Kezdőlap (Tartármártás)

 Gasztronómia 

  » »
 
   

Tartármártás

Gasztronómia  Tartár mártás  Tartósítás

Tartármártás
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Tartármártás alapanyagként.
Tihanyi süllőszelet ...


Tartármártás
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Tartármártás - tojás nélkül recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

tartármártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek
Fűszernövény vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

Tartármártás
Hozzávalók:
1 dl majonéz, 1 kispohár tejföl, 1 kk. citromlé, 1 kk. fehérbor, 2 kk porcukor, őrölt bors, só, 1 tk aszús mustár.
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük és ha szükséges, ízlés szerint utánizesítjük.

főkategória: szósz
alkategória: tartármártás
hasonló kategóriák: mártás, tejszínes szósz, gyümölcsszósz, joghurtos szósz, vaníliaszósz, salátaöntet, fokhagymamártás, pesto, különleges szószok, páclé
Klári receptje ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Mártások receptjei Tartármártás
Tartármártás
Kategória: Mártások receptjei ...

Tartármártás:
A klasszikus tartármártás egyébként nem az, melyet a hétköznapi nyelvben hívunk így. Apróra vágott csemegeuborkával, kapribogyóval, snidlinggel, zöldhagymával vagy mogyoróhagymával és adott esetben petrezselyemmel dúsított - nem cukrozott - majonéz.

Tartármártás, füstölt lazac moszkvai mártással
egyetlen percem
sincs, amit elcserélnék
egy másik percért ...

Tartármártás
A tartármártás alapja a Majonéz, amelynek kézzel való kikeverése meglehetősen nehézkes és időrabló. Sokkal könnyebbé válik azonban a helyzetünk, ha turmixgépet használunk, mert ebben az esetben néhány perc alatt kész tartármártást készíthetünk.

tartármártás, tojás, sárga, porcukor, mustár, gluténmentes élelmiszerek, tejföl, lisztérzékenység,
Habcsók laktózérzékenyeknek
Szülőknek ...

A tartármártáshoz:
2,5 dl tejföl
Elkészítés
Egy tojássárgához egy evőkanál mustárt adunk. Jól összekeverjük.
Vékony sugárban öntjük az olajat - szerintem ide a napraforgó jobb, mint az olíva -, közben folyamatosan, lehetőleg gépi habverővel keverjük a mártást.

A tartármártáshoz a majonézt simára keverjük a tejszínnel és 1 dl fehérborral, sóval, borssal, egy kevés porcukorral ízesítjük.

Majonéz és tartármártás házilag
Ma olyan ebédünk volt, amihez jól jtt volna a tartármártás, persze pont most nem volt otthon. Aztán meg elgondolkodtam,hogy tulajdonképpen miért is veszem az utóbbi időben készen, mikor régebben mindig itthon csináltam.

Kagylós garnéla, tartármártásos salátával
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Zöldbab saláta medvehagymával és tartármártással
Egyszer már küldtem be egy zöldbabsaláta receptet , még évekkel ezelőtt, Most, hogy szerkesztem a boszikonyhát ráakadtam. Kedvet kaptam , hogy készítsek hasonlót. Akkoriban még elég sok tejterméket használtam.

Csőben sült őszi zöldségek tartármártással és gyömbérrel recept
A nagy gyakorlattal rendelkező szöszmötölők és a rutinos pepecselők tegyék le a kezükben lévő tötymögölőt és figyeljenek ide. Ez e recept a gyorsan összevágom, bedobom, megsütöm és megeszem négyes rendszerén alapszik.

Amíg a halat sütjük a tartármártás is elkészül. Ezért nem írtam külön időt az elkészítéséhez. Egy mélyebb edény alján elkenjük a mustárt, az edény falára. Beleütjük a tojássárgákat, és robotgéppel közepes fokozaton keverjük úgy, hogy az olajat evőkanalanként adjuk hozzá.

Rákpogácsák uborkás tartármártással - Rák étel
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 6 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 15 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Tartármártás
Hozzávalók: majonéz, 1 evőkanál mustár, kevés cukor, 1 dl tejföl, 1/2 citrom leve.
Elkészítése: A ...

Tartármártás:
2 tojássárgáját,ízlés szerint sóval,porcukorral,olajjal,ecettel , friss citrom kevés levével és mustárral jól kikeverünk,tejfölt adunk hozzá és borsozzuk. Mindent csak úgy ízlés szerint csináltam!Kóstoljuk meg közben!El is készültünk.Takarjuk le és irány a hűtő! ...

Tartármártás (háziasan sűrűre)
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 nagy tubus majonéz (18 dkg), 2 dl tejföl, 1 púpozott teáskanálnyi porcukor, 2 teáskanálnyi mustár, néhány csepp citromlé őrölt fehérbors, só.

Tartármártás (tejes)
Hozzávalók: l kemény tojás, l dl tejfel, só, cukor, mustár.
A hozzávalókat turmixgéppel alaposan összekeverjük. Még finomabb, ha kevés apróra vágott snidlinget is adunk hozzá. Rántott gombafejhez, halhoz tálalhatjuk.

Tartármártás: Egy rész majonéz,két rész tejföl keveréke.Rántott húsokhoz,gombához és sajthoz nagyon jól illik.
Máltai mártás
...

Tartármártás
300.-
Az ételek ára a megadott köretet tartalmazza.
Az ételek árai forintban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!
Az étlapon nem szereplő kedvenc ételeit lehetőség szerint kérésére elkészítjük. Fél adag rendelése esetén 65%-os árat számítunk fel.

Tartármártás
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só ...

Tartármártás

Az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető, és a legnépszerűbb szósz a tartármártás. Sokan fogyasztják sült krumplihoz, rántott sajthoz, különféle grillezett ételekhez, húsokhoz, sőt, még akár halhoz, sült zöldségekhez is ajánlott a fogyasztása.

Tartármártás
Halakhoz, tojásételekhez, töltött paradicsomhoz adjuk. Előhűtött mártásos csészében vagy a készítmény köré öntve tálaljuk.
Bővebben...

A TARTÁRMÁRTÁS valamenyink előtt jól ismert, igen népszerű mártás. A hazai vendéglátásban szinte kötelező kísérője a rántott sajtnak, rántott gombának, rántott tonhalnak, s ki tudja még mi mindennek. de az előbbieknek biztosan.

TARTÁRMÁRTÁS (háziasan sűrűen)
Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl
tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt,
néhány csepp citromlevet, őrölt fehérborsot, sót. A tojásságáját
keverd simára a porcukorral, egy kis sóval és borssal. Lassan add ...

tartármártás
párolt rizs
Forrás: A nagy hideg-hegyi turistaházban ettem 1990 táján, egy őrmester jellegű zord hölgy készítette, de valami csodás volt! Utoljára frissítve: 2009.02.17 - (1.27) ...

Tartármártás
Bővebben
Hogyan értékeli Ön a hazai wellness szolgáltatások színvonalát?

Tartármártás
Hozzávalók: 3 dl majonézmártás, 1 teáskanál mustár, 1 csipetnyi cayenni bors, ½ citrom leve, 1 teáskanál porcukor, ½ dl fehérbor, 1-2 evőkanál tejszín.
Elkészítése: ...

Tartármártás - tojással
Fagyiburger
Csirkemell mozzarellával, füstölt tarjával és tükörtojással sütve ...

Tartármártást adtam mellé, nem is kellett egyéb, például sült krumpli vagy ilyesmi.
Zuram kommentje: Babám, ilyen jó palacsintát rég nem ettem! No tessék...
Bejegyezte: Chef Viki dátum: 13:00 ...

Tartármártás borral
A majonézt tálba öntjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt (vagy tejfölt), a fehérbort és a szűrt citromlevet. Sóval, Cayenne borssal ízesítjük,...
4 személyre
5 perc
Részletek ...

tartármártást készítünk, ízesítjük sóval, borssal, cukorral.
Miután a halak megsültek, lefejtjük róla a só kérget, meglocsoljuk pár csepp olíva olajjal, vagy olvasztott vajjal, előmelegített tálakra tálaljuk, melléhelyezzük a zöldségeket, párolt rizst, a tartárral kínáljuk.
Jó étvágyat! ...

Tartármártás (saját verzió):
1 kis edénybe tegyünk majonézt (kb. 1,5 dl-t), 1/2 tk cukrot, 1/2 tk citromlevet és 1-2 púpos kk mustárt, 1 csipetnyi sót, majd a masszát keverjük homogénre.
Twitteld
← A rovat előző cikke ...

Tartármártás és zöldsaláta illik hozzá.
TIPPEK:
Zabpehely helyett rozs-, árpavagy búzapelyhet is használhatunk, illetve ezek tetszőleges arányú keverékét.

Tartármártás
Tejfelkrém
Tojásgyümölcs (padlizsán) majonézes zöldségekkel ...

Tartármártásrecept
A rántott hal és társai egyszerűen elképzelhetetlenek az ínycsiklandó tartár nélkül.
...

Tartármártással tálaljuk.
Süllő egészben
Megtisztított és kibelezett kb. 60 dkg-os süllőt mindkét oldalán sűrűn bevagdosunk. Kívül-belül sózzuk, belsejébe egy-két tisztított és feldarabolt almát, néhány szál egészben hagyott petrezselymet helyezünk.

Tartármártás
A majonézbe egy kevés mustárt, tejszínt, vagy édes tejfelt keverünk, és egy kevés fehérborral hígítjuk, míg a kívánt sűrűséget eléri. Ekkor gyengén sózzuk, egy kevés porcukorral és citromlével ízesítjük, és habverővel simára keverjük.

A tartármártást előzőleg összekeverjük (majonéz, tejföl, mustár, só, bors, citromlé, egy csipet cukor hozzáadásával). Az uborkát kockákra vágjuk, a sárgarépát és a fokhagymát nagyon apróra lereszeljük, a húst felkockázzuk vagy csíkokra vágjuk, az újhagymát apró karikákra vágjuk.

A tartármártást mi magunk is elkészíthetjük, de megvehetjük készen is.
A sonkát, az uborkát és a tojásokat összevágjuk és összekeverjük a mártással. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikanalazzuk.

Ha tartármártást szeretnél, akkor tejszín és száraz fehérbor kell bele (a receptben lévő teljes mennyiséghez 2 dl tejszín és 1 dl bor).

aki tartármártásban verhetetlen
Míves, már-már áttetsző porcelánfigura. Magas, ámde kecses, törékeny és romantikusan elegáns. Ő a Tordai, a gyönyörű, született sztár csak éppen a szocialista tábor nem kedvelte az amerikai típusú filmcsillagokat, még hasonmásukat sem.

1 dl tartármártáshoz keverjünk 2 evőkanál paradicsompürét
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Ételmesék ...

házi tartármártás ízlés szerint - tálaláshoz
1. az ételízesítővel tegyünk fel blansírozó vizet a brokkolinak (blansírozás = rövid hőkezelés) ...

2 dl tartármártás,
2 db nagyobb csemege­uborka,
1 evőkanál citromlé,
1-1 csokor snidling és friss tár­kony.

VELŐ TARTÁRMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 1/2 kg velő, só, bors, tatármártás, zöldsaláta, savanyú uborka ...

Hamis tartármártást készítünk:
A főzőkrémet a mustárral, citromlével cukorral, sóval, őrölt köménymaggal simára keverjük.
A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

Készíts tartármártást a franciasalátához:
Első lépésként készítsük el az olajvajat (majonéz), mely a tartármártás alapja lesz.

Majonéz (olajvaj)

Hozzávalók:
- 4-5 db nyers tojássárgájához
- 4-6 dl olaj, kiskanálnyi citromlé
- 1 csapott kiskanál mustár, só, kevés porcukor ...

A kapott tartármártáshoz keverjük a karikára vágott uborkát, a kapribogyót, és a lehűlt zellert is.
A salátát egy csészébe tesszük, majd tányérra borítjuk.
0 ...

Alapja a tartármártás, amiből 4 decinyit egy tálba kimérünk. 5-6 deka csiperkegombát nagyon apró kockákra vágunk, és enyhén sózott, citromos vízben 2 percig főzzük. Leszűrve hűlni hagyjuk, majd a tartármártásba keverjük. 1 kiskanál reszelt vöröshagymát, 5 deka apróra vágott főtt […] ...

Snidlinges tartármártással és salátával tálaltam, egy szelet kenyér társaságában.
Tipp! Kisebb, a farkától az "orra hegyéig" 16-18 centis példányokat vegyünk lehetőleg, mert ezeket lehet a legfinomabbra sütni.

Fejes saláta tartármártással recept
Tovább
197 olvasás
" első- előző.2345678910.következő -utolsó " ...

» 2,5 dl tartármártás
» 5 főtt tojás
» 10 dkg ecetes uborka
» 20 dkg alma
» 30 dkg főtt burgonya
» 80 dkg hering
» só
» néhány kapribogyó
» törött fekete bors
» 7 db citrom
» 5 dkg lilahagyma ...

Rántot karfiol tartármártással
Rántotthúsos stangliburger zöldségekkel gazdagon
Ropogós melegszendvics pizza módra Zitazamat blogj ...

A tartármártáshoz:
6 dl majonéz
2 ek mustár
1 dl főzőtejszin vagy tejföl
3-4 ek fehérbor
ízlés szerint: citromlé, porcukor, őrölt bors (lehetőleg fehér), só
Az aszpikhoz:
4 dkg zselatinpor
5 dl húsleves (leveskockából is készíthető)
1 db tojás fehérje
A franciasalátához:
40 dkg burgonya ...

Sült krumplival és tartármártással a legfinomabb.
UGRÁS A FŐÉTELEK KÉPEIHEZ
UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ ...

- (ha savanyú káposzta) sonkával, szalonnával főzve, darált sertéshússal dúsítva; (ha saláta) főtt krumpli, kovászos uborka, zöldpaprika, paradicsom, főtt tojás, fejessaláta darabolva és tartármártással keverve
KAROTTA
- sárgarépa
KARPUSI (GÖRÖG)
- dinnye
KASSAI MÓDRA
- sonkával készült ...

Tökéletes kiegészítője a hot dognak, tartármártásoknak satöbbi A zöldségeket vágjuk nagyon finomra, hogy a mustárunk könnyen kenhető legyen.
A hozzávalók 1,4 1 elkészítéséhez elegendőek.

1 kg 20 deka a kettő Kevés só, 2-3 alma, fél citrom leve, 1 kg uborka, ½ kg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 3 deka cukor, 3 deci borecet, 2 tojás sárgája és két deci olajból készült majonéz, vagy tartármártás.

A tejfölből a majonézzel tartármártást készítünk, egy lapos kínáló tálba öntjük, ez lesz az alapja a töltött tojásoknak. A tojásokat keményre főzzük, pucolás után félbevágjuk. A sárgáját kiszedjük, villával összetörjük, fehérborsot, aprított petrezselyemzöldet, sót, kevés majonézt adunk hozzá.

Károlyi: savanyú káposzta esetén sonkával, szalonnával főzve, darált sertéshússal dúsítva; salátának pedig főtt krumpli, kovászos uborka, zöldpaprika, paradicsom, főtt tojás, fejes saláta darabolva és tartármártással keverve.

A rántott gomba, zöldség kifejezetten kéri, hogy egy adag jófajta tartármártással szolgáljam fel.

Elkészítjük a tartármártást. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát, hozzáadjuk az étkezési zselatint, simára keverjük. Az apróra vágott hozzávalókat összekeverjük a tartármártással, hozzáadjuk a leveskockás-aszpikos levet. Alaposan összekeverjük.

A zselatint egy fél kupica vízben összemelegítjük, majd a szoba hőmérsékletű tartármártásba elkeverjük. A franciasaláta alapot sós vízben puhára főzzük és kihűtjük. A formában lévő gombára kenünk egy pár kanál tartárt majd rátesszük a franciasaláta alapot.

Bármilyen burgonyaköret, rizs jó hozzá, de adhatunk hozzá tartármártást vagy vegyes salátát.

Hozzávalók: 30 dkg olajos tonhal tartármártás piros pritamin paprika 15 dkg garnélarák 10 dkg konzervált olajos rákhús só bors fokhagyma 1 citrom Elkészítés: A garnélát megpároljuk (ha előfőzött garnélát veszünk, akkor épp hogy rózsaszínű legyen, és már kész is).

Fél kg garnélarák, 2 ek fehérbor (pl. Retsina), 1 közepes répa, 1 hagyma, 1 babérlevél, só, bors és tartármártás.
A répát, a bort, a hagymát a babérlevéllel, sóval, borssal és kevís vízzel egy lábasban mintegy negyed óráig főzöm. Az utolsó 5-6 percben együtt főzöm vele a garnélarákokat is.

A mustár, citromlé, (fehér)bors, stb a tartármártáshoz, vagy franciasaláta alaphoz használom fel.
Anyámtól tanult trükk, hogy ne menjen sok olaj a sárgához: kilyukasztom a kupakot, előre kimérem az olajat, és csöpögtetem.
Tartármártásnak sült halhoz nagyon finom.
És "E" mentes :-) ...

Tálban tartármártást készítünk tejfölből,mustárból,majonézből és ízlés szerint sózzuk,borsozzuk,cukrozzuk.A vöröshagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a mártáshoz.A krumpli héját leszedjük és hagyjuk hűlni,ha kihűlt kis kockákra vágjuk és a tálba rakjuk.

(Nem tartármártás, mert nincs benne tojássárgája.) Keverd fel a tejfölt, és 2 evőkanálnyit merj a tálkába. Nyomj bele 2 evőkanál tubusos majonézt. Keverd össze. Szórj bele morzsolt bazsalikomot. (Én úgy szoktam, hogy öntök a tenyerembe, és az ujjammal morzsolva szórom a tálkába.) ...

Adhatunk mellé salátát, az elengedhetetlen tartármártást vagy áfonya lekvárt. Fontos még a sajt állaga. Ha friss sajtból akarjuk készíteni, olyat keressünk, ami keményebb, reszelhető, mert különben elfolyik a golyónk.
Hozzávalók 4 személyre:
- 30 dkg félkemémény sajt (trappista, gouda, edami, stb.) ...

Sőt, ha tartármártásra lenne szükségem, akkor sokszor vagyok gondban, ha nincs otthon laktózmentes tejföl vagy zabtejszín. Kicsit szkeptikusan kezdtem hozzá a babonézhez. Először a nevével barátkoztam, majd vettem a bátorságot, és elkészítettem.

Összekeverjük az előre elkészített tartármártással (só, olaj, bors, majonéz, tejföl, mustár) a zöldséget, almát, burgonyát. Ez a franciasaláta.
A karajt felszúrjuk, megtöltjük a kolbásszal, fűszerezés után megsütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.

Összekeverünk 2 evőkanál vajat két evőkanál tartármártás-t 2 evőkanál vajjal és a hagymával. A kenyeret megvajazzuk, spricczsákból vajkrém gyűrűket nyomunk rá, amelyekbe beleosztjuk a kaviárt. A citromkarikákat négy cikké vágjuk és azzal díszítük a kenyereket.

A megtöltött fél tojásokat a töltelékkel lefele üvegtálba fektetem és leöntöm tartármártással:Tejföl,majonéz,pici porcukor,mustár,pici só és bors.Kb.1/2 dl vízbe elkeverek majd felfőzök 1 kávéskanál zselatint és mikor kihült a tartármártáshoz öntöm.

20 dkg camembert, 20 dkg főtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi őrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.
A sonkát metéltre, a sajtot 1x1 cm-es kockákra vágom és egy mély tálba teszem. Összekeverem a tartárral és a zöldpetrezselyemmel. Sózom, borsozom és jól behűtöm.

A majonézből, tejfölből, sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral tartármártást készítünk, amit finomra vágott újhagymával, csemegeuborkával, kapribogyóval dúsítunk és zúzott fokhagymával, reszelt tormával, kaporral, valamint kevés chilivel teszünk még pikánsabbá.
Borajánló: ...

A krémet mártás gyanánt használtuk "gyroshoz" a tartármártás és a koktélmártás mellett.

A tejfölt összekeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, borssal, és egy kevés cukorral, ízlés szerint, attól függ, mennyire érezzük elég pikánsan édesnek-savanyúnak a tartármártást.

A többi hozzávalóból tartármártást készítünk, és a tésztával jól összeforgatjuk. Önmagában, pirítóssal, vagy húsok mellé is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
A rovat további receptjei: ...

- Majonézzel készült tartármártást használjunk (mehet bele pár csepp uborkalé).
A hozzávalókat elkeverük, és hűtőben kb 2 órát érleljük.
Virslis tésztasaláta tippek: ...

Elkészítés: A majonézből, a tejfölből, a citromléból és a fehérborból tartármártást keverek, sóval, borssal ízesítem és belekeverem a felkarikázott főtt bőrös virslit és a gombát. Pár órára a hűtőbe tes...
Majonézes babsaláta recept
Elkészítésí idő: 60 perc ...

Összehajtjuk, átmelegítjük. Tartármártás vagy mustáros tejföl illik hozzá.
Ha ez a recept megnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:
Muffin-vegetáriánusoknak ...

A kroketteket melegen, tartármártással és zöldsalátával tálaljuk fel.
Tanács
Kolbász helyett sonkával vagy kockákra vágott zöldséggel is elkészíthetjük.

Feltekerünk 8 hajszálvékony szelet sült hátszínt, kettesével rárakjuk a tartármártással megkent kenyerekre, és megszórjuk csemegeuborka-karikákkal. Meghintjük reszelt sajttal (pl. cheddar), és megsütjük. Metélőhagymával díszítjük.
3. Gorgonzolás ...

Köretnek párolt rizs és tartármártás került melléjük.
Bejegyezte: DebiGabi dátum: 14:30 13 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek
Sajtos tallér ...

Tálra francia salátát teszünk, arra tálaljuk a tojásokat és leöntjük tartármártással. Finomra vágott metélőhagymával meghintve tálaljuk.
Ha ízlett a Kaszinó Tojás kóstolja meg a finom Omlettet Debreceni Módon is!
Extra ...

Kedvelt finomság a gyermekek és a felnőttek körében is. Sült krumplival, tartármártással... rizzsel, tejszínes gombamártással...
Tejszínes gombamártás
Nagyon sok hús mellé kínálhatjuk, rizzsel, tepsiben sült héjjas burgonyával is.

4 adag sült burgonya
4 adag tartármártás
1 db citrom a díszítéshez
2 szem meggy
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz! ...

Spárga keménytojással és tartármártással
Mascarponés-mandulás torta Valériától
Narancsos-mentás sárgarépa ...

Közben simára keverjük a tartármártást a joghurttal meg az olívaolajjal, és
enyhén megsózzuk, s megízesítjük finomra vágott friss bazsalikommal. Az egészet a salátára
öntjük, könnyedén átkeverjük és behűtjük.
Tálaláskor adagonként megcsepegtetjük ketchuppel és megszórjuk reszelt parmezánnal.

5 dkg trappistasajt, 5 dkg Karaván sajt, 5 dkg reszelt parmezán, 3 dl tartármártás, fél mk őrölt bors, 12 szem szőlő, 1 alma, 1 púpozott ek őrölt dió + 4 fél dióbél.
Jellemzők
recept
Sajt-koktél ...

A meghámozott, hüvelyknyi darabokra vágott spárgát enyhén sós-cukros vízben puhára főzzük, majd szitán lecsurgatjuk. Végül összekeverjük a tartármártással, és jól lehűtve tálaljuk.

Gombafejek Orly módra tartármártással
30 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

Lásd még: Lásd még: Tojás, Saláta, Hagyma, Zöldség, Liszt

◄ Tartár mártás   Tartósítás ►
 
RSS Mobile