Kezdőlap (Tartármártás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Tartármártás


 

Tartármártás

Gasztronómia  Tartár mártás  Tartósítás
2014.04.18

Tartármártás
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Tartármártás alapanyagként.
Tihanyi süllőszelet ...


Tartármártás
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Tartármártás - tojás nélkül recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

tartármártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek
Fűszernövény vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

Tartármártás
Hozzávalók:
1 dl majonéz, 1 kispohár tejföl, 1 kk. citromlé, 1 kk. fehérbor, 2 kk porcukor, őrölt bors, só, 1 tk aszús mustár.
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük és ha szükséges, ízlés szerint utánizesítjük.

főkategória: szósz
alkategória: tartármártás
hasonló kategóriák: mártás, tejszínes szósz, gyümölcsszósz, joghurtos szósz, vaníliaszósz, salátaöntet, fokhagymamártás, pesto, különleges szószok, páclé
Klári receptje ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Mártások receptjei Tartármártás
Tartármártás
Kategória: Mártások receptjei ...

Tartármártás
Hozzávalók(6):
1 kk. cukor,1 diónyi vaj,2 dl tejföl,2 db tojássárgája,1 kk. citromlé,1 kk. mustár
Kedvencekhez adom!
hozzávalók és elkészítés » ...

Tartármártás:
A klasszikus tartármártás egyébként nem az, melyet a hétköznapi nyelvben hívunk így.

Tartármártás, füstölt lazac moszkvai mártással
egyetlen percem
sincs, amit elcserélnék
egy másik percért ...

Tartármártás
A tartármártás alapja a Majonéz, amelynek kézzel való kikeverése meglehetősen nehézkes és időrabló.

tartármártás, tojás, sárga, porcukor, mustár, gluténmentes élelmiszerek, tejföl, lisztérzékenység,
Habcsók laktózérzékenyeknek
Szülőknek ...

A tartármártáshoz a majonézt simára keverjük a tejszínnel és 1 dl fehérborral, sóval, borssal, egy kevés porcukorral ízesítjük.

Hűs tartármártással tálaljuk! Igen kiadós, 6-8 személy részére is elegendő!
Bejegyezte: Chef Viki dátum: 9:35 10 megjegyzés
Töltött-rántott palacsinta - sütőben sütve ...

Majonéz és tartármártás házilag
Ma olyan ebédünk volt, amihez jól jtt volna a tartármártás, persze pont most nem volt otthon.

Kagylós garnéla, tartármártásos salátával
Kagylós garnéla, tartármártásos salátával ...

Zöldbab saláta medvehagymával és tartármártással
Egyszer már küldtem be egy zöldbabsaláta receptet , még évekkel ezelőtt, Most, hogy szerkesztem a boszikonyhát ráakadtam. Kedvet kaptam , hogy készítsek hasonlót.

Rákpogácsák uborkás tartármártással - Rák étel
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 6 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 15 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Tartármártás
Hozzávalók: majonéz, 1 evőkanál mustár, kevés cukor, 1 dl tejföl, 1/2 citrom leve.
Elkészítése: A ...

Tartármártás:
2 tojássárgáját,ízlés szerint sóval,porcukorral,olajjal,ecettel , friss citrom kevés levével és mustárral jól kikeverünk,tejfölt adunk hozzá és borsozzuk. Mindent csak úgy ízlés szerint csináltam!Kóstoljuk meg közben! ...

Tartármártás
A majonézhez adjunk:
2 dl tejfölt (tojásonként 1 dl)
2 kvk porcukrot
1 kk fehérborsot
1 citrom levét
2 evőkanál fehérbort (ha édeset adunk, akkor kevesebb porcukor kell) ...

Tartármártás (háziasan sűrűre)
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 nagy tubus majonéz (18 dkg), 2 dl tejföl, 1 púpozott teáskanálnyi porcukor, 2 teáskanálnyi mustár, néhány csepp citromlé őrölt fehérbors, só.

Tartármártás (tejes)
Hozzávalók: l kemény tojás, l dl tejfel, só, cukor, mustár.
A hozzávalókat turmixgéppel alaposan összekeverjük. Még finomabb, ha kevés apróra vágott snidlinget is adunk hozzá. Rántott gombafejhez, halhoz tálalhatjuk.

Tartármártás
300.-
Az ételek ára a megadott köretet tartalmazza.
Az ételek árai forintban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!
Az étlapon nem szereplő kedvenc ételeit lehetőség szerint kérésére elkészítjük.

Tartármártás
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só ...

Tartármártás

Az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető, és a legnépszerűbb szósz a tartármártás.

Tartármártás
Halakhoz, tojásételekhez, töltött paradicsomhoz adjuk. Előhűtött mártásos csészében vagy a készítmény köré öntve tálaljuk.
Bővebben...

A tartármártás: egy majonézt elkeverünk egy tejföllel, és mustárral, sóval, borssal, citrommal, porcukorral ízesítjük.
Fokhagymás csirkesaláta ...

A TARTÁRMÁRTÁS valamenyink előtt jól ismert, igen népszerű mártás. A hazai vendéglátásban szinte kötelező kísérője a rántott sajtnak, rántott gombának, rántott tonhalnak, s ki tudja még mi mindennek. de az előbbieknek biztosan.

TARTÁRMÁRTÁS (háziasan sűrűen)
Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl
tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt,
néhány csepp citromlevet, őrölt fehérborsot, sót. A tojásságáját ...

tartármártás
párolt rizs
Forrás: A nagy hideg-hegyi turistaházban ettem 1990 táján, egy őrmester jellegű zord hölgy készítette, de valami csodás volt! Utoljára frissítve: 2009.02.17 - (1.27) ...

Tartármártáshoz a majonézt 1 dl tejföllel keverjük össze. Tejföl helyett használhatunk kefirt. A koleszterin szintjükre vigyázók ne mondjanak le a majonézről, legfeljebb kevesebb %-os tejfölt, vagy inkább kefirt használjanak.

Diétás majonéz ...

Tartármártás
Bővebben
Hogyan értékeli Ön a hazai wellness szolgáltatások színvonalát?

Tartármártás
Hozzávalók: 3 dl majonézmártás, 1 teáskanál mustár, 1 csipetnyi cayenni bors, ½ citrom leve, 1 teáskanál porcukor, ½ dl fehérbor, 1-2 evőkanál tejszín.
Elkészítése: ...

Tartármártás - tojással
Fagyiburger
Csirkemell mozzarellával, füstölt tarjával és tükörtojással sütve ...

tartármártást készítünk, ízesítjük sóval, borssal, cukorral.
Miután a halak megsültek, lefejtjük róla a só kérget, meglocsoljuk pár csepp olíva olajjal, vagy olvasztott vajjal, előmelegített tálakra tálaljuk, melléhelyezzük a zöldségeket, ...

Tartármártás (saját verzió):
1 kis edénybe tegyünk majonézt (kb. 1,5 dl-t), 1/2 tk cukrot, 1/2 tk citromlevet és 1-2 púpos kk mustárt, 1 csipetnyi sót, majd a masszát keverjük homogénre.
Twitteld
← A rovat előző cikke ...

Tartármártás és zöldsaláta illik hozzá.
TIPPEK:
Zabpehely helyett rozs-, árpavagy búzapelyhet is használhatunk, illetve ezek tetszőleges arányú keverékét.

Tartármártás
Tejfelkrém
Tojásgyümölcs (padlizsán) majonézes zöldségekkel ...

Tartármártással tálaljuk.
Süllő egészben
Megtisztított és kibelezett kb. 60 dkg-os süllőt mindkét oldalán sűrűn bevagdosunk.

Tartármártás
A majonézbe egy kevés mustárt, tejszínt, vagy édes tejfelt keverünk, és egy kevés fehérborral hígítjuk, míg a kívánt sűrűséget eléri. Ekkor gyengén sózzuk, egy kevés porcukorral és citromlével ízesítjük, és habverővel simára keverjük.

A tartármártást előzőleg összekeverjük (majonéz, tejföl, mustár, só, bors, citromlé, egy csipet cukor hozzáadásával).

A tartármártást mi magunk is elkészíthetjük, de megvehetjük készen is.
A sonkát, az uborkát és a tojásokat összevágjuk és összekeverjük a mártással. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikanalazzuk.

Ha tartármártást szeretnél, akkor tejszín és száraz fehérbor kell bele (a receptben lévő teljes mennyiséghez 2 dl tejszín és 1 dl bor).

aki tartármártásban verhetetlen
Míves, már-már áttetsző porcelánfigura. Magas, ámde kecses, törékeny és romantikusan elegáns.

1 dl tartármártáshoz keverjünk 2 evőkanál paradicsompürét
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Ételmesék ...

házi tartármártás ízlés szerint - tálaláshoz
1. az ételízesítővel tegyünk fel blansírozó vizet a brokkolinak (blansírozás = rövid hőkezelés) ...

2 dl tartármártás,
2 db nagyobb csemege­uborka,
1 evőkanál citromlé,
1-1 csokor snidling és friss tár­kony.

VELŐ TARTÁRMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 1/2 kg velő, só, bors, tatármártás, zöldsaláta, savanyú uborka ...

Hamis tartármártást készítünk:
A főzőkrémet a mustárral, citromlével cukorral, sóval, őrölt köménymaggal simára keverjük.
A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

Készíts tartármártást a franciasalátához:
Első lépésként készítsük el az olajvajat (majonéz), mely a tartármártás alapja lesz.

Majonéz (olajvaj)

Hozzávalók:
- 4-5 db nyers tojássárgájához
- 4-6 dl olaj, kiskanálnyi citromlé ...

A kapott tartármártáshoz keverjük a karikára vágott uborkát, a kapribogyót, és a lehűlt zellert is.
A salátát egy csészébe tesszük, majd tányérra borítjuk.
0 ...

Snidlinges tartármártással és salátával tálaltam, egy szelet kenyér társaságában.
Tipp! Kisebb, a farkától az "orra hegyéig" 16-18 centis példányokat vegyünk lehetőleg, mert ezeket lehet a legfinomabbra sütni.

Fejes saláta tartármártással recept
Tovább
197 olvasás
" első- előző.2345678910.következő -utolsó " ...

Medvehagymás tartármártás recept ivett546 dresszing és öntet receptje
A recept elkészítési ideje: 10 perc. Mennyire könnyű kaja: nagyon könnyű. Mennyire körülményes a recept elkészítése: gyerekjáték.

» 2,5 dl tartármártás
» 5 főtt tojás
» 10 dkg ecetes uborka
» 20 dkg alma
» 30 dkg főtt burgonya
» 80 dkg hering
» só
» néhány kapribogyó
» törött fekete bors
» 7 db citrom ...

A többi hozzávalóból tartármártást készítünk, és a tésztával jól összeforgatjuk. Önmagában, pirítóssal, vagy húsok mellé is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
A rovat további receptjei: ...

A majonézből, tejfölből, sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral tartármártást készítünk, amit finomra vágott újhagymával, csemegeuborkával, kapribogyóval dúsítunk és zúzott fokhagymával, reszelt tormával, kaporral, ...

Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.
Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Muffin-vegetáriánusoknak ...

A kroketteket melegen, tartármártással és zöldsalátával tálaljuk fel.
Tanács
Kolbász helyett sonkával vagy kockákra vágott zöldséggel is elkészíthetjük.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Saláta, Hagyma, Zöldség, Liszt

Gasztronómia  Tartár mártás  Tartósítás
2014.04.18

 
RSS Mobile