Kezdőlap (Tartármártás)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tartármártás

Gasztronómia  Tartár mártás  Tartósítás

Tartármártás
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Tartármártás alapanyagként.
Tihanyi süllőszelet ...


Tartármártás
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Tartármártás - tojás nélkül recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

tartármártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek
Fűszernövény vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

Tartármártás
Hozzávalók:
1 dl majonéz, 1 kispohár tejföl, 1 kk. citromlé, 1 kk. fehérbor, 2 kk porcukor, őrölt bors, só, 1 tk aszús mustár.
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük és ha szükséges, ízlés szerint utánizesítjük.

főkategória: szósz
alkategória: ~
hasonló kategóriák: mártás, tejszínes szósz, gyümölcsszósz, joghurtos szósz, vaníliaszósz, salátaöntet, fokhagymamártás, pesto, különleges szószok, páclé
Klári receptje ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Mártások receptjei ~
~
Kategória: Mártások receptjei ...

~:
A klasszikus ~ egyébként nem az, melyet a hétköznapi nyelvben hívunk így. Apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval, snidlinggel, zöldhagymával vagy mogyoróhagymával és adott esetben petrezselyemmel dúsított - nem cukrozott - majonéz.

~, füstölt lazac moszkvai mártással
egyetlen percem
sincs, amit elcserélnék
egy másik percért ...

~
A ~ alapja a Majonéz, amelynek kézzel való kikeverése meglehetősen nehézkes és időrabló. Sokkal könnyebbé válik azonban a helyzetünk, ha turmixgépet használunk, mert ebben az esetben néhány perc alatt kész ~t készíthetünk.

~, tojás, sárga, porcukor, mustár, gluténmentes élelmiszerek, tejföl, lisztérzékenység,
Habcsók laktózérzékenyeknek
Szülőknek ...

A ~hoz:
2,5 dl tejföl
Elkészítés
Egy tojássárgához egy evőkanál mustárt adunk. Jól összekeverjük.
Vékony sugárban öntjük az olajat - szerintem ide a napraforgó jobb, mint az olíva -, közben folyamatosan, lehetőleg gépi habverővel keverjük a mártást.

A ~hoz a majonézt simára keverjük a tejszínnel és 1 dl fehérborral, sóval, borssal, egy kevés porcukorral ízesítjük.

Majonéz és ~ házilag
Ma olyan ebédünk volt, amihez jól jtt volna a ~, persze pont most nem volt otthon. Aztán meg elgondolkodtam,hogy tulajdonképpen miért is veszem az utóbbi időben készen, mikor régebben mindig itthon csináltam.

Zöldbab saláta medvehagymával és ~sal
Egyszer már küldtem be egy zöldbabsaláta receptet , még évekkel ezelőtt, Most, hogy szerkesztem a boszikonyhát ráakadtam. Kedvet kaptam , hogy készítsek hasonlót. Akkoriban még elég sok tejterméket használtam.

Csőben sült őszi zöldségek ~sal és gyömbérrel recept
A nagy gyakorlattal rendelkező szöszmötölők és a rutinos pepecselők tegyék le a kezükben lévő tötymögölőt és figyeljenek ide. Ez e recept a gyorsan összevágom, bedobom, megsütöm és megeszem négyes rendszerén alapszik.

Amíg a halat sütjük a ~ is elkészül. Ezért nem írtam külön időt az elkészítéséhez. Egy mélyebb edény alján elkenjük a mustárt, az edény falára. Beleütjük a tojássárgákat, és robotgéppel közepes fokozaton keverjük úgy, hogy az olajat evőkanalanként adjuk hozzá.

Rákpogácsák uborkás ~sal - Rák étel
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 6 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 15 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

~
Hozzávalók: majonéz, 1 evőkanál mustár, kevés cukor, 1 dl tejföl, 1/2 citrom leve.
Elkészítése: A ...

~:
2 tojássárgáját,ízlés szerint sóval,porcukorral,olajjal,ecettel , friss citrom kevés levével és mustárral jól kikeverünk,tejfölt adunk hozzá és borsozzuk. Mindent csak úgy ízlés szerint csináltam!Kóstoljuk meg közben!El is készültünk.Takarjuk le és irány a hűtő! ...

~ (háziasan sűrűre)
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 nagy tubus majonéz (18 dkg), 2 dl tejföl, 1 púpozott teáskanálnyi porcukor, 2 teáskanálnyi mustár, néhány csepp citromlé őrölt fehérbors, só.

~ (tejes)
Hozzávalók: l kemény tojás, l dl tejfel, só, cukor, mustár.
A hozzávalókat turmixgéppel alaposan összekeverjük. Még finomabb, ha kevés apróra vágott snidlinget is adunk hozzá. Rántott gombafejhez, halhoz tálalhatjuk.

~: Egy rész majonéz,két rész tejföl keveréke.Rántott húsokhoz,gombához és sajthoz nagyon jól illik.
Máltai mártás
...

~
300.-
Az ételek ára a megadott köretet tartalmazza.
Az ételek árai forintban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!
Az étlapon nem szereplő kedvenc ételeit lehetőség szerint kérésére elkészítjük. Fél adag rendelése esetén 65%-os árat számítunk fel.

~
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só ...

~

Az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető, és a legnépszerűbb szósz a ~. Sokan fogyasztják sült krumplihoz, rántott sajthoz, különféle grillezett ételekhez, húsokhoz, sőt, még akár halhoz, sült zöldségekhez is ajánlott a fogyasztása.

~
Halakhoz, tojásételekhez, töltött paradicsomhoz adjuk. Előhűtött mártásos csészében vagy a készítmény köré öntve tálaljuk.
Bővebben...

A TARTÁRMÁRTÁS valamenyink előtt jól ismert, igen népszerű mártás. A hazai vendéglátásban szinte kötelező kísérője a rántott sajtnak, rántott gombának, rántott tonhalnak, s ki tudja még mi mindennek. de az előbbieknek biztosan.

TARTÁRMÁRTÁS (háziasan sűrűen)
Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl
tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt,
néhány csepp citromlevet, őrölt fehérborsot, sót. A tojásságáját
keverd simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan add ...

~
párolt rizs
Forrás: A nagy hideg-hegyi turistaházban ettem 1990 táján, egy őrmester jellegű zord hölgy készítette, de valami csodás volt! Utoljára frissítve: 2009.02.17 - (1.27) ...

~
Bővebben
Hogyan értékeli Ön a hazai wellness szolgáltatások színvonalát?

~
Hozzávalók: 3 dl majonézmártás, 1 teáskanál mustár, 1 csipetnyi cayenni bors, ½ citrom leve, 1 teáskanál porcukor, ½ dl fehérbor, 1-2 evőkanál tejszín.
Elkészítése: ...

~ - tojással
Fagyiburger
Csirkemell mozzarellával, füstölt tarjával és tükörtojással sütve ...

~t adtam mellé, nem is kellett egyéb, például sült krumpli vagy ilyesmi.
Zuram kommentje: Babám, ilyen jó palacsintát rég nem ettem! No tessék...
Bejegyezte: Chef Viki dátum: 13:00 ...

~ borral
A majonézt tálba öntjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt (vagy tejfölt), a fehérbort és a szűrt citromlevet. Sóval, Cayenne borssal ízesítjük,...
4 személyre
5 perc
Részletek ...

~t készítünk, ízesítjük sóval, borssal, cukorral.
Miután a halak megsültek, lefejtjük róla a só kérget, meglocsoljuk pár csepp olíva olajjal, vagy olvasztott vajjal, előmelegített tálakra tálaljuk, melléhelyezzük a zöldségeket, párolt rizst, a tartárral kínáljuk.
Jó étvágyat! ...

~ (saját verzió):
1 kis edénybe tegyünk majonézt (kb. 1,5 dl-t), 1/2 tk cukrot, 1/2 tk citromlevet és 1-2 púpos kk mustárt, 1 csipetnyi sót, majd a masszát keverjük homogénre.
Twitteld
← A rovat előző cikke ...

~ és zöldsaláta illik hozzá.
TIPPEK:
Zabpehely helyett rozs-, árpavagy búzapelyhet is használhatunk, illetve ezek tetszőleges arányú keverékét.

~
Tejfelkrém
Tojásgyümölcs (padlizsán) majonézes zöldségekkel ...

~recept
A rántott hal és társai egyszerűen elképzelhetetlenek az ínycsiklandó tartár nélkül.
...

~sal tálaljuk.
Süllő egészben
Megtisztított és kibelezett kb. 60 dkg-os süllőt mindkét oldalán sűrűn bevagdosunk. Kívül-belül sózzuk, belsejébe egy-két tisztított és feldarabolt almát, néhány szál egészben hagyott petrezselymet helyezünk.

~
A majonézbe egy kevés mustárt, tejszínt, vagy édes tejfelt keverünk, és egy kevés fehérborral hígítjuk, míg a kívánt sűrűséget eléri. Ekkor gyengén sózzuk, egy kevés porcukorral és citromlével ízesítjük, és habverővel simára keverjük.

A ~t előzőleg összekeverjük (majonéz, tejföl, mustár, só, bors, citromlé, egy csipet cukor hozzáadásával). Az uborkát kockákra vágjuk, a sárgarépát és a fokhagymát nagyon apróra lereszeljük, a húst felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, az újhagymát apró karikákra vágjuk.

A ~t mi magunk is elkészíthetjük, de megvehetjük készen is.
A sonkát, az uborkát és a tojásokat összevágjuk és összekeverjük a mártással. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikanalazzuk.

Ha ~t szeretnél, akkor tejszín és száraz fehérbor kell bele (a receptben lévő teljes mennyiséghez 2 dl tejszín és 1 dl bor).

aki ~ban verhetetlen
Míves, már-már áttetsző porcelánfigura. Magas, ámde kecses, törékeny és romantikusan elegáns. Ő a Tordai, a gyönyörű, született sztár csak éppen a szocialista tábor nem kedvelte az amerikai típusú filmcsillagokat, még hasonmásukat sem.

1 dl ~hoz keverjünk 2 evőkanál paradicsompürét
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Ételmesék ...

házi ~ ízlés szerint - tálaláshoz
1. az ételízesítővel tegyünk fel blansírozó vizet a brokkolinak (blansírozás = rövid hőkezelés) ...

2 dl ~,
2 db nagyobb csemege­uborka,
1 evőkanál citromlé,
1-1 csokor snidling és friss tár­kony.

VELŐ TARTÁRMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 1/2 kg velő, só, bors, tatármártás, zöldsaláta, savanyú uborka ...

Hamis ~t készítünk:
A főzőkrémet a mustárral, citromlével cukorral, sóval, őrölt köménymaggal simára keverjük.
A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

Készíts ~t a franciasalátához:
Első lépésként készítsük el az olajvajat (majonéz), mely a ~ alapja lesz.

Majonéz (olajvaj)

Hozzávalók:
- 4-5 db nyers tojássárgájához
- 4-6 dl olaj, kiskanálnyi citromlé
- 1 csapott kiskanál mustár, só, kevés porcukor ...

A kapott ~hoz keverjük a karikára vágott uborkát, a kapribogyót, és a lehűlt zellert is.
A salátát egy csészébe tesszük, majd tányérra borítjuk.
0 ...

Alapja a ~, amiből 4 decinyit egy tálba kimérünk. 5-6 deka csiperkegombát nagyon apró kockákra vágunk, és enyhén sózott, citromos vízben 2 percig főzzük. Leszűrve hűlni hagyjuk, majd a ~ba keverjük. 1 kiskanál reszelt vöröshagymát, 5 deka apróra vágott főtt […] ...

Snidlinges ~sal és salátával tálaltam, egy szelet kenyér társaságában.
Tipp! Kisebb, a farkától az "orra hegyéig" 16-18 centis példányokat vegyünk lehetőleg, mert ezeket lehet a legfinomabbra sütni.

Fejes saláta ~sal recept
Tovább
197 olvasás
" első- előző.2345678910.következő -utolsó " ...

» 2,5 dl ~
» 5 főtt tojás
» 10 dkg ecetes uborka
» 20 dkg alma
» 30 dkg főtt burgonya
» 80 dkg hering
» só
» néhány kapribogyó
» törött fekete bors
» 7 db citrom
» 5 dkg lilahagyma ...

Rántot karfiol ~sal
Rántotthúsos stangliburger zöldségekkel gazdagon
Ropogós melegszendvics pizza módra Zitazamat blogj ...

A ~hoz:
6 dl majonéz
2 ek mustár
1 dl főzőtejszin vagy tejföl
3-4 ek fehérbor
ízlés szerint: citromlé, porcukor, őrölt bors (lehetőleg fehér), só
Az aszpikhoz:
4 dkg zselatinpor
5 dl húsleves (leveskockából is készíthető)
1 db tojás fehérje
A franciasalátához:
40 dkg burgonya ...

Sült krumplival és ~sal a legfinomabb.
UGRÁS A FŐÉTELEK KÉPEIHEZ
UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ ...

- (ha savanyú káposzta) sonkával, szalonnával főzve, darált sertéshússal dúsítva; (ha saláta) főtt krumpli, kovászos uborka, zöldpaprika, paradicsom, főtt tojás, fejessaláta darabolva és ~sal keverve
KAROTTA
- sárgarépa
KARPUSI (GÖRÖG)
- dinnye
KASSAI MÓDRA
- sonkával készült ...

Tökéletes kiegészítője a hot dognak, ~oknak satöbbi A zöldségeket vágjuk nagyon finomra, hogy a mustárunk könnyen kenhető legyen.
A hozzávalók 1,4 1 elkészítéséhez elegendőek.

1 kg 20 deka a kettő Kevés só, 2-3 alma, fél citrom leve, 1 kg uborka, ½ kg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 3 deka cukor, 3 deci borecet, 2 tojás sárgája és két deci olajból készült majonéz, vagy ~.

A tejfölből a majonézzel ~t készítünk, egy lapos kínáló tálba öntjük, ez lesz az alapja a töltött tojásoknak. A tojásokat keményre főzzük, pucolás után félbevágjuk. A sárgáját kiszedjük, villával összetörjük, fehérborsot, aprított petrezselyemzöldet, sót, kevés majonézt adunk hozzá.

Károlyi: savanyú káposzta esetén sonkával, szalonnával főzve, darált sertéshússal dúsítva; salátának pedig főtt krumpli, kovászos uborka, zöldpaprika, paradicsom, főtt tojás, fejes saláta darabolva és ~sal keverve.

A rántott gomba, zöldség kifejezetten kéri, hogy egy adag jófajta ~sal szolgáljam fel.

Elkészítjük a ~t. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát, hozzáadjuk az étkezési zselatint, simára keverjük. Az apróra vágott hozzávalókat összekeverjük a ~sal, hozzáadjuk a leveskockás-aszpikos levet. Alaposan összekeverjük.

A zselatint egy fél kupica vízben összemelegítjük, majd a szoba hőmérsékletű ~ba elkeverjük. A franciasaláta alapot sós vízben puhára főzzük és kihűtjük. A formában lévő gombára kenünk egy pár kanál tartárt majd rátesszük a franciasaláta alapot.

Bármilyen burgonyaköret, rizs jó hozzá, de adhatunk hozzá ~t vagy vegyes salátát.

Hozzávalók: 30 dkg olajos tonhal ~ piros pritamin paprika 15 dkg garnélarák 10 dkg konzervált olajos rákhús só bors fokhagyma 1 citrom Elkészítés: A garnélát megpároljuk (ha előfőzött garnélát veszünk, akkor épp hogy rózsaszínű legyen, és már kész is).

Fél kg garnélarák, 2 ek fehérbor (pl. Retsina), 1 közepes répa, 1 hagyma, 1 babérlevél, só, bors és ~.
A répát, a bort, a hagymát a babérlevéllel, sóval, borssal és kevís vízzel egy lábasban mintegy negyed óráig főzöm. Az utolsó 5-6 percben együtt főzöm vele a garnélarákokat is.

A mustár, citromlé, (fehér)bors, stb a ~hoz, vagy franciasaláta alaphoz használom fel.
Anyámtól tanult trükk, hogy ne menjen sok olaj a sárgához: kilyukasztom a kupakot, előre kimérem az olajat, és csöpögtetem.
~nak sült halhoz nagyon finom.
És "E" mentes :-) ...

Tálban ~t készítünk tejfölből,mustárból,majonézből és ízlés szerint sózzuk,borsozzuk,cukrozzuk.A vöröshagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a mártáshoz.A krumpli héját leszedjük és hagyjuk hűlni,ha kihűlt kis kockákra vágjuk és a tálba rakjuk.

(Nem ~, mert nincs benne tojássárgája.) Keverd fel a tejfölt, és 2 evőkanálnyit merj a tálkába. Nyomj bele 2 evőkanál tubusos majonézt. Keverd össze. Szórj bele morzsolt bazsalikomot. (Én úgy szoktam, hogy öntök a tenyerembe, és az ujjammal morzsolva szórom a tálkába.) ...

Adhatunk mellé salátát, az elengedhetetlen ~t vagy áfonya lekvárt. Fontos még a sajt állaga. Ha friss sajtból akarjuk készíteni, olyat keressünk, ami keményebb, reszelhető, mert különben elfolyik a golyónk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg félkemémény sajt (trappista, gouda, edami, stb.) ...

Sőt, ha ~ra lenne szükségem, akkor sokszor vagyok gondban, ha nincs otthon laktózmentes tejföl vagy zabtejszín. Kicsit szkeptikusan kezdtem hozzá a babonézhez. Először a nevével barátkoztam, majd vettem a bátorságot, és elkészítettem.

Összekeverjük az előre elkészített ~sal (só, olaj, bors, majonéz, tejföl, mustár) a zöldséget, almát, burgonyát. Ez a franciasaláta.
A karajt felszúrjuk, megtöltjük a kolbásszal, fűszerezés után megsütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.

Összekeverünk 2 evőkanál vajat két evőkanál ~-t 2 evőkanál vajjal és a hagymával. A kenyeret megvajazzuk, spricczsákból vajkrém gyűrűket nyomunk rá, amelyekbe beleosztjuk a kaviárt. A citromkarikákat négy cikké vágjuk és azzal díszítük a kenyereket.

A megtöltött fél tojásokat a töltelékkel lefele üvegtálba fektetem és leöntöm ~sal:Tejföl,majonéz,pici porcukor,mustár,pici só és bors.Kb.1/2 dl vízbe elkeverek majd felfőzök 1 kávéskanál zselatint és mikor kihült a ~hoz öntöm.

20 dkg camembert, 20 dkg főtt sonka, 20 dkg ~, csipetnyi só, késhegynyi őrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.
A sonkát metéltre, a sajtot 1x1 cm-es kockákra vágom és egy mély tálba teszem. Összekeverem a tartárral és a zöldpetrezselyemmel. Sózom, borsozom és jól behűtöm.

A majonézből, tejfölből, sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral ~t készítünk, amit finomra vágott újhagymával, csemegeuborkával, kapribogyóval dúsítunk és zúzott fokhagymával, reszelt tormával, kaporral, valamint kevés chilivel teszünk még pikánsabbá.
Borajánló: ...

A krémet mártás gyanánt használtuk "gyroshoz" a ~ és a koktélmártás mellett.

A tejfölt összekeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, borssal, és egy kevés cukorral, ízlés szerint, attól függ, mennyire érezzük elég pikánsan édesnek-savanyúnak a ~t.

- Majonézzel készült ~t használjunk (mehet bele pár csepp uborkalé).
A hozzávalókat elkeverük, és hűtőben kb 2 órát érleljük.
Virslis tésztasaláta tippek: ...

Elkészítés: A majonézből, a tejfölből, a citromléból és a fehérborból ~t keverek, sóval, borssal ízesítem és belekeverem a felkarikázott főtt bőrös virslit és a gombát. Pár órára a hűtőbe tes...
Majonézes babsaláta recept
Elkészítésí idő: 60 perc ...

Összehajtjuk, átmelegítjük. ~ vagy mustáros tejföl illik hozzá.
Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Muffin-vegetáriánusoknak ...

A kroketteket melegen, ~sal és zöldsalátával tálaljuk fel.
Tanács
Kolbász helyett sonkával vagy kockákra vágott zöldséggel is elkészíthetjük.

Feltekerünk 8 hajszálvékony szelet sült hátszínt, kettesével rárakjuk a ~sal megkent kenyerekre, és megszórjuk csemegeuborka-karikákkal. Meghintjük reszelt sajttal (pl. cheddar), és megsütjük. Metélőhagymával díszítjük.
3. Gorgonzolás ...

Köretnek párolt rizs és ~ került melléjük.
Bejegyezte: DebiGabi dátum: 14:30 13 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek
Sajtos tallér ...

Tálra francia salátát teszünk, arra tálaljuk a tojásokat és leöntjük ~sal. Finomra vágott metélőhagymával meghintve tálaljuk.
Ha ízlett a Kaszinó Tojás kóstolja meg a finom Omlettet Debreceni Módon is!
Extra ...

Kedvelt finomság a gyermekek és a felnőttek körében is. Sült krumplival, ~sal... rizzsel, tejszínes gombamártással...
Tejszínes gombamártás
Nagyon sok hús mellé kínálhatjuk, rizzsel, tepsiben sült héjjas burgonyával is.

4 adag sült burgonya
4 adag ~
1 db citrom a díszítéshez
2 szem meggy
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz! ...

Spárga keménytojással és ~sal
Mascarponés-mandulás torta Valériától
Narancsos-mentás sárgarépa ...

Közben simára keverjük a ~t a joghurttal meg az olívaolajjal, és
enyhén megsózzuk, s megízesítjük finomra vágott friss bazsalikommal. Az egészet a salátára
öntjük, könnyedén átkeverjük és behűtjük.
Tálaláskor adagonként megcsepegtetjük ketchuppel és megszórjuk reszelt parmezánnal.

5 dkg trappistasajt, 5 dkg Karaván sajt, 5 dkg reszelt parmezán, 3 dl ~, fél mk őrölt bors, 12 szem szőlő, 1 alma, 1 púpozott ek őrölt dió + 4 fél dióbél.
Jellemzők
recept
Sajt-koktél ...

A meghámozott, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük, majd szitán lecsurgatjuk. Végül összekeverjük a ~sal, és jól lehűtve tálaljuk.

Gombafejek Orly módra ~sal
30 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Előmelegített tálra emeljük, néhány csepp Worcester-szósszal megcsepegtetjűk.
Citromkarikákkal, petrezselyemmel és a diógerezdekkel díszítjük, azonnal tálaljuk.
Petrezselymes vajas burgonya, ~, vagyvagy néhány kanál ~sal megöntözött fejes saláta illik hozzá.

Sajtos párizsi szelet rizzsel és ~sal
Sajtos rizses hús sütőben sütve
Sajtos stefánia vagdalt ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Tojás, Saláta, Hagyma, Zöldség, Liszt?

◄ Tartár mártás   Tartósítás ►
 
RSS Mobile