Kezdőlap (Vajban pirított)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Vajban pirított


 

Vajban pirított

Gasztronómia  Vajastészta  Vajban sült pisztráng

Zelleres őzlábszárleves kakaóvajban pirított zsály...
Beszámoló a Vénusz-Dining Guide Street Food Show-r...
Kakaós kalácskenyér
► augusztus (7) ...


zsemleszeletekre a sült bélszínszeleteket gombapürével ráhelyezzük. Hollandi mártással leöntjük, kockára vágott, vajban sült paradicsommal, szalmaburgonyával körítjük.
A tetejére, szeletekre vágott pirított szarvasgombát helyezünk.

Vajban pirított zsemlekockákkal tálalhatjuk.
a receptet küldte: Nemes Nóra
Értékelje a receptet: ...

újburgonyát tálaljunk mellé köretnek, ami engedi érvényesülni a tonhal és az üdítően friss fűszernövények ízét.
Bejegyezte: strawberry dátum: 20:29 1 megjegyzés
A bejegyzésre mutató linkek ...

1. Vajban pirított zsemlemorzsára szedjük őket, fahéjas porcukorral, mandulával megszórva forrón tálaljuk.
2. Sütőlapra helyezzük, majd grillezzük még 5-6 percig, így gyönyörű színt kap, s a burka ropogóssá válik.

Túrógombóc 8. - morzsával és tejföllel
Túrógombóc a déditől
Mákos túrógombóc ...

Az eredeti recept vajban pirított újkrumplit és spenótot ajánl mellé, lilahagymás rucola- és madársalátával, koktélparadicsommal és lime-os öntettel.
Bejegyezte: Piszke dátum: 11:17 0 megjegyzés ...

(ha bélszínszelet) gombával és natúr tojáslepénnyel beborítva, külön madeira mártással;
(ha vadhús) gombával, tojással, vörösborral és barnamártással készítve
Wellington módra ...

lengyeles főzelék: a megtisztított, feldarabolt a gőzben vagy sós vízben megfőtt alapanyagot, leszűrve előmelegített, kerek lapos hőálló üvegtálra halmozva vajban pirított zsemlemorzsával meghintve tálaljuk (lengyeles kelvirág, lengyeles kelbimbó, ...

Félangolos húsféléket éppen úgy készítenek, mint párolva vagy frissen, húsféléket.

Finomak a meleg előételeik, melyek főleg burgonyából és zöldségekből készülnek, és vajban pirított zsemlemorzsával és tejföllel tálalják.

A hüvelyeseket, különösen a lencsét általában római köménnyel ízesítik. Ezek a magok fontos alkotóelemei a curry por-nak és a bengáli fűszerkeveréknek, a panch phoron -nak.

Finomak a meleg előételeik, főleg burgonyából és zöldségekből készülnek, vajban pirított zsemlemorzsával és tejföllel tálalják. Ez az ún. lengyeles főzelékkészítési mód.

A párizsi szeleteket vagy szafaládét metéltre vágjuk, és egy kevés reszelt hagymára teszszük.
Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozmaringot, majd fedő alatt 6-8 percig pároljuk.

A párizsit metéltre vágjuk, és egy kevés vajban pirított reszelt hagymára tesszük. Hozzátesszük a fölszeletelt gombát, sót, borsot, rozmaringot, majd fedő alatt 6-8 percig pároljuk. A tojásokat megsózzuk, felverjük, és vékony lepényeket sütünk belőle.

A halikrát hártyáitól megtisztítjuk, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, a főtt, áttört borgonyát, az egész tojásokat. Ízesítjük sóval, törött borssal, morzsolt majoránnával, és jól összedolgozzuk.

Tálaláskor, szórhatunk rá egy kis apróra vágott paprikát, vagy vajban pirított zsálya leveleket.
Aki nem tud elképzelni hús nélkül egy ételt, tehet a tetejére ropogósra sütött panchettát, vagy bacont.

5.
Jól lecsöpögtetjük és zsemlemorzsába forgatjuk. Haas Fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
A recept tojás nélkül is elkészíthető. Ez esetben 13 dkg Haas Burgonyakeményítőt kell használni a tésztához.

7. kifőtt gombócokat vajban pirított barheszmorzsában megforgatjuk, tálaláskor porcukorral díszítjük
Jó tanács:
...

lengyelesen forró , sózott prézlivel
lyoni módra sült hagymával
magyaros lecsós, esetleg pörköltös ...

A darált májat, a vajban pirított hagymát, a fűszereket, a tojássárgákat és a tejet összekeverjük, majd óvatosan hozzáadjuk a tojásfehérjék felvert habját. Jól kikent és liszttel meghintett őzgerincformába (vagy egyéb formába) öntjük.

A marhahúst 1 l vízben feltesszük főni, ha félig megpuhult hozzátesszük a vajon pirított rizst és az ugyancsak zöldségeket, meg a zúzát, májat.

A főtt liptói párnácskákat tejföllel leöntjük, és megszórjuk pirított szalonnával vagy vajban pirított zsemlemorzsával.
Tanács
A gazdagabb töltelékhez tehetünk bele spenótot, mangoldot, brokkolit vagy pirított hagymát is.

Feleresztjük 3 ½ deci forró tejjel, sót, törött borsot, vágott petrezselymet, öt deka vékonyra reszelt és gombaszeletet, végül pedig egy tojássárgáját keverünk a mártásba.

"Tizenkét nagy burgonyát megsütünk, forrón meghámozzuk, áttörjük darab vajjal és hat egész tojással eldörgöljük, megsózzuk, két kis kockára vágott és vajban pirított zsemlyét teszünk hozzá, összekeverjük, és abból gombóczot csinálunk; ...

25 dkg pitypanglevél, 20 dkg márványsajt, 10 dkg füstöli szalonna, 10 dkg kenyér, 2 evőkanál tejszín, 2 héjában főtt burgonya, 1 gerezd fokhagyma, ecet, só, bors.

A 10-15 dekás bélszín-szeleteket a rendes módon beefsteaknek sütjük meg (lásd angolos húsok sütése alatt) és ráhelyezzük egy vajban pirított zsemlye- vagy fehér kenyérszeletre.

Bába (kenyér) - Átpasszírozott borsóval leöntött, tojásban és kenyér, melyet kemencében sütöttek. (Régi szakácskönyvekben olvashatjuk.) ...

Elkészítés: A tojásokat vajjal bélelt tepsiben megsütjük, erre ráöntjük a zsírban pirított májat, gombát, és a vajban pirított borsót. Leöntjük a mártással. ...
Tálon sült tojás virslivel recept
Elkészítésí idő: 30 perc ...

Alufóliával letakarva előmelegített sütőben sütjük 180 fokon kb 1 órán keresztül. Köretként burgonya készült hozzá.
Küldte: Danadi's Kitchen
Képfeltöltés ...

A spárgának jellegzetes aromája van, ezért nem szabad erősen fűszerezni. A főtt spárgát locsoljuk meg olvasztott vajjal, szórjuk meg vajban pirított zsemlemorzsával, tálaljuk hollandi mártással, nyers vagy füstölt sonkával, sültekkel, ...

forestière (módra)
Az olyan ételeket jelölik így, mikor szárnyasokat, vadakat burgonyával, szalonnával és erdei gombával (róka-, kucsmagomba, vargánya) körítenek.

Victor Hugo módra = (ha bélszínszelet) bearni mártással, ajókagyűrűvel díszítve
Villa Franca módon = (ha bélszínszelet) vajban pirított gombával és natúr tojáslepénnyel beborítva, külön madeira mártással; (ha vadhús) gombával, tojással, ...

Lásd még: Lásd még: Tojás, Liszt, Zsemle, Leves, Zöldség

Gasztronómia  Vajastészta  Vajban sült pisztráng

 
RSS Mobile