Kezdőlap (Tortabevonó)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Tortabevonó


 

Tortabevonó

Gasztronómia  Torta alaptészta  Tortakrém

Tortabevonó
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Tortabevonó alapanyagként.
Sportszelet ...


Tortabevonó A csokoládéhoz általában nem sok köze van. Kakaótartalma alacsony, viszont sok a hozzáadott növényi zsiradék. Nagyanyáink ugyan ezzel sütöttek, mi mégis jobban járunk, ha drágább, de magasabb kakaótartalmú termékkel helyettesítjük.
1 ...

Csokimáz: Katica tortabevonó
Elkészítés:
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és mákos krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal.

tortabevonó
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.

tortabevonó étcsokoládé
16-20 szem mogyoró
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáit is hozzáadjuk.

tortabevonó
tortadara
Elkészítése:
2 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 2 ek cukorral, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat. 2 ek lisztben elkeverjünk fél cs sütőport, majd a habba keverjük lazán.

tortabevonó, darált mogyoró, vaj.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzászórjuk a porcukrot, beleadagoljuk a citromlét, és addig verjük, amíg tompa fénye lesz.

tortabevonó étcsoki
kevéske margarin
kívánság szerint narancs frissen csavart leve (szűrve vagy sem) ...

tortabevonó csoki + olaj
Elkészítés:
1.60 ml vizet 16 dkg cukorral és 2 teáskanál mézzel felforralunk, levesszük a tűzről.

Tortabevonó étcsokoládé (kb. 15 deka): a csomagoláson feltüntetettek szerint járjunk el
Előkészítés: ...

A tortabevonót a tejszínben vízgőzön felolvasztom. A piskótából egy kockát vágok. A tetejét megkenem a tortabevonóval, ráhelyezek egy narancskarikát és leöntöm a narancsöntettel.
Jó étvágyat kívánunk!
Galéria / Narancsos-csokis piskóta ...

A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A tortabevonót összetördeltem, hozzáadtam a 3 kanál étolajat, amit azért tettem, mert így nem töredezik olyan könnyen a bevonó teteje.

A tortabevonót 2 ek vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosan (de nem melegen, mert megolvasztja a pudingot) elsimítjuk a süti tetején.

A tortabevonót is a tetejére simítjuk, ha már a lekvárt kicsit beszívta (1-2 perc).
Hívős helyre rakjuk, hogy megdermedhessen a tetején a csokoládé.
Ha kihűlt, már szeletelhető is.

A tortabevonót 2 ek. olajjal gőz fölött/mikróban megolvasztjuk, a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk, s egy éjszakára beköltöztetjük a hűtőbe.
Max! Figyeled, hogy ennek bezzeg nem tört meg a csokiteteje? ;-)) ...

A tortabevonót vízfürdőben felolvasztjuk, majd ráöntjük a müzlire és elkeverjük. Egy kanállal gyorsan a pralinéformákba rakjuk....
Timi
30-45 perc normál ...

A tortabevonót a csomagoláson olvasható módon felolvasztjuk, és a már kihűlt szívecskéket félig bevonjuk vele. Akkor is szép, ha a szívecskéket teljesen bevonjuk csokimázzal. Rácson hagyjuk megdermedni.

A tortabevonót felolvasztjuk (olaj nélkül), hozzákeverjük a mogyorókrémet, és a tortára kenjük.
Megjegyzés
Kipróbált recept, kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak! ...

A tortabevonót egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztottam és jól belekevertem az olajat.
A Macitól tanult módszerrel a gombócokba fogpiszkálót szúrtam, annál fogva forgattam- mártogattam őket a bevonóba.

8 g tortabevonó (1 tábla)41 kcal
2 g tej1 kcal
összesen: 475 kcal
energiatartalom a teljes receptre / 8 adag * ...

- 2 tortabevonó csokitábla
- mandula,sültsárgarépa szeletkék,dió,étcsokidarabok
Rövid leírás ...

7. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy teljesen megpuhuljon. Tálaláskor forró vízbe mártogatott késsel szeleteljük.

4. A tortabevonó csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és kidíszítjük vele a rudakat. Hagyjuk megszáradni.

200 gr tortabevonó csoki
Elkészítési idő: 2 óra
Elkészítése: Összetörjük a csokis kekszeket nagyon apróra és összekeverjük a krémsajttal. Kevés összetört csokis kekszet tegyünk félre díszítésre. Formázzunk belőle kb. 2.5 cm-es golyókat. Kb.

30 dkg tortabevonó
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük.

20 dkg tortabevonó vagy csokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, és kikent, lisztezett tepsiben kb. 25 perc alatt megsütöm. Ha teljesen kihűlt, rákenem a megolvasztott csokoládét vagy tortabevonót.

15 dkg tortabevonó
kevés olaj
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz!
Bevásárló lista ...

1 tábla tortabevonó
Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet morzsold el a zsiradékkal, majd add hozzá az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást.

1 tábla tortabevonó csokoládé
Elkészítése: A tojássárgát a porcukorral kikeverni, apránként hozzá az étolaj, a meleg víz, ...

Tortabevonó csoki vagy házi csokimáz bevonni a tetejét
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, ezekből egy-egy vékony lapot
sodrunk (kb. a duplájára fog megkelni). Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott-lisztezett tepsibe ...

ét tortabevonó
5 dkg margarin
1 marék szeletelt mandula
A tészta hozzávalóit minden különösebb fakszni nélkül összekeverjük, és muffin formákba töltjük úgy, hogy egy-egy forma félig legyen.

15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót hogy gyúrható legyen a massza.

Lásd még: Lásd még: Torta, Cukor, Tojás, Liszt, Csokoládé

Gasztronómia  Torta alaptészta  Tortakrém

 
RSS Mobile