Kezdőlap (Szuflé)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Szuflé


 

Szuflé

Gasztronómia  Sztroganov módra  Szupé

Szuflé
Felfújt -mint konyhai készítmény-.
A francia soufflé átvétele az eredeti kiejtésnek megfelelően, a hangutánzó souffler (fúj) igenévi származéka. szufla.


Álomcsokiszuflé
Számtalan receptet lehet erre-arra találni különböző csoki csodákról a neten. Mindenkinek más az igazi. Mi is kipróbáltunk többet, több-kevesebb sikerrel.

Blog Archives for tag szuflé
Sajtfelfújt ropogós alma tulipánban
Hozzávalók: ( 8 darab elkészítéséhez) 8 db Golden alma, 120 g szeletelt mandula, 3 tojás, 250 g friss mascarpone (vagy. Continue reading » ...

Szuflé: új gasztro magazin
(Kép Dolce Vitától csenve)
Ha valami új jelenik meg az újságosstandon, naná, hogy rögtön lekapom és hazahurcolom.

Mákszuflé és száműzetés
Talán akkor a száműzetéssel kezdem, az valahogy kilóg a receptek közül. Végre valahára új konyhám lesz, azaz totális felújítás, kövektől elkezdve.

Túrószuflé
Évek óta terveztem, hogy felfújtat készítek, de soha nem került rá sor, pedig jó pár recit elolvastam, és találtam is nekem tetszőeket. Most, hogy volt itthon még maradék túróm, adódott a lehetőség, hogy végre nekiálljak.

Csokiszuflé, azaz csokoládé felfújt
Csokoládéfüggőknek kihagyhatatlan! Íme egy egyszerű csokoládészuflé recept.

Epres szuflé
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 5 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 1 óra
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Csokiszuflé
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (10dkg 70%-os 10dkg 56%-os kakaótartalmú) ...

Túrós szuflé
Nemrégiben vásároltam az Ikea-ban szuflékformákat, és azóta teljesen "szuflélázban" égek:))) Kipróbáltam már egy isteni narancsos-csokis verziót, most pedig itt a legújabb a túrós.

Csoki szuflé
Elég régen pályázok már erre a csokicsodára, de csak mostanság szereztem be hozzá a megfelelő sütőformát, úgyhogy azonnal ki is próbáltam.
Pikk-pakk megvan egyébként, a szűk keresztmetszet a sütés.

Karfiolszuflé
Mintha nem becsülnénk meg eléggé a karfiolt, pedig micsoda finomság!
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Csokis szuflé
Hozzávalók:
12,5 dkg Rama margarin, 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 12,5 dkg porcukor, max. 6 dkg liszt ...

Cukkíniszuflé sült rákkal
35 dkg cukkínit kevés vízben pár perc alatt puhára főzünk, majd lecsöpögtetve 1,2 dl tejjel leturmixoljuk. 3 dkg olvasztott vajban 3 dkg lisztet pirítunk és a tűzről levéve hozzáadjuk a cukkínit.

Szuflé mellé tejszines csirke, gomba hozzáadásával.
FŐOLDAL
Otthondíszítés sajátkezüleg Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető?

A szufléhoz válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét 2 csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. Szedjük le 4 szál kakukkfű, 1 gally rozmaring és 2 szál borsikafű leveleit és a zsálya- valamint bazsalikomlevéllel együtt durván aprítsuk fel.

A szuflé-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a szuflékat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz.

A szuflé formákat vastagon kikenjük a vajjal, majd megszórjuk kristálycukorral.
Ezután belekanalazzuk a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezzük.

Halszuflé apró halakból
Hozzávalók (5 adag): 500 gr. hal (fejnélküli szardella vagy makrahall), 20 gr. összevagdalt petrezselyemzöld, 3 gr. bors, 5 tojás, 150 gr. liszt, 300 ml. tej, 3 gr. só, 50 gr. vaj, 100 gr. sajt.

Vaníliás szuflé cseresznyeraguval »
Gasztro rovat további cikkei »
...

Csokoládé szuflé - 6 formához
30 dkg étcsokoládé (diabetikus 74%-os kakaótartalommal, de inkább max. 60%-os legyen!), 6 tojás sárgája, 3 fehérje, 4 ek multivitaminos gyümölcsé (narancslé), 2 ek vaníliakivonat (vagy narancslikőr), 3 ek őrölt mandula, ...

Nemcsak a szuflé állaga miatt könnyű ez az étel, hanem azért is, mert csupa zsírszegény hozzávalóból áll. Tavaszi ebédet akarsz? Kóstold meg salátával! ...

BÚZADARA SZUFLÉ SZILVAÖNTETTEL
Hozzávalók:
1/2 l tej
1 csésze cukor
1/2 csésze durva búzadara
1/4 csésze mazsola (lehet több is de vigyázva, nagyon
édesít)
6 tojás
2 leveseskanál vaj (nem használunk margarint mert a ...

Csokoládés szuflé
beküldő: blahunka Attiláné
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: Gyertyafényes vacsora ...

Borsós sajtszuflé
Mindig is vágytam szuflé edényekre, de tudtam, hogy nem édességeket fogok benne készíteni. A tál 2 évet várattatot magára és amikor megkaptam Judittól ajándékba ezt a párost, akkor még egy évet érett a recept. Megjött! ...

Paszternák szuflé
Még mindig van néhány receptem, mondjuk úgy, hogy raktáron. Ez volt az első, ami a franciáknak készült, de csak most jutottam odaáig, hogy feltegyem. Remek előétel lehet akár a karácsonyi vacsora részeként.

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: csokiszuflé. Összes bejegyzés megjelenítése
Csokoládé-felfújt (ők csak tudják jeligére) ...

Forró csokoládés szuflé képpel

Ne
várjunk túl sokáig a tálalásával, mert a szemünk láttára fog összeesni.

a szuflé formákat gazdagon kikenjük vajjal és vékony rétegben megszórjuk kakakóporral.
a csokoládét apróra vágjuk és a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. közben a tojásokat a cukorral addig verjük habverővel, amíg habos lesz.

Előmelegített sütőbe, kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük a szuflékat. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
Tálalás
A sütőből kivéve, porcukorral megszórva, rögtön tálaljuk, mert különben összeesnek a szuflék.

Gesztenyés-csokoládés szuflé
Ready in: 20 perc
kcal: .
Recept forrása: Desszertek, édes és sós aprósütemények, sörkorcsolyák ...

Szuflé: magyarul felfújt a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt sokan kedvelnek.

A szuflé halála
...az időhúzás. Persze ezt senki nem fogja elhinni :), de akkorák lettek a túrószuflék, mint egy ház, úgy feljöttek, hogy csak na (a peremen túl vagy 2 centire!) Nyilván tudtam előre, hogy nem lehet tökölni (már bocsánat), ...

Csokiszuflé
Kívül vékony kéreg alatt megbúvó folyékony, tömény csokoládé... Gyerekjáték az elkészítése. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Vajazzunk és...

Szuflé formákba szűrjük a sóskás masszát, majd egy magasabb falú tepsibe állítjuk. Annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a szuflé formákat félig lepje el, majd előmelegített sütőben 140°C fokon 35 percig gőzöljük.

Szuflé karamellizált banánnal
Néhány karika friss banánnal és mentalevéllel még finomabb.
...

Szuflé sütési praktika: a felfújt a magas hőfokon keletkező gőztől emelkedik meg, ezt a formát azonban nem tartja meg sokáig, de az ízhatását ez nem befolyásolja.

Szuflé formában langyosan, piteformában langyosan, vagy hidegen, szeletelve tálalom.
Bejegyezte: Gabojsza dátum: 13:50 1 megjegyzés
Régebbi bejegyzések Főoldal ...

A szuflé formákra sűtőpapírból kivágott csíkot erősítünk cérnával, hogy a szuflé formánál magasabb lehessen a desszertünk.
Ebbe a formába öntjük a masszát és behűtjük 4-5 órára.

3 szuflé formát és egy 3 részes cseréptálamat vajjal alaposan kikentem és betettem a hűtőbe.
A lilahagymát kockára vágtam és vajon megsütöttem. Először magas hőmérsékleten, majd mérsékelten. Félretettem hűlni.

6 szufléformát vékonyan kiolajozok, majd félreteszem, amíg elkészítem a belevalókat. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A szufléhoz: 6 alma, pár csepp citromlé, 3 dkg vaj, fahéj, 3 evőkanál cukor, 3 tojás
A karamellhez: 3 alma, 3 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 1 kiskanál citromhéj, pár csepp citromlé
Elkészítés: ...

A szuflétól úgy,de úgy félek!!! Attól,hogy nyers marad a közepe. De E. Béláé is és a Tiéd is király!:-))) M.pedig tényleg mindent megevett,azután,hogy mindent lefikázott:-((
VálaszTörlés ...

3. A szuflé formáinkat vajazzuk ki.
5. A sajtos masszánkat osszuk el a szuflé formákban (kb. 3/4-ig töltsük), majd mehet is a sütőbe. 30-35 percig sütjük.

Körteszuflé recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A körték héját levágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát felszeleteljük. Utána felöntjük a citromlével és a triple sec-kel, és megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük...

Négy szufléformát, vagy más edénykét vékonyan kiolajozok és az aljukba egy-egy karika kiwit helyezek. A folyadékkal a szeletek magasságáig feltöltöm az edénykéket és a hűtőbe helyezem.

5. A szufléhoz a kalácsot a tojássárgájával elkevert tejbe áztatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. Összedolgozzuk a kalácsot a vajjal és a sütőporral, a végén hozzákeverjük a tojáshabot.

5., A szuflé formát vajazzátok ki és szórjátok meg először nádcukorral, majd darált keksszel. 2/3-ig töltsétek meg a formákat, majd egyszerre tegyétek be a sütőbe.

Mandulaszuflé
Brokkolis-fokhagymás tészta
Házi készítésű görög joghurt kakukkfűmézzel ...

" Körteszuflé (4 adag)
A körtéket meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát felszeleteljük. Utána felöntjük a citromlével és a triple sec-kel, és megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a ...

Hat kis szufléformát vagy hatos muffinformát (én az utóbbival dolgoztam) kikenünk alaposan vajjal, majd belekanalazzuk a pudingot, nyugodtan a tetejéig. Egy mélyebb tepsibe töltsünk vizet, tegyük bele a formákat, majd toljuk a sütőbe.

paszernák szuflé a Mandulasarokból
soufflè alla pastinaca dall'Almond Corner
sáfrányos spagetti szárított tonhalkaviárral ...

Csokoládés szuflé
Egy lábasban vizet forralunk és felette, egy tálban, megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, ... tovább ...

Rumburgi szuflé
A felolvasztott Ramát és a lisztet elkeverjük, 8 dl forró tejjel feleresztjük, és folytonos keveréssel addig főzzük, amíg az...
brigi ...

Négy hőálló szuflétálka aljába egy-egy evőkanál tejszínt kanalazunk. Sózzuk, borsozzuk.
Ráteszünk egy-egy evőkanál lecsót, majd mindegyik tálkába egy tojást ütünk.
A tetejére ismét egy-egy evőkanál tejszín kerül.

Zöldbabos szuflé
Hozzávalók: 4 tojás, 32 dkg túró, 10 dkg ementáli sajt, 50 dkg zöldbab, 1 gyöngyhagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, muskotály, pirospaprika, bors, só, citromlé ...

Nagyon lágy, szuflészerű állaga van, tehát langyosra hűlt állapotban szeletelendő! Házi baracklekvár vagy savanykás bogyós gyümölcsöntet illik hozzá.
alapanyagok ...

Ribizlis habszuflé
A könnyű, tavaszi desszert, ami akár télen is készíthető, fagyasztott gyümölcsbőlHozzávalók: 1 kg ribizli 10 tojásfehérje 200 g kristálycukor 20 g margarin Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

Süthetjük kis szuflé formákban is. Ilyenkor a formákba szétosztjuk a paradicsomos részt, és mindegyiket befedjük egy tésztadarabbal.
A receptet, fotókat küldte: Babette, Edelény.
Súgó ...

Hozzávalók 8 szufléformához:
1 csésze kerek szemű rizs (rizottó rizs)
3 csésze tej
1 csésze víz
2 evőkanál méz
1 bő evőkanálnyi rózsavíz
1 késhegynyi sáfrány (1 zacskó Kotányi)
4 tojás sárgája
cukor a karamellizáláshoz ...

A saláta receptje a GoodFood 101 Friss saláta című könyvből az epres pezsgő pedig a Szuflé magazinból származik.
Majd lesz egyszer poszt a "champagne" és a "sparkling wine" összehasonlításáról is.

A kiírás után néhány nappal készítettem, elmentettem, mivel a játékszabály szerint április 7-15 között kell közzétenni. Igen ám, de azóta a Szuflé magazinban megláttam egy nagyon hasonló receptet (roston sült pisztráng zöldborsórizottóval).

A soufflé (ejtsd szuflé) egy sokoldalú francia finomság, mely már nevében is kifejezi az étel leglényegesebb tulajdonságát: a francia szó 'felfújt'-at jelent. 'A nem bírja szuflával' kifejezést is a francia souffler igéből eredeztetik.

A tökéletes csoki szuflé:))))
Mit vár el az ember egy tökéletes csoki szuflétól? Én, személy szerint azt, hoogy alul-fölül, és körben kemény legyen, a belsejében pedig l...
Kókuszos-diós süti ...

Almás - fahéjas szuflé vaníliafagylalttal
Aki egy könnyen elkészíthető, de nagyon finom és exkluzív desszertre vágyik, az feltétlenül készítse el ezt az édességet, biztosan nem fog csalódni benne ! ...

szuflé
Elkészítés
A csirkenyárs elkészítése: 1. A fokhagymát és a gyömbért belereszeljük a tejbe. A tejbe beáztatjuk a májat (én kb fél napra áztattam be) 2.

Parmezános burgonyaszuflé
Hozzávalók: 300g burgonya, só, 150g tejföl, 1 tojássárgája, 50g reszelt parmezán, 1 tojásfehérje, 3 ek vegyes felaprított zöldfűszer (pl. rozmaring, kakukkfű), 12 szelet pármai sonka
Sajtos tészta-rudacskák ...

Spárga felfújt - szuflé
Nem kell kétségbeesni, ha nincs szufléformánk, nekem is csak egyetlenegy van. Nagyobb és formásabb teáscsésze is megteszi.

A hőálló edényeket (szufléformákat) vékonyan kiolajozzuk és szórhatunk bele egy kis zsemlemorzsát. A sütőt 190 °C melegítjük. A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja, pár percre forró vízbe dobjuk.

Narancsos csokoládé szuflé Grand Marnier-val
Nektarinos-málnás grízes süti
Palacsinta (barackos-pudingos, kakaós)
Palacsintatésztába forgatott zsemleszeletek fahéjas cukorral
Pavlova falatok
Pekándiós-datolyás torta
Pillekönnyű habos torta ...

A tésztát pihentetés után fél cm vastagra kinyújtjuk és kétharmadával kibélelünk egy terrine, vagy más hosszúkás formát, de készíthetünk egyszemélyes adagokat szuflé formákban is.

szuflé formák
lepényforma (cakkosszélű kerámia)
rendesméretű kuglóf forma (most két kisebb van)
kacsasütő edény
öntöttvas lábos, öntöttvas fedővel, hogy be lehessen tenni a sütőbe is
egy szép evőeszközkészlet, amit én választok ki ...

Paradicsom fetával, langyos spenótlevelek citromszósszal, cseresznyeszuflé - ugye Önnek is összefutott a nyál a szájában? A friss gyümölcsök és zöldségek számottevő rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt elengedhetetlen táplálékaink.

A felfújt (szuflé) főképpen abban különbözik a pudingtól, hogy a tojásfehérjehabbal kevert masszát szárazon, nyitott tepsiben sütjük ki, míg a pudingot lefedve, gőzben kell kifőzni. Nagy nedvszívó képességű lisztes anyagok használata esetén (pl.

Lágy, fehércsokoládés gesztenyeszuflé
A tojásokat és a gesztenyemasszát keverjük simára. A fehér csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, és a tojásos gesztenyéhez keverjük.

Kivajazunk és lisztezünk 6 kis szuflé formát, vagy egy 20 centis sütőedényt.
A vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, egy-két percig kevergetjük. Hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, megvárjuk, míg besűrűsödik.

Csokolédé szuflé gyors hangulatjavításra
Epermisu
Levendulás panna cotta karamelizált sárgabarackkal
Szabadkai palacsinta
Chilis csokoládé szuflé
Mascarponés rózsakrém
Birsszuflé
Bonbon felnőtteknek
Tiramisu naspolyával
Quinoa puding ...

Hozzávalók (4 kis pite- vagy szufléformához):
A töltelékhez: kb. 30-40 dkg gyümölcs és ízlés szerinti mennyiségű cukor. (Az eredeti recept szerint ez a sütemény almából készül, de természetesen használhatsz más gyümölcsöt is.

2 centivel nagyobb szufléformát használtam, és ez a tészta ebben érezte igazán jól magát: szépen feljött, belül gyorsan átsült, a teteje pedig kellemesen ropogott.

A Szuflé legutóbbi számában olvastam, de valahogy most sehogyse találom. Szóval ebből az ötletből kiindulva készítettem el ezt a tejberizst.

Nekem négy nagy (egy személyes) szuflé formát és egy 20 cm átmérőjű (8cm mély) kerek tálat töltött meg.
170 fokon kb. 30 percig sütöttem.

Itt találhatóak a normál méretű (16-18 szeletes torták) a családi méretű csokoládészuflé, halva, profiterol satöbbi
És most mivel "tél" van a fagyi hűtő az üresen áll.

3 kis szuflé formát, vagy egy nagyobb sütőformát kikenünk vajjal vagy kókuszvajjal
A tojást elkeverjük a másik adag kókusztejjel és a többi hozzávalóval.

- Ha a tálalás is fontos, akkor a puliszkát öntsük formába, egy gömbölyű tálba, puding- vagy szuflé formába satöbbi még forrón. Hagyjuk a formában besűrűsödni, összeállni. Ha kiborítjuk, könnyebben is szeletelhető és sokkal szebben tálalható.

Tálaláshoz tegyünk 1-1 kocka szuflét a palacsintákba és szervírozzunk ízlés szerint sült, párolt zöldségekkel vagy friss salátával.
Bejegyezte: Selectfood dátum: 9:03 du. 0 megjegyzés
Csokoládés almatorta mascarponéval ...

A szuflé formákat kenjük ki kókusz zsírral és szórjuk meg belül, szteviával édesített kakaóporral. 240 fokos sütőben süssük 7 percig, de ne tovább. A külseje megsül, a belsejében folyik a csoki, hmmm...

Kár, hogy a sütőben nem fotóztam le, mert ott kb. 3cm-rel nagyobb volt a formánál a szuflé. Ez egy nagyon finom recept, még hidegen is isteni, csak hát akkorra igen összeesik. De a szuflé az már csak ilyen...

De ha nincs ilyen cocotte-unk, egy poharat, szufléstálat, vagy akár befőttesüveget is használhatunk.
Könnyen elkészíthető előre is, és sütéskor csak 6 percre betesszük vízfürdőbe, és már tálalható is.

A gyümölcsöket eloszlatjuk négy szuflé formában, majd rátesszük a joghurtot. Alaposan megszórjuk a cukorral, majd sütőbe tesszük. Néhány...
4 személyre
25 perc
Részletek ...

Apám mindig azt mondja: "Az aggály és a kétely a jó szakácsok fő ellenségei. A szuflé vagy megdagad, vagy nem. Sehogy sem lehet beleavatkozni. Jobb ha az ember leül és vár, hogy mi lesz a vége."
:)
(Sisko kapitány, Star Trek) ...

5. Egy magas falú tepsi aljára egy konyharuhát terítek, erre teszem a "szuflés tálkákat", majd megtöltöm őket a krémmel, de hagyok egy fél-egycentis helyet a pereméig.

Ezért most egy gyors keksz-receptet hoztam, amit a karácsonyi Szuflé magazinban találtam. Az eredeti recept eperlekvárral keni meg őket, hát úgy is isteni finom lehet, de nekünk még arra sem volt időnk, hogy bármivel megkenjük.

Kézzel kicsit megnyomkodtam, átgyúrtam majd 4 db szuflé formát kikentem kókuszzsírral, és kézzel torta peremszerűen bele nyomkodtam a mandulás tésztát.

Lásd még: Lásd még: Torta, Saláta, Kenyér, Csirke, Zöldség

Gasztronómia  Sztroganov módra  Szupé

 
RSS Mobile