Kezdőlap (Vadas)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Vadas


 

Vadas

Gasztronómia  Vad  Vadas csirke

Vadas házinyúl elkészítése:
1. Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
2. Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval és főzze félpuhára.
3.


Vadas barnamártás elkészítése:
Enyhén kizsírozott tepsibe tesszük a vadcsontokat, a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, és zellergumót.

Vadas ragu
A horvátországi Medjimurje (ejtsd: Megyumurje) megye jellegzetes konyhával büszkélkedik, kitűnő, fantáziadús ételekkel, mely a paraszti kreativitás és a főúri ízlés ötvözete.

Vadas hús készítése :
A megtisztított, karikákra vágott zöldséget, hagymát, fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisztított húst belehelyezzük.

Vadas

Kell hozzá 4 személyre: 80 dkg marha színhús, kevés zsiradék, 1 jó nagy sárgarépa, 1 db petrezselyem gyökér, 1 db vöröshagyma, egy kis zellergumó, só, egész bors, 3 db babérlevél, kevés kakukkfű, bazsalikom, gyömbérgyökér, 1/2 citrom, ...

Vadas zsemlegombóccal - Receptek
Vadas zsemlegombóccal
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Vadas pörkölt
Hozzávalók:
1 kg sertés- vagy vaddisznócomb
fél dl olívaolaj
1 ek nádcukor
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál fehérrépa
5 szál sárgarépa
5 db halványító zeller szár (zeller gumó épp nem volt itthon)
3 babérlevél ...

Vadas laskagomba, burgonyagombóccal recept
Vadas laskagomba, burgonyagombóccal recept ...

Vadas marha krumpligombóccal
Régi nagy családi kedvenc. Az elmúlt 2 hétben már kétszer is főztem, mindkettő jól sikerült. Íme a második főzés.

Vadas nyúl
Újabban édesapám szokott venni élő állatokat, amelyeket maga nyúz meg és dolgoz föl, így biztos, hogy friss, nem génkezelt satöbbi étel kerül az asztalra. Vettünk már így kecskét, birkát, és nyulat is többször.

Vadas karfiol epebetegeknek
Sokallod már a sok húst, egy kis zöldségre vágysz? Ebben a receptben megtalálod a gyógyírt, húsmentes, csak karfiolt és leveszöldséget kell felhasználnod az elkészítéséhez.

Vadas, ahogy Nani készíti recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Vadas, őzoldalasból, fusillivel
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 120 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Vadas csirkemell - spagettivel
120 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 4 fő részére ...

Vadas knédlivel
Szeretem a vadast, főleg a cseh és szlovák specialitással - a knédlivel. A vadas és a knédli elkészítésére is többféle recept van.

"Vadas" marhahús
Nagyon szeretem a vadas ételeket, de mert a családban csak én szeretem, ezért ezt a leegyszerűsített változatot készítem nagy ritkán, ami ízében "olyan", de nem kell vele annyit vergődni (pácolás, hosszas forralás, egyebek).

Vadas
Zsemlegombóccal a legfinomabb,de tésztával is ehető
Hozzávalók: ...

Őz vadasan bolyhos gombóccal - recept
A régió különlegessége Sumava
Odeslat pohlednici ...

vadas
Jenő, erdész, szül. Hámorban (Borsod) 1857. Középiskoláit Miskolcon és Selmecbányán végezte s miután ez utóbbi helyen 1874. az érettségi vizsgát letette, az erdőakadémia hallgatói sorába lépett.

Vadas marha zsemlegombóccal
Hozzávalók:
4 főre:
60 dkg marhahús, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1/4 zeller, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsír (vagy 2-3 ek. olaj), 1 kis pohár tejföl, 2 dl főző tejszín, 1 ek.

A vadaspác összetevőit megpucoljuk, és egy liter vízben felforraljuk. A forró páclével a libamellet leforrázzuk, egy éjszaka a pácban hagyjuk.

A vadasmártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük.

Sertés szűzérmék vadas káposztaraguval
30 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Főoldal » Húsétel Receptek » Vadas szelet
Mártás elkészítése: 1 nagy fej vöröshagymát, 2 nagy sárgarépát, 1 nagy zellert lereszelek. 2 evőkanál olíva olajon 3 evőkanál kristálycukrot karamellizálok. Ebbe beleöntöm a lereszelt zöldségeket.

A húslevest általában másnap esszük egy kis csigatésztával, a vadast meg frissen elpusztítjuk. Egyszerű, bár sok a mosatlan vele. :) Ja, és kérlek, ne írjátok, hogy ez nem is vadas, ez valami ahhoz nagyon hasonló íz, és hamar kész van.

Kategóriák: Főételek
Szabad kategóriák: Hátszín, Húsételek, Magyaros ételek, Marha, Marha
Címkék: egyszerű, marhahús, laktató, zsírszegény, tészta, vadas, finom, magyaros
Vadas tésztával ...

Tenyérbe simuló, szilvásgombócnál kisebb gombokat gyártok belőle. Vizet forralok, kis sót hintek bele, majd ebben kifőzöm a gombócaimat. A kész egyedeket tálra helyezem, olivaolajjal meglocsolom.
Vadas marha, krumpligombóccal ...

Vadas marhasült pászkagombóccal
Hány személyre: 4
» 70 dkg marhafartő
» 6 dkg margarin
» 3 dkg só
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 5 dkg zeller
» 1 ek. vöröshagymakrém
» 4 dkg cukor ...

Vadas nyúl zsemlegombóccal

Mi kell hozzá? Egy nyúl feldarabolva, petrezselyem gyökér, répa, hagyma, ecet, babérlevél, olaj, cukor, liszt. A gombócokhoz: 3 szelet szikkadt kenyér (vagy zsemle), 1 tojás, 1 dl tej, 1 dl víz, 20 deka liszt, só.

Vadas nyúlcombok knédlivel
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Vadas marha 2 in 1
Hozzávalók:
1 kg marhahús (comb, fartő vagy egyéb jól szeletelhető marhahús)
1 kg marhacsont
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 cikk kelkáposzta
1 kisebb zellergumó, vagy egy nagyobb fele
1 kisebb karalábé
1 nagy fej vöröshagyma ...

Vadas marha:
Hozzávalók:
60 dkg marhafelsál vagy fehérpecsenye, 5 dkg szalonna, 5dkg zsír, 2 kanál liszt, 1dl tejföl, 1dkg cukor, mustár.

Vadasmártás:
A pácléből kivesszük a zöldségeket, pépesítjük, majd ízlés szerint pici cukorral, sóval, borssal, citromlével fűszerezzük. Majonézt, tejfölt és kevés mustárt adunk hozzá és simává keverjük.

Lásd még: Lásd még: Leves, Zöldség, Tojás, Tejföl, Csirke

Gasztronómia  Vad  Vadas csirke

 
RSS Mobile