)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Zöldbableves

Gasztronómia  Zöldbabgulyás  Zöldbabos csirke

Zöldbableves (tk)
A mai ebédre szénhidrátos ételeket készítettem. Zöldbablevest, gombapörköltet penne tésztával és uborka salátát. A testkontrollos ételeket (tk) jelöléssel írom le. Az ebéd befejezése után 3 órát kell várni a következő étkezésig!! A zöldbableves hozzávalói: ...


Tejfölös zöldbableves gombával és paradicsommal
45 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Főoldal
Receptek
Zöldbableves paradicsomosan - recept
Zöldbableves paradicsomosan - recept ...

Zöldbableves
"Milyen sivár az a kor, melyben könnyebb egy atomot szétrombolni, mint egy előítéletet! ...

Zöldbableves
30 dg sárgahüvelyű zöldbabot mossunk meg, majd mindkét oldalán szálkátlanítsuk (kacsozzuk le). Ezután vágjuk 0,5-1 centiméteres darabokra, és adjunk hozzá 5 dg előzőleg megtisztított és felszeletelt sárgarépát.

Húsos ~ elkészítése:
A megtisztított, zsenge zöldbabot 1 cm-es darabokra vágjuk, többszöri váltással bő vízben megmossuk.
A készítendő leves mennyiségének megfelelő vizet felforraljuk, megsózzuk, beledobjuk a zöldbabot, és lassú forralással puhára főzzük.

Hideg ~
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Kapros ~ fogasgombóccal
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Kapros ~ fogasgombóccal" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

~
Hozzávalók: 30 deka marhacsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, zöldpetrezselyem, só és 1 deci tejfel.

~
Írta: nagyi
Hozzávalók: 30 deka zöldbab, 30 deka borjúcsont, 4 deka vaj, 3 deka liszt, zöldpetrezselyem, só és 1 deci tejfel.

Hideg ~ Az előkészített, feldarabolt vajbabot sós vízben a babérlevéllel puhára főzöm. A tejszínből és tejfölből a liszttel készített habarást a levesbe engedem, az ecettel ízesítem és kihúlni hagyom. Közben az apra vágott hagymát a vajon aranysárgára pirítom és a kihűlt leveshez keverem.

Tejfölös ~
Sok-sok zöldséggel
Egy tál borzasztóan egyszerűen összedobható zöldséges ~ bármikor jól jön, sok tejföllel megpakolva az igazi.

Kolbászos ~ - galuskával
Hozzávalók:
4 személyre: 2 ek olaj, 1 közepes fej vöröshagyma, 10 dkg sárgarépa, 10 dkg fehérrépa, 10 dkg zellergumó, kb. 20 cm hosszú kolbász,
1 ek. liszt, 1 tk.

Csülkös ~
Hozzávalók: 1 füstölt csülök, 1 nagy fej vöröshagyma, 25-30 dkg zöldbab (lehet konzerv vagy gyorsfagyasztott), 2 dl tejföl, 2 paradicsom, 1-1 nagy csokor petrezselyemzöld és kapor (lehet szárított kapor is), 2 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, ...

Tejfölös ~
Édesapa kedvence a tejfölös ~ hidegen, melegen egyaránt. Nos, lássuk csak, mit tehetünk az ügy érdekében! :-) A frissen szedett, ropogós, vitamindús zöldségekkel, még élvezetesebbé tehetjük az ételt, ezért a nagyi kertjében fellelhető és leszüretelt, ...

Savanyú ~
A savanyú leveseket nagyon szeretjük, és ezek közül is nagy kedvenc az, ami zöldbabból készül.Mondjuk így leírva elég furán néz ki, hogy savanyú a leves, ami persze így nem teljesen igaz.

Jéghideg ~, kapros túró-semifreddo
Hozzávalók:
· ½ hagyma ...

Kolbászos ~
Hozzávalók: 30-40 dkg zöldbab, 3 szál sárgarépa, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 kis fej hagyma, olaj, 1 szál füstölt kolbász, só, bors, pirospaprika, fokhagyma ...

Paradicsomos ~
Hozzávalók:
25-30 dkg zöldbab
25-30 dkg zsenge fejtett bab
2 db 140 g-os sűrített paradicsom, vagy 1 darabos paradicsom konzerv
3-4 friss paradicsom
1 fej hagyma
3-4 cikk fokhagyma
2 nagy szál zeller
1 csokor petrezselyemzöld
3 l víz
3 fakanál liszt ...

Pikáns, húsos ~
Íz világában hasonlít a palócok által kedvelt savanyú krumpli, vagy bableveshez, de annál sokkal agyafúrtabb ízletesebb, viszont minden benne van, amit a palóc föld megterem ezért akár valódi Palóc is lehetne.
Hozzávalók 4-6 személyre: ...

Kolbászgombócos ~
Hozzávalók:
1 fej vöröshagyma
2 gerezd zúzott fokhagyma
2 szál (új) sárgarépa, karikákra vágva
3-4 közepes (új)krumpli, felkockázva
40 dkg friss zöldbab
2-3 dl tejföl
1 ek. étkezési keményítő
só, bors
3 babérlevél ...

Hogyan készül a Pikáns ~?
Elkészítés:
A babot vízben feltesszük főni, ételízesítőt, sót, szerecsendiót, borsot adunk hozzá. Amikor puha a bab, vékony rántással sűrítjük (olajon lisztet pirítunk, hideg vízzel felengedjük, pici pirospaprikával színezzük), majd a levesbe keverjük.

Hideg, zöldfűszeres joghurtos ~
Frissítő, savanykás, jéghideg leves a forró, nyári napokra zöldbabból, joghurttal és petrezselyemmel.
Iratkozz fel hírlevelünkre! ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Leves receptek Zöldség levesek Sajtos-kapros ~
Sajtos-kapros ~
Kategória: Leves receptek ...

Kezdőlap » leves » Zöldfűszeres ~
Zöldfűszeres ~ ...

Tálaláskor tegyünk 2ek szalonnás körtét előmelegített tányérokra, majd helyezzünk rá 3-3 megmelegített zöldbabot. A vendégek előtt locsoljuk köré a habosított ~t és egy pohár száraz fehérborral együtt tálaljuk.
Megjegyzések, hozzáfűzések
receptkategóriák ...

Húsos cannelloni
Csirkecomb gyümölcsös zöldségkavalkáddal
Minestrone
~ ...

~
Hozzávalók 4 személyre: fél kiló sárga hüvelyű bab, vagy üveges zöldbab 2-3 gerezd fokhagyma, étolaj vagy diónyi vaj, 1 evőkanál liszt, 1 csomag petrezselyemzöld, 1 tk ételízesítő, 1 tk fűszerpaprika, só ...

~

Hozzávalók: 20-25 dkg zöldbab,2 kis pohár tejföl,kevés liszt,víz,leveskocka.
...

~ erdélyiesen
Erdélyi recept
Értékelés: Nincs szavazat
Megjegyzés: 0 ...

~ >>>
Bazsalikomos paradicsomleves kagylótésztával
Kategória: Levesek
Nehézség: Könnyű
>>> ...

~ füstölt csülökkel
Hozzávalók: 1 füstölt csülök 1 kg zöldbab 1 o,5 dl főzőtejszín 8 dg liszt kapor(lehetőleg friss) só (ha szükséges) cukor Elkészítés: A f. csülköt jól megmossuk,odatesszük főni. Mikor a csülök megfőtt(leválik a csontról)kivesszük a vízből.

~
Hozzávalók:
0,5kg zöldbab, 1,5dl tejföl, 10dkg liszt, 8dkg zsír, petrezselyem, vöröshagyma, pirospaprika ...

~ erdélyiesen
40 dkg zöldbab, 2 db paradicsom, 3 gerezd fokhagyma, 1 dl tejföl, 1 csokor petrezselyemzöld, 1 evőkanál liszt, 2 evőkanál olaj, 1 teáskanál pirospaprika, ecet vagy citromlé, só, cukor, ízlés szerint, 1 tojás, 2 evőkanál liszt ...

~ paprikás "szín"-nel
Hozzávalók: 60 dkg zöldbab, 1 hagyma, 1 csapott evőkanál liszt, 5 dl tej vagy 2 dl tejföl, só, ecet, petrezselyem- vagy zellerzöld, 1 evőkanál olaj, 1/2 teáskanál pirospaprika.

~ lángolt kolbásszal
A nagymamánál még a kevéssé kedvelt ~nek is más íze volt… Valami ilyesmi. Tejföl és tejszín keverékével bolondítjuk, aki szereti, ecettel savanyíthatja.
Zöldborsókrémleves ...

Betyár ~
Hozzávalók: 50 gr húsos füstölt szalonna 1 közepes hagyma 1/2 kg zöldbab (mirelit is lehet) 10 dkg főtt füstölt sonka v. sovány tarja 2 db zöldpaprika 1 nagyobb húsos paradicsom 10 dkg tarhonya 2 dl tejföl 1 mk. enyhéz csípős pirospaprika 1 cs. petrezselyemzöld só, bors ...

Betyár ~ bográcsban
Hozzávalók 8 személyre: 10 dkg füstölt szalonna, 1 nagy fej vöröshagyma, 20 dkg füstölt tarja, 1-1 db zöldpaprika és paradicsom, 50 dkg zöldbab, 15 dkg tarhonya, 1 hegyes erős paprika, 1 evőkanál pirospaprika, só, 1 csokor petrezselyem, 3 dl tejföl, ...

Betyár ~
Ez volt a mai ebédünk, nagyon finom, laktató, szinte egytálétel. Bőven elég utána valami süti másodiknak.
Sok szeretettel küldöm Tündérnek!
Hozzávalók: ...

~ palócosan, csülökkel
Sonkaval-sajttal töltött kelkaposzta
Birsekächen mit hammelfleisch Kölesleves ürühússal ...

~ csirkével
A csirkét feldaraboljuk, a hagymát apróra vágjuk, a zöldbabot megtisztítjuk és kb. 1-1,5 cm-es darabokra vágjuk. A vöröshagymát olajon megpároljuk,...
4 személyre
90 perc
Részletek ...

~ zabpehellyel (szíveseknek)
Zöldség bemutató az Egészségért!!!
Zöldséges rakott palacsinta (csontritkulás, de szinte mindenkinek) ...

A ~ tejföllel készült, aztán a Kern-féle gyomor és ízlelőbimbók tűrőképességének megfelelően ki-ki némi ecetet löttyintett bele.

Hideg ~
Vargányás-tejszínes csirkemellcsíkok
Rántott paprikás kelbimbó
Izes bajor palacsinta
Paprikás hal
Egyszerű egészséges hidegtál
Alma torta ...

Csülkös ~
30 perc, főzés nélkül 1 füstölt csülök, 1 fej vöröshagyma, 30 dkg zöldbab (lehet gyorsfagyasztott vagy konzerv is), 2 dl tejföl, 2 evőkanál olaj, 1 nagy csokor petrezselyemzöld, 1 nagy csokor kapor (vagy 1 evőkanál szárított kapor), 1 teáskanál pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, ...

Erdélyi ~
A felhevített olajon megpirítjuk a lisztet, majd a tűzről levéve, belekeverjük a pirospaprikát és felöntjük 1 liter vízzel. A zöldbabot, ... tovább
cimkék: Levesek, Főétel előtt, Meleg nyári napokra, Bogrács, Sós, Savanyú, Hideg, Meleg, Zöldség ...

Alföldi ~
Szegedi Éva:
Ételallergiások receptkönyve - Az előételtől a desszertig ...

Korhely ~
(Cikkek/Receptek)
Hozzávalók: (4 személyre) 1 doboz natúr zöldbabkonzerv (kb. 40 dkg), 1/2 citrom, 2 dl tejföl, 1 kis fej vöröshagyma, 1 evőkanál piros fűszerpaprika ...

Tárkonyos ~
Hozzávalók: 40 dkg zöldbab, 4 kemény paradicsom, 2 dl kefír, 2 evőkanál olaj, 1 csokor friss tárkonylevél, 1 csapott evőkanál liszt, 2 tyúkhúsleveskocka, 4 gerezd fokhagyma, só, csipetnyi cukor
A friss zöldbabot megtisztítom, megmosom, és kézzel darabokra tördelem.

Tejszínes ~ kapros túrógombóccal
Ahogy már korábban szót ejtettem róla, szombaton Pötty keresztszülei érkeztek hozzánk a két kisgyermekükkel. Ilyen esetekben, mindig többet gondokozom a menün, mert ugye a gyerekek nem mindent falnak olyan kedvvel, mint mi felnőttek.

Tejfölös ~
Amikor pogácsát sütünk, érdemes valamilyen levest is főzni. Ez a pikáns ~ igazán méltó kísérő egy frissen sült, illatos pogácsa mellé.
Zellerkrémleves ...

Mustáros ~ (vegán)
A végek levágása után 2-3 centis darabokra vágtam fél kilónyi zöldbabot. Meghámoztam és kis hasábokra vágtam fél kilónyi krumplit, 4 répát, 2 petrezselyemgyökeret.

Tárkonyos ~
Hozzavalok (4 szemelyre):
0,5 kg friss zoldbab
1 db kozepes fej hagyma
1 ek. vaj + 1 ek. olivaolaj
pirospaprika, so
1-1 ek. sza'ritott petrezselyem, snidling, tarkony
2 db baberlevel
fel zoldsegkocka
2 dl tejfol + 1 ek. liszt ...

Viszont például ~t vagy főzeléket csakis rántással készítek, az íze miatt. Vagy a cserépben készült csülkös-pörköltös babalevest is berántom, mert számomra így kerek az íze.

Petrezselymes ~
beküldő: bankiani
elkészítési idő: 20 perc
nehézségi fok: könnyű
értékelés: ...

Tojásos-kolbászos ~
Almás-chilis sütőtök krémleves, pirított serrano sonkával KonyhaKobold-módra
Kapros céklakrémleves ...

leves, Kenyérkocka, Rántott leves de luxe, Slambuc, Sült paprika tojással, Sütőtök krémleves, Szabógallér leves, Számadó juhászné leves, Szoljanka, Tarhonyaleves, Tápéi legényfogó leves, Temerini húsgombócleves, Uborkaleves, Ujházi tyúkhúsleves, Vegyes gyümölcsleves, Zöldbabgulyás, ~, ...

hu (1) kakaóbab (1) kakaós (1) kakaós túrótorta (1) kakukkfű (10) kalács (1) kaliforniai paprika (2) kamilla (1) kandírozott cseresznye (1) kantine (1) kápia (1) kapor (5) káposzta (2) káposztás cvekedli (1) káposztás tészta (1) kapribogyó (3) kapros ~ húsgombócokkal (1) karácsony (9) ...

Aztán voltak sajtok, szalámik, kolbászok, majd első fogásként ~, ami amolyan szoktató-oktató-próbafogásnak készült, mert az olaszokat igen nehéz meggyőzni arról, hogy a rántással, ráadásul tejfölös rántással -jesszus, PANNA! ...

Hideg - ~
Hideg - zöldborsóleves
Hideg töltelék
Hideg vegyes gyümölcsleves
Hirtelensült - báránylapocka, szalonnába tekert zöldbabbal
Hladnetina - (kocsonya)
Hollandi mártás
Homok - gofri
Hordós savanyúság 1 (vödrös)
Hordós savanyúság 2 (vödrös)
Hortobágyi - halászlé
Hortobágyi - slambuc ...

~ sonkagombóccal
Medvehagyma krémleves
Cukkini krémleves
Vörösboros eperkrémleves
Tárkonyos raguleves rozscipóban
Kötözött, suhintott táskaleves
Őszibarack krémleves
Fokhagyma krémleves
Sült céklakrémleves
Lebbencsleves
Körtés spenótkrémleves
Kókusztejes eperkrémleves ...

Készítettem már hasonlót levesbetétnek (~), de csak én lettem rajongó. :-( ...

Kapros ~ ozzávalók: 1 Bonduelle zöldhüvelyű zöldbabkonzerv 2 pohár tejföl 1 csokor friss/szárított kapor (ízlés szerint) kis olaj + liszt a rántáshoz só vegeta ételízesítő kevés ecet Elkészítés: Rántást készítek, felöntöm a...

Kolbászos, tejfölös ~, és valami készül Óbudán
Nagyon szeretem a tejfölös, tejszínes leveseket, főleg ha van benne egy kis kolbász, ami finom füstős ízt kölcsönöz. Nem csak egyszerűen, de gyorsan is elkészíthető.

a babér fontos fűszer, bár ~ben még nem próbáltam:)
egyébbként pont most tettem szert egy kis babérfára, lorien jóvoltából, majd poszt is lesz róla:)
VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása ...

főkategória: levesek
alkategória: húsleves
hasonló kategóriák: ~, borscs, becsinált leves, rántott leves, tejleves, sajtkrémleves, sárgarépakrém-leves, savanyú leves, uborkaleves, különleges levesek
egyéb elnevezések ...

Pestos kenyér
Narancsos teakenyér
~
Grízes meggyes rétes - fázisfotókkal
Zöldborsó főzelék
Fahéjas almás táska
Mazsolás kuglóf
Szerb csavart túrós pite - fázisfotókkal ...

Paella - egyszerűen (klasszikus ételek)
Tarhonyás ~ (klasszikus ételek)
Tejszínben sült májas-sajtos rakott hús (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Z, ZS Zellersaláta ~ Zselécukros torta
Új receptek:

Pulykanyakleves maceszgombóccal ...

Nyár elején van a zöldbab idénye, ezért a nyár kezdete összefonódik a ~sel. Készítsd el a hűsítő levest te is, kínáld chronban szenvedő családtagjaidat, barátaidat!
Hozzávalók: ...

Nagyon guszta leves! Valóban sokkal jobban esik az embernek ilyen hőségben hidegen a leves! ~t mi is hidegen ettük meg!
Szemirámisz írta...
Hú, ez tényleg finom lehet, ebben a hőségben igazán jól esne egy tányérral.

Frank Júlia konyhája
Hétvégi menü
Tárkonyos ~
Ropogós csirkeszárny
Joghurtos gyümölcskocsonya ...

Reggeli: szardellás vajjal megkent piritós, citromos limonádé vagy tea
Ebéd: tejfölös ~, fűszeres halfilé petrezselymes-citromos szószban, bulgur körettel, kókuszgolyó ...

SZERDA: Köménymagos leves pirított zsemlekockával. téli töltött paprika sós vízben főtt burgonyával, narancs CSÜTÖRTÖK: ~. rántott sajt tartármártással, mézes csók
PÉNTEK: Hamis gulyásleves, párizsi kosárkák vajas vegyes zöldséggel töltve (finomfőzelék-konzervből), befőtt ...

Az elkészült ecetes tárkonyt használjuk pikáns hallevesekhez, bárányból készült raguk, levesek vagy becsináltak készítéséhez. Pár levél tárkony a sárgarépapürét, a tojáskrémet vagy a ~t egész jól feldobja. Nem is beszélve a krumplifőzelékről, berni mártásról...

Puhára főzzük, és hagymás-paprikás rántással berántjuk, még 10 percig főzzük, végül petrezselyemmel, ecettel, csipetnyi cukorral ízesítjük, és egy evőkanál tejföllel tálaljuk.
A paradicsomos ~ hasonlóképpen készül az előbbihez, csak kevesebb vízzel tesszük fel főni, ...

ezt nem tettem publikussá, de van nekem egy bátyám, meg egy szép sportoló keresztfiam is, ők is gyakran beugranak enni hozzám, ergo mindig felkészülök a rohamra:)
Most is egy tál görög salátát raktam a hűtőbe, meg egy cukkinis szószt csináltam. Biztos ami biztos:)
Mi ma egyébként a ~t ...

Felhasználáskor az anyagot a rántásba tesszük bele! (Ez a recept azok számára hasznos, akik az egyes leveseket rántással és petrezselyemzölddel készítik. A falusi asszonyok egy része a petrezselyemzöldet ma is a rántásba teszi bele! ~, zöldséges bableves, stb.) ...

De sokszor rémálom kitalálni mi is az, amit megenne. Válogatás nincs, nagyon-nagyon ritkán főzök neki külön - igaz, ~ esetén Manónak csak a léből tálalok -, de az sem megoldás, hogy olykor két-három kanálnyi után azt mondja, elég volt.

Ugyanezért nem szerepel ebben a kötetben - többek között - a ~, vagy akár a rakott burgonya, amelyet persze, a kóser konyhában kolbász nélkül készítenek. New Yorkban, persze, megtehetnék, hogy a rakott burgonyába tejmentes tejfölt tegyenek, ez utóbbi azonban nálunk nem igen kapható.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Zöldbab, Leves, Bableves, Tojás, Tejföl?

◄ Zöldbabgulyás   Zöldbabos csirke ►
 
RSS Mobile