Kezdőlap (Tejfölös habarás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Tejfölös habarás


 

Tejfölös habarás

Gasztronómia  Tejfölös gombapaprikás  Tejfölös harcsa

Amikor kész, tejfölös habarással besűrítjük. Kiforraljuk, szükség esetén utóízesítjük. Tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Írd meg te is a véleményed!
Regisztrálj ingyenesen az oldalra, vagy lépj be, ha már korábban megtetted.


Tejfölös habarást készítünk. Finom szitán átszűrve állandó keverés közben hozzáadjuk a tökhöz. Óvatosan megsózzuk, cukorral ízesítjük. Mérsékelt tűzön készre forraljuk.

A tejfölös habarást hozzáadjuk a pürésített burgonyához, elkeverjük, majd forralunk rajta egyet kb. 2 perc. Ezután vízzel, fűszerekkel még beállítjuk tökéletesre az ízt és a sűrűséget.
5
Saját zsírján, vagy egy kevés olajon megpirítjuk a bacont.

12. A tejfölös habarást hozzácsurgatom a raguhoz, közben kevergetem, majd egyet forralok rajta és aztán lekapcsolom alatta a tűzhelyet.

Főzés és tejfölös habarás nélküli tökfőzelék, amiből azonban a legfontosabb, a kapor nem hiányozhat. Aszalt zöldségfasírttal az igazi.
Hozzávalók ...

Báránypörkölt Tejfölös habarás Galuskaköret Ajánlott anyaghányad Bárány-apróhús 1,80 kg Zöldpaprika 0,25 kg Zsír 0,15 kg Paradicsom 0,12 kg Vöröshagyma 0,15 kg vagy Fűszerpaprika 0,015 kg Lecsó 0,20 kg Só 0,03 kg Tejföl 0,45 1 Liszt 0, ...

Rántás helyett tejfölös habarással is készíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Receptek lisztérzékenyeknek ...

Nálunk a főzelékek tejfölös habarással szoktak készülni, mert a rántást ki nem állhatom, így igyekszem az általában berántott ételeket is más módokon sűríteni.

Végezetül egy laza tejfölös habarással fejezem be. Kifőtt tésztával vagy nokedlival tálalom. Különlegesen pikáns ízét a paradicsom és a savanyú uborka adja, amint sejtelmesen keveredik a füstölt szalonna ízével.

10 percig főzzük, vagy amíg a répa majdnem teljesen megfő, majd berántjuk a levest, vagy tejfölös habarással besűrítjük, végül pedig hozzákeverjük a kukoricát.

A félretett levet tejfölös habarással besűrítjük, kicsit utána sózzuk. A palacsintákba (nagyjából a közepükre, téglalap alakban) teszünk úgy másfél evőkanálnyi húst, ezt meglocsoljuk nagyjából egy evőkanálnyi szafttal.

A gombapörkölt levét tejfölös habarással besűrítve és tejszínnel dúsítva kapjuk a gombapaprikást. Külön tálkában galuskát adunk hozzá. Megjegyezzük, hogy kerti csiperkén kívül igen jó vargányából és szegfűgombából is.

Tejfölös habarást készítünk: azaz a tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a burgonya főzőlevéből rámerünk, jól eldolgozzuk, majd a puha burgonyához öntjük. Épp csak 1-2 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik, s "liszt íze" is elfő.

A kaprot felteszem sós vizbe főzni, majd tejfölös habarással besűritem. Mártás sűrűségre főzöm. A tepsibe rakom a nokedlit, majd leöntöm a kapormártással, összekeverem, a tetejére ráreszelem a sajtot, majd forró sütőben aranybarnára sütöm.

A levét tejfölös habarással besűrítjük. A kinyújtott rétestésztát szikkadás után (vagy a készen kapható és előkészített reteslapot) olvasztott zsírral meglocsoljuk. A tészta szélére helyezzük a húspépet, felgöngyöljük.

Ha kevés a pörköltszaft, hagymából, pirospaprikából készítek és mustáros tejfölös habarással besűrítem, de nagyon nem szabad,mert ahogy a betöltött palacsintákat elhelyezem egy mély tűzálló edénybe,bőségesen nyakon öntöm a szafttal, ...

Miután megfőtt, tejszínes-tejfölös habarással besűrítjük. Pár percig főzzük, kiturmixoljuk és sűrűlukú szűrőn még átengedjük. A szitán maradt gyümölcsöt amennyire lehet, passzírozzuk a levesbe.

A citromhéjat és a fahéjat ezután leszűrjük a levesből, és tejfölös habarással sűrítjük, majd a felforrt levest áttörjük. Ismét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Jól lehűtjük.

A sok kaportól lesz olyan ellenállhatatlan ez a leves, meg attól, hogy csak tejfölös habarással sűrítjük.

Az eredeti receptben sertéshússal meg tejfölös habarással készül, és úgy is finom.
alapanyagok
bors étkezési keményítő fehérrépa joghurt karalábé karfiol kurkuma olívaolaj pulykamell sárgarépavöröshagyma zeller zöldborsó ...

A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú enyhén átmossuk. Majd párolni kezdjük. Közben elkészítjük a tejfölös habarást. (Liszt+tejföl) Ha a hús megpuhult, a káposztát megpároltuk, összeöntjük őket és a tejfölös habarással behabarjuk.

A megfőtt töltelékeket kivesszük a párolóléből, az alaplevet tejfölös habarással sűrítük és jól kiforraljuk.
Tálaláskor az előmelegített tálra helyezett töltelékeket bevonjuk a kapros-tejfölös mártással. Külön sósburgonya köretet adunk hozzá.

Utolsó fejezetként jöhet a tejfölös habarás, a szokásos módon elkeverünk egy kanál lisztet a tejfölben (fontos, hogy csomómentes legyen, mert ha belekerül a levesbe, már nem lehet kiimádkozni a csomókat), majd beleöntjük a levesbe, ...

Sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára pároljuk a feldarabolt zöldségeket és három fej hagymát, majd tejfölös habarással besűrítjük. Közben a kockacukrot barnára pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, és ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

A szálkátlanított, feldarabolt zöldbabot, 1 liter sós, leveskockás vízben, puhára főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük, ételízesítővel, ecettel ízesítjük. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Hidegen is finom.

Ahány ház annyi szokás. Van aki behabarja tejfölös habarással. Számomra ez szükségtelen és felesleges kalória forrás. Megoldom tálaláskor friss kőrösi tejföllel.

A nyúlpaprikás ugyanúgy készül, mint a nyúlpörkölt, csak a végén a levét tejfölös habarással besűrítjük. Előmelegített tálban kínáljuk, tetejét meglocsoljuk tejföllel és galuskaköretet adunk hozzá.
Vissza az elejére
...

A kész húst helyezzük egy mélyebb tálba, a maradék levet tejfölös habarással addig keverjük amíg besűrűsödik, majd öntsük rá a húsra megszűrve.
Jó étvágyat kívánunk!
Írta: Szerkesztőség ...

Nem is értem hogy lehet egy jó kis túrós lepényt például kaporral tönkretenni, a kapros tökféle főzelékek pedig mindjárt két szőrös feketepontot kapnak: egyet a tökféle, egyet a kapor - marad tehát a tejfölös habarás vagy rántás magában.

Közben lecsót adunk hozzá, majd tejfölös habarással besűrítve jól összeforraljul Tükörtojással tálaljuk.
A tükörtojássütőben egy kevés zsírt forrósítunk, és a tojásokat óvatosan beleütjük.

Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit teszünk bele, hogy kenhető legyen.

A megmosott, héjától megtisztított csicsókát kockára vágjuk, sóval, babérlevéllel puhára főzzük. Tejfölös habarással besűrítjük, borsikafűvel és növényecettel ízesítjük.
Forrás: Dr Szalva Péter: Díszzöldségek és egyéb kiskerti növénykülönlegességek ...

Amikor már majdnem kész (kb. 10 perc főzés), hozzáadjuk a borsót, további 15 percig főzzük. A tejfölös habarással besűrítjük, és készre főzzük. Burgonyával vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A rovat további receptjei: ...

Most is 'A Szaft' volt a lényeg. A csontos húst filére cseréltem a tejfölös habarást pedig tejjel gazdagítottam, és egy kevés majoránnával illatosítottam, ízesítettem.

Ha megfőtt adjuk hozzá a gombócokat, majd készítsünk egy ligtos tejfölös habarást és rotyogtassuk még pár percig megszórva egy kis petrezselyemmel.

Tejfölös habarást készítünk, addig amíg krémes állagú nem lesz, teszünk hozzá lisztet és vizet. Hőkiegyenlítéssel beletesszük a habarást a burgonyához, elkeverjük majd készre főzzük. Ízlés szerint tehetünk hozzá még sót, borsot, delikátot.

Levét tejfölös habarással besűrítjük. A burgonyás tésztát ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 8 x 8 cm-es kockákra vágjuk. Ráhalmozzuk a húskrémet, és gombócokat formázunk. Lassan lobogó vízben kifőzzük.

Tejfölös habarást készítünk, és a tökhöz adjuk. Megsózzuk, ecetet, pici édesítőszert teszünk bele, és felforralva készre pároljuk. Tejföl helyett kefirrel vagy joghurttal is habarhatjuk, kalóriát spórolunk vele.

Tipp: Ízlés szerint lehet fűszerezni! Én nem szeretem a habart leveseket de tejfölös habarással is el lehet készíteni!
Ugrás a kommentekhez
Oszd meg! ...

A családomban szerencsére mindenki cukor nélkül készíti, szerintem egy kis tejfölös habaráson kívül más nem is kell bele.

Közben a metéltre vágott zöldségeket olajon víz hozzáadásával félpuhára pároljuk, ha a hús megpuhult a pecsenyelevét tejfölös habarással besűrítjük, sóval, cukorral, citromlével, mustárral ízesítjük és hozzáadjuk a párolt zöldségeket is.

Tejfölös habarást készítünk, amelybe kiskanálnyi mustárt keverünk, majd a húsra öntjük. Teszünk bele 1 babérlevelet, apróra vágott petrezselymet és összefőzzük.
Kellemesen savanykás ízű étel.

Bakonyi mód Bakonyi gombamártás, azaz piros- és zöldpaprikás, paradicsomos, csontlével felöntött, tejfölös habarással sűrített gombamártás, amiben a hal készre párolódik.

A póré fehér részét felvágjuk, olajon megpároljuk, majd felöntjük vízzel és beletesszük a burgonyát. Mikor egyet forrt, hozzáadjuk a tejfölös habarást. ...
tovább
Vöröstonhal fűszerkéregben zöldséges papardelle tésztával körítve ...

Felöntjük annyi vízzel, hogy 1 ujjnyira ellepje és fedő alatt puhára főzzük. Ha megfőtt, tejfölös habarással behabarjuk.

Felengedjük tejfölös habarással, mustárral, reszelt citromhéjjal, kevés ecettel ízesítjük, majd rátesszük a szalonnát.
Enyhén savanykás, csípős finom íze van. Gombás rizst, tarhonyát vagy kagylótésztát adunk mellé.

Negyven dkg tisztított és kockákra vágott szárnyasmájat 5 dkg vajon átfuttatunk, borssal ízesítjük, majd tejfölös habarással besűrítjük. Átforraljuk, tálaláskor sózzuk, és finomra vágott petrezselyemmel meghintjük.
Marschall máj ...

Levét tejfölös habarással besűrítjük. Ráhalmozzuk a húspépet, és gombócokat formálunk. Lassan, lobogó sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.A tejfölös mártással áthúzva, zöldpaprikával és paradicsommal díszítve tálaljuk.

Hagytam szépen rotyogni, mintha húslevest főznék. Amikor a hús megpuhult, akkor kivettem őket, majd a zöldségeket botmixerrel összetörtem. Tejfölös habarással sűrítettem, majd miután egy jót rottyant, visszatettem a húsokat.

Beletesszük az előfőzött és jól lecsorgatott gombákat. Sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük. Tejfölös habarással besűrítjük. Tálaláskor a felszeletelt húsra öntjük a mártást. Knédlit ajánlunk hozzá.

Ezt aztán vajon és vizen puhára pároljuk, majd ha megfőtt, áttörjük, ízesítjük, tejjel vagy csontlével felengedjük, majd tejfölös habarást adunk hozzá.

Lefedjük, lassú tűzön rövid ideig forraljuk, közben kevés vízzel csomómentesre keverve elkészítjük a tejfölös habarást.

Ha a zöldség és az árpagyöngy már teljesen puha, tejfölös habarással sűrítjük a levest. Az elkészült levest apró kockára vágott vesével és a velőrózsákkal tálaljuk, finomra vágott petrezselyemmel díszítjük.

Kacsa megfőz mindközönséges húslevesnek, a végén bele a cikkekre vágott birsalma, pár perc, míg megpuhul, és tejfölös habarással besűrít. Kiforral.
Nincs az a mennyiséget, amit ne tudnék belőle megenni :-) ...

30 dkg savanyú káposzta
fél liter káposztalé
víz
30 dkg füstölt kolbász
kevés paprikás rántás vagy tejfölös habarás ...

Tejfölös habarást készítünk, és behabarjuk a levest. Kevés tárkonyecettel, citromlével utánaízesítjük és jól kiforraljuk. Hozzáöntjük a tejszínt, de forralni már nem szabad, és tálalásig melegen tartjuk.

A megfőtt húst kiszedjük és az ízletes alapot átpasszírozzuk, majd tejfölös habarással paprikás mártást készítünk. Köretként galuskával vagy más szóval nokedlivel tálaljuk. Láttam már zöld színű tésztával is.

Majd az egyik pohár tejföl harmadát belteszem, a másik részéből pedig tejfölös habarást készítek a gombára.Közben a tésztánk is megfőtt.

Halasi tárkonyos raguleves
A Halasi tárkonyos raguleves vegyes zöldségekből (zöldborsó, sárgarépa, zöldség, gomba) és kockára vágott borjúhússal készül, mustáros tejfölös habarással, citrom karikával tálalva.

Képzeld, én az iskolai menzán is szerettem a tökfőzeléket! Elég gyakran főzök, mi fasírttal szeretjük, és én egy csipet őrölt paprikát is teszek a tejfölös habarásba.
VálaszTörlés ...

Szerintem három tényező adja a lencselevesem gerincét: a megfelelő alaplé, a hagymás-fokhagymás- fűszerpaprikás rántás, és a mustáros-cukros-tejfölös habarás.

Amikor megfőtt, tejfölös habarással sűrítsd be. A habarásba egy dl tejfölhöz egy evőkanál lisztet használj, nem szabad túl sok lisztet beletenni, hogy ne legyen túl sűrű a leve.

Mikor kész, hozzáteszük a húst, paprikát, paradicsomot.Ízesitjük.Mikor a hűs megpuhult csinálunk egy nagyon gyenge kis tejfölös habarást, amivel a levét besűrítjük.
Nokedlivel vagy tésztával tálaljuk.

A teavajon az apróra vágott hagymát üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a kukoricát. Felöntjük vízzel, hozzáadjuk a leveskockát, az apróra vágott petrezselymet, sózzuk, borsózzuk. Miután felforrt, tejfölös habarással behabarjuk. Majd újra felforraljuk.

Rövid ideig pároljuk, majd tejfölös habarással besürítjük. A csuszatésztát kifőzzük. hozzákeverjük a paprikás gombához. Tálaláskor a megsütött szeleteket előmelegített tálba tesszük, ráöntjük a gombás-tésztás ragut, és tejföllel díszítjük.

Ha a bab puha, elkészítjük a habarást: a fél pohár terfölt, 3 evőkanál lisztet, kicsi olajat és 1 dl hideg vizet csomómentesre turmixoljuk botmixerrel, ezzel a tejfölös habarással sűrítjük a megfőtt babot.

1kg őszibarack, 10 dkg cukor, 1 tejföl, 1-2 ek liszt vagy étkezési keményítő, fahéj, szerecsendió.
Az őszibarackot meghámozzuk és és kisebb darabokra vágjuk majd cukros vízben megfőzzük. Összeturmixoljuk fűszerezzük. Tejfölös habarással besűrítjük.

Vizet töltünk rá addig, hogy az egészet ellepje, majd beleszórjuk a köményt, az összepréselt fokhagymát, és megsózzuk. tejfölös habarást készítünk, ezzel besűrítjük a káposztát, kaprot szórunk rá, végül az egészet összeforraljuk, ...

A sóskapürét visszateszem a tűzre, adok hozzá egy bögre vizet és felforralom, majd a tejfölös habarással besűrítem. Ízlés szerint cukorral édesítem.
Hagyom langyosra hűlni, majd sült újkrumplival és sült virslivel tálalom.

Harminc percig főzzük, közben tejfölös habarást készítünk liszttel és kevés vízzel, majd besűrítjük vele a levest.
Közben fűszerezzük őrölt borssal, sóval, megszórjuk finomra vágott petrezselyemmel. Külön kifőzött csipetkével tálaljuk.

Sűrű, tejfölös habarással összeroty-tyantom, kissé állni hagyom, majd szaftját átszűrve még egyet forralok rajta. Olyan fölséges, hogy senkit el nem tántorít tőle még a mostanság divatos marhakergekórság sem! ...

A húskrémmel megtöltött burgonyákat kivajazott tűzálló edénybe helyezzük. A pörkölt levét tejfölös habarással jól besűrüsítjük és a töltött burgonyákat bevonjuk vele. Előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük.

Fűszerezd: sóval, borssal, fokhagymával, mustárral, babérlevéllel, rövid ideig pirítsd át az egészet, engedd fel a húslével, párold. Amikor három-negyed fővésben van a hús (a csontról kezd leválni a hús), akkor tejfölös habarást készíts a tejfölből ...

Ez lehet a szokásosnál kissé fűszeresebb, mivel a répa elég semleges ízhatású növény. Amint kész a pörkölt, s megpuhult a répa, összeöntjük őket, és néhány percig együtt rotyogtatjuk. Aztán tejfölös habarással főzelékké sűrítjük.

Ha megfőtt a gombóc, akkor a szaftot kicsit felengeded vízzel, és besűríted tejfölös habarással (ne legyen nagyon sűrű!) Ebbe kell beleszedni a gombócot.
Ha gombásra akarod, akkor szeletelsz a szaftba gombát és átturmixolod, ha felforrt.

Amíg fő, megtisztítjuk és rózsáira szedjük a karfiolt, amit később akkor adunk a leveshez, ha az alapanyagok már félig megfőttek. Sózzuk, borsozzuk, tárkonylevéllel ízesítjük, majd készre főzzük. A legvégén tejfölös habarással sűrítjük és a ...

Elkészítjük a mártást, a hagymát finomra vágjuk, a paprikát, paradicsomot, gombát felkockázzuk, olajon lepirítjuk, fűszerpaprikával meghintjük,felengedjük egy kis vízzel, ha van csontlével,ízesítjük, sóval, borssal, kaporral. Tejfölös habarással ...

idő, akkor nézzük meg, hogy a répák megpuhultak-e. Ha igen, akkor egyenként beletesszük a lébe a húsgolyókat. Addig főzzük, míg a golyók a felszínre nem emelkednek, ez kb. negyed órát vesz igénybe. Amíg fő, addig előkészítjük a tejfölös habarást.

Közben kikeverjük a tejfölt a főzőtejszínnel és a keményítővel. Mikor megfőtt a leves, behabarjuk a tejfölös habarással. Ízesítjük a levest a citrom levével és az aprított petrezselyemmel. Forrón, tejföllel megkoronázva tálaljuk.

Csontlével engedd fel, ízesítsd sóval, cukorral, törött borssal. Aztán 3-4 percig hevítsd, majd adj hozzá tejfölös habarást, amellyel további 2-3 percig forrald. Hűtsd le, majd piríts hozzá kenyérkockákat.

megpirítjuk az olajon, rátesszük az apróra kockázott vadhúst, kevés vízzel felöntjük. 30 percig pároljuk fedő alatt a megtisztított és felkockázott zöldségekkel együtt. Egy órán keresztül főzzük, közben fűszerekkel ízesítjük. Tejfölös habarással ...

Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi, és puhára főzzük. A végén tejfölös habarással sűrítjük. Óvatosan sózzuk, mert a szalonna is sós.
Tálaláskor a szalonnaszeleteket a tetejére tesszük.
Tehetünk rá néhány pirított hagymakarikát is.

Ekkor kiskanállal nokedliket szaggatunk a levesbe. 10 perc főzés után tejfölös habarással sűrítjük a levest, ha újra felforrt, belekeverjük a vágott petrezselyemzöldet, és ha kell, cukorral, sóval utánaízesítjük.
Elkészítési idő: 1 óra.

Ekkor együttesen teszem bele a rizst is betétként. Amikor már minden megfőtt a levesben, tejszínes, tejfölös habarást csinálok amit tejjel hígítok és behabarom vele a levest, majd hagyom még fel nem forr teljesen a habarás után.

A pagodát rózsáira szedjük és megfőzzük. A kelbimbót szintén megfőzzük.
A hozzávalókat ízlésesen előmelegített tálra helyezzük.
A hús levét tejfölös habarással besűrítjük, gulyáskrémmel ízesítjük és a kész tálra öntjük.

Felengedjük 2 liter vízzel, ételízesítővel (tárkonnyal - ez az én javaslatom) fűszerezzük és lassú tűzön forraljuk. Tejfölös habarással besűrítjük, kiforraljuk. Külön kifőzött grízgombócokat adunk hozzá.

Ha kell, még ízesítjük. Lefedve, kb. 1 óra alatt puhára főzzük. A végén, tejfölös habarással sűrítjük, ám, ha a családban nem szereti mindenki a tejfölt, akkor a leves mellé készített, tejföllel és friss kaporral tálaljuk.

Amikor már majdnem kész (kb. 10 perc főzés ), hozzáadjuk a mirelit borsót, további 5 percig főzzük. A tejfölös habarással besűrítjük, és készre főzzük. Burgonyával vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.

Beletesszük a fűszereket és
a zöldségeket még egy kis mustárt is tegyünk bele
/2-3ek/ ha kell még sózzuk,ha puhára pároltuk a tejfölös habarással besűrítjük.
Zsemlegombóccal vagy galuskával tálaljuk.

A megpuhult csirkecombokat az edényből kiszedjük, a tejfölös habarást beleöntjük és megforraljuk.

Tálalás előtt vedd ki a húst, és a káposztát tejfölös habarással (tejföl-liszt keverékével) sűrítsd be, majd forrald készre. A húst fejtsd le a csontról és vágd fel csíkokra, szórd a káposztára. A tetejére locsolj egy kevés tejfölt és fűszerpaprikát.

Nos, én a rántást tejfölös habarással váltottam ki. A szárított tárkonyt pedig magamtól főztem bele... Nagyon finom leves lett, ízlett mindenkinek kicsitől nagyig. Húsvét után kitűnő lehetőség a maradék sonka hasznosítására.

tejfölös habarással sűrítjük, és a tejszínt is hozzáöntve még 2-3 percig
forraljuk. Tarhonyát, galuskát vagy párolt rizst adunk hozzá.
Elkészítési idő: 60 perc
Egy adag: 4030 kJ/960 kcal
Ajánlott ital: G.I.A. Kékfrankos ...

Lásd még: Lásd még: Tejfölös, Tejföl, Habarás, Liszt, Leves

Gasztronómia  Tejfölös gombapaprikás  Tejfölös harcsa

 
RSS Mobile