Kezdőlap (Tortabevonó)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Tortabevonó


 

Tortabevonó

Gasztronómia  Torta alaptészta  Tortakrém
2014.04.18

Tortabevonó
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Tortabevonó alapanyagként.
Sportszelet ...


Tortabevonó A csokoládéhoz általában nem sok köze van. Kakaótartalma alacsony, viszont sok a hozzáadott növényi zsiradék. Nagyanyáink ugyan ezzel sütöttek, mi mégis jobban járunk, ha drágább, de magasabb kakaótartalmú termékkel helyettesítjük.
1 ...

Csokimáz: Katica tortabevonó
Elkészítés:
Tésztát gyúrunk, három lapot nyújtunk belőle. Megkenjük lekvárral, és mákos krémmel töltjük. Megsütjük, majd a csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk 2 evőkanál étolajjal.

tortabevonó
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, a masszát három részre osztjuk. 2/3-ába kakaóport szórunk. Zsírozott tepsibe először a kinyújtott sárga lapot helyezzük be. Megkenjük baracklekvárral, megszórjuk darált dióval.

tortabevonó étcsokoládé
16-20 szem mogyoró
Elkészítés:
A vajat a cukorral habosra keverjük, majd a tojások sárgáit is hozzáadjuk.

tortabevonó
tortadara
Elkészítése:
2 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük 2 ek cukorral, majd lazán beleforgatjuk a sárgákat. 2 ek lisztben elkeverjünk fél cs sütőport, majd a habba keverjük lazán.

tortabevonó, darált mogyoró, vaj.
Elkészítés:
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd kis adagokban hozzászórjuk a porcukrot, beleadagoljuk a citromlét, és addig verjük, amíg tompa fénye lesz.

tortabevonó étcsoki
kevéske margarin
kívánság szerint narancs frissen csavart leve (szűrve vagy sem) ...

tortabevonó csoki + olaj
Elkészítés:
1.60 ml vizet 16 dkg cukorral és 2 teáskanál mézzel felforralunk, levesszük a tűzről.

Tortabevonó étcsokoládé (kb. 15 deka): a csomagoláson feltüntetettek szerint járjunk el
Előkészítés: ...

A tortabevonót a tejszínben vízgőzön felolvasztom. A piskótából egy kockát vágok. A tetejét megkenem a tortabevonóval, ráhelyezek egy narancskarikát és leöntöm a narancsöntettel.
Jó étvágyat kívánunk!
Galéria / Narancsos-csokis piskóta ...

A tortabevonót apró darabokra vágjuk, a keverőtálba tesszük és forró víz fölött a komfort-medencében felolvasztjuk. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

A tortabevonót összetördeltem, hozzáadtam a 3 kanál étolajat, amit azért tettem, mert így nem töredezik olyan könnyen a bevonó teteje.

A tortabevonót 2 ek vajjal vízgőz fölött megolvasztjuk, majd langyosan (de nem melegen, mert megolvasztja a pudingot) elsimítjuk a süti tetején.

A tortabevonót is a tetejére simítjuk, ha már a lekvárt kicsit beszívta (1-2 perc).
Hívős helyre rakjuk, hogy megdermedhessen a tetején a csokoládé.
Ha kihűlt, már szeletelhető is.

A tortabevonót 2 ek. olajjal gőz fölött/mikróban megolvasztjuk, a sütemény tetejére öntjük, elsimítjuk, s egy éjszakára beköltöztetjük a hűtőbe.
Max! Figyeled, hogy ennek bezzeg nem tört meg a csokiteteje? ;-)) ...

A tortabevonót vízfürdőben felolvasztjuk, majd ráöntjük a müzlire és elkeverjük. Egy kanállal gyorsan a pralinéformákba rakjuk....
Timi
30-45 perc normál ...

A tortabevonót a csomagoláson olvasható módon felolvasztjuk, és a már kihűlt szívecskéket félig bevonjuk vele. Akkor is szép, ha a szívecskéket teljesen bevonjuk csokimázzal. Rácson hagyjuk megdermedni.

A tortabevonót felolvasztjuk (olaj nélkül), hozzákeverjük a mogyorókrémet, és a tortára kenjük.
Megjegyzés
Kipróbált recept, kezdő háziasszonyok is bátran hozzáfoghatnak! ...

A tortabevonót egy kicsike lábosban gőz fölött megolvasztottam és jól belekevertem az olajat.
A Macitól tanult módszerrel a gombócokba fogpiszkálót szúrtam, annál fogva forgattam- mártogattam őket a bevonóba.

8 g tortabevonó (1 tábla)41 kcal
2 g tej1 kcal
összesen: 475 kcal
energiatartalom a teljes receptre / 8 adag * ...

- 2 tortabevonó csokitábla
- mandula,sültsárgarépa szeletkék,dió,étcsokidarabok
Rövid leírás ...

7. A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, és bevonjuk vele a sütemény tetejét. Legalább egy éjszakán át pihentetjük, hogy teljesen megpuhuljon. Tálaláskor forró vízbe mártogatott késsel szeleteljük.

4. A tortabevonó csokoládét a csomagon olvasható utasítás szerint felolvasztjuk, és kidíszítjük vele a rudakat. Hagyjuk megszáradni.

200 gr tortabevonó csoki
Elkészítési idő: 2 óra
Elkészítése: Összetörjük a csokis kekszeket nagyon apróra és összekeverjük a krémsajttal. Kevés összetört csokis kekszet tegyünk félre díszítésre. Formázzunk belőle kb. 2.5 cm-es golyókat. Kb.

30 dkg tortabevonó
Elkészítés
A túrót szitán áttörjük, hozzáadjuk a porcukorral habosra kevert vajat, az áztatott mazsolát és a vaníliáscukrot. Jól eldolgozzuk, hűtőben megdermesztjük.

20 dkg tortabevonó vagy csokoládé
Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverem, és kikent, lisztezett tepsiben kb. 25 perc alatt megsütöm. Ha teljesen kihűlt, rákenem a megolvasztott csokoládét vagy tortabevonót.

15 dkg tortabevonó
kevés olaj
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz!
Bevásárló lista ...

1 tábla tortabevonó
Az élesztőt futtasd fel a langyos tejben egy kevés cukorral. A lisztet morzsold el a zsiradékkal, majd add hozzá az élesztőt, a cukrot, a vaníliás cukrot és a tojást.

1 tábla tortabevonó csokoládé
Elkészítése: A tojássárgát a porcukorral kikeverni, apránként hozzá az étolaj, a meleg víz, ...

Tortabevonó csoki vagy házi csokimáz bevonni a tetejét
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, 4 részre osztjuk, ezekből egy-egy vékony lapot
sodrunk (kb. a duplájára fog megkelni). Sütőpapírral bélelt vagy kizsírozott-lisztezett tepsibe ...

ét tortabevonó
5 dkg margarin
1 marék szeletelt mandula
A tészta hozzávalóit minden különösebb fakszni nélkül összekeverjük, és muffin formákba töltjük úgy, hogy egy-egy forma félig legyen.

15 dkg ét tortabevonó/étcsoki
1 tk olaj
A barackokat meglocsoljuk az alkohollal és a vízzel, és állni hagyjuk kb. 1 órán át. Jól szétaprítjuk az aszalt barackokat, majd hozzáadjuk az összes többi hozzávalót hogy gyúrható legyen a massza.

20 dkg ét tortabevonó, 10 dkg fagylaltostya, 1 zacskó erdeigyümölcs ízű zselépor, 10 dkg zsíros tehéntúró, 18 dkg kristálycukor, 3 zacskó vaníliás cukor, 2 evőkanál frissen kifacsart citromlé, 9 dl tejszín, sütőpapír, ...

A tetejét tortabevonó csokival vonjuk be.
2o dkg-os bevonó és 2 evőkanál étolajat vízgőzön felolvasztunk. Ennek a tortának az a különlegessége, hogy ehető kép van rajta.
Citromos torta ...

Két tábla tortabevonó étcsokit gőz fölött felolvasztunk, belekeverünk két evőkanál olajat (ez nem érződik majd az ízén, viszont a mázat szép fényessé teszi), és a tortát a csokival egyenletesen bevonjuk.

Az olvasztott tortabevonóhoz annyi vajat keverünk, hogy közepesen sűrű, de inkább folyós masszát kapjunk.

ét csoki, vagy tortabevonó
Elkészítés:
Először a kekszeket készítjük el. Minden alapanyagot beleteszünk egy tálba, a sütőport kioltjuk egy kis citromlével, és beleöntjük a tálba. Kézzel összedolgozzuk, amíg egy homogén tésztát nem kapunk.

10 dkg étcsoki tortabevonó
2-3 evőkanál étolaj
A díszítéshez:
mandulaforgács ...

20 dkg margarin 20 dkg porcukor 4 db tojás 15 dkg finomliszt 3 kiskanál cukrozatlan kakaópor 1 mokkáskanál sütőpor 0,5 dl tej Csokimázhoz: 20 dkg tortabevonó 4 dkg margarin 2 evőkanál víz ...

A mázhoz 20 dkg tortabevonó étcsokoládé, 2 ek. olaj.
Elkészítés:
A mazsolát fél órára beáztatjuk langyos vízbe.

díszítéshez:
ét tortabevonó
Minden összetevő hozzáadása a bevásárló listához
Elkészítés ...

tojás csokoládé tortabevonó cukor porcukor mogyoró olaj vaj vaj csokoládé liszt liszt Leves ...

A tortabevonó étcsokit egy mélytányérban, mikróban nagyjából megolvasztom, majd a mikróból kivéve elkeverem benne a még fel nem olvadt darabokat is. Ezután beleteszem a darabos diót - minél épebbek a gerezdek, annál jobb.

Oetker tortabevonó
Alsó szint:
Egy nagy tálban összekevertem a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát és a kakaót. A tojásfehérjékből kemény habot vertem. A sárgáját pedig kikevertem a porcukorral, majd a kakaós liszttel.

A cukormáz mellett tortabevonó használatával is ízlésesen dekorálhatjuk a mézeskalácsokat!
Kapcsolódó oldalak:
Karácsonyi idézetek ...

1cs piros tortabevonó zselé
mentalevelek
Leírás
A joghurtot meglangyosítjuk, és a zselatint belekeverjük. Addig hagyjuk a tűzön, amíg a zselatin fel nem oldódik benne.A cukrot beleszórjuk, és hűlni hagyjuk.

Csokimázhoz: katica tortabevonó, 10dkg-nyi margarin, pici étolaj
Nem tudunk belőle eleget sütni! ...

Máz: 10 dkg étcsoki tortabevonót kb.3 ek. étolajjal gőz fölött
felolvasztom.
Fogyasztás előtt 1-2 nappal el kell készíteni!
Jó étvágyat hozzá! ...

Mázhoz: 1 tábla Katica tej- vagy étcsokoládé tortabevonó. Elkészítése: Egy közepes tepsi alját alufóliával kibéleljük, kissé megzsírozzuk, az almát meghámozzuk és vékonyra szeljük (uborkareszelőn). ... Készült: 04 április 2013 3.

Tetejére: kész tortabevonó vagy 2 tábla étcsokoládé és olaj - 3-4 kanál kakaó Az eredeti recept 6 laposra írja, de én csak 3 lapot sütöttem, hogy egy kicsit emberibbek legyenek, hiszen ebből a mennyiségből el sem tudtam volna képzelni 6 lapot.

15 dkg étcsoki (nem tortabevonó!),
5 dkg vaj
A lisztet a vajjal összegyúrjuk, késhegynyi szódabikarbóna hozzáadásával.

Hozzávalók: A mézhez és a krémhez 1/2 dl rum 1/2 dl citromlé 2 tasak vaníliás cukor 200 g porcukor 200 g lágy margarin 3 dl tej 1 tasak vaníliás pudingpor 1 narancs reszelt héja 150 g málna vagy ribizlilekvár 150 g tortabevonó csokoládé 2 ek.

150 g étcsoki vagy tortabevonó
1 1/2 evőkanál étolaj
A krémmel kezdünk. A tejszínt, a cukrot, a vajat, a kakaóport és az étcsokoládét egy lábosban kevergetve felforrósítjuk, amíg minden alkotórész teljesen el nem olvad.
Jól behűtjük.

Tetejére: 1 táblányi (10 dkg) tortabevonó csokoládé, 1-2 kanál margarin. Elkészítése: A tészta hozzávalóit a liszt kivételével jól elkeverjük, 5 percig gőz felett főzzük, és utána még 5 percig kevergetjük, amíg egy kicsit kihűl.

Bevonathoz: csokoládés tortabevonó
A cukrot a vízzel főzzük addig, amíg szálasodni nem kezd. Vékony drótból hajlítsunk gyűrűt, mártsuk bele a masszába, és próbáljunk meg buborékot fújni úgy, mintha szappanbuborékot fújnánk.

tortabevonó)
Vaníliás krém: 1 cs főzős vaníliás pudingpor, 2 ek cukor, 2,5 dl víz, 1-2 csepp vanília esszencia, 4 tojásfehérje, 3 ek cukor
Csokoládés krém: 1 cs főzős csokoládés pudingpor, 2,5 ek cukor, 2,5 dl víz, 1 csík étcsokoládé (pl.

50 g fehér csokoládés tortabevonó
Elkészítése:
1. A margarint vágjuk kisebb darabokra, szórjuk rá a porcukrot, a lisztet és a kókuszreszeléket. Az egészet gyúrjuk tésztává, majd pihentessük 30 percig a hűtőben. Ezután nyújtsuk ki kb.

Hozzávalók 5 darabhoz: 12-13 dkg finom kristálycukor, 7-8 dkg darált dió, 10 dkg tej tortabevonó, 2,5 dl tej, 2 tasak vaníliás cukor (2 dkg), 3 dkg vaj, 2 tojás, 10 dkg liszt, 1 tasak reszelt narancshéj, ...

A tetejét és az oldalát csokimázzal vonjuk be, melyet a tortabevonón lévő használati utasítás szerint készítünk el. (Tortabevonó helyett magunk is készíthetjük a mázat.) Amikor a máz kellően megdermedt, forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel.

Lásd még: Lásd még: Torta, Cukor, Tojás, Liszt, Csokoládé

Gasztronómia  Torta alaptészta  Tortakrém
2014.04.18

 
RSS Mobile