Kezdőlap (Vadas)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Vadas

Gasztronómia  Vad  Vadas csirke

Vadas házinyúl elkészítése:
1. Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
2. Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval és főzze félpuhára.
3. Adja hozzá az ecetet, tisztítsa meg és szedje darabokra a nyulat.
4.


Vadas barnamártás elkészítése:
Enyhén kizsírozott tepsibe tesszük a vadcsontokat, a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, és zellergumót. Másfél óra sütés után egy lábasba áttesszük a csontokat a zöldségekkel, és fölengedjük a vad-alaplével.

Vadas ragu
A horvátországi Medjimurje (ejtsd: Megyumurje) megye jellegzetes konyhával büszkélkedik, kitűnő, fantáziadús ételekkel, mely a paraszti kreativitás és a főúri ízlés ötvözete. A finom medimurjei ételek ihlették ezt a vadas ragut is, amelyből nemcsak a vadászok lakmározhatnak.

Vadas hús készítése :
A megtisztított, karikákra vágott zöldséget, hagymát, fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisztított húst belehelyezzük.
Két-három napig hideg helyen tartjuk.

Vadas

Kell hozzá 4 személyre: 80 dkg marha színhús, kevés zsiradék, 1 jó nagy sárgarépa, 1 db petrezselyem gyökér, 1 db vöröshagyma, egy kis zellergumó, só, egész bors, 3 db babérlevél, kevés kakukkfű, bazsalikom, gyömbérgyökér, 1/2 citrom, aminek kicsavartad a levét, ...

~ főzelék gyökérzöldségekből
0/5
A téli időszak visszatérő gondja, hogy lehet a szezonban kapható gyökérzöldségekből új főzeléket varázsolni. Ez a ~ ihletésű variáció kitűnő alternatíva.

~ zsemlegombóccal - Receptek
~ zsemlegombóccal
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

~ pörkölt
Hozzávalók:
1 kg sertés- vagy vaddisznócomb
fél dl olívaolaj
1 ek nádcukor
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál fehérrépa
5 szál sárgarépa
5 db halványító zeller szár (zeller gumó épp nem volt itthon)
3 babérlevél
6 szem borókabogyó
10 szem fekete bors ...

~ marha krumpligombóccal
Régi nagy családi kedvenc. Az elmúlt 2 hétben már kétszer is főztem, mindkettő jól sikerült. Íme a második főzés.

~ nyúl
Újabban édesapám szokott venni élő állatokat, amelyeket maga nyúz meg és dolgoz föl, így biztos, hogy friss, nem génkezelt satöbbi étel kerül az asztalra. Vettünk már így kecskét, birkát, és nyulat is többször.

~ karfiol epebetegeknek
Sokallod már a sok húst, egy kis zöldségre vágysz? Ebben a receptben megtalálod a gyógyírt, húsmentes, csak karfiolt és leveszöldséget kell felhasználnod az elkészítéséhez. Vegetáriánusoknak és epebetegeknek is ajánljuk.
Hozzávalók: ...

~, ahogy Nani készíti recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

~, őzoldalasból, fusillivel
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 120 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

~ csirkemell - spagettivel
120 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 4 fő részére ...

~ knédlivel
Szeretem a ~t, főleg a cseh és szlovák specialitással - a knédlivel. A ~ és a knédli elkészítésére is többféle recept van. de én nem szeretem bonyolítani a főzést, ezért a legegyszerűbb változatot készítem, amit édesanyámtól tanultam és nem mellesleg - nagyon finom.

"~" marhahús
Nagyon szeretem a ~ ételeket, de mert a családban csak én szeretem, ezért ezt a leegyszerűsített változatot készítem nagy ritkán, ami ízében "olyan", de nem kell vele annyit vergődni (pácolás, hosszas forralás, egyebek). Az alapanyagok a marhahúslevesből kerültek ki.

~
Zsemlegombóccal a legfinomabb,de tésztával is ehető
Hozzávalók: ...

~
Jenő, erdész, szül. Hámorban (Borsod) 1857. Középiskoláit Miskolcon és Selmecbányán végezte s miután ez utóbbi helyen 1874. az érettségi vizsgát letette, az erdőakadémia hallgatói sorába lépett.

~ házinyúl A pácléhez: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág. A páclé összetevőit 20 percig főzöm. Amikor kihűlt, beleteszem a lehártyázott húst. Egy hétig naponta forgatom.

~ marha zsemlegombóccal
Hozzávalók:
4 főre:
60 dkg marhahús, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1/4 zeller, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsír (vagy 2-3 ek. olaj), 1 kis pohár tejföl, 2 dl főző tejszín, 1 ek. étkezési keményítő ( vagy liszt), 2 ek.

A ~mártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük.
Serpenyőben nagyon kevés olajat hevítünk, és a kifőtt zsemlegombócokat megpirítjuk.

A ~pác összetevőit megpucoljuk, és egy liter vízben felforraljuk. A forró páclével a libamellet leforrázzuk, egy éjszaka a pácban hagyjuk.

Sertés szűzérmék ~ káposztaraguval
30 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

A húslevest általában másnap esszük egy kis csigatésztával, a ~t meg frissen elpusztítjuk. Egyszerű, bár sok a mosatlan vele. :) Ja, és kérlek, ne írjátok, hogy ez nem is ~, ez valami ahhoz nagyon hasonló íz, és hamar kész van.

A ~ laskagombának selymes, pikáns, mártás sűrűségűnek kell lennie. Önállóan, de húsok mellé is fenséges étel. Gyorsan elkészíthető. Tálalható rizzsel, kifőtt tésztával, de burgonyagombóccal az igazi.

Amikor már langyos, akkor hozzáadom a többi alkotóelemet és lágy, de rugalmas tésztává gyúrom. Tenyérbe simuló, szilvásgombócnál kisebb gombokat gyártok belőle. Vizet forralok, kis sót hintek bele, majd ebben kifőzöm a gombócaimat. A kész egyedeket tálra helyezem, olivaolajjal meglocsolom.
~ ...

~ marhasült pászkagombóccal
Hány személyre: 4
» 70 dkg marhafartő
» 6 dkg margarin
» 3 dkg só
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 5 dkg zeller
» 1 ek. vöröshagymakrém
» 4 dkg cukor
» egész bors, őrölt bors, ecet, kakukkfű, babérlevél, ...

~ nyúl zsemlegombóccal

Mi kell hozzá? Egy nyúl feldarabolva, petrezselyem gyökér, répa, hagyma, ecet, babérlevél, olaj, cukor, liszt. A gombócokhoz: 3 szelet szikkadt kenyér (vagy zsemle), 1 tojás, 1 dl tej, 1 dl víz, 20 deka liszt, só.

~ nyúlcombok knédlivel
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

~ marha:
Hozzávalók:
60 dkg marhafelsál vagy fehérpecsenye, 5 dkg szalonna, 5dkg zsír, 2 kanál liszt, 1dl tejföl, 1dkg cukor, mustár.
Páclé: 20 dkg sárgarépa, petrezselyemgyökér vegyesen, egy fej hagyma, ecet, babérlevél, fehér és fekete szemes bors, só, vörösbor.

~mártás
hozzávalók
húslevesben főtt zöldség, gyakorlatilag, ami másnap-harmadnap még megmarad a zöldségekből, jelen esetben:
2 nagyobb murok, 2 vékonyka petrezselyem, 4 közepes krumpli, darabka zeller, kevéske kelkáposzta, 1 fej gomba, fokhagyma
húsleves
1-2 kk cukor
2-3 kk mustár
babérlevél ...

~mártás:
A pácléből kivesszük a zöldségeket, pépesítjük, majd ízlés szerint pici cukorral, sóval, borssal, citromlével fűszerezzük. Majonézt, tejfölt és kevés mustárt adunk hozzá és simává keverjük.

~ MARHASZELET GYORSAN
Hozzávalók: 4 szelet marhafelsál (kb. 50 dkg), mustár, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bors, 1 teáskanál koriander, 2 babérlevél, olaj, 20-20 dkg sárgarépa és gyökér, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, 1 citrom leve és héja, só.

~ nyelvtokány
Korábban már említettem, hogy Attila nagyon szereti a főtt nyelvet. Ezzel csak az a probléma, hogy nem mindig lehet hozzájutni, főleg akkor nem, amikor kedvet kap hozzá, ezért ha van, inkább többet veszek és lefagyasztom.

~ marhahús szalvétagombóccal


A címben pontosabb lett volna ha azt írom "~ módra", ugyanis a gyakori tévhittel ellentétben a ~ nem feltétlenül egy vadból készült ételt jelent, hanem az elkészítési módra, és mártásra utal inkább, amit a húshoz készítünk.

~ pulykacomb
Elkészítése:
2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a nagydarabokra vágott combot és hátat, majd kevés vörös bort vagy vizet öntve alá.

~, vagyis hús, ~ módon készítve
A ~ ugyebár hagyományosan vadhúsból, vad híján marhahúsból az igazi, napokig fűszeres páclében érlelve. Nekünk viszont azonnal kell, mert most lett rá gusztusunk, napok múlva már nem is biztos, hogy jólesik...

~ - NYÚL~- NYÚL ~AN
Nem vagyok híve a gyors, zacskós ételeknek. Ám van egy kettő, ami fentmarad a rostán. Az egyik ilyen kategória a krémleves, ami egy hosszú utazás, visszatérés után olyan jól tud esni nem csak az ember gyomrának, hanem lelkének is (persze nem 40 fokban...) ...

~ gomba galuskával
Az egyik kedvencünk a ~ gomba, Szamóca receptje alapján.
Első alkalommal zsemlegombóccal, azután krumplifánkkal készült, most pedig galuskát választottam, mindhárom körettel nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre ...

~ zsemlegombóccal
Anyutól tanultam jó ~t is főzni. Mint ahogy minden mást is... Ma két olyan ételt készítettem, ami a kedvence volt. Az egyik ez. A másik a lúdláb.
Így emlékezem.

~ jávorszarvas tésztával :-)
Ma valami nagyon egyszerű ételt kívántunk, ezért készült ~. Nemcsak hogy egyszerű elkészíteni, hanem nem is üli meg a gyomrot.
Hozzávalók: ...

~ csirkemell durumtésztával
Egy edényben az olajon megfuttatjuk a hagymát és az apróra vágott zöldségeket, fűszerezzük, vízzel felöntjük. Belehelyezzük a félbevágott csirkemellfiléket. Mikor ezek megfőttek, tányérra szedjük, kihűtjük, majd szeleteljük.

A ~mártás ízletes szósz, amihez akár egy-két zsemlegombóc is elég, de hússal a legjobb.
Forrás: Femina.hu
hirdetés ...

~ gomba
40 dg gombát folyó víz alatt mossunk meg, vágjuk ketté (vagy ha nagyobb, négyfelé), majd tisztítsunk meg 10 dg sárgarépát, 5 dg fehérrépát, 3 dg karalábét, 2 dg zellert, és szeleteljük vékony karikákra.

BÜKKI ~-BOROS NAPOK
Szeptember 14-15.
HOOLIGANS koncert a felső várszínpadon (kapunyitás: este 6 órakor) ...

Pacal ~an
Hozzávalók:
1,5-2 kg tisztított, csíkozott pacal, 2 szál fehérrépa, 3 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, babérlevél, egész feketebors, őrölt fehérbors, mustár, citromlé, tejföl, ételízesítő ...

Hamis ~
Azért hamis, mert egy szál vadat nem látott ez az étel, sőt, még egy szelíd marhát sem.
Csak egy kis csibemellet. De szerintem így is nagyon finom lett, és nem utolsó sorban sokkal hamarább elkészül, mint az eredeti. Ráadásul még egészséges is! ...

Gombás ~ dödöllével recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Anyukám ~a zsemlegombóccal recept
receptek húsételek ~
VKriszta receptje ...

~t sokan azért nem készítenek otthon, mert már az anyjuktól is azt hallották, hogy az a világon a legnagyobb macera. Ez valóban így is volt az áldott botmixer megjelenése előtt, de amióta robotokkal kutyulunk, ez a hit tévhit, szóval nyugodtan bele lehet vágni a dologba.

~ lasagne - 4 személyre
A húst és a paprikát felcsíkozzuk, a szalonnát és a hagymákat felkockázzuk. Olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a szalonnát és a paprikát.

Pác ~ vadhoz
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Pácok
Cimkék: Pácok ...

Húsgombóc ~ mártással
Hozzávalók 4 főre 50 dkg darált marhahús, 1 db zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 nagy sárgarépa, 2 nagy fehérrépa, 1 kis zeller, 1 l húsleves (kockából),2 ek olaj, 2 ek cukor, 2 dl tejföl, 1 ek liszt, 1 ek mustár, 1 babérlevél, ...

Házinyúl ~an
most zsemlegombóccal készítettem, de ajánlani tudom a szalvétagombócot is hozzá
94.számú recept
A tejfölt, én marha, jól kifelejtettem, csak akkor jutott eszembe, amikor már kávéztunk... de így se kellett kidobni! ...

Sertésszív ~an
Gombás aprópecseny sajtos rizsgombóccal
Ropogós malacsült
Brassói aprópecsenye ...

Nyúlcomb ~an zsemlegombóccal
Ezt az ételt az anyaghányad és a konyhatechnológia betartása mellett elkészíthetjük őzből, marhából, vadnyúlból, szarvasból, vadkacsából is.

Klasszikus ~ recept - Schef módra
Tárkonyos őzragu mártogatós lángossal recept
Vaddisznó ragu benne főtt kukoricával recept
Vörösboros vaddisznó pörkölt fokhagymás zsírban sült puliszkával recept ...

Sütőtökös ~, zöldfűszeres kenyérgombóccal
Hamisítatlan őszi étel, a hagyományos ~nál egy kicsit másképpen elkészítve.
Hozzávalók ...

Pulykacomb ~mártással
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 evőkanál mustár, 5 dkg kristály- vagy barnacukor, 80 dkg pulyka felsőcomb, só, 1/2 citrom, 2 babérlevél, 3 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 4 dkg liszt.

A ~ mártáshoz 1 kg répát megpucoltam és vastag karikákra vágtam,1 szál fehérrépát is adtam hozzá,ugyanígy karikákra vágva,majd 1 nagyobb fej nagy kockákra vágott vöröshagymával feltettem főni.Fűszereztem őrölt feketeborssal,sóval és tettem bele 6 darab babérlevelet is.

Belsőségekkel töltött nyúlcomb, ~ mártással ... XI.9.szám
Belsőségekkel töltött nyúlcomb, ~ mártással és zöldséges sáfrányos tésztával
A nyúlcomb elkészítése: ...

A maradék zöldséget pedig a hagymával mártás sűrűségűre turmixoltam. A főzőlé mennyiségével szabályozható a sűrűség. Ízre egy ~ szerű mártást kaptam,és fűszereznem már nem is kellett.

Beletesszük a mustárt, a citromkarikákat és a babérlevelet, és lassú tűzön besűrítjük a ~ mártást. Ha szükséges sózzuk, vagy citromlével savanyítjuk. Kivesszük belőle a citromkarikákat és babérlevelet, belekeverjük a tejfölt.

~
Hozzávalók: 1 kg felsál (de elkészíthető nyusziból, vagy akár sertéscombból is), 15 dkg füstölt szalonna, 2-3 evőkanál olaj, 5-6 sárgarépa, 2-3 szál petrezselyemgyökér, két fej vöröshagyma, 3 dkg zsír, öt kockacukor vagy 1 el kristálycukor, 4 dkg liszt, só, szemes bors, két babérlevél, ...

~ őzgerinc
Hozzávalók: 1,5 kg őzgerinc, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg zsír, 8 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g őrölt bors, szemes bors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, páclé.

~ ételek,mártások ízét előnyösen érdekessé teszi.
Édességeknél:a gyümölcskompótok,édes rizs,köhögés ellen cukorkák,pudingok és egyes vidékeken kenyérsütésnél,sós süteményeknél is használják.
Italokban is közkedvelt:puncsok,szirupok,likőrök.

~varha szalvétagombóccal.
Hozzávalók 60 dkg marha vesepecsenye,1 fej vöröshagyma,3 db sárgarépa közepes nagyságú,2 db kisebb fehérrépa, 1/2 zeller kb 5 dkg 10 dkg füstölt szalonna, 8 szem borókabogyó,1 tk egész feketebors,4 db babérlevél,0,5 dl ecet,0,5 dl száraz fehérbor, 0,5 dl olaj, ...

~ nyúlcombok bajor zsemlegombóccal
Hozzávalók 10 személyre: 3,50 kg nyúlcomb, 100 g vöröshagyma, 30 cl fehérbor, babérlevél, egész bors, 10 cl citromlé, 1 csokor citromfű, 30 cl tejföl, 100 g liszt, 20 cl tejszín, 200 g füstölt szalonna, 50 g kristálycukor, tárkony, 200 g vegyes zöldség, ...

~ sertéscomb(~ gyorsan)
Hozzávalók: ½ kg sovány sertéscomb, 8 dkg füstölt szalonna 15 dkg vegyes zöldség, kisfej vöröshagyma 2 dl tejföl 1 dl fehérbor babérlevél kávéskanálnyi mustár 3 dkg liszt ½ citrom 5 dkg cukor só ...

~ pác 1.
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem fekete bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág
A felsorolt hozzávalókat 20 percen keresztül főzöm.

~ pecsenye
60-70 dkg vesepecsenye, 2 ujjnyi füstölt szalonna, 2 tojásnyi zsír, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél zeller, 1 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1 evőkanál ecet, 3 babérlevél, 1 evőkanál cukor, 2 csapott evőkanál liszt, 5-6 evőkanál tejföl, só, pár szem bors, kevés citromhéj.

~ marhahússal
Konyhában » Bébiételek
A marhahúst megmossuk és kis darabokra vágjuk. Bő vízben feltesszük főni. Ha forr, habját leszedjük. 20 perc főzés után hozzáadjuk a tisztított és nagyra szeletelt zöldségeket meg a babérlevelet. Egy picit megsózzuk. Puhára főzzük.

~ marhanyelvből
Székelyföldi recept.
Értékelés: Nincs szavazat
Megjegyzés: 0 ...

~ őz
~ őz Szerezzünk be 1,5 kg őzgerincet v combot. Ha gerincünk van és felszeletelt akkor áztassuk be, amennyiben egészben kapjuk szeleteljük fel előtte nagyon éles bárddal -kerülendő a csontszilánk !-. Comb esetében kockázzuk fel nagyob darabo ...

~pác 2.
Hozzávalók: 2 szál sárgarépa, 2 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 liter víz, 10 szem bors, 2 babérlevél, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 1 ek. ecet
Elkészítése: A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt az olajon megpárolom, az összes hozzávalót beleteszem a vízbe és felforralom.

~ marha burgonyafánkkal
Ez talán nem a hagyományos ~ receptje, de nagyon finom! A húst lehetőleg két nappal előtte pácoljuk be. A páclé nálam: olajban kevere...
Töltött paprika ...

~ mártás barnarizses rizskeverékkel
Igen, a ~ mártást is lehet hús nélkül élvezni. Míg a család spagetti tésztával ette, én viszont a barnarizses rizskeveréket választottam, mely három féle rizst tartalmaz (no, nem fehéret).

~ mártás
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, rátesszük a zöldséget, sárgarépát és tovább pároljuk. Köménnyel, borssal, sóval, babérlevéllel ízesítjük. Miután megpuhultak a zöldségek, az egészet átpasszírozzuk és tejfölös habarással, mustárral behabarjuk, kevés citromlevet adunk hozzá ...

~ libamell zsemlegombóccal
Hozzávalók: 2 db libamellfilé, 30 dkg sárgarépa, fehérrépa, zeller, 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 8 dkg cukor, 1 evőkanál mustár, kakukkfű, borókabogyó, fél citrom, 2 dl tejföl, 1 babérlevél ...

~
Szia Picurka!
Nem tudom, hogy hagyományosan hosszú pácolással készíted-e a ~t. Ha igen, akkor az ecetet a páclében nyugodtan lecserélheted citromlére. Nagyon finom úgy is. Arra vigyázz, hogy a hús megfelelő minőségű legyen.

~ (Kuktába készítem) /Andi receptje alapján:
Hozzávalók:
Zsír,1 fej hagyma, 2 db sárgarépa,1db petrezselyem gyökér, 4-5 babérlevél, só bors, 60-70dkg kockára vágott sertéshús, pici cukor, 2-3 ek tejföl, mustár.

~

ILDITŐL
Általában nyúlgerincből készítettük, de a disznónyelvvel is finom.

~
A húst - általában marha (egyben), vagy nyúl (darabokban) - besózva, borsozva pihentetjük a hűtőben.

~ VEGA MÓDRA
Az alábbi SZÓSZmennyiség kb. 6 személyre elegendő:
Pucoljunk meg 6-7 db nagyobbacska sárgarépát, 2 nagyobb petrezselyemgyökeret, és egy közepes zellert, majd vágjuk apró darabokra őket. Pucoljunk meg 2 fej hagymát is, aprítsuk fel, és egy kis olivaolajon futassuk meg.

~ gomba
A ~ a kedvenc ételem. De sajnos igazán csak úgy a legjobb, ahogy anyukám készíti. Természetesen még soha nem sikerült pont olyanra, a krumpligombóc pedig, úgy látszik, örök kísérletezés tárgya marad a konyhámban.

~ zsemlegombóccal
Nálunk így készül, a Nagyi receptje szerint, persze ez az étel is ahány ház, annyiféle.
Nagy adagot írok le, a munka vele így is ugyanannyi, viszont 2 napi ebéd megvan, vagy lehet fagyasztani belőle.

~-őz pörkölt gombamártással, Paleo rajongóknak (glutén-, cukor- és laktóz mentes)
Akinek ismerős a recept, annak: igen, ezt is a Kifőztük 10.-es számában olvashattad! ...

Büki ~ hús
Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott, fagyasztott szarvas-, vaddisznó- vagy őzcomb, 10 dkg füstölt szalonna, só, 8-9 evőkanál olaj, fél vöröshagyma, 1-1 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér, késhegynyi őrölt fekete bors, 1 mokkáskanál kakukkfű, 1 babérlevél, ...

Nyúl ~félén rókagombás ortolano-val
Gondolataim a recepthez:
Eddig ellenáltam és sosem készítettem semmit nyúlból. Most megtört a jég. ~ lett belőle, de másképp. Borban főztem, mustár helyett balzsamecet, a mazsola sem éppen szokványos édesítőszer egy ~ban, nem?

Hamis ~mártás
Jobb, mint az igazi!Hozzávalók: 2 db közepes sárgarépa 2 db közepes fehérrépa 2 fej vöröshagyma 1 ek. ecet 1 ek. sertészsír vagy egyéb zsiradék 5 dkg cukor 2 ek.

Hamis ~
Elkészítés: Mivel nem szeretek sokat küszködni az előkészületekkel, azért én ezt nagyon egyszerűen készítem el. Leginkább bőr és csontnélküli pulyka felsőcombot veszek, de lehet marhahúsból is, vagy ki miből szereti.

~ NYÚLGERINC ZSEMLEGOMBÓCCAL
(10 személyre)
HOZZÁVALÓK:
3 kg nyúlgerinc vagy comb, 300 g füstöltszalonna, 200 g zsír, 200 g tisztított sárgarépa, 200 g tisztított gyökér, 200 g tisztított vöröshagyma, 100 g liszt, 50 g vaj, ...

~ tésztával
~mártás
~mártás kicsit másként, sült sertéscombbal, sz ...

~ marhaszegy
Jelen esetben marhahúsból készült, de a ~ mártás minden hús mellé illik. Külön is elkészíthetjük a mártást, de a legfinomabb akkor,...
8 személyre
60 perc
Részletek ...

~ mártás recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, majd forró vajon megdinszteljük. Felengedjük a borral és az ecettel, majd belekeverjük a babérlevelet, a borsot és a borókabogyót. 5 percig főzzük, belekeverjük az ala...

~ marha zsemlegombóccal
Savanyú vetrece
Göngyölt marhaszeletek
Vörösboros gombóc
Rostélyos szépasszony módra
Pusztapörkölt ...

~pác
2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 liter víz, 10 szem bors, a durvára tört borókabogyó, 2 babérlevél, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 1 ek. ecet
A sárga-, és fehérrépát a felkarikázott hagymával együtt ,az összes hozzávalót beleteszem a vízbe és felforralom.
Elkészítés leírása ...

~ libamell
Elzászi savanyú káposzta sertéshússal és kolbásszal
Kapcsolódó cikkek ...

~ gomba
Írta: nagyi
Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Zöldség, Tojás, Tejföl, Csirke?

◄ Vad   Vadas csirke ►
 
RSS Mobile