Kezdőlap (Tejbegríz)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Tejbegríz


 

Tejbegríz

Gasztronómia  Tejbedara  Tejben párolt hal

Tejbegrízes süti - Receptek
Tejbegrízes süti
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...


Tejbegríz recept fahéjjal és kakaóval
A jó tejbegríz titka a helyes arányok. Mi a hígabb változatát szeretjük és ez garantáltan nem keményszik meg akkor sem ha kihűlt.
Hozzávalók (2 adaghoz): ...

Tejbegríz
Ha a gyerek semmit sem hajlandó megenni, akkor kell a végső mentsvárhoz folyamodni
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Tejbegríz
Feltöltő: Marcsi Kategória: Desszertek 0 361 megtekintés
Receptkönyvbe! ...

Tejbegríz tejérzékenyeknek
A tejbegrízt szeretik egyaránt gyerekek és felnőttek. Mindenki megtudja enni, az is akinek még nincs foga és az is akinek már nincs.

A tejbegríz, egyszerű és finom, gyerekek kedvence!
Hozzávalók:
0,5 l tej
1 vizespohár (2 dl) búzadara
ízlés szerint cukor
kakaópor, fahéj ...

Mikor megfőtt, vízzel kiöblítünk egy mélytányért, majd beleöntjük a tejbegrízt. Langyosra hűtjük. Közben elkészítjük a prézlit, úgy ahogy a gombóchoz szoktuk. Míg hűl a dara és a prézli, addig elkészítjük a meggymártást.

Most itt vagy: Kezdőlap / Édes sütemények / Sütés nélkül / Tejbegrízes süti sütés nélkül
Tejbegrízes süti sütés nélkül
A töltelékhez: ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Gyerekbarát konyha Tejbegríz
Tejbegríz
Kategória: Gyerekbarát konyha ...

Lehet édesíteni is a kakaó előtt, meg sztem mehet bele mazsola is vagy banán tényleg olyan tejbegrízszerű állaga és íze volt, csak én nem édesítettem
7,5 g net carb + 12 g rost, 35,9 g zsír, 8,4 g fehérje. ha jól számolom.

TEJBEGRÍZGALUSKA MEGGYMÁRTÁSSAL
Tegnap olyan jó napom volt, annyira tökéletesre sikeredett... Pedig dolgoztam, vásároltam, éltem a mindennapi rutinos életemet. Mégis más volt. Hogy miért? Hát elmondom...

Tejbegríz - kicsit másképpen
A hála érzése a szívben.
Kinyitja a kapukat.
Áttöri a korlátokat,
és szabaddá tesz.

Rántott tejbegríz
5/5
Egy-két trükk, és a tejbegríz a desszertek koronázatlan királynője lesz. Készítsük a szerelem almájával a még szebb tálalásért! ...

Tejbegríz-kehely
Hozzávalók 4 személyre A tejbegrízhez 0,5 l tej, 4 púpozott ek búzadara, 2 ek cukor, 1 kk vaj, 1 cs vaníliás cukor, reszelt citromhéj
Kb. 8 ek lekvár (málna, barack, stb) 4 db érettt kivi, karamellszirup ...

A tejbegrízes töltelékhez felforraljuk a tejet, majd a búzadarával sűrűsödésig főzzük. Mézzel, cukorral és sóval ízesítjük.

A tejbegrízhez:
5 dl tej
2 evőkanál kristálycukor
1 csomag vaníliás cukor
4 púpozott evőkanál búzadara ...

A kész tejbegrízt még melegen egy deszkára öntjük, és vizes késsel, 0,5 cm vastagságúra elsimítjuk. Hagyjuk kihűlni.
3
Ha kihűlt vizes késsel 6*6 cm-es kockákra vágjuk.

Banános tejbegríz 10hó - 1 személyre
Kis edénybe beleöntjük a vizet és beleaprítjuk a banánt. Hozzákeverjük a darát és állandó kevergetés mellett megfőzzük. Ha kész, hozzákeverjük a tápszert és szobahőmérsékleten adhatjuk is a babának.

Rántott tejbegríz - gyerekkorom nagy kedvence
Pár napra most kivontam magam a forgalomból, úgy döntöttem, jár egy kis pihi, szóval végigpihentem a hétvégét és nem főztem semmit!:-)
De most újult erővel térek vissza szuper receptekkel.

Utána jön a vastag Margot-féle csíny: elkészítjük a tölteléket, aminek az alapja tejbegríz lesz. Ebbe kókuszreszelék, mák és mazsola kerül, hogy egy kicsit másképp készítsük, és bizony más is lesz az íze.

Narancsos sütőtök krémleves narancsos tejbegríz-gombóccal
Hozzávalók:
40 dkg sült sütőtök húsa
1 nagyobb/2 kisebb alma
2 narancs
1 dl tejszín
ízlés szerinti cukor
1 mk. őrölt fahéj/mézeskalács fűszer
csipet só ...

Ez a különleges banános tejbegríz 10 hónapos kortól ajánlott a babáknak.
Hozzávalók
2 evőkanál kukoricadara
1/2 db banán
2 mérőkanál 3-as tápszer (lehetőleg almás)
2 dl víz ...

Felöntöttem a folyékony tejbegrízzel. Mindegyik tetejére tettem megint fél-fél ek. Nesquik-et és egy-egy csipet barna cukrot.

Klasszikus Kedd - Tejbegríz
Matcha zöld teás-fehércsokoládés mousse
Töltött cukkini
Júliusi gasztro programok 2012.
Étcsokoládés meggylekvár
TI IS NYAMMMOGTOK:)
Málna-banán jéghidegen "fagyiban" ...

Ha besűrűsödött, beletesszük a cukrot, a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat, és lefedve félretesszük. A fahéjat összekeverjük a porcukorral, és a tányérokra szervírozott tejbegrízre szórjuk.

Tejbegríz és rétes
Kampányszerűen elő-elő bukkan nálunk a rétes, mint nass. Sokszor hosszú hónapokig nincsen, aztán meg nem győzöm elégszer készíteni.

Tejbegríz helyett grízpuding
Gyors édesség, amely rendkívül finom eperrel vagy más gyümölccsel...

Tejbegríz /Ágnes
Hozzávalók 1 adaghoz:
Zabkorpa kb. 6 dkg
3 dl tej
Tejet felforralod, és lassan adagolod hozzá a zabkorpát, úgy , mint a darát tennéd. Ha elég sűrűnek találod, akkor még pár percig kevergetve főzöd, és édesítővel beízesíted.

Tejbegríz
A tejet a bográcsban kevés vízzel felforraljuk, majd hozzáadjuk a búzadarát, ízlés szerint kristálycukrot és lassú tűzön, folyamatosan kevergetve, puhára...
tovább ...

Tejbegríz
Tegnap voltam egy előadáson, ami egy kismamáknak tartott sorozat része. Meg kell mondjam nagyon mókás és egyben ijesztő volt beülni ötven darab hatalmas pocak közé. Még igencsak kilógtam a sorból.

Tejbegríz
Mi akkor szeretjük a tejbegrízt, ha lágy, azaz pont jó. Nem kemény és nem is folyik. Ezt kell eltalálni. Ez az arány garantáltan azt a sűrűséget adja, amit kapni szeretnék.

Tejbegríz
Vagy ez nem való gasztroblogba? Aki így gondolja, most legyen szíves keressen magának más olvasnivalót :) ...

Tejbegríz
Hozzávalók 2 tányérhoz: 1/2 liter tej, 2 evőkanál cukor, 4 evőkanál búzadara.

Habos tejbegríz karamellizált almával
Hozzávalók 2 személyre: 4 dl tej, 5 dkg búzadara, 2 tojás, 6 evőkanál cukor, csipetnyi só, 2 alma, 2 evőkanál méz.

Reform tejbegríz
Mitől reform a reform tejbegríz? Azért reform, mert nem tejbe és nem gríz. Viszont tökéletes utánzata az igazi tejbegríznek.

Morzsás tejbegríz
Hozzávalók: tej búzadara cukor zsemlemorzsa kevés olaj Elkészítés: Szokásos módon, de keményebb, nem túl édes tejbegrízt főzünk - kicsit állni hagyjuk.

Tejbegríz
tej
búzadara
cukor
Végy egy duplafalú tejforralót, s abban kevés cukorral tedd fel a tűzre a tej bő kétharmadát. Ha forrni kezd, lazán szórd bele az egész grízt, s közben keverd, hogy ne csomósodjon.

Tejbegríz: Egy liter tejhez kb. 7 csapott evőkanál búzadarára van szükség.( Ez kb. 3 levesestányér tejbegríz lesz). Felteszed a tejet a tűzhelyre, egy csipet sót, kb.

Tejbegríz: /1/2 l tejet forralj fel és keverj hozzá 4 ek búzadarát /grízt, folyamatosan kevergesd amíg jó sűrű lesz/ kb 10 perc
25 dkg túró
1 ek vaníliás cukor
1/2 citrom reszelt héja
pirított zsemlemorzsa ...

. tejbegríz
Starfokker, a fiatal de profi blogger, remek receptjei finomra hangoltak és jól átgondoltak, sok tudásról és szenvedélyről árulkodnak... . Tavola In Piazza
Olasz kulinária Gabbahtól, Olaszországból.

Sült tejbegríz 2.- mézes-mandulás
Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.
Zsuzsi finomságai ...

Mákos tejbegríz (desszertek)
Halászlé (eredeti) (klasszikus ételek)
Tarkabarka (klasszikus ételek)
Ezt is ajánljuk! » ...

Mint a tejbegríz recept
Elkészítésí idő: 20 perc
Elkészítés: Tejet lábasban melegítjük, teszünk bele egy pici sót és édesítőt. Amikor majdnem forr belerakjuk a zabkorpát, elkeverjük, majd elzárjuk, fedőt teszünk rá és 10 perc múlva ehető.

Megmaradt tejbegrízhez találtam ki ezt a receptet. Egyszerű, gyors és finom.
story folytatása
nehézség: könnyű ...

Mazsolás tejbegríz, fahéjjal
Hozzávalók: 1 l tej, 30 dkg búzadara, 1 csomag mazsola, fél rúd vanília, 1 kávéskanál reszelt citromhéj, 1 teáskanál fahéj, 1 evőkanál porcukor, 1 evőkanál cukor, 1 evőkanál méz, csipet só.

Mazsolás tejbegríz, fahéjjal
A tejet forraljuk fel, a felvágott vaníliarúddal és kis lángon folytonos keverés mellett adjuk hozzá a darát. Ha megfőtt, keverjük bele a mézet, a mazsolát, a reszelt citromhéjat.

Készítsük el a tejbegrízt egy liter tej felhasználásával, azért az arányokat ehhez feltüntettem, de szerintem ez nem lesz senkinek sem nagyon nagy kihívás. Kicsit folyósra készítsük ne legyen kemény.

Készítsünk egy tejbegrízt (tej, cukrok, búzadara), amibe a vége fele belekeverünk egy kanál a margarint. Ha a fél liter tej nem lenne elég, még tehetünk hozzá egy keveset, hogy ne legyen beton keménységű.

Olyan mint a tejbegríz
Hozzávalók: 3 dl tej pici só édesítő 4 ek zabkorpa ...

Használhatunk maradékokat is, például üres palacsintát csíkokra vágva vagy a reggeli, maradék sűrűre főzött tejbegrízből, tejberizsből gombócokat formáz-hatunk, amik a savanykás gyümölcskrém levesekhez tökéletesen passzolnak.

Péntek reggeli: tejbegríz (kakaó, fahéj, porcukor), citromos tea
Péntek búcsú vacsora: sajtos-tejfölös-túrós-kapros tészta, pirított szalonnával ...

A főtt és kihűlt tejbegrízt /ami lehet előző napi maradék./ simára keverjük a felsorolt hozzá valókkal, a cukortól meg lágyulhat ezért keksz morzsát adunk hozzá.

A kukoricadarából tejbegrízhez hasonló kását készítünk, majd belekeverjük a többi hozzávalót is. A tetejére is szórhatunk kókuszreszeléket. Tovább ízesíthető pirított, fűszerezett hagymakarikákkal. Kínálhatjuk szójavirslivel is.

A megszokott módon tejbegrízt főzünk, majd langyosra hűtjük. A tojássárgákat a cukorral, a vajjal, a citrom reszelt héjával kikeverjük, majd összedolgozzuk a langyosra hűlt tejbedarával.

Joghurtos almaleves tejbegríz gombócokkal
1,5 kg alma
7,5 dl víz
1 csillagánizs (vagy 1 tk őrölt fahéj)
2 dl natúr joghurt
nádcukor vagy méz ízlés szerint
3 dl teljes tej
3 púpos ek búzadara (6 dkg)
3 dkg vaj ...

32 Mazsolás tejbegríz, fahéjjal
2.33 Morzsás brokkoli
2.34 Padlizsán fokhagymás tejföllel
2.35 Panírozás tojás nélkül
2.36 Paradicsomos karfiolfőzelék
2.37 Parajfőzelék, galuskával
2.38 Parmezános csőben sült
2.39 Patisszonpüré - főzelék
2.

Az eljárás lényege az, hogy egy pergős valamit állítsanak elő, vagyis a gőzölés vagy áztatás során ne keletkezzen belőle pempő (mint a tejbegríz vagy a puliszka esetében).

A krémhez felforraljuk a tejet, beleszórjuk a búzadarát, és hagyományos, de sűrű tejbegrízt főzünk. Hagyjuk teljesen kihűlni. A tésztához a tojást a margarinnal / vajjal simára keverjük, hozzáadjuk a tejet, a mézet, és eldolgozzuk.

Fél liter tejet felforralunk, a darált mákra öntjük, és a tejbegríz felével összekeverjük. Hozzáadjuk a darált mandulát és a mazsolát, majd a reszelt citromhéjjal és a rummal ízesítjük. A megmaradt tojásokat szétválasztjuk.

Igazából egyáltalán nem vagyok tejberizs rajongó, ha már ilyesmiről van szó, akkor egyértelműen a tejbegríz a nyerő rengeteg fahéjas cukorral megszórva, bár a zabkása közel áll ahhoz, hogy kiüsse az előkelő első helyről.

krém: vagy vaníliás-grízes pudingporból vagy tejbegrízből készül,amennyiben tejbegrízből,akkor 3 dl tejből,kevés grizzel kell megfőzni.
20 dkg Rama margarin,20 dkg p.cukor.

A tüzet lennebb húzom, a darát folyamatos keverés mellett besűrítem (tejbegríz állagú lesz). Félrehúzom, időnként megkeverem, hogy ne bőrösödjön.
A lecsöpögött spenótot tessék-lássék összevágom, nem kell nagyon elaprózni, nem pürének lesz.

A tejbepapit, azaz a tejbegrízt senkinek sem kell bemutatni. Na de mi a helyzet a tejbezabival?
A zabkorpából készült tejes finomság kitűnő reggelire, de desszertként sem utolsó.

Várjuk meg, míg a tejbegríz takarékon besűrűsödik, majd húzzuk le a lábast a tűzről, és hagyjuk kicsit kihűlni. A kompóthoz a meggyet a levével és a fahéjjal együtt tegyük egy lábasba, és forraljuk fel.

Ha már annyira sűrű, mint egy tejbegríz, lehúzzuk a főzőlapról, hozzáadjuk a reszelt parmezánt és a vajat, és az egész masszát jól simára keverjük. Ízlés szerint ízesítjük.

a cukorból 5 dkg vajjal, fahéjjal, a citrom reszelt héjával és 1 csipet sóval állandó kevergetés mellett sűrű tejbegrízt főzök, majd folpackkal letakarva teljesen kihűtöm.

Túrókrém hozzávalói:25 dkg túró, 2 dl tejből, 1 csomag vaníliás cukorral, 2 evőkanál búzadarából sűrű tejbegrízt főzünk. Kevés tejszínt öntünk bele. Ha kihűlt, a túróhoz keverjük, ízlés szerint cukrozzuk.

Akkor mégis lesz tehát idén is a nagy kedvenc, ez a tejbegrízes-ribizlis süti, amit több mint egy évtizede sütök minden évben.

Folyamatosan kevergeted és egy nagyon sűrű tejbegrízt készítesz. Jó keménynek kell lennie, hogy jó kis hógolyókat tudjál gyúrni. Ehhez a masszához hozzákevered a túrót, citromhéjat, félbevágott vaníliarúdnak a kikapart belsejét.

(Hagyományos mákdarálóban külön is lehet darálni.) Ebből tejjel, az édesítőszerrel tejbegrízszerű masszát főzők. (Lassan, fokozatosan adagolom a tejet, a végén hagyom egy kicsit "dagadni") Valamivel sűrűbbre hagyom, mint a tejbegrízt. Lehűtöm.

A szokásos módon vaníliás porcukorral az átlagosnál sűrűbb mazsolás tejbegrízt készítünk, és amikor kihűlt, akkor 1 db tojássárgájával elkeverjük.

Ekkor mérsékeljük a tüzet, és egészen végig kevergetve addig főzzük, amíg teljesen be nem sűrűsödik, akár a tejbegríz.

A krémhez a tejből a búzadarával sűrű tejbegrízt főzünk.
A margarint a cukorral, a citrom levével és lereszelt
héjával kikeverjük, majd hozzáadjuk a tejbegrízt.
A lapot először baracklekvárral vékonyan megkenjük, ...

Mondanám, hogy tejbegrízt, de tejallergiások ugye azt nem ehetik. Ezért a grízt csak enyhén sós vízben megfőzzük, esetleg pár szem mazsolát teszünk bele, és ha puhára főtt, megcukrozzuk.

Egyébként a kedvencem a "tejbegríz alap". :-)
Betty írta...
Teljesen egyet értek veled.Amióta itt vagyunk én is inkább főzök. Itt Amerikában az élelmiszerboltok 70% tele van "mű" kajával. A fagyasztottól a konzervig szörnyű.

De nevezhetném akár úgy is, hogy a tejbegríz újjászületése. És végre értelmet nyertek azok a lassan egy éve megvásárolt rózsa és hortenzia mintájú szilikonformák is, amiket eddig nem is igazán tudtam, ...

A család barátjának (aki egyébként az alternatív szakácsművészet mestere) panaszkodtam, hogy ha már pépeset kell enni, legalább tejbegrízt ehetnék (a tej és az apró dara miatt tiltólistás volt a gyógyulás alatt).

Ha kihűlt a tejbegríz, hozzákeverjük a tojássárgáját, a habbá vert fehérjét és a mákot. A pudingformákat kiöblítjük hideg vízzel, beletöltjük a masszát, és pár órára a hűtőbe tesszük.

@Pinka-Panka: én szoktam csinálni, kemény tejbegrízt valami lapos formában kihűtök, felkockázom, lisztbe és tojásba forgatom (én morzsába nem, így szocializálódtam, de sokan csinálják rendes panírral) és kisütöm. Jó kis light kaja.

A tejbegríz vagy rizs egyfajta műalkotás. Akkor szép, ha evéskor roppan a cukorréteg a tetején, de néha összekavarom. A paprikás krumplit is villával töröm össze, mert akkor nem csöpögtetem le a szaftot a számon.
Pl.

Kipróbáltam vaníliapuding-banán-fahéj kombóval és ma csináltam egy tejbegríz-nutella(megkentem a nutellával és arra a tejbegríz)variációt...Az eddigi egyik legfinomabb süti,amit alkottam! :) Örülök,hogy rátaláltam a blogodra, ...

Krémkészítés: A tejből és grízből tejbegrízt készítünk. A cukrot és a rámamargarint habosra kikeverjük, és ha kihűlt, a tejbegrízt hozzáadjuk. Jól összedolgozzuk, a vanília pudingport hozzáadjuk. Jól kidolgozzuk a krémet.

Tejbegríz Hozzávalók: 2 tányérhoz: 5 dl tej 2 evőkanál cukor 4 evőkanál búzadara Elkészítés: A cukrot és a darát összekeverjük. A tejet feltesszük forrni. Hozzáadjuk a darát, és folyamatos keverés mellett...

Yess! Miért is ne? Nálam is van fent tejbegríz recept. ;-) Sokáig én sem tudtam pl., hogyan kell paprikáskrumplit készíteni, közben Wellington pulykamell volt a karácsonyi menü. Szóval az egyszerűt is érdemes reklámozni! :-)
VálaszTörlés
Válaszok ...

A tejből, grízből vaníliás cukor, csipet só és cukor hozzáadásával sűrű tejbegrízt főzünk. Mikor kész, a masszát sima felületen kb 1 cm vastagon elsimítjuk. Hagyjuk kihülni, majd négyzetformán daraboljuk.

Így egy tejbegríz keletkezik, amit jönni hagyunk, míg a tojásfehérjéket habbá verjük. A sárgákat egy villa segítségével eldolgozzuk a grízben majd a habot is hozzáadjuk.

fahéj - almás édességekhez, tejbegrízre, tejberizsre
gyömbér - a kínai kaják elmaradhatatlan fűszere
koriander, mustármag - én csak savanyúságba teszem
kömény - kelkáposztás dolgokba (a majorannával együtt), krumpli köretre ...

olzka több fogást is készített: mákkrémet borban főzve, földimogyorós, csokoládés babkrémet, sült céklát vargányás tejbegrízzel és mézel forralt bort finomságokkal fűszerezve. gyerekkorában passzív befogadóként mindent megevett, ami elé került.

Fahéjas rántott tejbegríz
Tejszínes márványos szőlős szelet
Amur retro bundában - barna lepénykenyérrel
Házi lecsó
AZ ‘‘ISTENI'‘LOLA
Gombával töltött pulyka cserépedényben sütve ...

Miközben sül az első lap, elkészítem a vaníliás tejbegrízt. Itt nem kell a mennyiségeket csökkenteni, a krémből sosem elég. A kész, forró grízbe simán belekeverem a rámát, és a cukrot, nem kutyulom ki előre.

Ekkor elkezdjük lassan belecsurgatni a kukorica darát és folyamatosan kevergetjük fakanállal mint a tejbegrízt. Ha keményedik nagyon akkor öntünk még abból a vízből amit félretettünk. Az állaga nem önthető kell legyen. Akkor van kész ha már kb.

a gríz mennyisége "ízlés szerint" akárcsak a tejbegríznél. Javaslom kanalanként adagold, és érzéssel. Nem szabad túl sűrűre, mert akkor olyan lesz, mint a beton:-)
Megjegyzés küldése
...

Ha a sűrűjéből szedtem, az kissé olyan volt, mint egy híg tejbegríz. Ha hagytam leülepedni, akkor szedhettem felülről, az egy tiszta, opálos létyó volt.
A képen mai török divat szerint egy kis fahéjjal megszórva szervíroztam.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Cukor, Torta, Leves, Citrom

Gasztronómia  Tejbedara  Tejben párolt hal

 
RSS Mobile