Kezdőlap (Zöld paradicsom)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Zöld paradicsom


 

Zöld paradicsom

Gasztronómia  Zöld kapor  Zöld paradicsom ecetben

Zöld paradicsom télire - Receptek
Zöld paradicsom télire
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó ...


Zöld paradicsom lekvár
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Befőzés 0 549 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

A zöld paradicsomok csumáját kivágjuk, majd felszeleteljük. Az almákat kimagozzuk, és héjastól feldaraboljuk.
Kb. fél órát főzzük, ezalatt megpuhulnak, és át tudjuk nyomni valami passzírozón, hogy a héjuk és a paradicsom magok fennakadjanak.

Zöld paradicsom "relish" (édes-savanyú mártás)
A Facebookon körbekérdeztem az elmúlt hetekben, hogy mit lehetne készíteni zöldparadicsomból. Bár nagyjából már meg volt az ötlet, ezt finomítottam.

sült zöld paradicsom
múlt hét végén egerben jártam. a városban sétálva "véletlenül" belebotlottam a helyi piacba, és számomra meglepő módon majd' minden stand tele volt zöld paradicsommal.

Sült zöld paradicsom
Nem véletlenül jutott eszembe a Sült zöld paradicsom... Kb. abban a szituban vagyok, mint a könyvben-filmben Evelin, aki túlsúlyos, középkorú háziasszony és változtatni akar az életén.

Ecetes zöld paradicsom elkészítése:
Erre a célra a legalkalmasabbak a gerezd nélküli, sima felületű paradicsomfajták.

Zöld paradicsom eltevése
ECETES ZÖLDPARADICSOM 01.
Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 l víz, 6 dkg só, 1 dl 20%-os ecet, 5 babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, mustármag, fekete bors, 1 g nátrium benzoát (vagy szalicil) ...

Zöld paradicsom csípős lében
Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiségű zöld paradicsom, l-enként 3 dl 10%-os ecet, ízlés szerint só és cukor, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 babérlevél, 1 meggyfalevél, 1 mokkáskanál őrölt mustármag, ...

Zöld paradicsom (hamis füge) lekvár
1 kg zöld paradicsomot felkarikázok, és forró vízben hírtelen kifőzöm, a magja maradjon benne.

Főzött zöld paradicsomsaláta (nagyon jó)
2 kg zöldparadicsom, 1 kg vöröshagyma, 3 liter víz, 1 liter 1O%-os ecet, 6-7 evőkanál só, 12 evőkanál cukor, 1 teáskanál szalicil. A paradicsomot megmossuk és nem túl vékony karikára felszeljük.

Zöld paradicsom savanyúság
Hozzávalók:
Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befőző gumi, üvegtető, nem használt körömkefe ...

Zöld paradicsom ecetben recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A paradicsomokat és a dinnyéket megmossuk. Az üveg aljára tesszük a meggy- és szőlőlevelet és a kaprot, majd rátesszük a paradicsomot és a dinnyét.

Zöld paradicsom ecetben...
A paradicsomokat és a dinnyéket megmossuk. Az üveg aljára tesszük a meggy- és szőlőlevelet és a kaprot, majd rátesszük a paradicsomot és a dinnyét. A tetejére is rakunk a
Ugrás a lap tetejére ...

Zöld paradicsom ecetben
.......................
A kis, kemény paradicsomokat megmossuk, lecsumázzuk. 2-3 kis zöld
dinnyét is megmosunk, ha nem egészen kicsik, akkor félbe vagy
gerezdekbe vágjuk őket. Az üveg aljára szőlő- és meggyfalevelet, ...

2 zöld paradicsom
2 zöld kaliforniai paprika
esetleg némi ecet (zöld paradicsomtól függ)
8 érett piros paradicsom
3 nagy tv paprika
1 fej + 5 gerezd fiatal fokhagyma
2 nagy hagyma
1 csípős zöld paprika
200g sushi rizs
1ek rizsecet ...

Zöld paradicsom csatni
Hozzávalók: 20 zöld paradicsom héjával feldarabolva 5 piros alma héjával feldarabolva 3 piros húsos paprika, kimagozva, feldarabolva 4 hagyma, megtisztítva, ...

1-2 zöld paradicsom =mindez kb.5-6kg legyen vegyesen,és egyformára gyalulva.
10dkg só
40-50dkg cukor ...

3 kg zöld paradicsom
2-3 kis fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
babérlevél, torma, kaporlevél, nátrium-benzoát, borkén, só, ecet, cukor ...

75 dkg zöld paradicsom apróra felkockázva, 15 dkg fehér kristálycukor, fél citrom leve, 1,5 dl víz, 2 szem csillagánizs vagy fél rúd fahéj, 2 szem szegfűszeg.

. 2,5 kg. zöld paradicsom
. 1 kg. cukor
. 2 citrom (kezeletlen, lehetőleg bio)
. 1 ek. vaníliakivonat (vagy egy egész bourbon vanília hüvely) ...

Az uborka, zöld paradicsom, dinnye és egyéb darabos termények sólével való felöntésekor, a szeletelt termények (káposzta, tök, répa) besózásakor gyors fizikai változások kezdődnek.

Hozzávalók 5 kg zöld paradicsomhoz (vagy zöldséghez):
3 liter víz
2 evőkanál só
4 evőkanál cukor
Fél kávéskanál köménymag
Fél kávéskanál feketebors
Fél kávéskanál koriander
Fél kávéskanál mustármag
Késhegynyi Nátrium-benzoát ...

túrós bab hízókúra zöld paradicsom gluténmentes étel lencse krémleves liztérzékenység hízókúra húsvét intelligens dió madártej olaszos száraztészta soenót nyúl vöröshagyma jókai bableves rántott zöldségek tartármártás afrikai harcsa spenót finomság ...

A képeken látható a zöld paradicsomok a saját kis kertünkben találhatók.
A palántákat Anyu nevelte magról, amiért külön köszönet neki:))) ...

A csalamádé természetes színű, 1,5-2 mm vastagra szeletelt fehér káposzta (legfeljebb 25%25-ban) és vöröshagymaszelet (legfeljebb 3%25-ban) mellett paprika, uborka, zöld dinnye, zöld paradicsom vagy egyéb szeletelt zöldségféle keveréke, ecetes, ...

A még éretlen, zöld paradicsom valóban tartalmaz egy solanin nevű alkaloidát, amely az érés folyamán a gyümölcsből fokozatosan eltűnik úgy, hogy az érett paradicsom teljességgel ártalmatlan, ...

5 kg zöld paradicsom, 1 kiskanál borkén, 0.5 kg cukor, só, 3 dl 10%-os ecet.
A zöldségeket vékonyra legyaluljuk, ha van robotgépünk akkor nagyon vékonyra tudjuk vágni a hozzávalókat. A piros színű paprika jól mutat az üvegben azért kell az bele.

A zöld paradicsomot negyedekbe - nyolcadokba vágjuk, a vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. A zöldpaprikát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, az így előkészített anyagokat külön-külön lesózzuk, és állni hagyjuk.

Hozzávalók (4-6 sz.): 50 dkg csirkehús, 40 dkg kis zöld paradicsom, 2 hegyes erős paprika, 1 kk őrölt koriander, 0,8 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk só, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, 12 tortilla, 1 közepes hagyma, 6 dkg kemény sajt.

Az uborkát, a kicsumázott paprikát, a zöld paradicsomot és a hagymát legyaluljuk, egy nagy tálba. Ha készen vagyunk, elkészítjük a felöntőlevet.

A fagyok előtt leszedtük odakint a zöld paradicsomokat. Elég sok lett, ezért kétféle eltevés is kitelt belőle. Az apraját (koktélparadicsom) megsavanyítottam.

10 szem nagyobb, kemény zöld paradicsomot, 10 zöldpaprikát meg 3 közepes fej vöröshagymát megtisztítunk, és felszeleteljük. Váltakozva üvegekbe rakjuk, majd megmérjük, hogy mennyi víz fér az üvegekbe.

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Cukor, Saláta, Hagyma, Zöldség

Gasztronómia  Zöld kapor  Zöld paradicsom ecetben

 
RSS Mobile