Kezdőlap (Tortakrém)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
» »


 

Tortakrém

Gasztronómia  Tortabevonó  Tortalap

TORTAKRÉM
2l szójatejben főzzünk sűrűre1 zacskó barna rizslisztet, addig főzzük, amíg puding állagú lesz. És már nem érezni a riszszemecskéket. Ezután keverjünk hozzá 10 dkg bio margarint, reszelt citromhéjat, ízlés szerint citromlevet.


Főzött, csokoládés tortakrém Katitól
Hozzávalók 4 személyre 50 g finomliszt, 6 tojássárgája, 170 g cukor, 5 dl tej, 10 dkg 70 %-os Lindt étcsokádé ...

Archive for the Category ◊ Tortakrémek ◊
Diókrém recept "Katicától"
Írta: nagyi ...

Csokis tortakrém SK
Hozzávalók: 10 dkg cukrozatlan kakaópor vagy ugyanennyi gőz fölött olvasztott étcsoki, 3 tojás + 3 tojássárgája, 6 dkg cukor, 20 dkg vaj (nem margarin!) ...

A tortakrémhez a tehéntúrót áttörjük és összekeverjük a kefirrel, valamint a krémsajttal. Ezután a cukrot is hozzáadjuk, majd addig keverjük tovább, amíg a cukor elolvad benne. Beleszórjuk a citromhéjat és a sót. Félretesszük.

A tortakrémhez a zselatint 5 percre annyi vízbe áztatjuk, ami épp ellepi. Egy fémedényben a málnát felmelegítjük, hozzáadjuk a cukrot, olvadásig keverjük, ezután a kinyomkodott zselatint belekeverjük(teljesen fel kell oldódnia).

A tortakrém dermedése után a tortát vékonyra kinyújtott hófehér fondanttal borítottam, majd színes marcipánnal díszítettem (sárgával az orrát, feketével a szemeit és a bajszát és pirossal a kis csini masnit a fülén).
Bejegyezte: Marka ...

Kajszibarack tortakrém
Hozzávalók: 20 dkg margarin, 20 dkg sárgabaracklekvár, 4 db friss sárgabarack (vagy lecsöpögtetett sárgabarackbefőtt), 1 citrom leve és reszelt héja, 2 evőkanál barackpálinka, 10 dkg cukor, csipetnyi só.

Mascarpone tortakrém változatok
Fotó
A Mascarpone a tehén tejszínből préselés nélkül készült, túró állagú, sótlan, nyers olasz lágysajt. Fehér színű, krémes, héjatlan.

Palacsinta, a tortakrém, valamint a bejglitöltelékekhez felbontott lekvárok maradékával töltve
Zöldfűszeres haltekercsek rizzsel
Mediterrán halas egytál, busa filéből
Diós tönkölykenyér
Paprikás-magos keksz
Nagyon mákos kocka
Savanyúkáposztás csiga ...

A parasztasszony fát aprított, krumplit hámozott, baromfit tisztított, tortakrémet kevert - aztán odahaza mindenről beszámolt hites urának.
- Micsoda dínomdánom volt megint! Micsoda lakoma! Befejezésül eperkrémes torta! ...

Elkészítjük a tortakrémet: a puha margarint a porcukorra habosra keverjük, félretesszük. A vaníliás pundigport a tejben sűrűre főzzük, a tűzről lehúzzuk, és azonnal belereszeljük a narancs héját, belefacsarjuk a levét is.

Volt a fagyasztóban sok maradék tortakrémem, és a férjem nagyon kívánta a krémes sütit. Gondoltam, sütök egy piskótát és megtöltöm a maradékokkal. Ezt a receptet nagyon ajánlotta a "gazdája" az interneten.

A tortakrémekhez, édességekhez előszeretettel használok ricottát, amely egy olasz túróféleség, a miénknél kevésbé szemcsés és száraz, ezért finomabb állagot lehet vele elérni.

Nem túl édes csokoládé-tortakrémet készítünk. Piskóta (Stefánia-, Dobos-) lapokat sűrített tejjel megnedvesítünk, majd egyenletesen rákenünk a krémből.

Torták - Feketeerdei torták, tortakrémek
Torták - Gesztenyetorták
Torták - Gyümölcstorták vegyesen
Torták - Joghurtos torták
Torták - Kávé és mokkatorták
Torták - Körtetorták
Torták - Krémtorták
Torták - Linzer és tiramisu torták ...

A sárgáját a porcukor felével fehéredésig keverni, majd a másik felét a vajhoz adni, belecsepegtetni a mandulaaromát, és szintén habosra keverni -- mintha tortakrémbe lenne.

Töltsük meg és vonjuk be a torta oldalát a választott tortakrémmel.
Vágjuk a csokoládé transzferfóliából a torta oldalának megfelelően hosszú szalagot. Ha kell, több darabból ragasszuk össze a fólia nem dombornyomott oldalán.

Nekem olyan szerencsém volt, hogy az anyukám minden hétvégén sütött valami házi süteményt, de a tortakrémek akkor is úgy kezdődtek és végződtek, hogy vaj, cukor, cukor vaj.

Csokis lapok között csokis tortakrém lett a végeredmény, rózsaszín fondant borítással.
Lássuk először is, hogyan működik ez a csoda tortalap. Már jó ideje a Kiskukta torta oldalán található tortalappal készítem a tortákat.
Bemásolom az instrukciókat: ...

A harmadik összetevő, az amúgy tortakrémnek is kiváló citromos krém: Philadelphia krémsajt, porcukor és citromhéj, citromlé keveréke.
Alulra kerül a kihűlt rizs, rá a gyümölcsös keverék és végül a citromos krém.
Huhh, mennyei! ...

Nem csak a piritóson fölséges egy kanál mézzel vagy lekvárral, de süteményekben, tortakrémekben, müzli szeletek tetején, energiaszeletek közepén, csoki bonbonok töltelékében is kiváló.

GYÜMÖLCSÖS CÉRNAMETÉLT TORTAKRÉM
(SHA'RIYA)
A cérnametélt torta készítését ld. a (Pisztáciakrémes cérnametélt torta) leírásánál.
Elkészítési idő: 40 perc, valamint a mazsola áztatási ideje ...

Még karácsony előtt vettem, tortakrémet szerettem volna belőle csinálni. De akkor elmaradt, viszont muszáj volt elhasználni, mert vészesen közeledett a szavatossági ideje.

Diétás vaníliás-erdei gyümölcsös pohárkrém - tortakrémnek is tökéletes
A diétás vaníliás pohárkrém gyümölccsel kombinálva a téli csokis desszertek ...
Nyuszis torta Húsvétra ...

Ebben az esetben a tortakrém a 2 tortalapra és az oldalára, valamint tetejére kerül.
- A marcipánfigurát mi házilag készítettük, fehér marcipántömbből, kakaópor hozzáadásával. A szemeit és orrát forró vízben feloldott kakaóporral színeztük.

Ha túl lágyra sikerült a tortakrém, kevés tört piskótamorzsával vagy ledarált háztartási keksszel, esetleg édes kétszersülttel sűríthetjük.

Már kislány koromban is mindig a konyhában kuktálkodtam, amikor anya sütit sütött, mert tudtam hogy úgyis lesz egy-egy kenőlapát amin marad egy kis tortakrém amit lelehet nyalogatni :) Idővel rájöttem, ...

Csokoládé bevonat
Csokoládés tortakrém
Csillagos csokoládés torta
Vaníliás csokoládétorta ...

A tortát megtölthetjük bármilyen nem folyós, nem túl puha tortakrémmel.
Én Dobos torta krémet készítettem ehhez a tortához.
Hozzávalók a krémhez: ...

Lehet tortakrémnek használni egy kis teszínhabbal és vajjal fellágyítva, öntetnek is jó palacsintára, fagyira, vagy akár ebben a hideg időben egy nagy bögre habos kávé vagy capuccino tetejére csorgatva... Mmmm, isteni!Remélem, szeretni fogjátok! ...

Aki nézegeti a blogomat néha, az láthatja, hogy sokat kísérletezgetek ilyen apró kis desszertekkel, ami nem csak azért van, mert szeretek sütögetni, hanem próbálgatok új tortakrémeket is kreálni, nehogy mindig csak a standard változatok legyenek, ...

A lekvárt elsőként az ajándékba készült bonbonokba töltöttem, de el tudom képzelni fagylalt alapanyagként vagy tortakrémként is - amellett, hogy a vajas kalácson is jól mutathat és garantáltan finom :) ...

Még forrón hozzáadjuk a margarint, és addig keverjük, amíg elolvad. Hűtőben jól kifagyasztjuk, majd habverővel felverjük. Így sok laza tortakrémet kapunk. Ugyanígy készül a csokoládékrém, csak ebben az esetben a tojáshoz 2 kanál kakaóport keverünk.

A tortakrémet a csomagoláson lévő utasítás szerint, de csak a tejszínnel és a narancs levével, valamint a héjával elkészítjük. Befejezés
A piskótát vízszintesen kétszer elvágjuk.

A kedvenc édességem a világon a gesztenyepüré, de mivel az most nem játszik, hát másféle gesztenyés recepteket kreálok. Ha ezt a masszát kicsit lágyabbra készítjük, tortakrémnek is egészen kiváló.

Mivel a csokigyurma teljesen keménnyé szilárdul vissza, ha hűtőbe kerül, így mindenképpen kell valami "kötőanyag" alá, amihez odatapadhat, máskülönben leesik, mint egy kis csokilap. Nálam ez most a túrórudi torta csokimáza volt, de ez lehet tortakrém ...

Ha van bármilyen kedvenc tortakrémünk, bátran használjuk azt, attól függően mit szeretünk. A mignon lehet kakaós, diós, puncsos, epres, stb... A lehetőségek végtelenek. Bátran kísérletezzünk! ...

(Például, hogy ha szendvics- vagy tortakrémhez akarjuk használni.) Ilyenkor segít egy villa vagy egy habverő, tulajdonképpen mindkettővel olyan körkörös mozdulatokat végzünk (függőleges síkban), amellyel megemeljük majd visszanyomjuk a lágy masszát, ...

Betöltés előtt hozzátettem 1 ek-nyit a cukros-tejszínhabos mascarponeből és kézimixerrel simára, krémmé kevertem. Finom lett nagyon, úgyhogy ezt a megoldást cimkézem és használni fogom, akár tortakrémnek, akár pohárkrémnek.

A klasszikus red velvet receptekben leginkább krémsajtos-vajas, vagy vajas-tejes krém szerepel, nem liszttel főzött, de ez már inkább csak javaslat, nem keresek a tortakrémen is csomót :) ...

Lásd még: Lásd még: Torta, Cukor, Tojás, Citrom, Liszt

Gasztronómia  Tortabevonó  Tortalap

 
RSS Mobile