Kezdőlap (Tejfölös habarás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Tejfölös habarás


 

Tejfölös habarás

Gasztronómia  Tejfölös gombapaprikás  Tejfölös harcsa

Amikor kész, tejfölös habarással besűrítjük. Kiforraljuk, szükség esetén utóízesítjük. Tálaljuk.
Jó étvágyat kívánunk!
Írd meg te is a véleményed!
Regisztrálj ingyenesen az oldalra, vagy lépj be, ha már korábban megtetted.


Tejfölös habarást készítünk. Finom szitán átszűrve állandó keverés közben hozzáadjuk a tökhöz. Óvatosan megsózzuk, cukorral ízesítjük. Mérsékelt tűzön készre forraljuk.

A tejfölös habarást hozzáadjuk a pürésített burgonyához, elkeverjük, majd forralunk rajta egyet kb. 2 perc. Ezután vízzel, fűszerekkel még beállítjuk tökéletesre az ízt és a sűrűséget.
5
Saját zsírján, vagy egy kevés olajon megpirítjuk a bacont.

12. A tejfölös habarást hozzácsurgatom a raguhoz, közben kevergetem, majd egyet forralok rajta és aztán lekapcsolom alatta a tűzhelyet.

Főzés és tejfölös habarás nélküli tökfőzelék, amiből azonban a legfontosabb, a kapor nem hiányozhat. Aszalt zöldségfasírttal az igazi.
Hozzávalók ...

Báránypörkölt Tejfölös habarás Galuskaköret Ajánlott anyaghányad Bárány-apróhús 1,80 kg Zöldpaprika 0,25 kg Zsír 0,15 kg Paradicsom 0,12 kg Vöröshagyma 0,15 kg vagy Fűszerpaprika 0,015 kg Lecsó 0,20 kg Só 0,03 kg Tejföl 0,45 1 Liszt 0, ...

Rántás helyett tejfölös habarással is készíthetjük.
Jó étvágyat kívánunk!
Receptek lisztérzékenyeknek ...

Nálunk a főzelékek tejfölös habarással szoktak készülni, mert a rántást ki nem állhatom, így igyekszem az általában berántott ételeket is más módokon sűríteni.

Végezetül egy laza tejfölös habarással fejezem be. Kifőtt tésztával vagy nokedlival tálalom. Különlegesen pikáns ízét a paradicsom és a savanyú uborka adja, amint sejtelmesen keveredik a füstölt szalonna ízével.

10 percig főzzük, vagy amíg a répa majdnem teljesen megfő, majd berántjuk a levest, vagy tejfölös habarással besűrítjük, végül pedig hozzákeverjük a kukoricát.

A félretett levet tejfölös habarással besűrítjük, kicsit utána sózzuk. A palacsintákba (nagyjából a közepükre, téglalap alakban) teszünk úgy másfél evőkanálnyi húst, ezt meglocsoljuk nagyjából egy evőkanálnyi szafttal.

A gombapörkölt levét tejfölös habarással besűrítve és tejszínnel dúsítva kapjuk a gombapaprikást. Külön tálkában galuskát adunk hozzá. Megjegyezzük, hogy kerti csiperkén kívül igen jó vargányából és szegfűgombából is.

Tejfölös habarást készítünk: azaz a tejfölt a liszttel simára keverjük, egy keveset a burgonya főzőlevéből rámerünk, jól eldolgozzuk, majd a puha burgonyához öntjük. Épp csak 1-2 percig forraljuk, ezalatt kellően besűrűsödik, s "liszt íze" is elfő.

A kaprot felteszem sós vizbe főzni, majd tejfölös habarással besűritem. Mártás sűrűségre főzöm. A tepsibe rakom a nokedlit, majd leöntöm a kapormártással, összekeverem, a tetejére ráreszelem a sajtot, majd forró sütőben aranybarnára sütöm.

A levét tejfölös habarással besűrítjük. A kinyújtott rétestésztát szikkadás után (vagy a készen kapható és előkészített reteslapot) olvasztott zsírral meglocsoljuk. A tészta szélére helyezzük a húspépet, felgöngyöljük.

Ha kevés a pörköltszaft, hagymából, pirospaprikából készítek és mustáros tejfölös habarással besűrítem, de nagyon nem szabad,mert ahogy a betöltött palacsintákat elhelyezem egy mély tűzálló edénybe,bőségesen nyakon öntöm a szafttal, ...

Miután megfőtt, tejszínes-tejfölös habarással besűrítjük. Pár percig főzzük, kiturmixoljuk és sűrűlukú szűrőn még átengedjük. A szitán maradt gyümölcsöt amennyire lehet, passzírozzuk a levesbe.

A citromhéjat és a fahéjat ezután leszűrjük a levesből, és tejfölös habarással sűrítjük, majd a felforrt levest áttörjük. Ismét felforraljuk, majd a tűzről levéve belekeverjük a tejszínnel elkevert tojássárgáját. Jól lehűtjük.

A sok kaportól lesz olyan ellenállhatatlan ez a leves, meg attól, hogy csak tejfölös habarással sűrítjük.

Az eredeti receptben sertéshússal meg tejfölös habarással készül, és úgy is finom.
alapanyagok
bors étkezési keményítő fehérrépa joghurt karalábé karfiol kurkuma olívaolaj pulykamell sárgarépavöröshagyma zeller zöldborsó ...

A savanyú káposztát, ha nagyon savanyú enyhén átmossuk. Majd párolni kezdjük. Közben elkészítjük a tejfölös habarást. (Liszt+tejföl) Ha a hús megpuhult, a káposztát megpároltuk, összeöntjük őket és a tejfölös habarással behabarjuk.

A megfőtt töltelékeket kivesszük a párolóléből, az alaplevet tejfölös habarással sűrítük és jól kiforraljuk.
Tálaláskor az előmelegített tálra helyezett töltelékeket bevonjuk a kapros-tejfölös mártással. Külön sósburgonya köretet adunk hozzá.

Utolsó fejezetként jöhet a tejfölös habarás, a szokásos módon elkeverünk egy kanál lisztet a tejfölben (fontos, hogy csomómentes legyen, mert ha belekerül a levesbe, már nem lehet kiimádkozni a csomókat), majd beleöntjük a levesbe, ...

Sós, babérlevéllel ízesített vízben puhára pároljuk a feldarabolt zöldségeket és három fej hagymát, majd tejfölös habarással besűrítjük. Közben a kockacukrot barnára pirítjuk, hozzáadjuk a zöldségekhez, és ízlés szerint ecettel savanyítjuk.

A szálkátlanított, feldarabolt zöldbabot, 1 liter sós, leveskockás vízben, puhára főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük, ételízesítővel, ecettel ízesítjük. A végén megszórjuk apróra vágott petrezselyemmel. Hidegen is finom.

Ahány ház annyi szokás. Van aki behabarja tejfölös habarással. Számomra ez szükségtelen és felesleges kalória forrás. Megoldom tálaláskor friss kőrösi tejföllel.

A nyúlpaprikás ugyanúgy készül, mint a nyúlpörkölt, csak a végén a levét tejfölös habarással besűrítjük. Előmelegített tálban kínáljuk, tetejét meglocsoljuk tejföllel és galuskaköretet adunk hozzá.
Vissza az elejére
...

A kész húst helyezzük egy mélyebb tálba, a maradék levet tejfölös habarással addig keverjük amíg besűrűsödik, majd öntsük rá a húsra megszűrve.
Jó étvágyat kívánunk!
Írta: Szerkesztőség ...

Nem is értem hogy lehet egy jó kis túrós lepényt például kaporral tönkretenni, a kapros tökféle főzelékek pedig mindjárt két szőrös feketepontot kapnak: egyet a tökféle, egyet a kapor - marad tehát a tejfölös habarás vagy rántás magában.

Közben lecsót adunk hozzá, majd tejfölös habarással besűrítve jól összeforraljul Tükörtojással tálaljuk.
A tükörtojássütőben egy kevés zsírt forrósítunk, és a tojásokat óvatosan beleütjük.

Amikor megpuhult, tejfölös habarással sűrítjük, tejszínnel dúsítjuk, majd utánaízesítjük és átforraljuk. A húst kiszedjük, és finomra összevágjuk, kevés őrölt borssal ízesítjük. Az átszűrt mártásból annyit teszünk bele, hogy kenhető legyen.

A megmosott, héjától megtisztított csicsókát kockára vágjuk, sóval, babérlevéllel puhára főzzük. Tejfölös habarással besűrítjük, borsikafűvel és növényecettel ízesítjük.
Forrás: Dr Szalva Péter: Díszzöldségek és egyéb kiskerti növénykülönlegességek ...

Amikor már majdnem kész (kb. 10 perc főzés), hozzáadjuk a borsót, további 15 percig főzzük. A tejfölös habarással besűrítjük, és készre főzzük. Burgonyával vagy petrezselymes rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
A rovat további receptjei: ...

Lásd még: Lásd még: Tejfölös, Tejföl, Habarás, Liszt, Leves

Gasztronómia  Tejfölös gombapaprikás  Tejfölös harcsa

 
RSS Mobile