Kezdőlap (Zöld paradicsom)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Zöld paradicsom


 

Zöld paradicsom

Gasztronómia  Zöld kapor  Zöld paradicsom ecetben
2014.04.23

Zöld paradicsom télire - Receptek
Zöld paradicsom télire
Elkészítési idő: 15 perc
Nehézségi foka: nagyon egyszerű
Árkategória: olcsó ...


Zöld paradicsom lekvár
Feltöltő: Vicuska1 Kategória: Befőzés 0 549 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Főoldal » Befőzés, Savanyítás » Zöld paradicsom ecetben
A kis, kemény paradicsomokat megmossuk, lecsumázzuk. 2-3 kis zöld dinnyét is megmosunk, ha nem egészen kicsik, akkor félbe- vagy gerezdekbe vágjuk őket.

Zöld paradicsom "relish" (édes-savanyú mártás)
A Facebookon körbekérdeztem az elmúlt hetekben, hogy mit lehetne készíteni zöldparadicsomból. Bár nagyjából már meg volt az ötlet, ezt finomítottam.

sült zöld paradicsom
múlt hét végén egerben jártam. a városban sétálva "véletlenül" belebotlottam a helyi piacba, és számomra meglepő módon majd' minden stand tele volt zöld paradicsommal.

Sült zöld paradicsom
Nem véletlenül jutott eszembe a Sült zöld paradicsom... Kb. abban a szituban vagyok, mint a könyvben-filmben Evelin, aki túlsúlyos, középkorú háziasszony és változtatni akar az életén.

Zöld paradicsom eltevése
ECETES ZÖLDPARADICSOM 01.
Hozzávalók: 2 kg paradicsom, 1 l víz, 6 dkg só, 1 dl 20%-os ecet, 5 babérlevél, szegfűszeg, szegfűbors, koriander, mustármag, fekete bors, 1 g nátrium benzoát (vagy szalicil) ...

Zöld paradicsom csípős lében
Hozzávalók: Tetszés szerinti mennyiségű zöld paradicsom, l-enként 3 dl 10%-os ecet, ízlés szerint só és cukor, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 1 babérlevél, 1 meggyfalevél, 1 mokkáskanál őrölt mustármag, ...

Zöld paradicsom (hamis füge) lekvár
1 kg zöld paradicsomot felkarikázok, és forró vízben hírtelen kifőzöm, a magja maradjon benne.

Főzött zöld paradicsomsaláta (nagyon jó)
2 kg zöldparadicsom, 1 kg vöröshagyma, 3 liter víz, 1 liter 1O%-os ecet, 6-7 evőkanál só, 12 evőkanál cukor, 1 teáskanál szalicil. A paradicsomot megmossuk és nem túl vékony karikára felszeljük.

Zöld paradicsom savanyúság
Hozzávalók:
Hibátlan zöldparadicsom, cukor, só, kapor, szemes bors, tasakos savanyúságtartósító, ecet, tiszta üvegek, celofán, befőző gumi, üvegtető, nem használt körömkefe ...

Zöld paradicsom ecetben recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A paradicsomokat és a dinnyéket megmossuk. Az üveg aljára tesszük a meggy- és szőlőlevelet és a kaprot, majd rátesszük a paradicsomot és a dinnyét.

Zöld paradicsom ecetben...
A paradicsomokat és a dinnyéket megmossuk. Az üveg aljára tesszük a meggy- és szőlőlevelet és a kaprot, majd rátesszük a paradicsomot és a dinnyét. A tetejére is rakunk a
Ugrás a lap tetejére ...

Zöld paradicsom ecetben
.......................
A kis, kemény paradicsomokat megmossuk, lecsumázzuk. 2-3 kis zöld
dinnyét is megmosunk, ha nem egészen kicsik, akkor félbe vagy
gerezdekbe vágjuk őket. Az üveg aljára szőlő- és meggyfalevelet, ...

2 zöld paradicsom
2 zöld kaliforniai paprika
esetleg némi ecet (zöld paradicsomtól függ)
8 érett piros paradicsom
3 nagy tv paprika
1 fej + 5 gerezd fiatal fokhagyma
2 nagy hagyma
1 csípős zöld paprika
200g sushi rizs
1ek rizsecet ...

Zöld paradicsom csatni
Hozzávalók: 20 zöld paradicsom héjával feldarabolva 5 piros alma héjával feldarabolva 3 piros húsos paprika, kimagozva, feldarabolva 4 hagyma, megtisztítva, ...

1-2 zöld paradicsom =mindez kb.5-6kg legyen vegyesen,és egyformára gyalulva.
10dkg só
40-50dkg cukor ...

3 kg zöld paradicsom
2-3 kis fej vöröshagyma,
3-5 gerezd fokhagyma,
babérlevél, torma, kaporlevél, nátrium-benzoát, borkén, só, ecet, cukor ...

75 dkg zöld paradicsom apróra felkockázva, 15 dkg fehér kristálycukor, fél citrom leve, 1,5 dl víz, 2 szem csillagánizs vagy fél rúd fahéj, 2 szem szegfűszeg.

. 2,5 kg. zöld paradicsom
. 1 kg. cukor
. 2 citrom (kezeletlen, lehetőleg bio)
. 1 ek. vaníliakivonat (vagy egy egész bourbon vanília hüvely) ...

Az uborka, zöld paradicsom, dinnye és egyéb darabos termények sólével való felöntésekor, a szeletelt termények (káposzta, tök, répa) besózásakor gyors fizikai változások kezdődnek.

túrós bab hízókúra zöld paradicsom gluténmentes étel lencse krémleves liztérzékenység hízókúra húsvét intelligens dió madártej olaszos száraztészta soenót nyúl vöröshagyma jókai bableves rántott zöldségek tartármártás afrikai harcsa spenót finomság ...

A képeken látható a zöld paradicsomok a saját kis kertünkben találhatók.
A palántákat Anyu nevelte magról, amiért külön köszönet neki:))) ...

A csalamádé természetes színű, 1,5-2 mm vastagra szeletelt fehér káposzta (legfeljebb 25%25-ban) és vöröshagymaszelet (legfeljebb 3%25-ban) mellett paprika, uborka, zöld dinnye, zöld paradicsom vagy egyéb szeletelt zöldségféle keveréke, ecetes, ...

A még éretlen, zöld paradicsom valóban tartalmaz egy solanin nevű alkaloidát, amely az érés folyamán a gyümölcsből fokozatosan eltűnik úgy, hogy az érett paradicsom teljességgel ártalmatlan, ...

5 kg zöld paradicsom, 1 kiskanál borkén, 0.5 kg cukor, só, 3 dl 10%-os ecet.
A zöldségeket vékonyra legyaluljuk, ha van robotgépünk akkor nagyon vékonyra tudjuk vágni a hozzávalókat. A piros színű paprika jól mutat az üvegben azért kell az bele.

A zöld paradicsomot negyedekbe - nyolcadokba vágjuk, a vöröshagymát vékony karikákra szeleteljük. A zöldpaprikát megtisztítjuk, és vékony szeletekre vágjuk, az így előkészített anyagokat külön-külön lesózzuk, és állni hagyjuk.

A zöld paradicsomot, a kis zöld dinnyét mosás után szintén fölvagdaljuk. A káposztát ne tisztítsuk, hanem az egy pár szennyezett, sérült felső borítólevelét távolítsuk el, torzsáját késsel vagy fúróval lazítsuk fel, de kivágni nem kell.

Hozzávalók (4-6 sz.): 50 dkg csirkehús, 40 dkg kis zöld paradicsom, 2 hegyes erős paprika, 1 kk őrölt koriander, 0,8 dl tej, 1 gerezd fokhagyma, 1 kk só, 2 ek olaj, 2 dl tejföl, 12 tortilla, 1 közepes hagyma, 6 dkg kemény sajt.

A fagyok előtt leszedtük odakint a zöld paradicsomokat. Elég sok lett, ezért kétféle eltevés is kitelt belőle. Az apraját (koktélparadicsom) megsavanyítottam.

Egyenlő arányban veszünk közepes nagyságú uborkát, fejes káposztát, zöld paradicsomot, zöld és piros paprikát - negyedrész hagymával keverve.

tisztított zöldség: káposzta, paprika, uborka, hagyma, zöld paradicsom, 2 dl 20%-os ecet, 35 dkg cukor, 5 dkg só, 1 kávéskanál kénpor, egész bors, babérlevél ízlés szerint.

Az erkélyen egyébként szépen növekednek a növények, már megjelentek a kis zöld paradicsomok, virágok a szamócán, kilevelesedett a málna, nő a sütőtök, a retek.

Tanulj egy profitól! Chef Maki rántott zöld paradicsoma
Tészta újhagymás bolognai mártással
Paradicsomleves: egyszerű recept, különleges változat
Paradicsomos töltött csirke 45 perc alatt!
Cukkinimuffin kandírozott paradicsommal ...

Legegyszerűbb módja, amikor ecettel, sóval, ízlés szerint egyéb fűszerekkel (kapor, babérlevél, torma, vasfű stb.) ízesített lében tárolva teszünk el télire uborkát, étkezési paprikát, zöld paradicsomot satöbbi A másik lehetőség, ...

5 kg vegyes zőldség(nagyrészt káposzta,hagyma,paprika+uborka,zöld paradicsom,karfiol,cseresznye paprika,zeller esetleg sárgarépa),40 dkg cukor,15 dkg só,2,5 dl 20%-os ecet,1 mokkás kanál borkén,1 mk szalicil,1 mk szódabikarbóna
Rövid leírás ...

Ehhez a recepthez én a zöld paradicsomokat találtuk a legízesebbnek, azokat amiket már csak chutneyhoz vagy lekvárokhoz használhatunk, mert már nem érnek be.

Az uborkát, zöld paradicsomot, almapaprikát, karfiolt, kis-dinnyét, gyöngyhagymát jól megmossuk. Beletesszük a lébe, majd száraz hűvös helyen tartjuk. A tetejére nehezéket rakjunk, (pl. tányér), hogy a savanyú mindig a lé alatt maradjon.

1-1 kg káposzta, uborka, zöld paradicsom, paprika, hagyma.
Ezeket mind legyaluljuk, jól összekeverjük. A tetejére szórjuk a következőket: ...

Az üveg aljára néhány szem fekete borsot, mustármagot, köménymagot, babérlevelet, tormaszeletet, esetleg kaprot teszünk, és erre kerül rá a savanyítandó zöldség (uborka, paprika, gyalult káposzta, zöld paradicsom).

savanyítani való zöldségek (karfiol, sárgarépa, uborka, hagyma, paprika, zöld paradicsom stb)
3 l víz
1 l ecet
200 gr cukor
150 gr só
1 kk borkén (kálium metabiszulfit)
mustármag egészben
szemes bors
babérlevél ...

Hozzávalók: 1 kg uborka, 1 kg vöröshagyma, 1 kg zöldpaprika, 1 kg zöld paradicsom, 2 kg fejes káposzta, 4 dl 10%-os ecet, 30 dkg cukor, 10 dkg só, 1 kávéskanál borkén, 1 kávéskanál szalicil.

Amikor a piros csemege paprikát csináltuk, akkor a közé csempésztünk némi fokhagymát és pár darab szép zöld paradicsomot is.
A gyöngyhagyma már átesett a teszten, nagyon finom lett.
Szakirodalom: ...

3 evőkanál só * 5 csésze víz * 4 cukkini * 1 kisebb karfiol * 1 zöldpaprika * 1 piros színű paprika * 2 zellerszár * 2 zöld paradicsom * 2 sárgarépa * fokhagyma gerezdek * pici zöld erős paprika * kapor
...

A tortellinit sós vízben megfőzöm.
Tálaláskor fűszerezem, locsolok rá ketchupot, chili szószt, reszelek rá sajtot, teszek rá olíva bogyót, koktél és zöld paradicsomot, bazsalikom levelet.
Bejegyezte: Hobbychef dátum: 17:12 ...

@Waka: tudom, de nálunk az úgy van,hogy várjuk a férjem ihletét, s ha az előjön akkor ültetünk:)
És ez most szombaton, tegnap azaz érkezett el...a piacon:)majd akkor zöld paradicsomunk lesz, az is jóóóó:) ...

Almapaprikát, zöld paradicsomot is tehetünk el ugyanígy, sőt vegyesen is. Ha az uborkát felbontjuk, ecetes lével utántölthetjük, és helyette cseresznyepaprikát, almapaprikát is rakhatunk.

3-4 meggyfa levél
1-2 kisebb diófa levél
paprika - ketté vágva és kimagozva több fér bele
zöld paradicsom
karfiol
erős paprika
apró hagyma
még lehet bele tenni ízlés szerint bármilyen zöldségfélét.

2 db érett paradicsom feldarabolva
1 db kisebb zöld paradicsom feldarabolva
1 db kisebb TV paprika (ami ízlés szerint lehet csípős is) felaprítva

1,5 dl száraz vörösbor
olívaolaj vagy 1 lapos ek mangalicazsír ...

E vonzó gyümölcsnek sok szín-, méret- és formaváltozata létezik: például zöld-, lukullusz- és koktélparadicsom. Nyersen, főzve, sütve fogyasztható. A piros paradicsomból lé, püré készül, a zöld paradicsom ecetes savanyúságba való.

Ne lepjen meg senkit sem a narancssárga szín, ami annak az eredménye, hogy többnyire sárga és zöld paradicsomok kerültek bele, egy-két rózsaszínnel együtt.

A konyhakerttel rendelkezők oly módon is kinyújthatják a paradicsomszezon idejét, hogy a be nem érett zöld paradicsomot nem hagyják kint elpusztulni, hanem még a fagy beállta előtt szárastól levágják a tőről, és hűvös, ...

Lásd még: Lásd még: Paradicsom, Cukor, Saláta, Hagyma, Zöldség

Gasztronómia  Zöld kapor  Zöld paradicsom ecetben
2014.04.23

 
RSS Mobile