Kezdőlap (Tejbegríz)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tejbegríz

Gasztronómia  Tejbedara  Tejben párolt hal

Tejbegrízes süti - Receptek
Tejbegrízes süti
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...


Tejbegríz recept fahéjjal és kakaóval
A jó tejbegríz titka a helyes arányok. Mi a hígabb változatát szeretjük és ez garantáltan nem keményszik meg akkor sem ha kihűlt.
Hozzávalók (2 adaghoz): ...

Tejbegríz
Ha a gyerek semmit sem hajlandó megenni, akkor kell a végső mentsvárhoz folyamodni
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Tejbegríz
Feltöltő: Marcsi Kategória: Desszertek 0 361 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Tejbegrízzel töltött csokis muffin - Főzzünk! Receptfeltöltő, kvirag receptje
Kedves Feltöltő!
Bátran jelentkezhetsz bármilyen előétel, leves, főétel, vagy ínycsiklandó süti receptjével, a lényeg, hogy szívből készítsd a finomságot. Sütés-főzésre fel! ...

~ tejérzékenyeknek
A ~t szeretik egyaránt gyerekek és felnőttek. Mindenki megtudja enni, az is akinek még nincs foga és az is akinek már nincs. A tehéntejre sajnos nem minden szervezet reagál jól, pláne a kisbabáknál jelentkezik az a betegség, tejérzékenységnek hívják.

A ~, egyszerű és finom, gyerekek kedvence!
Hozzávalók:
0,5 l tej
1 vizespohár (2 dl) búzadara
ízlés szerint cukor
kakaópor, fahéj ...

Mikor megfőtt, vízzel kiöblítünk egy mélytányért, majd beleöntjük a ~t. Langyosra hűtjük. Közben elkészítjük a prézlit, úgy ahogy a gombóchoz szoktuk. Míg hűl a dara és a prézli, addig elkészítjük a meggymártást.

Most itt vagy: Kezdőlap / Édes sütemények / Sütés nélkül / ~es süti sütés nélkül
~es süti sütés nélkül
A töltelékhez: ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Gyerekbarát konyha ~
~
Kategória: Gyerekbarát konyha ...

Lehet édesíteni is a kakaó előtt, meg sztem mehet bele mazsola is vagy banán tényleg olyan ~szerű állaga és íze volt, csak én nem édesítettem
7,5 g net carb + 12 g rost, 35,9 g zsír, 8,4 g fehérje. ha jól számolom. de ez még szárazon (kókusz+mandula+kakaópor) ...

TEJBEGRÍZGALUSKA MEGGYMÁRTÁSSAL
Tegnap olyan jó napom volt, annyira tökéletesre sikeredett... Pedig dolgoztam, vásároltam, éltem a mindennapi rutinos életemet. Mégis más volt. Hogy miért? Hát elmondom...

~ - kicsit másképpen
A hála érzése a szívben.
Kinyitja a kapukat.
Áttöri a korlátokat,
és szabaddá tesz.

Rántott ~
5/5
Egy-két trükk, és a ~ a desszertek koronázatlan királynője lesz. Készítsük a szerelem almájával a még szebb tálalásért! ...

~-kehely
Hozzávalók 4 személyre A ~hez 0,5 l tej, 4 púpozott ek búzadara, 2 ek cukor, 1 kk vaj, 1 cs vaníliás cukor, reszelt citromhéj
Kb. 8 ek lekvár (málna, barack, stb) 4 db érettt kivi, karamellszirup ...

A ~es töltelékhez felforraljuk a tejet, majd a búzadarával sűrűsödésig főzzük. Mézzel, cukorral és sóval ízesítjük.
A cseresznyés töltelékhez a kimagozott gyümölcsöt leturmixoljuk a citromlével, felforraljuk, és a búzadarával sűrűsödésig főzzük. Mézzel, cukorral, vajjal ízesítjük.

A ~hez:
5 dl tej
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 púpozott evőkanál búzadara ...

A kész ~t még melegen egy deszkára öntjük, és vizes késsel, 0,5 cm vastagságúra elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni.
3
Ha kihűlt vizes késsel 6*6 cm-es kockákra vágjuk.

Banános ~ 10hó - 1 személyre
Kis edénybe beleöntjük a vizet és beleaprítjuk a banánt. Hozzákeverjük a darát és állandó kevergetés mellett megfőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a tápszert és szobahőmérsékleten adhatjuk is a babának.

Rántott ~ - gyerekkorom nagy kedvence
Pár napra most kivontam magam a forgalomból, úgy döntöttem, jár egy kis pihi, szóval végigpihentem a hétvégét és nem főztem semmit!:-)
De most újult erővel térek vissza szuper receptekkel.

Utána jön a vastag Margot-féle csíny: elkészítjük a tölteléket, aminek az alapja ~ lesz. Ebbe kókuszreszelék, mák és mazsola kerül, hogy egy kicsit másképp készítsük, és bizony más is lesz az íze. Figyeljünk: ha habverővel készítjük el ezt a ~ alapú tölteléket, akkor nem lesz csomós! ...

3:2 - 5 ember, 5 különböző vélemény, de érdekes módon a "mellékes" ~ gombóc kandírozott narancshéjjal, na az mindenkinek bejött.
Hidegen ettük, de langyosan vagy melegen is tálalhatjuk, intenzív narancsízű, mely mögül azért átsejlik a sült sütőtök íze.
A gombóc pedig tényleg főnyeremény :-) ...

Ez a különleges banános ~ 10 hónapos kortól ajánlott a babáknak.
Hozzávalók
2 evőkanál kukoricadara
1/2 db banán
2 mérőkanál 3-as tápszer (lehetőleg almás)
2 dl víz ...

Felöntöttem a folyékony ~zel. Mindegyik tetejére tettem megint fél-fél ek. Nesquik-et és egy-egy csipet barna cukrot.

Klasszikus Kedd - Bundás kenyér
Klasszikus Kedd - ~
Matcha zöld teás-fehércsokoládés mousse
Töltött cukkini
Júliusi gasztro programok 2012.
Étcsokoládés meggylekvár
TI IS NYAMMMOGTOK:)
Málna-banán jéghidegen "fagyiban" ...

~ és rétes
Kampányszerűen elő-elő bukkan nálunk a rétes, mint nass. Sokszor hosszú hónapokig nincsen, aztán meg nem győzöm elégszer készíteni. A túrós és most nyáron a túrós-gyümölcsös favorit, azonban méltó kihívója akadt a ~es rétes személyében.

~ helyett grízpuding
Gyors édesség, amely rendkívül finom eperrel vagy más gyümölccsel...
Elkészítési idő: 15 perc
Hűtési idő: 1 óra
Hozzávalók:
- 3 deci tej
- 2 deka cukor
- 5 deka gríz
- 1 tojás
- 5 deka 70%-os kakaótartalmú csoki ...

TEJBEGRÍZGALUSKA MEGGYMÁRTÁSSAL
Feltöltő: illeskrisz (3 receptet töltött fel) ...

~ /Ágnes
Hozzávalók 1 adaghoz:
Zabkorpa kb. 6 dkg
3 dl tej
Tejet felforralod, és lassan adagolod hozzá a zabkorpát, úgy , mint a darát tennéd. Ha elég sűrűnek találod, akkor még pár percig kevergetve főzöd, és édesítővel beízesíted.
Utána még sűrűbb lesz, ahogy hűl.

~
A tejet a bográcsban kevés vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, ízlés szerint kristálycukrot és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, puhára...
tovább ...

~
Tegnap voltam egy előadáson, ami egy kismamáknak tartott sorozat része. Meg kell mondjam nagyon mókás és egyben ijesztő volt beülni ötven darab hatalmas pocak közé. Még igencsak kilógtam a sorból.

~
Mi akkor szeretjük a ~t, ha lágy, azaz pont jó. Nem kemény és nem is folyik. Ezt kell eltalálni. Ez az arány garantáltan azt a sűrűséget adja, amit kapni szeretnék.

~
Vagy ez nem való gasztroblogba? Aki így gondolja, most legyen szíves keressen magának más olvasnivalót :) ...

~
Hozzávalók 2 tányérhoz: 1/2 liter tej, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál búzadara.

Habos ~ karamellizált almával
Hozzávalók 2 személyre: 4 dl tej, 5 dkg búzadara, 2 tojás, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 alma, 2 evőkanál méz.

Reform ~
Mitől reform a reform ~? Azért reform, mert nem tejbe és nem gríz. Viszont tökéletes utánzata az igazi ~nek. Tehéntej helyett növényi tejhelyettesítőt, rizstejet használtam, gríz (búzadara) helyett pedig kölespehely volt az alap.

Morzsás ~
Hozzávalók: tej búzadara cukor zsemlemorzsa kevés olaj Elkészítés: Szokásos módon, de keményebb, nem túl édes ~t főzünk - kicsit állni hagyjuk. Kevés olajon zsemlemorzsát pirítunk - vigyázva, hogy meg ne égjen (vigyázat, a gázról lehúzott serpenyőben még tovább pirulhat! ...

~
tej
búzadara
cukor
Végy egy duplafalú tejforralót, s abban kevés cukorral tedd fel a tűzre a tej bő kétharmadát. Ha forrni kezd, lazán szórd bele az egész grízt, s közben keverd, hogy ne csomósodjon. (A teljes tejmennyiség minden félliterjére körülbelül 4 púpozott evőkanálnyi darát számolj.

~: Egy liter tejhez kb. 7 csapott evőkanál búzadarára van szükség.( Ez kb. 3 levesestányér ~ lesz). Felteszed a tejet a tűzhelyre, egy csipet sót, kb. 2 evőkanál cukrot, majd a 7 evőkanál grízt (búzadarát), és folytonos keverés mellett fel kell forralni.

~: /1/2 l tejet forralj fel és keverj hozzá 4 ek búzadarát /grízt, folyamatosan kevergesd amíg jó sűrű lesz/ kb 10 perc
25 dkg túró
1 ek vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
pirított zsemlemorzsa ...

. ~
Starfokker, a fiatal de profi blogger, remek receptjei finomra hangoltak és jól átgondoltak, sok tudásról és szenvedélyről árulkodnak... . Tavola In Piazza
Olasz kulinária Gabbahtól, Olaszországból.

Sült tejbegríz 2.- mézes-mandulás
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

Mákos ~ (desszertek)
Halászlé (eredeti) (klasszikus ételek)
Tarkabarka (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Mint a ~ recept
Elkészítésí idő: 20 perc
Elkészítés: Tejet lábasban melegítjük, teszünk bele egy pici sót és édesítőt. Amikor majdnem forr belerakjuk a zabkorpát, elkeverjük, majd elzárjuk, fedőt teszünk rá és 10 perc múlva ehető. Tehetünk rá ...

Körtés ~torta
A tészta hozzávalóiból piskótát készítünk, melyet egy 24 cm átmérőjű, csatos tortaformában, előmelegített sütőben, 25-30 perc alatt,...
6 személyre
60 perc
Részletek ...

Megmaradt ~hez találtam ki ezt a receptet. Egyszerű, gyors és finom.
story folytatása
nehézség: könnyű ...

Mazsolás ~, fahéjjal
Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, csipet só.

Mazsolás ~, fahéjjal
A tejet forraljuk fel, a felvágott vaníliarúddal és kis lángon folytonos keverés mellett adjuk hozzá a darát. Ha megfőtt, keverjük bele a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat.

Készítsük el a ~t egy liter tej felhasználásával, azért az arányokat ehhez feltüntettem, de szerintem ez nem lesz senkinek sem nagyon nagy kihívás. Kicsit folyósra készítsük ne legyen kemény.

Készítsünk egy ~t (tej, cukrok, búzadara), amibe a vége fele belekeverünk egy kanál a margarint. Ha a fél liter tej nem lenne elég, még tehetünk hozzá egy keveset, hogy ne legyen beton keménységű. Kihűtjük, de kevergessük, hogy ne álljon össze, ne keményedjen meg.

Használhatunk maradékokat is, például üres palacsintát csíkokra vágva vagy a reggeli, maradék sűrűre főzött ~ből, tejberizsből gombócokat formáz-hatunk, amik a savanykás gyümölcskrém levesekhez tökéletesen passzolnak. (Ezeket természetesen elkészíthetjük szándékosan a leveshez is.

Péntek reggeli: ~ (kakaó, fahéj, porcukor), citromos tea
Péntek búcsú vacsora: sajtos-tejfölös-túrós-kapros tészta, pirított szalonnával
Az elkészíthető ételek sora a lehetőségektől és a vállalkozó kedvtől is függ. Kutassuk fel a legjobb beszerző forrásokat.
További ötletek: ...

A főtt és kihűlt ~t /ami lehet előző napi maradék./ simára keverjük a felsorolt hozzá valókkal, a cukortól meg lágyulhat ezért keksz morzsát adunk hozzá.

A kukoricadarából ~hez hasonló kását készítünk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is. A tetejére is szórhatunk kókuszreszeléket. Tovább ízesíthető pirított, fűszerezett hagymakarikákkal. Kínálhatjuk szójavirslivel is.
nagyításhoz kattintson a képekre
Másoknak így tetszett a recept: ...

A darából a tejjel ~t főzünk, összekeverjük a kész burgonyával és főtt zöldséggel, vajat és tojássárgáját teszünk bele.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és a zöldséges burgonyába tesszük.

A megszokott módon ~t főzünk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgákat a cukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjával kikeverjük, majd összedolgozzuk a langyosra hűlt tejbedarával.

Joghurtos almaleves ~ gombócokkal
1,5 kg alma
7,5 dl víz
1 csillagánizs (vagy 1 tk őrölt fahéj)
2 dl natúr joghurt
nádcukor vagy méz ízlés szerint
3 dl teljes tej
3 púpos ek búzadara (6 dkg)
3 dkg vaj
1 ek vaníliás cukor (házi vagy Bourbon)
nádcukor ízlés szerint ...

32 Mazsolás ~, fahéjjal
2.33 Morzsás brokkoli
2.34 Padlizsán fokhagymás tejföllel
2.35 Panírozás tojás nélkül
2.36 Paradicsomos karfiolfőzelék
2.37 Parajfőzelék, galuskával
2.38 Parmezános csőben sült
2.39 Patisszonpüré - főzelék
2.40 Petrezselymes tojáspogácsa.
2.

Az eljárás lényege az, hogy egy pergős valamit állítsanak elő, vagyis a gőzölés vagy áztatás során ne keletkezzen belőle pempő (mint a ~ vagy a puliszka esetében).
Van borsó nagyságú is, de minél gyakorlottabb valaki, annál apróbbra sodorja a szemeket.

A krémhez felforraljuk a tejet, beleszórjuk a búzadarát, és hagyományos, de sűrű ~t főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához a tojást a margarinnal / vajjal simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, a mézet, és eldolgozzuk.

Fél liter tejet felforralunk, a darált mákra öntjük, és a ~ felével összekeverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát és a mazsolát, majd a reszelt citromhéjjal és a rummal ízesítjük. A megmaradt tojásokat szétválasztjuk.

Igazából egyáltalán nem vagyok tejberizs rajongó, ha már ilyesmiről van szó, akkor egyértelműen a ~ a nyerő rengeteg fahéjas cukorral megszórva, bár a zabkása közel áll ahhoz, hogy kiüsse az előkelő első helyről.

krém: vagy vaníliás-grízes pudingporból vagy ~ből készül,amennyiben ~ből,akkor 3 dl tejből,kevés grizzel kell megfőzni.
20 dkg Rama margarin,20 dkg p.cukor.
Elkészítés: A hozzávalókat annyi tejjel dolgozzuk el,hogy jól nyújtható tésztát kapjunk.

A tüzet lennebb húzom, a darát folyamatos keverés mellett besűrítem (~ állagú lesz). Félrehúzom, időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön.
A lecsöpögött spenótot tessék-lássék összevágom, nem kell nagyon elaprózni, nem pürének lesz.

A tejbepapit, azaz a ~t senkinek sem kell bemutatni. Na de mi a helyzet a tejbezabival?
A zabkorpából készült tejes finomság kitűnő reggelire, de desszertként sem utolsó.

S: Imádom ezt a rétest, olyan, mintha ~ben sült gyümölccsel lenne megtöltve.

Várjuk meg, míg a ~ takarékon besűrűsödik, majd húzzuk le a lábast a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. A kompóthoz a meggyet a levével és a fahéjjal együtt tegyük egy lábasba, és forraljuk fel. Az étkezési keményítőt keverjük simára 2 evőkanál vízzel egy csészében.

Ha már annyira sűrű, mint egy ~, lehúzzuk a főzőlapról, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat, és az egész masszát jól simára keverjük. Ízlés szerint ízesítjük.

a cukorból 5 dkg vajjal, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval állandó kevergetés mellett sűrű ~t főzök, majd folpackkal letakarva teljesen kihűtöm. 5 egész tojást a vaníliarúd kikapart belsejével felverem (nem kell habosra), és alaposan elkeverem a kihűlt grízzel.

Túrókrém hozzávalói:25 dkg túró, 2 dl tejből, 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál búzadarából sűrű ~t főzünk. Kevés tejszínt öntünk bele. Ha kihűlt, a túróhoz keverjük, ízlés szerint cukrozzuk.

Akkor mégis lesz tehát idén is a nagy kedvenc, ez a ~es-ribizlis süti, amit több mint egy évtizede sütök minden évben.

Folyamatosan kevergeted és egy nagyon sűrű ~t készítesz. Jó keménynek kell lennie, hogy jó kis hógolyókat tudjál gyúrni. Ehhez a masszához hozzákevered a túrót, citromhéjat, félbevágott vaníliarúdnak a kikapart belsejét.
Megalkotod a gombócaidat, de készíthetsz szögleteset is! ...

(Hagyományos mákdarálóban külön is lehet darálni.) Ebből tejjel, az édesítőszerrel ~szerű masszát főzők. (Lassan, fokozatosan adagolom a tejet, a végén hagyom egy kicsit "dagadni") Valamivel sűrűbbre hagyom, mint a ~t. Lehűtöm. A tojássárgáját kikeverem egy kevés gyümölcscukorral.

Hozzávalók: 15 gombóc lesz belőle Főzz egy jó sűrű ~t, úgy, hogy keverni még tudjad, de ne legyen lágy. Még melegen szórd vaníliás cukorral, kristálycukorral ízlés szerint és reszelt citromhéjjal. Hagyd teljesen kihűlni, dermedtre. A túrót keverd hozzá.

A szokásos módon vaníliás porcukorral az átlagosnál sűrűbb mazsolás ~t készítünk, és amikor kihűlt, akkor 1 db tojássárgájával elkeverjük.
A kihúzott rétestésztát szikkadás után (vagy a készen kapható és előkészített réteslapot) olvasztott zsírral meglocsoljuk.

Ekkor mérsékeljük a tüzet, és egészen végig kevergetve addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik, akár a ~.

A krémhez a tejből a búzadarával sűrű ~t főzünk.
A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt
héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a ~t.
A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük,
majd a krémmel megtöltjük a tortalapokat. A tetejét ízlés ...

Folyamatosan keverve sűrű ~t készítünk, olyat, amit lehet majd formázni. Ha kész, hozzákeverjük a túrót, citromhéjat, és hagyjuk annyira kihűlni, hogy kézzel gombócokat formázhassunk belőle. Akár előző nap is el lehet készíteni.

Mondanám, hogy ~t, de tejallergiások ugye azt nem ehetik. Ezért a grízt csak enyhén sós vízben megfőzzük, esetleg pár szem mazsolát teszünk bele, és ha puhára főtt, megcukrozzuk.

Egyébként a kedvencem a "~ alap". :-)
Betty írta...
Teljesen egyet értek veled.Amióta itt vagyunk én is inkább főzök. Itt Amerikában az élelmiszerboltok 70% tele van "mű" kajával. A fagyasztottól a konzervig szörnyű. Sajnálom hogy nem tudom lefényképezni pedig nagyon szívesen megmutatnám.

Az állaga olyan, mint a sűrű ~é, mi házi lekvárral, kókuszreszelékkel, banánnal ízesítettük eddig. Nagyon könnyű elkészíteni és simán kiváltja a gyekekek kedvenc (de sajnos nem túl egészséges) ~ét!!
Értékelés: Nincs Átlag: 5 (1 szavazat)
rizspuding-kudarc ...

De nevezhetném akár úgy is, hogy a ~ újjászületése. És végre értelmet nyertek azok a lassan egy éve megvásárolt rózsa és hortenzia mintájú szilikonformák is, amiket eddig nem is igazán tudtam, mire használjak (de persze "ennyi pénzért még a hülyének is megéri", nem lehet otthagyni a boltban..

A család barátjának (aki egyébként az alternatív szakácsművészet mestere) panaszkodtam, hogy ha már pépeset kell enni, legalább ~t ehetnék (a tej és az apró dara miatt tiltólistás volt a gyógyulás alatt).

Ha kihűlt a ~, hozzákeverjük a tojássárgáját, a habbá vert fehérjét és a mákot. A pudingformákat kiöblítjük hideg vízzel, beletöltjük a masszát, és pár órára a hűtőbe tesszük. A kompót elkészítéséhez a szilvát megmossuk, elfelezzük, kimagozzuk.

@Pinka-Panka: én szoktam csinálni, kemény ~t valami lapos formában kihűtök, felkockázom, lisztbe és tojásba forgatom (én morzsába nem, így szocializálódtam, de sokan csinálják rendes panírral) és kisütöm. Jó kis light kaja. Szoktam sósan, jól befűszerezve is főzelékfeltétnek.

A ~ vagy rizs egyfajta műalkotás. Akkor szép, ha evéskor roppan a cukorréteg a tetején, de néha összekavarom. A paprikás krumplit is villával töröm össze, mert akkor nem csöpögtetem le a szaftot a számon.
Pl. a zsíros arcom megtörölni sem szeretem.

Kipróbáltam vaníliapuding-banán-fahéj kombóval és ma csináltam egy ~-nutella(megkentem a nutellával és arra a ~)variációt...Az eddigi egyik legfinomabb süti,amit alkottam! :) Örülök,hogy rátaláltam a blogodra,szereztél még egy lelkes olvasót! :) ...

Krémkészítés: A tejből és grízből ~t készítünk. A cukrot és a rámamargarint habosra kikeverjük, és ha kihűlt, a ~t hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, a vanília pudingport hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a krémet.

~ Hozzávalók: 2 tányérhoz: 5 dl tej 2 evőkanál cukor 4 evőkanál búzadara Elkészítés: A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát, és folyamatos keverés mellett...

Yess! Miért is ne? Nálam is van fent ~ recept. ;-) Sokáig én sem tudtam pl., hogyan kell paprikáskrumplit készíteni, közben Wellington pulykamell volt a karácsonyi menü. Szóval az egyszerűt is érdemes reklámozni! :-)
VálaszTörlés
Válaszok ...

A tejből, grízből vaníliás cukor, csipet só és cukor hozzáadásával sűrű ~t főzünk. Mikor kész, a masszát sima felületen kb 1 cm vastagon elsimítjuk. Hagyjuk kihülni, majd négyzetformán daraboljuk. A darabokat lisztben megforgatjuk, majd tojásba mártjuk és forró olajon világosbarnára sütjük.

Egyfajta kukoricakása (Grits). Csak a déli államokban elterjedt, ~hez hasonló kinézetű étel, amit kukoricadarából főznek vízben.
Grits
Sült bab (Baked beans). Csak Québecben fogyasztják reggelire, és a neve ellenére általában nincs megsütve, hanem egyfajta paradicsomos babétel.

Így egy ~ keletkezik, amit jönni hagyunk, míg a tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgákat egy villa segítségével eldolgozzuk a grízben majd a habot is hozzáadjuk. Tipp: könnyebb eldolgozni egyenletesre, ha ezt is robotgéppel csináljuk, ugyanis eléggé ragacsos a tészta.

fahéj - almás édességekhez, ~re, tejberizsre
gyömbér - a kínai kaják elmaradhatatlan fűszere
koriander, mustármag - én csak savanyúságba teszem
kömény - kelkáposztás dolgokba (a majorannával együtt), krumpli köretre
chili - csípős paprika, sok mindenbe teheted, ha szereted a csípőset.

olzka több fogást is készített: mákkrémet borban főzve, földimogyorós, csokoládés babkrémet, sült céklát vargányás ~zel és mézel forralt bort finomságokkal fűszerezve. gyerekkorában passzív befogadóként mindent megevett, ami elé került.

Ha a sűrűjéből szedtem, az kissé olyan volt, mint egy híg ~. Ha hagytam leülepedni, akkor szedhettem felülről, az egy tiszta, opálos létyó volt.
A képen mai török divat szerint egy kis fahéjjal megszórva szervíroztam.
anica inkognitóban írta... ...

Snidlinges-sajtos-lecsós leveles csiga
Vakondtúrás
Fahéjas rántott ~
Tejszínes márványos szőlős szelet
Amur retro bundában - barna lepénykenyérrel
Házi lecsó
AZ ‘‘ISTENI'‘LOLA
Gombával töltött pulyka cserépedényben sütve ...

Miközben sül az első lap, elkészítem a vaníliás ~t. Itt nem kell a mennyiségeket csökkenteni, a krémből sosem elég. A kész, forró grízbe simán belekeverem a rámát, és a cukrot, nem kutyulom ki előre.

Ekkor elkezdjük lassan belecsurgatni a kukorica darát és folyamatosan kevergetjük fakanállal mint a ~t. Ha keményedik nagyon akkor öntünk még abból a vízből amit félretettünk. Az állaga nem önthető kell legyen. Akkor van kész ha már kb. egy 15-20 percet kevergettük.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Cukor, Torta, Leves, Citrom?

◄ Tejbedara   Tejben párolt hal ►
 
RSS Mobile