Kezdőlap (Uborkasaláta)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Uborkasaláta

Gasztronómia  Uborkamártás  Uborkasaláta másképpen

Uborkasaláta télire - Receptek
Uborkasaláta télire
Elkészítési idő: több másfél óránál
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: olcsó ...


Uborkasaláta másként
A hagyományostól kissé eltérő friss, ízletes uborkasaláta, mely kiváló kísérő húsételek mellé.
Hozzávalók: ...

Uborkasaláta elkészítése:
1. Hámozza meg az uborkákat és hosszában vágja félbe.
2. Kaparja ki egy kiskanállal a magját.
3. Szeletelje fel ferdén és vékonyan az uborkákat, tegye tálba.
4. Aprítsa fel a kaprot.
5. Adja az uborkához a citromlevet, a kaprot, a sót és a frissen őrölt borsot.
6.

Uborkasaláta 6. -erőspaprikával recept
Kedvenc receptek közé
Ezt a receptet már többen keresték honlaponkon. Legyél te az első aki feltölti az elkészített receptet fotóval együtt és nyerj vele (Spar, Penny vagy Tesco) vásárlási utalványt! ...

Uborkasaláta
Magyar saláta.
Kategória:saláták Ország:magyar Főre:0
Hozzávalók ...

~-krémleves
megosztás
A dietetikus véleménye
A levesben lévő jelentős mennyiségű vitamin és ásványi anyag a jó minőségű fehérjével együtt segíti bőrbetegségek esetén a sebgyógyulást. Ajánlható még fogyókúrázóknak, vegetáriánusoknak is.

~ recept
Elég szaftos lehet ez így, az ecetes-cukros vízzel megcsinálva. Én azonban egészen máshogy szoktam. A felszeletelt uborkát besózni majd lefolyatni, utána alaposan összenyomkodva az összes levét eltávolítani.

~ egészségesen!
FŐOLDAL
Otthondíszítés sajátkezüleg Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni! ...

Címlap Saláták savanyúság ~ sóban
~ sóban

Hozzávalók: ...

~
A hagyományos ~ receptje
Enélkül elképzelhetetlen a vasárnapi ebéd! ...

~
70 dg közepes méretű saláta- vagy kígyóuborkát mossunk meg, és meghámozva vékonyan gyaluljuk le. Ha fürtös uborkát használunk, akkor a két végéből szeljünk le egy keveset, és a leeső darabokat ízleljük meg, hogy nem kesernyések-e.

Diós ~ epebetegeknek
Szeretnéd feldobni az egyszerű uborkasalátát? Gondoltál már a mazsolára és a dióra? Ha tetszik az ötlet, próbáld ki. Epebetegek és vegetáriánusok is bátran fogyaszthatják.
Hozzávalók: ...

Almás ~ elkészítése:
Az almát meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük, majd citromlével elkeverjük, hogy színét megőrizze. Az uborkát megmossuk, meghámozzuk, vékonyan felszeleteljük. A szeletelt uborkát és almát francia öntetbe keverjük, hűtőszekrényben 1-2 óráig hűtjük.

Indiai ~ sárgarépával (raita)
0/5
Sűrű joghurt, sokféle fűszer: koriander, menta és a zöldségek, uborka, újhagyma és répa, ezek mind belekerülnek ebbe az indiai ihletésű salátába, a raitába, amit általában a fűszeres ételek mellé fogyasztanak, hűsítőnek.

Gombás ~
Hozzávalók:
(4 adag) 25 dkg gomba, 25 dkg sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors.

Bolgár ~ készítése :
Az egészséges uborkákat kefével alaposan megmossuk, és 4-5 milliméter vékony karikákra vágjuk (nem hámozzuk !).
Az újhagymát is megtisztítjuk, majd zöldjével együtt feldaraboljuk.
Hozzáadunk 2 pohár joghurtot vagy kefirt, sót, törött borsot és egy kevés ecetet.

Kapros ~ tárkonyecetes lében koktélparadicsommal
gyerekjáték
10 perc ...

Bolgár ~
Hozzávalók:
2 nagy pohár zsíros joghurt / fél liter /, 2 közepes kígyóuborka, 2 evőkanál olaj, 3-4 gerezd fokhagyma, kapor, só, 2 evőkanál aprított dió ...

Retkes ~
Ehhez a salátához a kígyóuborkát és a hámozott fekete retket nagyon vékonyan felkarikáztam, kissé besózva félretettem a hűtőbe.

Idei ~ - 4 személyre
A kaprot felaprítjuk, a fokhagymát apróra vágjuk, az uborkát legyaluljuk, majd megsózzuk. A cukrot, sót és az 5%-os borecetet a vízzel elkeverjük, majd az uborkát kinyomjuk, beletesszük a lébe, és hozzákeverjük a kaprot és fokhagymát.

Gombás ~ recept
Kategória:
Saláták, öntetek, Zöldséges ételek
Hozzávalók:
25 dkg gomba, 25 sima uborka, 25 dkg kovászos uborka, 15 dkg túró, ízlés szerint só, bors ...

Körtés ~

Hozzávalók: 2 érett körte (Alexander, Császár vagy Vilmos), fél citrom leve, 1 evőkanál cukor, 1 kígyóuborka, fél fej zöldsaláta, só, majonéz ...

Marokkói ~ mentával és narancsvirágvízzel
Ismét egy tipikus marokkói étel kövtkezik, jobban mondva előétel, saláta kategóriába sorolnám inkább. Első blikkre furi párosításnak tűnhet, de megízlelve egy igazán frissítő élményben van részünk.

Gyümölcsös ~
Hány személyre: 4
» 1 tasak ~ öntet
» 3 ek. salátaolaj
» 20 dkg kígyóuborka
» 1 fej saláta
» 10 dkg ananász
» 2 kiwi ...

Joghurtos ~
Recept forrása: Hideg-meleg előételek, büféasztal
Hozzávalók ...

Kaporvirágos ~
Ismét egy saláta, de hát most van itt a szezonja.

Olasz paradicsomos ~
Hozzávalók: 2 uborka, 3 paradicsom, petrezselyemzöld, olaj, ecet, só, bors.
A paradicsomot vékony szeletekre vágjuk, majd egy tálon sorban elhelyezzük. Az uborkát meghámozzuk, ezt is vékonyan felszeleteljük, és a paradicsom mellé szépen sorba tesszük.

Grill tarja, majonézes burgonyasaláta, fokhagymás ~
A múlt szombati bográcsozáskor annyira jól éreztük magunkat, hogy kedvet kapván, elhatároztuk, hogy flekkenezni fogunk a Balcsin.

Raita (joghurtos paradicsom- és ~)
Az uborkát, paradicsomot tegyük egy szűrőbe, hogy eltávozzon belőlük az összes fölösleges folyadék. Egy tálban keverjük össze a joghurttal, és picit sózzuk.

Medvehagymás sushi füstölt lazaccal (meg az avokádós füstölt lazacos ~)
Ami igazából nem is a klasszikus, japán sushihoz, hanem annak elfajzott, amerikanizált változatához, a kaliforniai tekercshez hasonló. Ettől persze még éppoly finom.

Itt vagyok jelenleg Címoldal Recept Joghurtos-csirkehúsos ~
Küldj receptet!
Legújabb receptek
Receptek A-tól Z-ig
Véletlen recept ...

Címkék: házi majonéz, házi morzsa, nagymamám főztje, rántott hús, rántott karaj, sertéskaraj, tartár mártás, tökéletes sült krumpli, ~
9 megjegyzés:
Én is néha előfőzőm a krumpli sütés előtt és így valóban finomabb, megéri. Nagyon gusztusos minden mit készítettél.

Heti főzőcske-Rizses karfiolkrém főzelék, Kedvenc lecsóm,~ és egy új díj ...

~ télire
Bármilyen gondosan is szedjük le az uborkát, mindig akad néhány, amit akkor veszünk észre, mikor már hatalmasra nőtt.
Ebből remek ~ készíthető. Ha nem tudjuk mindet elfogyasztani, az sem baj, akkor tegyük el télire.

~ fűszeresen
Hozzávalók: 50 dkg uborka, 50 dkg kínai kel, 1 evőkanál méz, 1 evőkanál citromlé, 1 evőkanál
salátaolaj, 1 evőkanál szójamártás, 2 gerezd fokhagyma, kevés őrölt bors és só ...

~-öntet - uborkavinaigrette
Az uborkavinaigrette-ről először ChiliésVaníliánál olvastam és rögtön kipróbáltam, mert első olvasatra megtetszett az ötlet. Nem kellett csalódnom benne, zseniális egy öntet.

~
Hozzávalók: Hozzávalók (3-4 személyre): 50 dkg uborka 1 közepes vöröshagyma 1-2 evőkanálnyi borecet 1-2 evőkanálnyi salátaolaj 2 gerezd fokhagyma pirospaprika fehérbors só ...

~
4-5 közepes nagyságú uborka, 1 fej vöröshagyma, 2 evőkanál cukor, 1 evőkanál só, 1 dl ecet, kevés víz. Az uborka két végét levágjuk. ízleljük meg, nem keserű-e. Jól megmossuk, és héjával együtt legyaluljuk.

~ télire
1 kg szeletelt uborka, 30 dkg karikára vágott hagyma, 30 dkg cukor, 1 csapott ek. só, 2,5 dl ecet, 1 nagy cs. kapor finomra vágva.

~
2,5 kg salátauborka, 1 kg vöröshagyma, 5 gerezd fokhagyma, 10 dkg cukor, 0,5 dl 10%-os ecet, 1 tormagyökér, 1 csapott evőkanál mustármag, 1 teáskanál koriander, 1 teáskanál őrölt fekete bors, 3 babérlevél
Az uborkát gondosan megmosom, és ha szükséges, még kefével is megdörzsölöm.

~ télen-nyáron
Most már tényleg eljött az ideje a nyáron eltett dolgok pusztításának. Ma egy ~ került sorra, amit Ana receptje alapján raktam el.
Tényleg nem romlott meg.
Tényleg nem hiányzott belőle semmi.

Az ~ az egész világon népszerű, nem csupán a magyar konyhában. A magyaros változat, a fokhagymás és tejfölös ~, valóban gyerekkori ízeket és élményeket idéz fel, de érdemes néha kipróbálni egy-két nemzetközi ~ receptet is.

Svéd ~
Elkészítése: Az uborkát a szokásos módon felszeleteljük, lesózzuk, a sóból kicsavarjuk és a következő levet készítjük el hozzá: 25 dkg apróra vágott vöröshagyma, 1 dl 10%-os ételecet, 1 dl víz, 2 dl cukor, 1 ek mustár, 2 db babérlevél, 1 mk szalicil, és ha szükséges, só.

Sajtos ~
Hozzávalók: 50 dkg uborka, 2 fej vöröshagyma, 30 dkg krémsajt, 1 db citrom leve, olívaolaj, só,bors ...

Baszrai ~

Hozzávalók:
3 hámozott csemegeuborka karikára vágva,
2 gerezd reszelt fokhagyma,
csipet frissen őrölt bors és koriandermag,
3 dl joghurt,
1 ek. finomra vágott mentalevél,
pirospaprika.

UBORKASALÁTA TÚRÓKRÉMMEL
HOZZÁVALÓK: 50 dkg salátauborka, 2 dkg só, 3 cl ecet, 3 cl olaj, 5 dkg cukor,
15 dkg túró, 1,5 dl tejföl, 1 dkg fokhagyma.
Az uborkát megtisztítjuk, felszeleteljük és besózzuk. Elkészítjük a
fokhagymás-olajos salátaöntetet, ebbe tesszük a sóból levet engedett és ...

~ sajttal, szalámival
Hozzávalók:
30 dkg ementáli sajt, 10 dkg téliszalámi, 30 dkg kígyóuborka, 1 evőkanál 10 százalékos ecet, 1 csipet só, édesítő, 1 gerezd fokhagyma, 1 csomag kapor, 2 evőkanál tejföl ...

~
paradicsomsaláta
Forrás: a ´Vígmatróz´-ban ettem igen finomakat a 70-es években, egyike kedvenc ételeimnek. Utoljára frissítve: 2009.03.07 - (6.32) ...

~ 4. recept
Tovább
90 olvasás
" első- előző123456789.következő -utolsó " ...

~ recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: Az uborkát legyaluljuk, lesózzuk, levét kinyomkodjuk, hozzáadjuk a felaprított fokhagymát, felszeletelt paprikát, leöntjük az ecettel, tejföllel, megcukrozzuk, megborsozzuk, és lehűtjük....

~ télire: kusmec
Rákpogácsák uborkás tartármártással - Rák étel
Ajánlott lapok: ...

~ bolgár módra
Hozzávalók 4 személyre: 2 dl joghurt, 50 dkg nyers uborka, 1 evőkanál finomra vágott kapor, só. A meghámozott uborkákat hajszálvékony széletekre vágjuk, besózzuk és 1 órát állni hagyjuk. A joghurtot kevés sóval ízesítjük, majd belekeverjük a kaprot.

Almás ~
15 perc alatt
Almás zellersaláta - (Diabéteszeseknek és fogyókúrásoknak ajánlott) ...

kapros ~
kefires-kapros tésztasaláta fekete olajbogyóval
arancini (a maradék rizottóból) ...

Sajtos ~
A saláta mártásához, a majonézt simára keverjük a citromlével, a kefirrel, a sóval, a borssal és annyi cukorral, hogy csak pikáns, de ne édes...
4 személyre
15 perc
Részletek ...

Nyáron az ~ konkurenciája az uborkaleves. Frissítő hozzávalói közül legintenzívebb a friss menta. Ha zsenge uborkát használunk nem szükséges meghámozni, és a leves tápanyagokban gazdagabb lesz.
Elkészítési idő
40 min
Nehézségi fok ...

Juhsajtos ~
2 salátauborka, 10 dkg sós juhsajt, 12 ek. olívaolaj, 12 fekete olajbogyó, 3 ág menta, őrölt feketebors.

Fokhagymás ~ (Tzatziki)

Egy nagy kígyóuborkát hámozzunk meg és reszeljünk le a nagyobbik lyukú sajtreszelőn. Enyhe besózás és léeresztés után csöpögtessük ki.

Tejfölös ~
Télen-nyáron egyaránt népszerű salátaféle, amely a legegyszerűbb menüt is ünnepivé varázsolhatja. Itt leírt változata nekünk nagyon ízlik!
Téli éltető saláta ...

Salátalé - ~, paradicsomsaláta
30 perc könnyű kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Sárgadinnyés ~
beküldő: lehet egészségeset enni, de kell néha egy jó íz is
elkészítési idő: 25 perc
nehézségi fok: könnyű
értékelés: ...

Tejfölös-paprikás ~
Hozzávalók: 40dkg uborka, 1 pohár tejföl, 1 késhegynyi piros paprika, 1 késhegynyi őrölt fekete vagy fehér bors, 2 evőkanál olaj, só, 1db paradicsom, 2 újhagyma, 1-2 salátalevél.
Elkészítés: Az uborkát meghámozzuk és 2-3cm-es kockákra felvágjuk.

Paprikás-magyaros ~
Hozzávalók 4 személyre:60 dkg kígyóuborka,1 közepes fej hagyma,2 nagy piros húsú paprika,só bors,1/2 dl borecet,1 mk.porcukor,1mk.pirospaprika,néhány szál snidling.

Görög - ~
Granit - Bloody Mary
Grappában - körte (Grappa alla pera)
Grappával - és dinnyével, pármai sonka
Gratinírozott - gyros
Green - kefir ropogós pehellyel
Gregor módra - halászlé
Gremolata
Grill - kenyér
Grill - kolbász, sajtos
Grill - sütős gyros
Grill - sütős gyros, forgónyársas ...

Nálunk többnyire tavaszi termény a fejes saláta, aminek addig van keletje, amíg feltűnik az asztalon az ~. Nagy kár, mert az étrendileg igen értékes fejes salátának egész évben az asztalon volna a helye - salátaként és ételdíszítőként egyaránt.

Az ~ pirospaprikával megszórva pedig friss, pikáns ízű, próbáld ki, ha a hasnyálmirigyed/epéd engedi! :)
@"Remy": Rémes nőszemély! :D FoK, jóvanna, elütöttem! Ámbár még mindig vihogok a fogröntgenes kisasszony megjegyzésén, miszerint "borzasztó sok fogam van"...

Nekem végig volt egy ~ életérzésem, úgyhogy nem is tudtam teljesen elvonatkoztatni magam, mégis azért ez néhány dologban más. Kezdjük mindjárt a szeleteléssel, pontosabban roncsolással.

Nálunk többnyire tavaszi termény a fejes saláta, aminek sajnos általában csak addig van keletje, amíg fel nem tűnik az asztalon az ~. Ám ez nagy kár, mert az étrendileg igen értékes fejes salátát egész évben fogyasztanunk kellene salátaként és ételdíszítőként egyaránt.

Joghurtos-csirkehúsos ~
Hozzávalók:
35 dkg csirkemell-filé, 1 evőkanál olaj, 2 fürtösuborka vagy 1 közepes kígyóuborka, 1 pritaminpaprika, 1 evőkanál fehérborecet vagy almaecet, só, őrölt feketebors, 1 pohár natúr joghurt, fél fej Eisberg saláta ...

A nyers zöldségeket (paradicsom, paprika, retek félék, gumós édeskömény) sózzuk közvetlen tálalás előtt (nem tartozik ide az ~)! Főtt zöldségekhez dobjuk a sót a vízbe, ha pároljuk a zöldséget, sózzunk párolás után! Leveles salátákat sózzuk mielőtt megforgatjuk a saláta öntettel! ...

~ rogyásig. Végre nem tart fél óráig egyetlen uborka vékonyra szeletelése. Azt ugye mondanom se kell, hogy az uborkagyalutól annyira parázok, hogy elő se mertem venni.

Valami savanyúság legyen hozzá (~, kovászos uborka, sima saláta stb.)!
Azért csinálom ilyen sok lével, mert úgy esszük, hogy villával beletörjük a krumplit a lébe..mmmm, nagyon finom!
Jó étvágyat! ...

Természetesen bármilyen rántott dolog ugyanígy elkészíthető a fent leírt módon.
~, és a jó öreg petrezselymes krumpli, amit leöntünk a csirkéből kisült zsírral - egy csepp se vesszen kárba! Szuperül hangzik, ugye?
Vagy a másik fnomság Smith-éktől: a szerb burgonyasaláta.
alapanyagok ...

A hétvégi húsleves,a rántott hús, a sült krumpli, az ~ szívemben örökös tagként foglalnak helyet. A legelső helyet mégis a Paprikás csirke foglalja el finom galuskával.
Amelyek sohasem maradhatnak ki a repertoárból: ...

erdélyies vöröshagymás, ecetes uborkasaláta, és
tzazikisaláta (uborka, ánizs, joghurt, fokhagyma).
Sütinek utána vásároltat tettem asztalra, töltött csokis kalácsot és csokival bevont melomakaronót (mézes stangli-jellegzetes karácsonyi süti).

Természetesen a paprikás krumplihoz még kell valami. Ez a valami lehet kovászos uborka, vagy tejfölös ~, mint most nálam.
Tejfölös ~
Hozzávalók: ...

Kezdőlap / mellévaló / Tejfölös ~
Tejfölös ~
This recipe in English.

"-, ezután egy tányérnyi palócleves, ahogy ő főzi (marhanyakkal, krumpli nélkül, citrommal savanyítva), majd libasült, ~ tökmagolajjal - ami mennyei - és hagymás krumpli, majd - ha ez nem lett volna elég - sütemény......

Joghurtos, fokhagymás ~ - tzatziki
Görög saláta - horiatiki
Görög alaptészta - phyllo ...

Különleges krémlevesek
Paradicsom krémleves
~ krémleves
Nyári jolly joker
Mángold az ismeretlen ismerős
Sonkás mángoldszár ...

Nem feltétlenül szükséges hozzá saláta, véleményem szerint a hagyományos ~ egyáltalán nem ront rajta.
Jó étvágyat!
Bejegyezte: Stefifáni dátum: 16:13 0 megjegyzés A bejegyzésre mutató linkek ...

Ehhez az érdekes piteféléhez csupa-csupa zöld zöldséget használtam. Az endíviát kivéve minden a kertben termett ezek közül. Nagyon finom lett, ízlett mindenkinek, bár a nagylányom adagjából meg kellett ennem a brokkolit... :) De gondolom, nem is ez a furcsa a címben, a pirított ~ viszont ...

barramundi, Buza Sándor, hal, menta, ~
Értékelés
Az értékeléshez jelentkezzen be.

S a legszebb hogy az ablakpárkányon csücsül most, apró levelei pedig lassan nőnek. Már alig várom a következő szüretet! Készült ~, apró uborkából, ázsiai ihletésű öntettel: tejföl, méz, friss gyömbér, citromlé és pár csepp sötét szezámolaj keverékéből.

Én még a fagyasztóba is pakoltam belőle hogy ínséges időkben is hozzá tudjak jutni Isteni finom és passzol hozzá az ~, vagy én ettem joghurtos cukkini salátával is, de csak úgy magában is kiváló étek.
4.857145
Értékelés: Nincs Átlag: 4.9 (7 votes) ...

Ebéd: Gőzölgő bableves, csülökpörkölt, ~ lerajzolása, kiszínezése. 1 szelet kétszersült harmadszor is átsütve, nagy pohár Igmándi.
Vacsora: Hasított karalábé, dúsan díszített sárgarépaszeletekkel. Lefekvés előtt füldugó a korgó gyomor neszeiben kiküszöbölése.
SZOMBAT: ...

Főoldal » Saláta ételek recept » AMERIKAI UBORKASALÁTA
részletes recept
Hozzávalók 10 személyre: ...

Jól illik hozzá a fehér-kenyér vagy burgonyapüré, csemegeuborka vagy ~. Igyunk hozzá fehérbort. 4 személynek is elegendő, ha gazdag köretet készítünk hozzá.

Érdemes a kezdéshez egy 4 oldalú reszelőt választanunk, így nem gond az ~ vagy a reszelt sajt elkészítése.
SÓ, BORS ÖRLŐ
...

Friss zöldsalátával kínáljuk, például fejes saláta, lilahagyma, paradicsom vagy ~, akár vegyesen is.
EGÉSZSÉGÜGYI TANÁCSOK: ...

A salátakészítést éppen ezért szívem szerint az iskolai tananyag részévé tenném, hogy már gyermekkorban természetessé váljon a mindennapi fogyasztása. Mert a tejfölös ~ is jó, és az ecetes-cukros káposztasalátával sincs semmi baj, de ezek még csak egy igen hosszú út kezdetét jelölik.

Reggeli: 15-20 dkg baromfipárizsi paprikával és retekkel
Ebéd: Vegyes zöldségleves, főtt marhahús, ~
Vacsora: Vékony szeletelt füstölt sonka, nem túl édes sárgadinnyével.

1600 forintot mondjuk kissé sokalltunk érte (~ mellé: 420 forint), a méretbe viszont sehonnan sem tudunk belekötni: nagy étvágyúak kis paradicsoma lehet a Kispozsonyi, és amerikai nagybácsit is okvetlenül ide cipeljünk, mintsem az ötödik kerület valamelyik bukszanyitogató poklába.

A kapor különösen jól harmonizált a tenger gyümölcseivel, a halételekkel, mindenekelőtt a lazac ízét emeli ki, javítja a tükörtojás és a rántotta, de a tejszínes ~ élvezetét, ízét.

A képeken:
olajjal összeturmixolt petrezselyem durvább és finomabb változatban,
olajban eltett petrezselyemmel, citrommal, sóval és zöldborssal készült ~ ...

És természetesen, bármilyen salátával vagy savanyúsággal. Ki mit szeret - bármi finom hozzá: kovászos vagy savanyú uborka, tejfölös vagy sima ~, hagyományos fejes saláta, savanyú almapaprika, káposztasaláta. Bármelyikkel királyi étel.

Mikor a szalonna megpirult (kb. 20-25 perc), kivesszük a tepsit, rászórjuk a reszelt sajtot, s visszatesszük a sütőbe, amíg a sajt ráolvad. Máris tálalhatjuk, bármilyen salátával (fejes saláta, ~, akár valamilyen öntettel), vagy savanyúsággal, ízlés szerint.

Természetesen nem a rántotthúsfagyira gondoltam, bár hatalmasakat röhögtünk a "kérek három gombócot: pörkölt, nokedli, ~" lehetőségen.

palacsintákat tűzálló tálba sorakoztatom és leöntöm a paprikás mártással, amihez a pörkölt levét felforralom és lisztes tejföllel behabarom. Az ételt 150 fokos sütőben összemelegítem, majd tálalom. Ízlés szerint meg lehet locsolni tejföllel, a tányéron és jól csúszik mellé az ~.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Uborka, Saláta, Paradicsom, Leves, Zöldség?

◄ Uborkamártás   Uborkasaláta másképpen ►
 
RSS Mobile