Kezdőlap (Vadas)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Vadas


 

Vadas

Gasztronómia  Vad  Vadas csirke

Vadas házinyúl elkészítése:
1. Tisztítsa meg és karikázza fel a vöröshagymát és a zöldségeket.
2. Tegye bele 1 liter vízbe a zöldségeket, sóval, borssal, borókabogyóval és főzze félpuhára.
3.


Vadas barnamártás elkészítése:
Enyhén kizsírozott tepsibe tesszük a vadcsontokat, a karikára vágott vöröshagymát, sárgarépát, fehérrépát, és zellergumót.

Vadas ragu
A horvátországi Medjimurje (ejtsd: Megyumurje) megye jellegzetes konyhával büszkélkedik, kitűnő, fantáziadús ételekkel, mely a paraszti kreativitás és a főúri ízlés ötvözete.

Vadas hús készítése :
A megtisztított, karikákra vágott zöldséget, hagymát, fűszereket forrásban levő vízbe téve majdnem puhára főzzük. Hozzáadjuk az ecetet, átforraljuk, kihűtjük, és a megmosott, megtisztított húst belehelyezzük.

Vadas

Kell hozzá 4 személyre: 80 dkg marha színhús, kevés zsiradék, 1 jó nagy sárgarépa, 1 db petrezselyem gyökér, 1 db vöröshagyma, egy kis zellergumó, só, egész bors, 3 db babérlevél, kevés kakukkfű, bazsalikom, gyömbérgyökér, 1/2 citrom, ...

Vadas főzelék gyökérzöldségekből
0/5
A téli időszak visszatérő gondja, hogy lehet a szezonban kapható gyökérzöldségekből új főzeléket varázsolni. Ez a vadas ihletésű variáció kitűnő alternatíva.

Vadas zsemlegombóccal - Receptek
Vadas zsemlegombóccal
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: közepesen nehéz
Árkategória: közepesen olcsó ...

Vadas pörkölt
Hozzávalók:
1 kg sertés- vagy vaddisznócomb
fél dl olívaolaj
1 ek nádcukor
1 nagy fej vöröshagyma
2 szál fehérrépa
5 szál sárgarépa
5 db halványító zeller szár (zeller gumó épp nem volt itthon)
3 babérlevél ...

Vadas laskagomba, burgonyagombóccal recept
Vadas laskagomba, burgonyagombóccal recept ...

Vadas marha krumpligombóccal
Régi nagy családi kedvenc. Az elmúlt 2 hétben már kétszer is főztem, mindkettő jól sikerült. Íme a második főzés.

Vadas nyúl
Újabban édesapám szokott venni élő állatokat, amelyeket maga nyúz meg és dolgoz föl, így biztos, hogy friss, nem génkezelt satöbbi étel kerül az asztalra. Vettünk már így kecskét, birkát, és nyulat is többször.

Vadas karfiol epebetegeknek
Sokallod már a sok húst, egy kis zöldségre vágysz? Ebben a receptben megtalálod a gyógyírt, húsmentes, csak karfiolt és leveszöldséget kell felhasználnod az elkészítéséhez.

Vadas, ahogy Nani készíti recept
Elkészítési idő: több, mint 90 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Vadas, őzoldalasból, fusillivel
beküldő: ibi1950
elkészítési idő: 120 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: ...

Vadas csirkemell - spagettivel
120 perc
Nehézség: Haladóknak
Mennyiség: 4 fő részére ...

Vadas knédlivel
Szeretem a vadast, főleg a cseh és szlovák specialitással - a knédlivel. A vadas és a knédli elkészítésére is többféle recept van.

"Vadas" marhahús
Nagyon szeretem a vadas ételeket, de mert a családban csak én szeretem, ezért ezt a leegyszerűsített változatot készítem nagy ritkán, ami ízében "olyan", de nem kell vele annyit vergődni (pácolás, hosszas forralás, egyebek).

Vadas
Zsemlegombóccal a legfinomabb,de tésztával is ehető
Hozzávalók: ...

vadas
Jenő, erdész, szül. Hámorban (Borsod) 1857. Középiskoláit Miskolcon és Selmecbányán végezte s miután ez utóbbi helyen 1874. az érettségi vizsgát letette, az erdőakadémia hallgatói sorába lépett.

Vadas házinyúl A pácléhez: 1 fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág. A páclé összetevőit 20 percig főzöm. Amikor kihűlt, beleteszem a lehártyázott húst.

Vadas marha zsemlegombóccal
Hozzávalók:
4 főre:
60 dkg marhahús, 30 dkg sárgarépa, 15 dkg gyökér, 1/4 zeller, 1 kisebb vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 5 dkg zsír (vagy 2-3 ek. olaj), 1 kis pohár tejföl, 2 dl főző tejszín, 1 ek.

A vadaspác összetevőit megpucoljuk, és egy liter vízben felforraljuk. A forró páclével a libamellet leforrázzuk, egy éjszaka a pácban hagyjuk.

A vadasmártásba mustárt teszünk, és meglocsoljuk fehérborral. Összeforraljuk, majd lisztből, tejfölből, és egy kevés vízből készített habarással sűrítjük. Pár csepp citromlével pikánssá tesszük.

Sertés szűzérmék vadas káposztaraguval
30 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

A húslevest általában másnap esszük egy kis csigatésztával, a vadast meg frissen elpusztítjuk. Egyszerű, bár sok a mosatlan vele. :) Ja, és kérlek, ne írjátok, hogy ez nem is vadas, ez valami ahhoz nagyon hasonló íz, és hamar kész van.

Tenyérbe simuló, szilvásgombócnál kisebb gombokat gyártok belőle. Vizet forralok, kis sót hintek bele, majd ebben kifőzöm a gombócaimat. A kész egyedeket tálra helyezem, olivaolajjal meglocsolom.
Vadas marha, krumpligombóccal ...

Vadas marhasült pászkagombóccal
Hány személyre: 4
» 70 dkg marhafartő
» 6 dkg margarin
» 3 dkg só
» 10 dkg sárgarépa
» 8 dkg gyökér
» 5 dkg zeller
» 1 ek. vöröshagymakrém
» 4 dkg cukor ...

Vadas nyúl zsemlegombóccal

Mi kell hozzá? Egy nyúl feldarabolva, petrezselyem gyökér, répa, hagyma, ecet, babérlevél, olaj, cukor, liszt. A gombócokhoz: 3 szelet szikkadt kenyér (vagy zsemle), 1 tojás, 1 dl tej, 1 dl víz, 20 deka liszt, só.

Vadas nyúlcombok knédlivel
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Vadas marha 2 in 1
Hozzávalók:
1 kg marhahús (comb, fartő vagy egyéb jól szeletelhető marhahús)
1 kg marhacsont
4 db sárgarépa
3 db fehérrépa
1 cikk kelkáposzta
1 kisebb zellergumó, vagy egy nagyobb fele
1 kisebb karalábé
1 nagy fej vöröshagyma ...

Vadasmártás
hozzávalók
húslevesben főtt zöldség, gyakorlatilag, ami másnap-harmadnap még megmarad a zöldségekből, jelen esetben: ...

Vadas marha:
Hozzávalók:
60 dkg marhafelsál vagy fehérpecsenye, 5 dkg szalonna, 5dkg zsír, 2 kanál liszt, 1dl tejföl, 1dkg cukor, mustár.

Vadasmártás:
A pácléből kivesszük a zöldségeket, pépesítjük, majd ízlés szerint pici cukorral, sóval, borssal, citromlével fűszerezzük. Majonézt, tejfölt és kevés mustárt adunk hozzá és simává keverjük.

VADAS MARHASZELET GYORSAN
Hozzávalók: 4 szelet marhafelsál (kb. 50 dkg), mustár, 2 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, bors, 1 teáskanál koriander, 2 babérlevél, olaj, 20-20 dkg sárgarépa és gyökér, 1 pohár tejföl, 2 evőkanál liszt, ...

Vadas nyelvtokány
Korábban már említettem, hogy Attila nagyon szereti a főtt nyelvet. Ezzel csak az a probléma, hogy nem mindig lehet hozzájutni, főleg akkor nem, amikor kedvet kap hozzá, ezért ha van, inkább többet veszek és lefagyasztom.

Vadas marhahús szalvétagombóccal


A címben pontosabb lett volna ha azt írom "vadas módra", ugyanis a gyakori tévhittel ellentétben a vadas nem feltétlenül egy vadból készült ételt jelent, hanem az elkészítési módra, és mártásra utal inkább, ...

Vadas pulykacomb
Elkészítése:
2 evőkanál olajon kissé megpirítjuk a nagydarabokra vágott combot és hátat, majd kevés vörös bort vagy vizet öntve alá.

Vadas, vagyis hús, vadas módon készítve
A vadas ugyebár hagyományosan vadhúsból, vad híján marhahúsból az igazi, napokig fűszeres páclében érlelve.

VADAS - NYÚLVADAS- NYÚL VADASAN
Nem vagyok híve a gyors, zacskós ételeknek. Ám van egy kettő, ami fentmarad a rostán.

Vadas gomba galuskával
Az egyik kedvencünk a vadas gomba, Szamóca receptje alapján.
Első alkalommal zsemlegombóccal, azután krumplifánkkal készült, most pedig galuskát választottam, mindhárom körettel nagyon finom.
Hozzávalók 4 személyre ...

Vadas zsemlegombóccal
Anyutól tanultam jó vadast is főzni. Mint ahogy minden mást is... Ma két olyan ételt készítettem, ami a kedvence volt. Az egyik ez. A másik a lúdláb.
Így emlékezem.

Vadas jávorszarvas tésztával :-)
Ma valami nagyon egyszerű ételt kívántunk, ezért készült vadas. Nemcsak hogy egyszerű elkészíteni, hanem nem is üli meg a gyomrot.
Hozzávalók: ...

Vadas csirkemell durumtésztával
Egy edényben az olajon megfuttatjuk a hagymát és az apróra vágott zöldségeket, fűszerezzük, vízzel felöntjük. Belehelyezzük a félbevágott csirkemellfiléket.

BÜKKI VADAS-BOROS NAPOK
Szeptember 14-15.
HOOLIGANS koncert a felső várszínpadon (kapunyitás: este 6 órakor) ...

Pacal vadasan
Hozzávalók:
1,5-2 kg tisztított, csíkozott pacal, 2 szál fehérrépa, 3 szál sárgarépa, 2 fej hagyma, babérlevél, egész feketebors, őrölt fehérbors, mustár, citromlé, tejföl, ételízesítő ...

Hamis vadas
Azért hamis, mert egy szál vadat nem látott ez az étel, sőt, még egy szelíd marhát sem.
Csak egy kis csibemellet. De szerintem így is nagyon finom lett, és nem utolsó sorban sokkal hamarább elkészül, mint az eredeti.

Gombás vadas dödöllével recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Anyukám vadasa zsemlegombóccal recept
receptek húsételek vadas
VKriszta receptje ...

Vadast sokan azért nem készítenek otthon, mert már az anyjuktól is azt hallották, hogy az a világon a legnagyobb macera.

Vadas lasagne - 4 személyre
A húst és a paprikát felcsíkozzuk, a szalonnát és a hagymákat felkockázzuk. Olajon megpirítjuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a szalonnát és a paprikát.

Pác vadas vadhoz
Elkészítési idő: 75 perc
Munkaidő: 15 perc
A recept forrása: Gixer
A recept nehézségi foka: Kezdő
Helye a tartalomjegyzékben: Pácok
Cimkék: Pácok ...

Húsgombóc vadas mártással
Hozzávalók 4 főre 50 dkg darált marhahús, 1 db zsemle, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só, bors, 2 nagy sárgarépa, 2 nagy fehérrépa, 1 kis zeller, 1 l húsleves (kockából),2 ek olaj, 2 ek cukor, 2 dl tejföl, ...

Házinyúl vadasan
most zsemlegombóccal készítettem, de ajánlani tudom a szalvétagombócot is hozzá
94.számú recept
A tejfölt, én marha, jól kifelejtettem, csak akkor jutott eszembe, amikor már kávéztunk... de így se kellett kidobni! ...

Nyúlcomb vadasan zsemlegombóccal
Ezt az ételt az anyaghányad és a konyhatechnológia betartása mellett elkészíthetjük őzből, marhából, vadnyúlból, szarvasból, vadkacsából is.

Klasszikus vadas recept - Schef módra
Tárkonyos őzragu mártogatós lángossal recept
Vaddisznó ragu benne főtt kukoricával recept
Vörösboros vaddisznó pörkölt fokhagymás zsírban sült puliszkával recept ...

Sütőtökös vadas, zöldfűszeres kenyérgombóccal
Hamisítatlan őszi étel, a hagyományos vadasnál egy kicsit másképpen elkészítve.
Hozzávalók ...

Pulykacomb vadasmártással
Hozzávalók: 1 fej vöröshagyma, 2 sárgarépa, 1 fehérrépa, 1 evőkanál mustár, 5 dkg kristály- vagy barnacukor, 80 dkg pulyka felsőcomb, só, 1/2 citrom, 2 babérlevél, 3 dl száraz fehérbor, 2 dl tejföl, 4 dkg liszt.

A Vadas mártáshoz 1 kg répát megpucoltam és vastag karikákra vágtam,1 szál fehérrépát is adtam hozzá,ugyanígy karikákra vágva,majd 1 nagyobb fej nagy kockákra vágott vöröshagymával feltettem főni.

Belsőségekkel töltött nyúlcomb, vadas mártással ... XI.9.szám
Belsőségekkel töltött nyúlcomb, vadas mártással és zöldséges sáfrányos tésztával
A nyúlcomb elkészítése: ...

A maradék zöldséget pedig a hagymával mártás sűrűségűre turmixoltam. A főzőlé mennyiségével szabályozható a sűrűség. Ízre egy vadas szerű mártást kaptam,és fűszereznem már nem is kellett.

Vadas
Hozzávalók: 1 kg felsál (de elkészíthető nyusziból, vagy akár sertéscombból is), 15 dkg füstölt szalonna, 2-3 evőkanál olaj, 5-6 sárgarépa, 2-3 szál petrezselyemgyökér, két fej vöröshagyma, 3 dkg zsír, öt kockacukor vagy 1 el kristálycukor, ...

Vadas őzgerinc
Hozzávalók: 1,5 kg őzgerinc, 10 dkg füstölt szalonna, 15 dkg zsír, 8 dkg vöröshagyma, 20 dkg sárgarépa, 10 dkg gyökér, 4 dkg liszt, 2 g őrölt bors, szemes bors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só, páclé.

Vadas ételek,mártások ízét előnyösen érdekessé teszi.
Édességeknél:a gyümölcskompótok,édes rizs,köhögés ellen cukorkák,pudingok és egyes vidékeken kenyérsütésnél,sós süteményeknél is használják.

Vadas nyúlcombok bajor zsemlegombóccal
Hozzávalók 10 személyre: 3,50 kg nyúlcomb, 100 g vöröshagyma, 30 cl fehérbor, babérlevél, egész bors, 10 cl citromlé, 1 csokor citromfű, 30 cl tejföl, 100 g liszt, 20 cl tejszín, 200 g füstölt szalonna, ...

Vadas sertéscomb(vadas gyorsan)
Hozzávalók: ½ kg sovány sertéscomb, 8 dkg füstölt szalonna 15 dkg vegyes zöldség, kisfej vöröshagyma 2 dl tejföl 1 dl fehérbor babérlevél kávéskanálnyi mustár 3 dkg liszt ½ citrom 5 dkg cukor só ...

Vadas pác 1.
1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2 liter víz, 8 szem fekete bors, 5 szem koriander, 5 szem borókabogyó, 2 babérlevél, 1 szerecsendió-virág
A felsorolt hozzávalókat 20 percen keresztül főzöm.

Vadas pecsenye
60-70 dkg vesepecsenye, 2 ujjnyi füstölt szalonna, 2 tojásnyi zsír, 1 sárgarépa, 1 petrezselyemgyökér, fél zeller, 1 fej közepes nagyságú vöröshagyma, 1 evőkanál ecet, 3 babérlevél, 1 evőkanál cukor, 2 csapott evőkanál liszt, ...

Vadas marhahússal
Konyhában » Bébiételek
A marhahúst megmossuk és kis darabokra vágjuk. Bő vízben feltesszük főni. Ha forr, habját leszedjük.

Vadas marhanyelvből
Székelyföldi recept.
Értékelés: Nincs szavazat
Megjegyzés: 0 ...

Vadas őz
Vadas őz Szerezzünk be 1,5 kg őzgerincet v combot. Ha gerincünk van és felszeletelt akkor áztassuk be, amennyiben egészben kapjuk szeleteljük fel előtte nagyon éles bárddal -kerülendő a csontszilánk !-.

Vadas marha burgonyafánkkal
Ez talán nem a hagyományos vadas receptje, de nagyon finom! A húst lehetőleg két nappal előtte pácoljuk be. A páclé nálam: olajban kevere...
Töltött paprika ...

Vadas mártás barnarizses rizskeverékkel
Igen, a vadas mártást is lehet hús nélkül élvezni. Míg a család spagetti tésztával ette, én viszont a barnarizses rizskeveréket választottam, mely három féle rizst tartalmaz (no, nem fehéret).

Vadas mártás
A vöröshagymát zsíron megpirítjuk, rátesszük a zöldséget, sárgarépát és tovább pároljuk. Köménnyel, borssal, sóval, babérlevéllel ízesítjük.

vadas
Szia Picurka!
Nem tudom, hogy hagyományosan hosszú pácolással készíted-e a vadast. Ha igen, akkor az ecetet a páclében nyugodtan lecserélheted citromlére. Nagyon finom úgy is. Arra vigyázz, hogy a hús megfelelő minőségű legyen.

Vadas (Kuktába készítem) /Andi receptje alapján:
Hozzávalók:
Zsír,1 fej hagyma, 2 db sárgarépa,1db petrezselyem gyökér, 4-5 babérlevél, só bors, 60-70dkg kockára vágott sertéshús, pici cukor, 2-3 ek tejföl, mustár.

VADAS

ILDITŐL
Általában nyúlgerincből készítettük, de a disznónyelvvel is finom.

Vadas
A húst - általában marha (egyben), vagy nyúl (darabokban) - besózva, borsozva pihentetjük a hűtőben.

VADAS VEGA MÓDRA
Az alábbi SZÓSZmennyiség kb. 6 személyre elegendő:
Pucoljunk meg 6-7 db nagyobbacska sárgarépát, 2 nagyobb petrezselyemgyökeret, és egy közepes zellert, majd vágjuk apró darabokra őket.

Vadas gomba
A vadas a kedvenc ételem. De sajnos igazán csak úgy a legjobb, ahogy anyukám készíti. Természetesen még soha nem sikerült pont olyanra, a krumpligombóc pedig, úgy látszik, örök kísérletezés tárgya marad a konyhámban.

Vadas zsemlegombóccal
Nálunk így készül, a Nagyi receptje szerint, persze ez az étel is ahány ház, annyiféle.
Nagy adagot írok le, a munka vele így is ugyanannyi, viszont 2 napi ebéd megvan, vagy lehet fagyasztani belőle.

Vadas-őz pörkölt gombamártással, Paleo rajongóknak (glutén-, cukor- és laktóz mentes)
Akinek ismerős a recept, annak: igen, ezt is a Kifőztük 10.-es számában olvashattad! ...

Büki vadas hús
Hozzávalók: 60 dkg kicsontozott, fagyasztott szarvas-, vaddisznó- vagy őzcomb, 10 dkg füstölt szalonna, só, 8-9 evőkanál olaj, fél vöröshagyma, 1-1 közepes sárgarépa és petrezselyemgyökér, késhegynyi őrölt fekete bors, ...

Nyúl vadasfélén rókagombás ortolano-val
Gondolataim a recepthez:
Eddig ellenáltam és sosem készítettem semmit nyúlból. Most megtört a jég. Vadas lett belőle, de másképp.

Hamis vadas
Elkészítés: Mivel nem szeretek sokat küszködni az előkészületekkel, azért én ezt nagyon egyszerűen készítem el. Leginkább bőr és csontnélküli pulyka felsőcombot veszek, de lehet marhahúsból is, vagy ki miből szereti.

VADAS NYÚLGERINC ZSEMLEGOMBÓCCAL
(10 személyre)
HOZZÁVALÓK:
3 kg nyúlgerinc vagy comb, 300 g füstöltszalonna, 200 g zsír, 200 g tisztított sárgarépa, 200 g tisztított gyökér, 200 g tisztított vöröshagyma, 100 g liszt, 50 g vaj, ...

Vadas tésztával
Vadasmártás
Vadasmártás kicsit másként, sült sertéscombbal, sz ...

Vadas marhaszegy
Jelen esetben marhahúsból készült, de a vadas mártás minden hús mellé illik. Külön is elkészíthetjük a mártást, de a legfinomabb akkor,...
8 személyre
60 perc
Részletek ...

Vadas mártás recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A hagymát felaprítjuk, majd forró vajon megdinszteljük. Felengedjük a borral és az ecettel, majd belekeverjük a babérlevelet, a borsot és a borókabogyót. 5 percig főzzük, belekeverjük az ala...

Vadas marha zsemlegombóccal
Savanyú vetrece
Göngyölt marhaszeletek
Vörösboros gombóc
Rostélyos szépasszony módra
Pusztapörkölt ...

Vadaspác
2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, 1 fej hagyma, 2 liter víz, 10 szem bors, a durvára tört borókabogyó, 2 babérlevél, 1 tk. só, 1 tk. cukor, 1 ek. ecet ...

Vadas libamell
Elzászi savanyú káposzta sertéshússal és kolbásszal
Kapcsolódó cikkek ...

Vadas gomba
Írta: nagyi
Hozzávalók: 1/2 kg gomba, sárgarépa, zeller, fehérrépa, kevés zsír vagy olaj, babérlevél, só, törött bors, mustár.

Vadasan töltött hagyma
Hozzávalók: 8--12 db hagyma, 2 db sárgarépa, 1 db fehérrépa, fél zeller, 3
db burgonya, 1 kávéskanál mustár, csipetnyi tárkony vagy csöpp tárkonyecet,
1 pohár tejföl, 5 dkg reszelt sajt, 1 db babérlevél, 1 teáskanál só, vegeta.

Lásd még: Lásd még: Leves, Zöldség, Tojás, Tejföl, Csirke

Gasztronómia  Vad  Vadas csirke

 
RSS Mobile