Kezdőlap (Vajban pirított)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Vajban pirított


 

Vajban pirított

Gasztronómia  Vajastészta  Vajban sült pisztráng
2014.04.23

Zelleres őzlábszárleves kakaóvajban pirított zsály...
Beszámoló a Vénusz-Dining Guide Street Food Show-r...
Kakaós kalácskenyér
► augusztus (7) ...


Vajban pirított zsemleszeletekre a sült bélszínszeleteket gombapürével ráhelyezzük. Hollandi mártással leöntjük, kockára vágott, vajban sült paradicsommal, szalmaburgonyával körítjük.
A tetejére, szeletekre vágott pirított szarvasgombát helyezünk.

Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.
a receptet küldte: Nemes Nóra
Értékelje a receptet: ...

Vajban pirított újburgonyát tálaljunk mellé köretnek, ami engedi érvényesülni a tonhal és az üdítően friss fűszernövények ízét.
Bejegyezte: strawberry dátum: 20:29 1 megjegyzés
A bejegyzésre mutató linkek ...

1. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük őket, fahéjas porcukorral, mandulával megszórva forrón tálaljuk.
2. Sütőlapra helyezzük, majd grillezzük még 5-6 percig, így gyönyörű színt kap, s a burka ropogóssá válik.

Túrógombóc 8. -vajban pirított morzsával és tejföllel
Túrógombóc a déditől
Mákos túrógombóc ...

Az eredeti recept vajban pirított újkrumplit és spenótot ajánl mellé, lilahagymás rucola- és madársalátával, koktélparadicsommal és lime-os öntettel.
Bejegyezte: Piszke dátum: 11:17 0 megjegyzés ...

(ha bélszínszelet) vajban pirított gombával és natúr tojáslepénnyel beborítva, külön madeira mártással;
(ha vadhús) gombával, tojással, vörösborral és barnamártással készítve
Wellington módra ...

lengyeles főzelék: a megtisztított, feldarabolt a gőzben vagy sós vízben megfőtt alapanyagot, leszűrve előmelegített, kerek lapos hőálló üvegtálra halmozva vajban pirított zsemlemorzsával meghintve tálaljuk (lengyeles kelvirág, lengyeles kelbimbó, ...

Félangolos húsféléket éppen úgy készítenek, mint párolva vagy frissen, vajban pirított húsféléket.

Finomak a meleg előételeik, melyek főleg burgonyából és zöldségekből készülnek, és vajban pirított zsemlemorzsával és tejföllel tálalják.

A hüvelyeseket, különösen a lencsét általában vajban pirított római köménnyel ízesítik. Ezek a magok fontos alkotóelemei a curry por-nak és a bengáli fűszerkeveréknek, a panch phoron -nak.

Finomak a meleg előételeik, főleg burgonyából és zöldségekből készülnek, vajban pirított zsemlemorzsával és tejföllel tálalják. Ez az ún. lengyeles főzelékkészítési mód.

A párizsi szeleteket vagy szafaládét metéltre vágjuk, és egy kevés vajban pirított reszelt hagymára teszszük.
Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozmaringot, majd fedő alatt 6-8 percig pároljuk.

A párizsit metéltre vágjuk, és egy kevés vajban pirított reszelt hagymára tesszük. Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozmaringot, majd fedő alatt 6-8 percig pároljuk. A tojásokat megsózzuk, felverjük, és vékony lepényeket sütünk belőle.

A halikrát hártyáitól megtisztítjuk, majd hozzáadjuk a vajban pirított vöröshagymát, a főtt, áttört borgonyát, az egész tojásokat. Ízesítjük sóval, törött borssal, morzsolt majoránnával, és jól összedolgozzuk.

Tálaláskor, szórhatunk rá egy kis apróra vágott paprikát, vagy vajban pirított zsálya leveleket.
Aki nem tud elképzelni hús nélkül egy ételt, tehet a tetejére ropogósra sütött panchettát, vagy bacont.

5.
Jól lecsöpögtetjük és vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Haas Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept tojás nélkül is elkészíthető. Ez esetben 13 dkg Haas Burgonyakeményítőt kell használni a tésztához.

7. kifőtt gombócokat vajban pirított barheszmorzsában megforgatjuk, tálaláskor porcukorral díszítjük
Jó tanács:
...

lengyelesen forró vajban pirított, sózott prézlivel
lyoni módra sült hagymával
magyaros lecsós, esetleg pörköltös ...

A darált májat, a vajban pirított hagymát, a fűszereket, a tojássárgákat és a tejet összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját. Jól kikent és liszttel meghintett őzgerincformába (vagy egyéb formába) öntjük.

A marhahúst 1 l vízben feltesszük főni, ha félig megpuhult hozzátesszük a vajon pirított rizst és az ugyancsak vajban pirított zöldségeket, meg a zúzát, májat.

A főtt liptói párnácskákat tejföllel leöntjük, és megszórjuk pirított szalonnával vagy vajban pirított zsemlemorzsával.
Tanács
A gazdagabb töltelékhez tehetünk bele spenótot, mangoldot, brokkolit vagy pirított hagymát is.

Feleresztjük 3 ½ deci forró tejjel, sót, törött borsot, vágott petrezselymet, öt deka vékonyra reszelt és vajban pirított gombaszeletet, végül pedig egy tojássárgáját keverünk a mártásba.

"Tizenkét nagy burgonyát megsütünk, forrón meghámozzuk, áttörjük darab vajjal és hat egész tojással eldörgöljük, megsózzuk, két kis kockára vágott és vajban pirított zsemlyét teszünk hozzá, összekeverjük, és abból gombóczot csinálunk; ...

25 dkg pitypanglevél, 20 dkg márványsajt, 10 dkg füstöli szalonna, 10 dkg vajban pirított kenyér, 2 evőkanál tejszín, 2 héjában főtt burgonya, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, bors.

A 10-15 dekás bélszín-szeleteket a rendes módon beefsteaknek sütjük meg (lásd angolos húsok sütése alatt) és ráhelyezzük egy vajban pirított zsemlye- vagy fehér kenyérszeletre.

Bába (kenyér) - Átpasszírozott borsóval leöntött, tojásban és vajban pirított kenyér, melyet kemencében sütöttek. (Régi szakácskönyvekben olvashatjuk.) ...

Elkészítés: A tojásokat vajjal bélelt tepsiben megsütjük, erre ráöntjük a zsírban pirított májat, gombát, és a vajban pirított borsót. Leöntjük a mártással. ...
Tálon sült tojás virslivel recept
Elkészítésí idő: 30 perc ...

Alufóliával letakarva előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb 1 órán keresztül. Köretként vajban pirított burgonya készült hozzá.
Küldte: Danadi's Kitchen
Képfeltöltés ...

A spárgának jellegzetes aromája van, ezért nem szabad erősen fűszerezni. A főtt spárgát locsoljuk meg olvasztott vajjal, szórjuk meg vajban pirított zsemlemorzsával, tálaljuk hollandi mártással, nyers vagy füstölt sonkával, sültekkel, ...

forestière (módra)
Az olyan ételeket jelölik így, mikor szárnyasokat, vadakat vajban pirított burgonyával, szalonnával és erdei gombával (róka-, kucsmagomba, vargánya) körítenek.

Victor Hugo módra = (ha bélszínszelet) bearni mártással, ajókagyűrűvel díszítve
Villa Franca módon = (ha bélszínszelet) vajban pirított gombával és natúr tojáslepénnyel beborítva, külön madeira mártással; (ha vadhús) gombával, tojással, ...

Végül hozzáadunk még egy fél tejben áztatott zsemlyét, egy késhegynyi törött borsot és néhány szál vajban pirított és felvagdalt zöldpetrezselymet. Mindezt- jól összekeverjük, így krémünk töltésre kész.

Amikor kifőtt, vajban pirított teljes kiőrlésű zsemlemorzsába forgatom. Ha valaki komolyan diétázik, a zsemlemorzsa elmaradhat.

Elkészítése: A nyers filézett halat megdaráljuk, hozzáadjuk a tejbe áztatott zsemléket, 2 tojást, a vajban pirított hagymát, az apróra vágott szalonnát, a gombát és a fűszereket.

A reszelt sajtból, lisztből, tojásból és 3 dkg vajból tésztát gyúrunk.
Félujjnyi vastag núdlikat sodrunk belőle, 4-5 cm hosszút, és forró vízben kifőzzük, majd vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Forrón tálaljuk.

Felforraljuk és a forrásban lévő levesbe öntjük a tejszínes keményítőt és beleszórjuk a petrezselyem felét. Tálaláskor beletesszük a vajban pirított apróra kockára vágott zsemlekockát , ...

Minden hozzávalót összekeverünk, a tojások fehérjét habbá verjük, és úgy keverjük bele, a zsemléket lereszeljük. Amikor mindent jól összedolgoztunk, vizes kézzel gombócokat formálunk, és kifőzzük, majd vajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk.

Elkészítés: A rántást feleresztjük a leszűrt levessel, hozzátesszük a ledarált húst, a vörösbort, tejföllel és citrommal ízesítve összefőzzük. Vajban pirított zsemlyekockákkal tálaljuk.
Vadászpecsenye ...

veszek tésztát a kezemben a közepébe fél szilvát és 1 szem kockacukrot teszek gombócokat formálok és a forrásban lévő vízben kifőzöm a gombócokat (újraforrástól számított kb. 5-6 percig), majd leszűröm hideg vízzel leöblítem és vajban pirított ...

Köretként jól illik hozzá, ha 250 g rizst megfőzünk 3/4 l tyúkhúslevesben, belekeverünk 250 g vajban pirított gombát.

A főzőlét leszűrjük, tejszínt öntünk hozzá, és ezzel öntjük fel a vajban pirított lisztet. Mártás sűrűségűre forraljuk. Közvetlenül tálalás előtt forraljuk hozzá a félbevágott, kimagozott szőlőszemeket.

A burgonyát hasábokra vágjuk, és megsütjük a zsírban. A főtt zöldségeket sós vajban megpároljuk, és leöntjük vajban pirított morzsával. A rizst csészébe nyomkodjuk, a tál közepére öntjük, körberakjuk a burgonyával, gombával, zöldségekkel.

Jól összekeverjük, a végén lazán belekeverjük a habba vert tojásfehérjét is. Bő forró vízben, mérsékelt tűzön, kb. 15 percig főzzük. A megfőtt gombócok tetejére vajban pirított zsemlemorzsát teszünk, es leöntjuk tejföllel.

Főzzük közepes hőfokon puhára, majd pürésítsük a savóval együtt. Ízesítsük sóval, borssal és a zöld citrom héjával és levével. Tálaljuk vajban pirított morzsával, amihez fekete hagymamagot keverünk és locsoljunk rá pár csepp szerecsendió olajat.

20 perc pihentetés után vizes kézzel gombócokat formázok, közepükbe 1-1 darabka epret helyezek, és már lehet is kifőzni, a szokásos módon. Amikor kifőtt, vajban pirított teljes kiőrlésű zsemlemorzsába forgatom.

A burgonyától nem szárad ki a tészta, így ropogós lesz, de belül omlós.
Ujjnyi vastagra nyújtjuk, megkenjük a tetejét olvasztott vajban pirított fokhagymával és fűszerekkel, majd rakunk rá sok hagymát, bacont, kolbászt, sajtot, és megsütjük.

Vajjal vagy zsírral kikent tűzálló tálba rétegesen lerakjuk a törökparadicsom-szeleteket, közben minden sort bőven megszórunk reszelt sajttal, és leöntünk paradicsomlével. A tetejét meghintjük vajban pirított zsemlemorzsával, ...

Langyos helyre tesszük, fél órán át állni hagyjuk, hogy a dara jól megduzzadjon. Zubogó forró vízben kifőzzük őket. Ha feljön a víz tetejére, még öt perc. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük, fahéjas porcukorral megszórva forrón tálaljuk.

Ezután belefőzzük a karikákra vágott újhagymát, 20 percig forraljuk.
Tűzálló edénybe átöntjük, a tetejére vajban pirított kenyérszeleteket teszünk, tetejét meghintjük sajttal. Rövid ideig sütjük forró sütőben, míg a sajt megolvad.

Egy 3 literes lábasban zsiradékot forrósítunk és a tököt abban pároljuk fedő alatt, amíg átüvegesedik. A fehérmártást tejföllel elkeverjük és ráöntjük a párolt tökre. 8-10 percre a sütőbe tesszük, tetejét vajban pirított morzsával megszórjuk.

csigákat apróra vágjuk, vajban megpároljuk, felöntjük az átszűrt zöldséglével és 1-1.5 órát főzzük. Közben vajon megpirítjuk a zsemlemorzsát és a levesbe tesszük. Végül behabarjuk, majd az elkevert tojássárgájára öntjük. Vajban pirított ...

A jól lecsurgatott tésztát olvasztott vajon megforgatom, ezután a porcukorral kevert mákkal gazdagon meghintve tálalom. Mák helyett darált cukros dióval is megszórható, vagy pedig vajban pirított zsemlemorzsában megforgatva, ...

4 percig főzzük (addigra feljönnek a galuskák a víz tetejére), majd szűrőkanállal kiszedjük, lecsepegtetjük. A galuskákat 3 dkg vajban pirított zsemlemorzsában megforgatjuk, tejföllel leöntve tálaljuk.

Az őszi étlapon biztosan szerepel majd a receptben bemutatott étel téli 'testvére', a vaddisznószűz fehérbab-pürével, kakukkfüves fehérbab-krokettel és vajban pirított karottával.

készítünk, feleresztjük a zeller levével, majd beletesszük a szitán áttörtzellert s habverővel állandóan keverve felforraljuk. Ízesítőül 3 evőkanálnyi tejszínnel elkeverünk egy tojás sárgáját s ezt elvegyítjük a levesben. Vajban pirított ...

Ha megfott, turmixgépben pépesítjük, ízesítjük a citromlével, hozzáadjuk a tejszínnel elkevert tojássárgáját, sózzuk, borsozzuk. Beletesszük a kagylókat és az egészet felmelegítjük (forralni már nem szabad). Vajban pirított zsemlekockákkal ...

pirítjuk, aztán 180 fokon, a saját levével többször meglocsolva 30 percig alufólia alatt, majd 30 percig anélkül sütjük. A kész pecsenyét deszkára fektetjük, pihentetjük, kihúzzuk belőle a cérnákat, majd vékonyan felszeleteljük. Vajban pirított, ...

Szűrőlapáttal kiemeljük a gombócokat a vízből, jól lecsepegtetjük, majd vajban pirított zsemlemorzsába forgatjuk. Ízlés szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Liszt, Zsemle, Leves, Zöldség

Gasztronómia  Vajastészta  Vajban sült pisztráng
2014.04.23

 
RSS Mobile