Kezdőlap (Tarhonya)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Tarhonya

Gasztronómia  Tarator  Tarhonya leves

tarhonya
Tipikus magyar száraztészta, hungarikum.
A tarhonya szó valószínűleg török eredetű. Írásos formában a tarhonyát először a 18. században említik.
Általában nyár elején, aratás előtt készítik kihasználva a júniusi meleget.


Tarhonya
« Vissza
Eredetileg reszelt tészta, házilag úgy készül, hogy a (nagyon keményre gyúrt) tésztából maroknyi darabokat fogva durva reszelőn lereszeljük.

Tarhonyaleves füstölt marhanyelvvel
Add hozzá ezt a receptet kedvenceidhez! :: 400 :: 15"
A(z) "Tarhonyaleves füstölt marhanyelvvel" című recept megosztásához használhatod a saját leveleződet, vagy ezt a felületet: ...

Tarhonya
25 dkg tarhonya
fél liter víz
zsír

A tarhonyát a zsíron megpirítjuk, ráöntjük a vizet, sózzuk, fedő alatt készre pároljuk.

Tarhonya
Finom, egyszerű receptek, amikben szerepel Tarhonya alapanyagként.
Bográcsos tarhonyás marhahús ...

~saláta grillezett zöldségekkel
5/5
Sokan nem is gondolnák, hogy a tarhonyából grillezett padlizsánnal, cukkinivel és sok-sok zöldfűszerrel milyen remek tésztasaláta készíthető.

~- vagy reszelt tésztaleves
Magyar leves
Kategória:levesek Ország:magyar Főre:4
Hozzávalók ...

~saláta
Elkészítési idő: 60 perc
Nehézségi foka: egyszerű
Árkategória: közepesen olcsó ...

~felfújt elkészítése :
A tejben a tarhonyát megfőzzük. A tojássárgákat a porcukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások habját és a langyos tarhonyát.
Ízesíthetjük egy kis reszelt citromhéjjal.
Zsírozott, morzsával kihintett tepsibe öntjük, és pirosra sütjük.

~leves
Nehézség: Kezdőknek
Tejes zöldségleves gazdagon, kukorica galuskával ...

~leves
Hozzávalók:
20dkg közepes nagyságú ~, 2-3 közepes nagyságú krumpli, 1 fej vöröshagyma, pirospaprika, só, 1 evőkanál zsír, 1 kicsi répa, 1 kicsi gyökér ...

~
Többféle köretet ismerek, de van, amihez csak a tarhonyát tudom elképzelni. A ~ elkészítése nagyon egyszerű művelet, kezdő háziasszonyoknak is nyugodtan ajánlom.

~ FŐZÉSE Kétszer annyi sós vizet, mint amennyi tarhonyát majd felhasználunk, felforralunk. Amíg melegszik, egy kis forró zsírra egy kevés - nagyon apróra vágott - vöröshagymát dobunk, majd ebben a száraz tarhonyát aranysárgára pirítjuk.

~
magyar élelmi szer, mely különösen az Alföldön következőképen készül: 1 kg.

~ száraztészta,
só, zsír
Személyenként 6-8 dkg tarhonyát folyamatos kevergetés mellett süss 2 dkg forró zsíron sötétpirosra, majd öntsd fel kétszer annyi vízzel, sózd meg, és fedő alatt párold kislángon, míg a ~ megpuhul.

~
Apró golyók formájára gyúrt száraz tészta.
Az oszmán-török tarhana (aludttej és liszt keverékéből gyúrt golyócskák) átvétele, melynek forrása a perzsa tarháne (sajt).

Cimkék: ~, öreg~, kézi ~, száraztészta.
Bács-Kiskun, Békés és Csongrád megye, Szeged és környéke ...

Hideg őszibarackleves
Tárkonyos csirkemell leves
Sóskamártás
Sonkás burgonyakrémleves
Dán húsgombócleves
~leves
Zöldborsóleves májgaluskával
Babgulyás bográcsban ...

~ zöldfűszeres-paradicsomos csirkekockákkal
Hozzávalók: 320 g durumbúzából készült ~ (vagy más, durumbúzából készült aprótészta), 1 cikk fokhagyma, 1 ágacska rozmaring, extraszűz olívaolaj, 2 kicsontozott csirkecomb, néhány levél bazsalikom és majoránna, 300 g hámozott, ...

~
35 dg lisztből készült szárított tarhonyát 2 evőkanál étolajon, állandó kevergetés mellett pirítsunk zsemleszínűre. Előtte azonban egy nagy lyukú szűrőkanállal a benne levő lisztet és apró tésztadarabokat szitáljuk ki belőle.

Paraszt~
Itt a nyár, és így hétvégén remek alkalmak nyílnak a kerti mulatságokra. Ez történt ma is, hiszen a kertben, bográcsban készült el a mai poszt főszereplője. Azért is szeretek Paraszttarhonyát főzni, mert gyors, egyszerű, finom és laktató.

Rakott ~ sajternyővel
Erről az ételről még nincs kép :(
Küldj be fotót, ha Te elkészítetted!
Hozzávalók ...

Rakott ~
Hozzávalók: 25 dkg ~, 25 zöldpaprika, 15 vöröshagyma, 15 paradicsom, 2 dl tejföl, 4 db főtt tojás, 2 pár virsli, 15 dkg reszelt sajt, 1 dl olaj, pirospaprika, só, bors.

Pásztor~
10 dkg kockázott füstölt szalonnát kisütöttem, a zsírjában megpirítottam egy nagy bögre tarhonyát, közben hozzáadtam egy nagy fej apróra vágott hagymát, a végén belekevertem a felkarikázott kolbászt és a kockázott krumplit, pirospaprikával is megszórtam, majd felöntöttem vízzel, ...

Pásztor~
.
Az Úr az én pásztorom, nem szűkölködöm.
Füves legelőkön terelget, csendes vizekhez vezet engem.
Lelkemet felüdíti,
igaz ösvényen vezet az Ő nevéért.
Ha a halál árnyéka völgyében járok is,
nem félek semmi bajtól, mert Te velem vagy;
vessződ és botod megvigasztal engem.

Pásztor~ szabadtűzön
Itt a nyár, főzhetünk a szabadban! Könnyen elkészíthető bográcsos étel a pásztor~.
Hozzávalók 10 főre ( mert ugye az ilyen szabadtéri programokhoz nem csak a szűk család jön össze, ez egy társasági esemény) ...

Pásztor~
- Nagyi, gyere, szedjünk tarhonyát! - A kislány fél lábon ugrándozott az öregasszony konyhájában. Két fonott coffja fel-alá röpködött. Épp befejezték a reggelit, sőt a mosogatást és törölgetést is.

A ~ sokféleképpen variálható és kiadós alapanyag. Számomra egy jó étel például vacsorára.
Eddigi szavazatok száma: 0
Tweet ...

Pásztor~
Hozzávalók 4 személyre 50 dkg ~, 50 dkg burgonya, 15 dkg húsos füstölt szalonna, 1 fej vöröshagyma, 1 kk őrölt pirospaprika, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, 4 ek olaj ...

20 dkg ~
15 dkg mexikói keverék (zöldségkeverék)
0.5 közepes fej lilahagyma (vagy vörös)
1 ek napraforgó olaj
1 teáskanál ételízesítő
2 dl víz
1 kk fűszerpaprika
2 teáskanál ketchup (vagy sűrített paradicsom)
1 tk mustár
1 teáskanál cukor
0.5 dl fehérbor (elhagyható) ...

50 dkg ~
20 dkg mangalica, füstölt szalonna
70 dkg burgonya
50 dkg füstölt kolbász (vagy több)
2 nagyobb fej vöröshagyma, finomra vágva
1 db TV paprika
1 db paradicsom
ízlés szerint só ...

400 g házi ~
1 l zöldség, vagy szárnyas alaplé
500 g zöldspárga pucolva, feldarabolva
1 csokor újhagyma felkarikázva
3 evőkanál olívaolaj
só, bors, szerecsendió
1 kávéskanál reszelt citromhéj
fél csokor petrezselyem aprítva ...

Krumplis ~ tönkölytarhonyával
Sikerült átvészelnem az éjszakát, sőt még a reggelim is gyümölcs volt. A vacsora óta az első komolyabb étkezésem a mai ebéd lett. De már nagyon vártam.

pásztor ~ ala Bebi
Megint a Beától loptam ötletet. Én egy kicsit másképp készítem. Akkor szerettem meg ezt az ételt, amikor terhes voltam és megőrültem a menza kajáért. Soha nem ettem, mert nem voltam menzás. Nagyon gyors! ...

Szegedi ~
Sok a határidős feladat, így ezzel egyenes arányban csökkent a konyhában tölthető időm.:(Így ma gyors egytálétel készült, két napra.

Krumplis ~ kolbásszal - Sándorfalva
A zsírt felolvasztjuk, a tarhonyát rátesszük, és kissé megpirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, a zöldpaprikát, és addig dinszteljük, míg üveges lesz a hagyma. Ezután rátesszük a kockára vágott krumplit, és tovább dinszteljük.

Zöldséges ~ wokban készítve
saját - vegetariánus - recept
68.számú recept
Senki nem mondhatja, hogy megvettem, de sose használom a wokot...

KARAMELLÁS ~FÁNK
Hozzávalók: 25 dkg Kelemen házi ~, 3 dl tej, 1 tojás, 15 dkg zsemlemorzsa, 1 evőkanál kristálycukor, 2 zacskó vaníliás cukor, őrölt fahéj, olaj.

20 dkg ~
6 dl lezsírozott, átszűrt húsleves vagy csirke alaplé
0,5 dl száraz fehérbor
20 dkg gomba (pl barna csiperke vagy champignon)
15 dkg kelkáposzta
1 kis fej vöröshagyma (4-5 dkg)
1 gerezd fokhagyma
1 ág majoránna ( vagy 1 kk szárított)
2 ek kacsazsír
1 tk nádcukor ...

Gyors rakott ~
Olvasóink értékelése: / 3
ElégtelenKitűnő
Hozzávalók: 25 dkg ~, só, két evőkanál zsír, pirospaprika, 2-3- fölszeletelt paprika, ugyan annyi paradicsom, tejföl, 6 kemény tojás.

Hogyan készül a Virslis ~ burgonyával?
Elkészítés:
A burgonyát megpucolom és kockákra vágom, jól megmosom. A hagymát is megpucolom és apróra vágom. Kevés olajat hevítek, beleteszem a hagymát és a tarhonyát, majd addig pirítom, míg a ~ szépen megpirul.

JÉRCEMELLES PÁSZTOR~
Bográcsban a legfinomabb, de most jó idő és bogrács híján a konyhámban készült. Azért felettébb finom lett, de a füst és a pernye csodákra képes a natúr tűzön... Nagyon egyszerű, igazi magyaros étel.

(10 dkg ~ - 1 evőkanál olaj) Forrósítsd fel, és akkor zúdítsd bele a tarhonyát. De ekkor vedd takarékra a lángot, mert (a szakácskönyv szerint) ha nagy lángon pirul a ~, akkor csak megég, de a közepét nem járja át a hő. Állandóan kevergetve pirítsd szép aranyszínűre (kb. 8 perc).

Ekkor felöntjük a borral, megvárjuk, míg a ~ felveszi, majd elkezdjük merőkanállal adagolni
hozzá a levest. Mindig csak egy-két kanállal, fedő alatt főzzük, amíg megpuhul. Borsozzuk, fél mokkáskanál őrölt köményt adunk hozzá.

Hozzávalók: fél kg Sertéspörkölt, 25 dkg ~, 10 dkg füstölt szalonna, 2 fej hagyma, negyed kiló krumpli, só, 1 kk pirospaprika, 2 zöldpaprika.
A szalonnát apró kockákra vágom és a bográcsban kiolvasztom. Szép sárgára pirítom rajta a tarhonyát, majd az apróra vágott hagymát is.

Ez a fogás a Lucullus BT ~Rally Racing Team csapatának, a Barna testvéreknek a fejlesztése, amelyet a 2007. évi Budapest-Bamako rallyn realizáltak. A fogás az alföldi öreg~ szaharai újraértelmezése.

Kolbászos pirított petrezselymes ~
30 perc haladó kedvencekhez adom
Részletes recept ...

5 liter vízzel, és lefedem 2-3 percenként megkavarom, addig amíg meg nem puhul a ~ a vizet pótolni kell, de mikor már kezd megpuhulni akkor le kell főzni róla.
Mikor már teljesen elpárolgott a víz, hozzáöntöm a pörköltet, és összekeverem.
Az egészet 2 perc alatt összefőzöm és kész.

1 kávéskanál pirospaprikát keverünk bele, majd felöntjük 2 csésze vízzel, beletesszük a kis kockákra vágott krumplit, a kolbászkarikákat, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A virslit felkarikázzuk, és ha már dagadt kicsit a ~ akkor hozzáadjuk. Fedő alatt készre pároljuk.

A szegfűgomba igen különleges ízt kölcsönöz az ételnek. Ha friss gombánk nincs, szárítottat is használhatunk, de áztassuk be, mielőtt a tarhonyához adjuk. Az igazi gombás ~ enyhén csípős, megáll benne a kanál, de mégis szaftos marad.

~
Anyu a tarhonyát mindig saját maga készíti és megsúgom, amíg meg nem kóstoltam a házi készítésűt, az üzletivel is elégedett voltam. Most már tudom, ez utóbbi vizet sem vihet az elsőnek. Tulajdonképpen nagyon egyszerű az elkészítése, de mégis nehéz. Csak tojás és liszt kell hozzá.

~
1,5 bögre ~, 3 evőkanál zsír, 1 kis fej vöröshagyma, só. A tarhonyát nem forró, de jó meleg zsírba tesszük, kevergetve halvány zsemleszínűre pirítjuk. (Erős tűzön nem lehet pirítani, mert könnyen megég.) Ha a ~ megpirult, tegyük bele a reszelt vöröshagymát, keverjük el.

~leves
Hozzávalók: 2 murok, 1 petrezselyemgyökér, 1 kisebb karalábé, 2 ek libazsír, 2 marék ~, fél fej hagyma, 1 ek vaj, 15 dkg gomba, 1 tojássárgája, 1 kanál tejföl, só, bors ...

~ olaszosan
Hozzávalók: 2 dl ~ 5 dl paradicsom ivólé 4 ek.olaj 5 dkg reszelt sajt 1 db tyúkhúsleves kocka 1 kis vöröshagyma 1 tk.pirospaprika 1 mk.kakukkfű,vagy bazsalikom 1/2 cs.petrezselyem só ízlés szerint ...

~/rizs főzése ( a képeken a ~ készítés mozzanatai, de rizs is így készül, és azért ilyen nagy edényben, mert tarhonyás húst készítek, és összefogom keverni a sertés pörköltet a tarhonyával, de külön készítem, hogy be tudjam mutatni a pörkölt készítési módját is ): ...

~ karfiolpörkölttel
Fogás: Főétel Cimkék: 90 napos fogyókúra, Szénhidrát
Értékelés: (5 / 5) ...

~leves
Székelyföldi leves
Értékelés: Nincs szavazat
Megjegyzés: 0 ...

~:
kiskanálnyi (kk) : 1,5 dkg
csapott evőkanál (csek) : 2 dkg
púpozott evőkanál (pek) : 3 dkg ...

~

Hozzávalók: 60 dkg ~, 10 dkg zsír, 5 dkg vöröshagyma, 5 gramm pirospaprika, javasolt folyadékmennyiség 1,2 l ízlés szerint só ...

~
Ugyan úgy készül mint a reszelt tészta, csak több benne a tojás. 30dkg lisztbe beleütünk 3 tojást, hozzáadunk sót, majd a lehető legkeményebbre gyúrt tésztát lereszeljük.

~ (tárhoná)
1 csomag (fél kiló) ~, egy nagy fakanál zsír, só.
A zsírt felolvasztom és állandóan kevergetve megpirítom rajta a tarhonyát. Mikor már barna, felöntöm 4 deci vízzel és sózom. Felforralom, lefedem és a lángot takarékra téve, időnként megkeverve puhára párolom.

~ leves - Dusa Ági receptje
Olajon megpirítom a tarhonyát, amikor szép rózsaszín akkor szórok rá piros paprikát és felengedem vizzel. Vékony karikára vágott krumplit rakok bele és zellerzöldet.
Fűszerezem, bors, delikát, fokhagyma
/ennyi az egész,gyors és finom kaja / ...

~leves
5 dkg kis kockákra vágott szalonnát zsírjára sütünk, majd 1/2 fej finomra vágott vöröshagymát fonnyasztunk ebben a zsiradékban. Pirospaprikával meghintjük és 1,2 l vízzel vagy csontlével felengedjük.
Közben 5 dkg sertészsírban 10 dkg tarhonyát pirítunk.

- ~ készítés: Ugyanúgy készítem el, mint a rizst, természetesen a tarhonyát nem kell megmosni, mielőtt az olajra tesszük.

4. ~leves lóbabbal (Berkúkesz)
Hozzávalók:
- 250 g hántolt, száraz lóbab ...

Öreg~ tanyai módra
Hozzávalók: 20 dkg szalonna, 25 dkg nagyobb szemű ~, egy kis fej vöröshagyma, egy késhegynyi pirospaprika, 3 burgonya, 1 csövespaprika, só. A szalonnát apró kockákra vágjuk, jól kisütjük (ha van, bográcsban), ráöntjük a tarhonyát, és aranysárgára pirítjuk.

Öreg~ .
"Öregtarhonyának hívta az édesapám, de szerintem sokféle elnevezése van / Edis ...

KÍNAI ~ (vagy JÁZMINRIZS)
Wokban először sárgarépát kell pirítani, addig míg puha nem lesz. Közben egy másik serpenyőben füstölt tofut pirítunk.

Húdejó ~
Hozzávalók: ~, füstölt virsli, zöldborsó (mirelit és konzerv is lehet), paradicsom, pirospaprika, só, bors ...

Pásztor~
Hozzávalók: 5-6 db virsli,vagy ennek megfelelő mennyiségű kolbász, 1 cs.~(500 g) 1 üveg lecsó,vagy készíthetjük mi magunk is,kis olaj.
...

Rizs és ~ helyett: bulgur és kuszkusz
A bulgur látványra a tarhonyára emlékeztető, szemcsés alapanyag. Leggyakrabban a törökök használják, de a Közel-Keleten és Indiában is elterjedt. A búzaszemekből készülő ételt előfőzik, kiszárítják, majd megőrlik.

Pásztor~
Ez egy ilyen tél: újabban kívánom a kolbászt, és nem igazán megy a cékla meg a csicsóka. Ismét egy nemvega recept jön tehát.

~ tejfeles zöldborsóval
Hozzávalók:
50 dkg ~, kevés zsír, 50 dkg zöldborsó, zöldpetrezselyem, 3 dl tejföl, 1 evőkanál liszt ...

~ lecsóval
A tarhonyát forró olajban megpirítjuk, felöntjük forró vízzel, sózzuk, és lefedve, félpuhára főzzük. Egy másik edénybe, belerakjuk a szalonnakockákat,...
4 személyre
120 perc
Részletek ...

~ házilag
Hozzávalók: 1 kg finomliszt, 4 egész tojás, kb. 1 és fél dl víz, 2 evőkanál só.
A hozzávalókat összegyúrom. A ~ tésztájának keménynek kell lennie. 15 percnyi pihentetés után egy nagy lyukú reszelőn (vagy külön erre a célra alkalmas szitán) átnyomom.

A ~ súlyához viszonyítva kétszeres mennyiségű sós vizet forralunk. A tarhonyát zsíron aranysárgára pirítjuk.

Öreg~ tanyai módra recept recept
Elkészítésí idő: 45 perc
Elkészítés: A szalonnát kis kockákra vágjuk, jól kisütjük bográcsban, ráöntjük a tarhonyát, és aranysárgára pirítjuk. Rátesszük az összevágott vöröshagymát, megszórjuk pirospaprikával, s annyi vízzel ö...

A házi ~ tésztát megpirítom egy pici olajon, éppen csak világosbarna színűre, majd felöntöm vízzel. Pirospaprikázom, sózom, majd felforralom és kb. 10-15 percig előfőzöm a tésztát.

50 dkg ~ (házi készítésű)
húsleveskocka
olaj
Elkészítés:
A húst kockára vágom, a hagymát, fokhagymát, paprikákat és paradicsomot darabolom.

Sonkás ~
Hozzávalók: 25 dkg ~, 20 dkg főtt füstölt sonka, 25 dkg kifejtett zöldborsó, 1/2 doboz konzerv csemegekukorica, 1 fej hagyma, 3 ek olaj, 1 tk piros fűszerpaprika, 1 tyúkhúsleveskocka, só, bors
Jókai-bableves ...

Pásztor~ csirkemellel
Almás borjútokány
Citromos bárányragu
Mexikói borjútokány
Csípős, mustáros tokány ...

Pásztor~
Készíts klasszikus kolbászos paprikás krumplit, csak kicsivel több lével, majd amikor a krumpli már majdnem teljesen megfőtt, önts bele tarhonyát, ami jól megszívja magát a lével. Kicsit oda is piríthatod a végén. A legjobb kistálkában hidegen, sűrű tejföllel.
Tócsni ...

1/2 kg ~,zsiradék,só,víz
Rövid leírás
Tarhonyára tálaljuk a natúran kisütött húst,meglocsoljuk gombamártással ...

25 dkg ~ 20 dkg főtt füstölt sonka 25 dkg kifejtett zöldborsó 1/2 doboz konzerv csemege kukorica 2 csokor zöldhagyma, ...

Farvli (~)
Hozzávalók: 1 tojás, 1 csésze liszt, só, kevés víz, 2 kanál olaj, kb. 2 dl húsleves.

25 deka ~ (legnagyobb szemű couscous)
20-25 deka marhahús
1 póréhagyma
3-4 ek olívaolaj
só, bors, pirospaprika ...

Pásztor ~ felturbózva
Tepsis rakott hús
Pulykamáj pástétommal töltött baconbatekert paradicsom ...

Pirított ~ leves
Hozzávalók
1 bögre ~
Leírás
Egy kanálfej zsiradékot megforrósítunk, majd ráöntjük a tarhonyát, kb. 1 bögrével. Állandó keverés közben, szép barnára pirítjuk, de vigyázzunk, hogy meg ne égjen egy szem sem.

Maceszos ~ - peszah...
A maceszlapot összemorzsoljuk, és megpirítjuk a hagymával együtt a zsíron, hozzáadjuk a sót, kevés vizet, felvert tojásokat, és együtt pirítjuk őket.
Macesztorta - peszah...

- nokedli, ~ elkészítve
- túrógombóc, szilvás gombóc és társaik
- levesek (ne habarjuk be, a tejfölös sűrítést frissen végezzük) ...

oroshazi_~s_csirkehez
Orosházi tarhonyás csirkéhez (Egytál étel) ...

Amarantos ~
Hozzávalók:
5-10 dkg amarant mag
10-15 dkg ~
3-4 burgonya
1 fej vöröshagyma
pirospaprika

ízlés szerint zöldpaprika
paradicsom
A tarhonyát szárazon megpirítjuk, majd a félig megfőtt hagymához és burgonyához keverjük.

Spagetti és ~ Horváth Edina, 20.04.2008, Gasztronómia
E két kipróbált és jól bevált receptet egy kedves olvasónktól kaptuk.
Forralt borban talált kesztyű Puha Andrea, 16.12.2007, Gasztronómia
Éppen az ablakban könyököltem, semmi dolgom nem volt. Lassan hulldogálni kezdett a hó.

2 l tej
10 dkg ~ vagy rizs
fél csomag vaníliás pudingpor (2 dkg)
2 csomag vaníliás cukor
kristálycukor ízlés szerint (kb. 4-6 evőkanál)
reszelt citrom
fehércsokoládé ...

CSÜTÖRTÖK: ~leves, töltött kelfej (a kifőtt marhahús maradékából), karamellás pattogatott kukorica
VASÁRNAP: Májgaluska leves, ananászos csirke burgonyapürével, gesztenyekrém
VASÁRNAP: Csirkeraguleves, citromos csirke, lúdláb torta ...

Egyik kedvelt köret alternatívánk a megszokottabb burgonya, tészta, rizs mellett a ~. Többféle kapható, így gépi vagy kézi szaggatású, ízlés dolga, hogy kinek melyik a kedvence. Elkészítése könnyű, érdemes változatossá tenni vele köretként étrendünket..
Tovább a ~ bejegyzéshez! ...

A lebbencs- és a ~leves is sokkal ízletesebb, ha tálalás előtt személyenként 2 dkg kolbászt vékony karikára vágva a forrásban levő levesbe teszünk, de a kolbásszal ne főzzük tovább, mert a kolbász rágós lesz.

Tipp! Bolti, gyári ~ helyett készíthetünk házilag is.
A maradék tarhonyás hús és a krémleves is eltartható egy-két napig a hűtőben jól lefedve. A tarhonyás húst újramelegítéskor a serpenyőben öntsük fel kis alaplével.

Érdekes ötlet, de a ~ csak jobbá teheti az amúgy is finom ételt!
VálaszTörlés
Megjegyzés hozzáadása ...

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Leves, Tojás, Hagyma, Csirke, Saláta?

◄ Tarator   Tarhonya leves ►
 
RSS Mobile