Kezdőlap (Tengeri halfilé)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Tengeri halfilé

Gasztronómia  Tengeri hal  Tenkes szelet

Tengeri halfilé paradicsomos tojással
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Tengeri halfilé paradicsomos tojással" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...


Tengeri halfilé sörtésztában- különleges mártogatóval
A hűtőben legtöbbször van egy kis fagyasztott hal, de a többi hozzávaló is megtalálható a konyhában, hacsak valaki már meg nem itta a sört. Percek alatt kész a mai ebéd, vagy vacsora.

Tengeri halfilé rizzsel recept
Elkészítési idő: 30 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

Tengeri halfilé meleg cukkinisalátával
Csajos buli lesz ma este? Vagy könnyű, mondhatni fogyókúrás ételt szeretne készíteni maguknak? Ez finom lesz. Elegáns lesz. Kalóriaszegény lesz.
Backward ...

Tengeri halfilé rizzsel
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Dijoni tengeri halfilé grillen
Műsor: Fő az egészség
A megtisztított tőkehalfilét citromlével meglocsolgatjuk, sózzuk, és hal fűszerkeverékkel beszórjuk. Olívaolajjal kikent tepsibe tesszük, vékonyan kenjük a dijoni mustárral és kb.150 C-fokon szép pirosra sütjük.

A tengeri halfilét besózzuk, citrommal, olívaolajjal meglocsolgatjuk, és kevés borssal ízesítjük. 160 C-fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt elkészülünk vele.

2 szelet tengeri halfilé
1 csomag(450 gr) brokkolis zöldségkeverék
1 nagy fej vöröshagyma
1/2 dl bor
2 dl főzőtejszín - ha nincs tej is jó
2 evőkanál liszt
apróra vágott petrezselyemzöld
zsiradék
2 dkg reszelt sajt ...

FOKHAGYMÁS TENGERI HALFILÉ
Hozzávalók 4 személyre:
- 1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (tonhal) ...

Vaníliás muffin
Tengeri halfilé kókusztejben
► január (6)
► december (1) ...

1/2 kg fagyasztott szálkamentes tengeri halfilé (filézett tőkehal)
2-3 dl tej
2-3 evőkanál margarin
3 gerezd fokhagyma
grill, vagy flecken fűszerkeverék

bors ...

Tengeri Halfilé
Hozzávalók:4 nagyobb szelet tengeri halfilé, szálka és bőr nélkül (Kb. 20dkg, fagyasztott is lehet) 1-1 mokkáskanál tárkony, só, és bazsalikom, 4 evőkanál olívaolaj, 20dkg juhtúró Kb.

Tengeri halfilé diós-gombás mártással
A halfilészeleteket sózzuk, borsozzuk, kevés citromlével meglocsoljuk, a finomra vágott petrezselyem felével meghintjük, és legalább egy negyed órán keresztül pihentetjük. Ezt követően roston megsütjük. Közben elkészítjük a mártást.

Tengeri halfilé karfiollal, mustáros mártásban
Hozzávalók: 4 szelet, kb. 1 centi vastag, egyenként kb. 15 dkg-os bőr és szálka nélküli tengeri halfilé, só, frissen őrölt borskeverék, 2 dkg vaj, 1 kis fej karfiol (tisztítva kb. 40 dkg) a mártáshoz: 2-2 dl tej és főzőtejszín, 1 […] ...

Tengeri halfilé rizzsel
Hozzávalók: 2 személyre (természetesen) 1/2 tengeri halfilé, 30 dkg rizs, 1,5 dl tej, ételízesítő, bors, bazsalikom, fokhagyma, petrezselyemzöld, mandarin, savanyú uborka, paradicsom ...

Tengeri halfilé vajretekkel és kurkumás párolt árpagyönggyel
Hozzávalók 4 személyre: ...

Tengeri halfilé tejszínes mártással

Hozzávalók:
1 kg tengeri halfilé, 3 dl tejszín, 5 dkg vaj, 4 gerezd fokhagyma, fél citrom leve, mustár, 1 nagy csipet friss kakukkfű vagy petrezselyem, színes bors, só ...

Tengeri halfilé burmai módra, sült tojásos tésztával
A tengeri halfilé pangáziusz halfilével is helyettesíthető. Mindegyik remek kiegészítője a gyümölcsragunak és a sült tojásos tésztának.
A teljes recept ...

Tengeri halfilével és endíviával töltött levelestészta
(Feuilleté de rouget a l'effiloché d'endives)
(A párizsi Le Loti étterem receptje) ...

1kg tengeri halfilé, vagy egész halak/darabok esetén 1,5-2 kg hal (Lehet többféle tengeri hal variációja is, ami inkább legyen száraz, mint például hekk, tőkehal, lepényhal, sügér, süllő vagy a zsíros halak közül a lazac.) ...

Tengeri halfilé ratatouille-mártásban sütve
Almával párolt hal répás krumplipürével
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

tengeri halfilé
friss zöldségek
öntet (joghurt / tejföl + majonéz)
Elkészítés: ...

Tengeri halfilé héjában sült fokhagymával, párolt zöldséggel
hozzávalók
tengeri halfilé
sok-sok pucolatlan fokhagyma
zöldségek tetszés szerint (murok, karalábé, brokkoli, karfiol, paprika, hagyma, bébikukorica)
só, bors, bazsalikom
vaj, olivaolaj ...

tengeri halfilé
Az édesburgonyát megtisztítottam, kis kockákra vágtam és puhára főztem.

A tengeri halfilét citromlével bepermetezzük. A szalonnát kockára vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát az olajban aranybarnásra sütjük. Hozzáadjuk a szalonnakockát, azzal is átforgatjuk, majd belerakjuk az apróra vágott párolt gombát, valamint az apróra vágott csemegeuborkát és a paradicsompürét.

A tengeri halfilét felengedem szobahőmérsékleten. A gombát megtisztítom, felaprítom és a megdinsztelt vöröshagymára szórom, ha már megpárolódott, zsirjára sütöm. A ragut ízesítem sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyem zölddel. Aki szereti, nyomhat bele 1-2 gerezd fokhagymát is.

A tengeri halfilét apróra vágjuk, hozzáreszelünk egy kis fej hagymát, hozzáadunk 2 gerezd zúzott fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, majd 1 kanál liszttel összegyúrjuk. Az erőlevest felforraljuk, a halas masszából gombócokat formázunk, majd a levesbe dobjuk.

60dkg tengeri halfilé, 4dkg reszelt parmezán sajt, 4dkg zsemlemorzsa, 2db tojás, 1,5dl tejszín, 4 evőkanál tej, só, fehér bors, negyed citrom leve, fél csokor petrezselyem, liszt, olaj
Elkészítés: ...

15 dkg tengeri halfilét megsózunk, borsozunk, nagy alufólialapra fektetjük. Ráhalmozunk 12-12 dkg reszelt sárgarépát és karalábét. Beborítjuk egy fél felkarikázott poréhagymával. 0,5 dl joghurtot kikeverünk sóval, borssal, friss zöldfűszerekkel, és a halra öntjük.

80 dkg tengeri halfilé
1 kis doboz sűrített paradicsom (Arany Fácán forever)
2 dl tejszín
5 dkg darált dió
2 ek liszt
2 nagy gerezd igazi fokhagyma
2 ek olaj vagy olvasztott vaj
1 tk. só
frissen őrölt bors ...

50 dkg tengeri halfilé
2.5 dl tej (121 kalória)
3 gerezd fokhagyma (12 kalória)
További alkotóelemek ...

50 dkg tengeri halfilé, 8 királyrák (vagy rákrúd), 20dkg csirkemell, 1 tintahal, kagyló, kínai kel levelek és spenót feltekercselve, mint a Shabu-shabunál, 8 gomba (shiitake), 6dkg celofántészta, 1 liter dashi, 7 ek szójaszósz, 1 ek mirin, 1 ek szaké, shichimi-togarashi fűszerkeverék, Ponzu szósz ...

4 szelet tengeri halfilé
1 fej hagyma - vörös
200 g gomba - csiperke/sampion
0.5 db főzőtök
4 gerezd fokhagyma
1 bő evőkanál olívaolaj
1 púpozott teáskanál rozmaring (friss, vagy szárított)
1 csapott teáskanál gyömbér (őrölt)
1 púpozott teáskanál Madras curry
1 csipet só
0.

4 szelet tengeri halfilé
1 darab tojás (74 kalória)
1 dl világos sör (300 kalória)
2 darab burgonya
4 gerezd fokhagyma (16 kalória)
5 dkg liszt (188 kalória)
1 mokkáskanál sütőpor
5 dkg zsemlemorzsa (176 kalória)
1 evőkanál fehér borecet
ízlés szerint só
ízlés szerint bors
0.

Egyszerű tengeri halfilé, rajta birsalma és alma szeletek, és az egészet egy légies-habos krumpliréteg vonja be.
Isteni, azt kell mondjam, isteni!
Birsalmás halrakottas ...

Hétvégén tengeri halfilé volt, igaz, nem panírosan, csak simán fokhagymás vajon sütve. Viszont a zöldsége fasírt így sült, tepsiben, sütőben.
Tetszik ez a majonézes alátét a 'panír' alatt.
Edit írta...
Viki, figyelted a kezdomondatot? Ezek szerint csak veled? Elnyomott, csoro vagyok :( ...

Fokhagymás tengeri halfilé
Bővebben
Hogyan értékeli Ön a hazai wellness szolgáltatások színvonalát?

Hozzávalók:
Tengeri halfilé, burgonya, 2 pohár tejföl, 20 dkg trappista sajt, margarin, só, fokhagyma, pirospaprika, fél citrom leve ...

fagyasztott tengeri halfilék
2 egész citrom
durvára őrölt szines bors

barna rizs
zöldségek (répa, spárga, zöldbab)
vagy bármilyen vegyes zöldség
tejföl, majonéz, vaj
petrezselyem, fokhagyma, vöröshagyma ...

» 1 kg tengeri halfilé
» 2 evőkanál liszt
» 3 evőkanál citromlé
» 2 evőkanál vaj vagy margarin
» só, bors, kapor
» fél dl tej, fél dl tejszín
» fél dl fehérbor
» 10 dkg reszelt trappista sajt ...

Cukkinirolád tengeri halfilével
Fokhagymás rák Gerencsér Miklós receptje.
Főtt garnélarák Annamari receptje.
Garnéla kapormártással Annamari receptje.

Fokhagymás tengeri halfilé
A tengeri hal fogyasztása nem csak fogyókúrázók számára, hanem cukorbetegek, szív- és érbetegek részére is különösen ajánlott alacsony energiatartalma, kedvező zsírsav-összetétele miatt. Ezenkívül a fokhagyma kedvezően hat az érrendszerre és a vérnyomásra.

A fagyasztott tengeri halfilében nem csak az a jó, hogy egészséges, hanem az is, hogy semleges íze következtében sokféle fogásnak lehet kitűnő alapja. Ezúttal mexikói hangulatban készül belőle fenséges haltekercs.
Elkészítés ...

» 50 dkg tengeri halfilé (tőkehal, naphal)
» 3 tojásfehérje
» liszt
» 12 dkg kenyérmorzsa
» 5 dkg reszelt parmezán
» olaj ...

Én fagyasztott tengeri halfilét használtam.Besóztam egy óráig hagytam állni majd a fokhagyma cikkeket átnyomtam és egy kevés étolajjal összekevertem és lekentem a fokhagymás "cuccal" a halszeleteket.

Elkészítése: A tengeri halfilét nagyobb kockákra vágjuk. Citromlével megcsöpögtetjük. Megforrósított olajon üvegesre pároljuk a kockára vágott hagymát. Hozzáadjuk a halat, sóval, halfűszer-keverékkel ízesítjük. Hozzáadjuk a felkarikázott csemegeuborkát.

Elkészítés:A tengeri halfilét felengedjük szobahőmérsékleten. A gombát megtisztítjuk, felaprítjuk és a megdinsztelt vöröshagymára szórjuk, ha már megpárolódott, zsírjára sütjük. A ragut ízesítjük sóval, borssal, lehet megszórni apróra vágott petrezselyemzölddel.

Hozzávalók 15 dkg tengeri halfilé ízlés szerint só ízlés szerint bors 12 dkg sárgarépa 12 dkg karalábé 1â"2 szál póréhagyma 5 cl joghurt 1 kiskanál tejföl ízlés szerint citrombors ízlés szerint zöldfűszerek Elkészítés Ez a recept a joghurtos diéta negyedik … Folytatás →
Müzli sütve ...

Készíthetjük akár tengeri halfilével is.
Hozzávalók:
4 személyre:
0.8 kg fogasfilé, 25 dkg bacon szalonna, só, halfűszer,1/2 citrom leve, olívaolaj
Díszítéshez: citrom karika, zöldségzöld
Körethez: tejszínes burgonyapüré ...

Hozzávalók: 60 dkg tengeri halfilé, 2 citrom, 5 dkg vaj, 2 evőkanál liszt, 4 dl csontleves (kockából), 2 dl tejföl, 1 evőkanál finomra vágott petrezselyemzöld, só Elkészítés: A halfiléket hosszában kettévágjuk, megsózzuk, citromlével meglocsoljuk. Feltekerjük, és 1-1 fogvájóval átszúrva rögzítjük.

Hozzávalók: 500 gr tengeri halfilé, 250 gr apró főtt cékla, 2 ecetes uborka, 1 alma, 50 gr dió, 1 citrom leve, só, bors.

Halas batyu gazdagon Hozzávalók: személyenként: 25 dkg tengeri halfilé (tőkehal) 2 közepes szem krumpli 1 közepes paradicsom 1 marék gomba szeletelve vagy kockázva 1 maréknyi felkockázott kaliforniai paprika 1 evőkanálnyi hagymakarika 1/2 gerezd...

Hozzávalók / fő: 1-1 szálkamentes tengeri halfilé, pici só, 1 mk curry (indiai fűszerkeverék), 1 tk kókusztej pép, friss koriander, 1 tk citromlé, 2 db félkemény sárgabarack, bazsalikom levél
Gazdaságos változatban: pangasius filé
Gazdagabb változatban: laposhal filé ...

Hozzávalók: 2 evőkanál vaj, 1 közepes hagyma, 20 dkg sárgarépa, 2 közepes póréhagyma, 5 szál zeller, 1 kiskanál sáfrány, 2 dl száraz fehérbor, 7 dl hal-alaplé, só, őrölt fehérbors, fél citrom leve, 60 dkg tengeri halfilé, 15 dkg garnéla.

40 dkg tengeri halfilé,
1 nagy póréhagymának a zöld levelei,
1 doboz kókusztej,
1 evőkanál olaj,
0,5 l erőleves vagy víz és 1 leveskocka,
só,
frissen őrölt bors,
1 teáskanál koriandermag,
1 piros vagy zöld csili (szárított is jó vagy csilipehely is jó), ...

S a friss pisztrángok helyett a messziről szállított tengeri halfilék kerülnek a boltokba, s a tányérokra. Szándékosan használok helyi halakat, mint például pisztráng, szaibling, ponty vagy fogas, s nem messziföldről ideszállított fagyasztott árut.

Olívaolajon megpirítom a szeletelt fokhagymával a tengeri halfilét és az előfőzött tenger gyümölcseit.
Egy fej vöröshagymát apró kockára vágok és abban a fazékban, amiben a leves készül, kevés olívaolajon párolom-pirítom. Felöntöm az áttört friss és a konzervparadicsommal.

Alaszkai tengeri halfilét sütöttem meg roston, de esett szét és ízre sem volt az igazi. Eddig pangasius filét használtam, ami nem rossz, de örömmel vennék bármilyen tanácsot, hogy hol lehet jó minőségű tengeri halfilét beszerezni reális áron. Nem egyszerű.

Hozzávalók
4 szelet szálkamentes tengeri halfilé, 2 evőkanál Lucullus hal fűszerkeverék, olaj
A mártáshoz
5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 2 dl főzőtejszín, 1 evőkanák lucullus hal fűszerkeverék, 10 dkg fagyasztott rákhús, fél csokor kapor, késhegynyi őrölt fehér bors, fél citrom leve ...

Hozzávalók: 6 dl hal alapleves, 50 dkg fehér húsú tengeri halfilé, 25 dkg lazacfilé, 10 dkg koktélrák, 4 evőkanál vaj, 25 dkg póréhagyma, 1 db cukkíni, 2 gerezd fokhagyma, 1 db sárgarépa, 2 evőkanál liszt, 25 dkg lasagne tészta, 2,5 dl tejszín, só, bors, 10 dkg parmezán sajt ...

Hozzávalók: 2 csomag tengeri halfilé, olívaolaj,fél csomag mandulapehely, 1 fej vöröshagyma apró kockákra vágva, egy gerezd összezúzott fokhagyma,2 evőkanál friss citromlé,só,fehérbors, curry,bazsalikom.

Fél kilónyi pizzatészta, fél csésze pizzakrém, 10 dkg szeletelt mozzarella, 3-4 tengeri halfilé, kapribogyó, oregánó, olivaolaj.

Hozzávalók: fejenként 1 nagy szelet (fagyasztott) tengeri halfilé, só, citrom, liszt, 2 evőkanál olívaolaj, 1 zacskó durvára darált színes bors, 1 nagy pohár tejföl, 2 csokor friss vagy 1 zacskó szárított kapor, 1 kiló krumpli ...

Hozzávalók 4 személyre 4 szelet tengeri halfilé, 1 db érett citrom, 8 db szardella, 16 szem kapribogyó, néhány szem egész zöldbors, 1 dl fehérbor, só, bors, olívaolaj ...

Csongrádi töltött tekercs (csípős-magyaros-húsos töltelékkel)
Mandulabundás tengeri halfilé
Rozmaringos csibemájjal töltött pulykamell
Stefánia sertésborda (tejfölös baconnel, szalámival, főtt tojással, sajt alatt sütve)
Gödöllői kemencés töltött csirkecomb ...

500 g tengeri halfilé, 3 tojás, 5 dkg keményítő, 10 dkg liszt, víz, só, bors, olaj a sütéshez. Ha pedig akad otthon, akkor 3 evőkanál szezámmag és 1 evőkanál szezámolaj is kerülhet a tésztába, már csak az íze miatt is.
Hogyan készül? A halat leszárítgatjuk, falatnyi szeletekre vágjuk.

Hozzávalók:
25 deka fehérhúsú hal (felhasználhatunk fagyasztott tengeri halfilét is),
15 deka főtt burgonya,
10 deka ecetes uborka,
2 főtt tojás,
3 deci sűrű tartármártás,
fél citrom leve,
törött bors, só.

A fagyasztóban mindig van tengeri halfilé, de a rouget (ejtsd: [ruzsé]) vagy magyarul rózsa hal, különösen nagy kedvencünk.

Hű de guszta, és minden hozzávaló az egyik kedvencem.
Mivel most is van itthon tengeri halfilé a fagyasztóban és brokkoli a hűtőben, holnap ezt ebédelek.Köszi az ötletet.
Megjegyzés küldése
Újabb bejegyzés Régebbi bejegyzés Főoldal ...

Kelkáposzta-fasírt (házias ételek)
Cukkinirolád tengeri halfilével (ünnepi ételek)
Szélesmetélt sonkával és zöldborsóval (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

40 dkg bőr és szálka nélküli tengeri halfilé (lehet harcsa vagy süllő is)
5-5 dkg zabés búzapehely
3 dl tej ...

Hozzávalók:(2 főre)
- gyorsfagyasztott tengeri halfilé 4 szelet
- fél citrom leve, só, paprikás liszt, 2-3 deka ráma
- 4 közepesnél picit nagyobb újkrumpli héjában ...

· 4, egyenként kb. 15 dekás, bőr és szálka
nélküli tengeri halfilé (másféle hal is lehet,
például fogas, harcsa),
· 1 kiskanál só, ...

Cukkinival-újkrumplival sült tengeri halfilé
Currys tojás
Diós fasírozott ...

½ liter víz
1 teáskanál borsmenta
1 teáskanál zöldtea
40 dkg fehér húsú tengeri halfilé (óriás laposhal, rombuszhal, nyelvhal, stb.)
1 zöldcitrom
4 csicsóka ...

1 kg fagyasztott vegyes zöldség (fagyasztott vagy friss zöldség)
1 kg fagyasztott tengeri halfilé
kevés vaj
1 citrom
halas fűszerkeverék
só ízlés szerint ...

Gombás aprólékleves
Csirkés palacsinta
Francia burgonya másképp
Csirkemájas metélt
Fokhagymás tengeri halfilé
Balzsamos pulykasaláta
Banános kalács ...

zeller, 1 paradicsom, 1 zöldpaprika, 2-3 babérlevél, 1-2 friss újhagyma a zöldjével, 4-5 krumpli, 1 leveses kanálnyi frissen reszelt gyömbér, szerecsendió, szegfűbors, őrölt fehér bors, egy csomag petruska, 50-60 dkg fehér húsú tengeri halfilé, egy csomag vegyes tenger gyümölcsei, ...

Hozzávalók : 4 evőkanál olívaolaj , 2 fej vöröshagyma , 3 paradicsom , 4 gerezd fokhagyma , 1,2 kg tengeri halfilé , só, bors , sáfrány egy késhegynyi , 1 póréhagyma , 1 csokor petrezselyem zöld , 1 ... Érdekel a cikk folytatása?

0,1 g 25 g tisztított garnélarák, 100 g tengeri halfilé, 1 kisebb fej hagyma, '/2 sárgarépa, '/2 kávéskanál egész fehér bors, 'l~ babérlevél, 'la I tömény hallé (kockából), tengeri só, 2 lap világos zselatin, 20 g csemegeuborka, 25 g natur kagyló (konzerv), 1 ág kapor, fűszeres ecet.

1. Megmossuk és megtörölgetjük a halszeleteket, lisztbe forgatjuk és behelyezzük egymás mellé a kiolajozott tepsibe, borsozzuk. Ízlés szerint lehet sózni is habár vigyázni kell a sózással mert a tengeri halfilék eleve sósak.

Sajttal, és pirított dióval töltött batyuk
Gyümölcsös túrókrém házilag
Őzgerinc pácolása
Egészben sült szűzpecsenye, fűszeres sült krumplival
Kekszgolyó
Sült töltött tojás
Pulykamell Stroganoff módra
Parmezános bundában sült tengeri halfilé kapros uborkaraguval ...

Pöttyöm nem tolakszik a halakért, rudacskában bizti szívesen fogyasztaná, de azt meg nem veszek én a szívtelen anya. Pedig halat enni jó! Kicsit átdizájnolva pedig a kölykök is szeretni fogják! Hozzávalók: 1 cs. fagyasztott tengeri halfilé pár ek liszt 2 tojás pici [...] ...

Lásd még: Lásd még: Tengeri hal, Zöldség, Krumpli, Joghurt, Serpenyő

◄ Tengeri hal   Tenkes szelet ►
 
RSS Mobile