Kezdőlap (Tartármártás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
» »


 

Tartármártás

Gasztronómia  Tartár mártás  Tartósítás

Tartármártás
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Tartármártás alapanyagként.
Tihanyi süllőszelet ...


Tartármártás
Elkészítési idő: 45 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

Tartármártás - tojás nélkül recept
Elkészítési idő: 15 perc
Elkészítés nehézsége:
A recept hozzávalói ...

tartármártás, vadételek, leves, mártás, sütemény, palacsinta, tészta, torta, édesség, saláta, étel, ital, sütés, főzés, receptek
Fűszernövény vásárlás
Vizinövény vásárlás ...

Tartármártás
Hozzávalók:
1 dl majonéz, 1 kispohár tejföl, 1 kk. citromlé, 1 kk. fehérbor, 2 kk porcukor, őrölt bors, só, 1 tk aszús mustár.
Elkészítés:
A hozzávalókat alaposan összekeverjük és ha szükséges, ízlés szerint utánizesítjük.

főkategória: szósz
alkategória: tartármártás
hasonló kategóriák: mártás, tejszínes szósz, gyümölcsszósz, joghurtos szósz, vaníliaszósz, salátaöntet, fokhagymamártás, pesto, különleges szószok, páclé
Klári receptje ...

Jelenleg itt vagy: Főoldal Mártások receptjei Tartármártás
Tartármártás
Kategória: Mártások receptjei ...

Tartármártás:
A klasszikus tartármártás egyébként nem az, melyet a hétköznapi nyelvben hívunk így.

Tartármártás, füstölt lazac moszkvai mártással
egyetlen percem
sincs, amit elcserélnék
egy másik percért ...

Tartármártás
A tartármártás alapja a Majonéz, amelynek kézzel való kikeverése meglehetősen nehézkes és időrabló.

tartármártás, tojás, sárga, porcukor, mustár, gluténmentes élelmiszerek, tejföl, lisztérzékenység,
Habcsók laktózérzékenyeknek
Szülőknek ...

A tartármártáshoz:
2,5 dl tejföl
Elkészítés
Egy tojássárgához egy evőkanál mustárt adunk. Jól összekeverjük.

A tartármártáshoz a majonézt simára keverjük a tejszínnel és 1 dl fehérborral, sóval, borssal, egy kevés porcukorral ízesítjük.

Majonéz és tartármártás házilag
Ma olyan ebédünk volt, amihez jól jtt volna a tartármártás, persze pont most nem volt otthon.

Kagylós garnéla, tartármártásos salátával
Kagylós garnéla, tartármártásos salátával ...

Zöldbab saláta medvehagymával és tartármártással
Egyszer már küldtem be egy zöldbabsaláta receptet , még évekkel ezelőtt, Most, hogy szerkesztem a boszikonyhát ráakadtam. Kedvet kaptam , hogy készítsek hasonlót.

Csőben sült őszi zöldségek tartármártással és gyömbérrel recept
A nagy gyakorlattal rendelkező szöszmötölők és a rutinos pepecselők tegyék le a kezükben lévő tötymögölőt és figyeljenek ide.

Medvehagymás tartármártás
Elkészítés
Medvehagymás tartármártás Megmosom a medvehagyma leveleket, majd apróra vágom. A többi hozzávalóval alaposan összekeverem és ízlés szerint utánizesítem.

Amíg a halat sütjük a tartármártás is elkészül. Ezért nem írtam külön időt az elkészítéséhez. Egy mélyebb edény alján elkenjük a mustárt, az edény falára.

Rákpogácsák uborkás tartármártással - Rák étel
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 6 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 15 perc
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Tartármártás
Hozzávalók: majonéz, 1 evőkanál mustár, kevés cukor, 1 dl tejföl, 1/2 citrom leve.
Elkészítése: A ...

Tartármártás:
2 tojássárgáját,ízlés szerint sóval,porcukorral,olajjal,ecettel , friss citrom kevés levével és mustárral jól kikeverünk,tejfölt adunk hozzá és borsozzuk. Mindent csak úgy ízlés szerint csináltam!Kóstoljuk meg közben! ...

Tartármártás (háziasan sűrűre)
Hozzávalók: 2 tojás sárgája, 1 nagy tubus majonéz (18 dkg), 2 dl tejföl, 1 púpozott teáskanálnyi porcukor, 2 teáskanálnyi mustár, néhány csepp citromlé őrölt fehérbors, só.

Tartármártás (tejes)
Hozzávalók: l kemény tojás, l dl tejfel, só, cukor, mustár.
A hozzávalókat turmixgéppel alaposan összekeverjük. Még finomabb, ha kevés apróra vágott snidlinget is adunk hozzá. Rántott gombafejhez, halhoz tálalhatjuk.

Tartármártás: Egy rész majonéz,két rész tejföl keveréke.Rántott húsokhoz,gombához és sajthoz nagyon jól illik.
Máltai mártás
...

Tartármártás
300.-
Az ételek ára a megadott köretet tartalmazza.
Az ételek árai forintban értendők és az ÁFA-t tartalmazzák!
Az étlapon nem szereplő kedvenc ételeit lehetőség szerint kérésére elkészítjük.

Tartármártás
Hozzávalók 4 személyre: 10 dkg majonéz, 0,5 dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, 1 kiskanál mustár, 1 kiskanál cukor, só ...

Tartármártás

Az egyik legfinomabb, legkönnyebben elkészíthető, és a legnépszerűbb szósz a tartármártás.

Tartármártás
Halakhoz, tojásételekhez, töltött paradicsomhoz adjuk. Előhűtött mártásos csészében vagy a készítmény köré öntve tálaljuk.
Bővebben...

A TARTÁRMÁRTÁS valamenyink előtt jól ismert, igen népszerű mártás. A hazai vendéglátásban szinte kötelező kísérője a rántott sajtnak, rántott gombának, rántott tonhalnak, s ki tudja még mi mindennek. de az előbbieknek biztosan.

TARTÁRMÁRTÁS (háziasan sűrűen)
Végy két tojássárgáját, 1 nagy tubus majonézt (18 dkg), 2 dl
tejfölt, 1 púpozott teáskanálnyi porcukrot, 2 teáskanálnyi mustárt,
néhány csepp citromlevet, őrölt fehérborsot, sót. A tojásságáját ...

tartármártás
párolt rizs
Forrás: A nagy hideg-hegyi turistaházban ettem 1990 táján, egy őrmester jellegű zord hölgy készítette, de valami csodás volt! Utoljára frissítve: 2009.02.17 - (1.27) ...

Tartármártás
Bővebben
Hogyan értékeli Ön a hazai wellness szolgáltatások színvonalát?

Tartármártás
Hozzávalók: 3 dl majonézmártás, 1 teáskanál mustár, 1 csipetnyi cayenni bors, ½ citrom leve, 1 teáskanál porcukor, ½ dl fehérbor, 1-2 evőkanál tejszín.
Elkészítése: ...

Tartármártás - tojással
Fagyiburger
Csirkemell mozzarellával, füstölt tarjával és tükörtojással sütve ...

Tartármártást adtam mellé, nem is kellett egyéb, például sült krumpli vagy ilyesmi.
Zuram kommentje: Babám, ilyen jó palacsintát rég nem ettem! No tessék...
Bejegyezte: Chef Viki dátum: 13:00 ...

Tartármártás borral
A majonézt tálba öntjük, hozzáadjuk a mustárt, a tejszínt (vagy tejfölt), a fehérbort és a szűrt citromlevet. Sóval, Cayenne borssal ízesítjük,...
4 személyre
5 perc
Részletek ...

tartármártást készítünk, ízesítjük sóval, borssal, cukorral.
Miután a halak megsültek, lefejtjük róla a só kérget, meglocsoljuk pár csepp olíva olajjal, vagy olvasztott vajjal, előmelegített tálakra tálaljuk, melléhelyezzük a zöldségeket, ...

Tartármártás (saját verzió):
1 kis edénybe tegyünk majonézt (kb. 1,5 dl-t), 1/2 tk cukrot, 1/2 tk citromlevet és 1-2 púpos kk mustárt, 1 csipetnyi sót, majd a masszát keverjük homogénre.
Twitteld
← A rovat előző cikke ...

Tartármártás és zöldsaláta illik hozzá.
TIPPEK:
Zabpehely helyett rozs-, árpavagy búzapelyhet is használhatunk, illetve ezek tetszőleges arányú keverékét.

Tartármártás
Tejfelkrém
Tojásgyümölcs (padlizsán) majonézes zöldségekkel ...

Tartármártással tálaljuk.
Süllő egészben
Megtisztított és kibelezett kb. 60 dkg-os süllőt mindkét oldalán sűrűn bevagdosunk.

Tartármártás
A majonézbe egy kevés mustárt, tejszínt, vagy édes tejfelt keverünk, és egy kevés fehérborral hígítjuk, míg a kívánt sűrűséget eléri. Ekkor gyengén sózzuk, egy kevés porcukorral és citromlével ízesítjük, és habverővel simára keverjük.

A tartármártást mi magunk is elkészíthetjük, de megvehetjük készen is.
A sonkát, az uborkát és a tojásokat összevágjuk és összekeverjük a mártással. A paradicsomokat megmossuk, a tetejüket levágjuk, és a belsejüket kikanalazzuk.

Ha tartármártást szeretnél, akkor tejszín és száraz fehérbor kell bele (a receptben lévő teljes mennyiséghez 2 dl tejszín és 1 dl bor).

aki tartármártásban verhetetlen
Míves, már-már áttetsző porcelánfigura. Magas, ámde kecses, törékeny és romantikusan elegáns.

1 dl tartármártáshoz keverjünk 2 evőkanál paradicsompürét
Szakácskönyvek - Polc.hu könyvesbolt
Ételmesék ...

házi tartármártás ízlés szerint - tálaláshoz
1. az ételízesítővel tegyünk fel blansírozó vizet a brokkolinak (blansírozás = rövid hőkezelés) ...

2 dl tartármártás,
2 db nagyobb csemege­uborka,
1 evőkanál citromlé,
1-1 csokor snidling és friss tár­kony.

VELŐ TARTÁRMÁRTÁSSAL
Hozzávalók: 1/2 kg velő, só, bors, tatármártás, zöldsaláta, savanyú uborka ...

Hamis tartármártást készítünk:
A főzőkrémet a mustárral, citromlével cukorral, sóval, őrölt köménymaggal simára keverjük.
A burgonyát óvatosan belekeverjük a mártásba.

Készíts tartármártást a franciasalátához:
Első lépésként készítsük el az olajvajat (majonéz), mely a tartármártás alapja lesz.

Majonéz (olajvaj)

Hozzávalók:
- 4-5 db nyers tojássárgájához
- 4-6 dl olaj, kiskanálnyi citromlé ...

A kapott tartármártáshoz keverjük a karikára vágott uborkát, a kapribogyót, és a lehűlt zellert is.
A salátát egy csészébe tesszük, majd tányérra borítjuk.
0 ...

Snidlinges tartármártással és salátával tálaltam, egy szelet kenyér társaságában.
Tipp! Kisebb, a farkától az "orra hegyéig" 16-18 centis példányokat vegyünk lehetőleg, mert ezeket lehet a legfinomabbra sütni.

Fejes saláta tartármártással recept
Tovább
197 olvasás
" első- előző.2345678910.következő -utolsó " ...

» 2,5 dl tartármártás
» 5 főtt tojás
» 10 dkg ecetes uborka
» 20 dkg alma
» 30 dkg főtt burgonya
» 80 dkg hering
» só
» néhány kapribogyó
» törött fekete bors
» 7 db citrom ...

Rántot karfiol tartármártással
Rántotthúsos stangliburger zöldségekkel gazdagon
Ropogós melegszendvics pizza módra Zitazamat blogj ...

A tartármártáshoz:
6 dl majonéz
2 ek mustár
1 dl főzőtejszin vagy tejföl
3-4 ek fehérbor
ízlés szerint: citromlé, porcukor, őrölt bors (lehetőleg fehér), só
Az aszpikhoz:
4 dkg zselatinpor
5 dl húsleves (leveskockából is készíthető) ...

Sült krumplival és tartármártással a legfinomabb.
UGRÁS A FŐÉTELEK KÉPEIHEZ
UGRÁS A KÉPGALÉRIÁKHOZ ...

- (ha savanyú káposzta) sonkával, szalonnával főzve, darált sertéshússal dúsítva; (ha saláta) főtt krumpli, kovászos uborka, zöldpaprika, paradicsom, főtt tojás, fejessaláta darabolva és tartármártással keverve
KAROTTA
- sárgarépa ...

Tökéletes kiegészítője a hot dognak, tartármártásoknak satöbbi A zöldségeket vágjuk nagyon finomra, hogy a mustárunk könnyen kenhető legyen.
A hozzávalók 1,4 1 elkészítéséhez elegendőek.

1 kg 20 deka a kettő Kevés só, 2-3 alma, fél citrom leve, 1 kg uborka, ½ kg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 3 deka cukor, 3 deci borecet, 2 tojás sárgája és két deci olajból készült majonéz, vagy tartármártás.

A tejfölből a majonézzel tartármártást készítünk, egy lapos kínáló tálba öntjük, ez lesz az alapja a töltött tojásoknak. A tojásokat keményre főzzük, pucolás után félbevágjuk.

A rántott gomba, zöldség kifejezetten kéri, hogy egy adag jófajta tartármártással szolgáljam fel.

Elkészítjük a tartármártást. 1 dl vízben felfőzzük a leveskockát, hozzáadjuk az étkezési zselatint, simára keverjük. Az apróra vágott hozzávalókat összekeverjük a tartármártással, hozzáadjuk a leveskockás-aszpikos levet. Alaposan összekeverjük.

A zselatint egy fél kupica vízben összemelegítjük, majd a szoba hőmérsékletű tartármártásba elkeverjük. A franciasaláta alapot sós vízben puhára főzzük és kihűtjük.

Bármilyen burgonyaköret, rizs jó hozzá, de adhatunk hozzá tartármártást vagy vegyes salátát.

Hozzávalók: 30 dkg olajos tonhal tartármártás piros pritamin paprika 15 dkg garnélarák 10 dkg konzervált olajos rákhús só bors fokhagyma 1 citrom Elkészítés: A garnélát megpároljuk (ha előfőzött garnélát veszünk, akkor épp hogy rózsaszínű legyen, ...

Ízesített tartármártással és zöldsaláta levéllel történik.
Csárdás leves Hozzávalók:
birkahús - 0,08 kg
m. felsál - 0,08 kg
s. apró - 0,08 kg
csirke - 0,08 kg
v. zöldség - 0,10 kg
só - 0,024 kg
bors - 0,002 kg
burgonya - 0,20 kg ...

Fél kg garnélarák, 2 ek fehérbor (pl. Retsina), 1 közepes répa, 1 hagyma, 1 babérlevél, só, bors és tartármártás.
A répát, a bort, a hagymát a babérlevéllel, sóval, borssal és kevís vízzel egy lábasban mintegy negyed óráig főzöm.

A mustár, citromlé, (fehér)bors, stb a tartármártáshoz, vagy franciasaláta alaphoz használom fel.
Anyámtól tanult trükk, hogy ne menjen sok olaj a sárgához: kilyukasztom a kupakot, előre kimérem az olajat, és csöpögtetem.

Tálban tartármártást készítünk tejfölből,mustárból,majonézből és ízlés szerint sózzuk,borsozzuk,cukrozzuk.A vöröshagymát megtisztítjuk és cikkekre vágjuk. Hozzáadjuk a mártáshoz.

(Nem tartármártás, mert nincs benne tojássárgája.) Keverd fel a tejfölt, és 2 evőkanálnyit merj a tálkába. Nyomj bele 2 evőkanál tubusos majonézt. Keverd össze. Szórj bele morzsolt bazsalikomot.

Összekeverjük az előre elkészített tartármártással (só, olaj, bors, majonéz, tejföl, mustár) a zöldséget, almát, burgonyát. Ez a franciasaláta.
A karajt felszúrjuk, megtöltjük a kolbásszal, fűszerezés után megsütjük. Ha kihűlt vékonyra szeleteljük.

Összekeverünk 2 evőkanál vajat két evőkanál tartármártás-t 2 evőkanál vajjal és a hagymával. A kenyeret megvajazzuk, spricczsákból vajkrém gyűrűket nyomunk rá, amelyekbe beleosztjuk a kaviárt.

A megtöltött fél tojásokat a töltelékkel lefele üvegtálba fektetem és leöntöm tartármártással:Tejföl,majonéz,pici porcukor,mustár,pici só és bors.Kb.1/2 dl vízbe elkeverek majd felfőzök 1 kávéskanál zselatint és mikor kihült a tartármártáshoz öntöm.

20 dkg camembert, 20 dkg főtt sonka, 20 dkg tartármártás, csipetnyi só, késhegynyi őrölt feketebors, 1 ek vágott petrezselyemzöld.
A sonkát metéltre, a sajtot 1x1 cm-es kockákra vágom és egy mély tálba teszem.

Adhatunk mellé salátát, az elengedhetetlen tartármártást vagy áfonya lekvárt. Fontos még a sajt állaga. Ha friss sajtból akarjuk készíteni, olyat keressünk, ami keményebb, reszelhető, mert különben elfolyik a golyónk.
Hozzávalók 4 személyre: ...

A krémet mártás gyanánt használtuk "gyroshoz" a tartármártás és a koktélmártás mellett.

A tejfölt összekeverjük a majonézzel, mustárral, citromlével, borssal, és egy kevés cukorral, ízlés szerint, attól függ, mennyire érezzük elég pikánsan édesnek-savanyúnak a tartármártást.

A többi hozzávalóból tartármártást készítünk, és a tésztával jól összeforgatjuk. Önmagában, pirítóssal, vagy húsok mellé is fogyaszthatjuk.
Jó étvágyat!
A rovat további receptjei: ...

A majonézből, tejfölből, sóval, borssal, mustárral, kevés cukorral tartármártást készítünk, amit finomra vágott újhagymával, csemegeuborkával, kapribogyóval dúsítunk és zúzott fokhagymával, reszelt tormával, kaporral, ...

- Majonézzel készült tartármártást használjunk (mehet bele pár csepp uborkalé).
A hozzávalókat elkeverük, és hűtőben kb 2 órát érleljük.
Virslis tésztasaláta tippek: ...

A kroketteket melegen, tartármártással és zöldsalátával tálaljuk fel.
Tanács
Kolbász helyett sonkával vagy kockákra vágott zöldséggel is elkészíthetjük.

Feltekerünk 8 hajszálvékony szelet sült hátszínt, kettesével rárakjuk a tartármártással megkent kenyerekre, és megszórjuk csemegeuborka-karikákkal. Meghintjük reszelt sajttal (pl. cheddar), és megsütjük. Metélőhagymával díszítjük.
3. Gorgonzolás ...

Köretnek párolt rizs és tartármártás került melléjük.
Bejegyezte: DebiGabi dátum: 14:30 13 megjegyzés: A bejegyzésre mutató linkek
Sajtos tallér ...

Elkészítés: A majonézből, a tejfölből, a citromléból és a fehérborból tartármártást keverek, sóval, borssal ízesítem és belekeverem a felkarikázott főtt bőrös virslit és a gombát. Pár órára a hűtőbe tes...
Majonézes babsaláta recept ...

Tálra francia salátát teszünk, arra tálaljuk a tojásokat és leöntjük tartármártással. Finomra vágott metélőhagymával meghintve tálaljuk.
Ha ízlett a Kaszinó Tojás kóstolja meg a finom Omlettet Debreceni Módon is!
Extra ...

Kedvelt finomság a gyermekek és a felnőttek körében is. Sült krumplival, tartármártással... rizzsel, tejszínes gombamártással...
Tejszínes gombamártás
Nagyon sok hús mellé kínálhatjuk, rizzsel, tepsiben sült héjjas burgonyával is.

4 adag sült burgonya
4 adag tartármártás
1 db citrom a díszítéshez
2 szem meggy
jelre kattintva az adott tételt hozzáadhatod bevásárlólistádhoz! ...

Spárga keménytojással és tartármártással
Mascarponés-mandulás torta Valériától
Narancsos-mentás sárgarépa ...

Közben simára keverjük a tartármártást a joghurttal meg az olívaolajjal, és
enyhén megsózzuk, s megízesítjük finomra vágott friss bazsalikommal. Az egészet a salátára
öntjük, könnyedén átkeverjük és behűtjük.

Végül összekeverjük a tartármártással, és jól lehűtve tálaljuk. Nagyon mutatós, ha a tálat fejessaláta-levelekkel béleljük ki, úgy öntjük bele a majonézes spárgát, a tál közepére pedig a salátaszívet szúrjuk díszítésül.

Lásd még: Lásd még: Tojás, Saláta, Hagyma, Zöldség, Liszt

Gasztronómia  Tartár mártás  Tartósítás

 
RSS Mobile