Kezdőlap (Szuflé)

 Gasztronómia 

Tudod-e, hogy mi mi? MiMi az útmutató tudástár.
  » »
 
   

Szuflé

Gasztronómia  Sztroganov módra  Szupé

Szuflé
Felfújt -mint konyhai készítmény-.
A francia soufflé átvétele az eredeti kiejtésnek megfelelően, a hangutánzó souffler (fúj) igenévi származéka. szufla.


Álomcsokiszuflé
Számtalan receptet lehet erre-arra találni különböző csoki csodákról a neten. Mindenkinek más az igazi. Mi is kipróbáltunk többet, több-kevesebb sikerrel.

Blog Archives for tag szuflé
Sajtfelfújt ropogós alma tulipánban
Hozzávalók: ( 8 darab elkészítéséhez) 8 db Golden alma, 120 g szeletelt mandula, 3 tojás, 250 g friss mascarpone (vagy. Continue reading » ...

Szuflé: új gasztro magazin
(Kép Dolce Vitától csenve)
Ha valami új jelenik meg az újságosstandon, naná, hogy rögtön lekapom és hazahurcolom. Ez a Szuflé azonban attól tartok, hogy csak egyszeri magazin, most a karácsony hevében vásárlóknak, főzőcskézőknek lett kitalálva.

Mákszuflé és száműzetés
Talán akkor a száműzetéssel kezdem, az valahogy kilóg a receptek közül. Végre valahára új konyhám lesz, azaz totális felújítás, kövektől elkezdve.

Túrószuflé
Évek óta terveztem, hogy felfújtat készítek, de soha nem került rá sor, pedig jó pár recit elolvastam, és találtam is nekem tetszőeket. Most, hogy volt itthon még maradék túróm, adódott a lehetőség, hogy végre nekiálljak.

Csokiszuflé, azaz csokoládé felfújt
Csokoládéfüggőknek kihagyhatatlan! Íme egy egyszerű csokoládészuflé recept.

4 db ~formához
10 dkg sütőtökpüré
1 evőkanál porcukor
1 csomag vaníliás cukor
2 db tojás
1 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt
őrölt fahéj
Vénusz sütőmargarin és kristálycukor a formák kikenéséhez ...

Epres ~
Forrás: Kulináris Világ
hány főre szól a recept: 5 fő
elkészítés nehézsége: könnyű
elkészítés ideje: 1 óra
árkategória: 1.500 - 3.000 között ...

Csokiszuflé
Hozzávalók:
20 dkg étcsoki (10dkg 70%-os 10dkg 56%-os kakaótartalmú) ...

Túrós ~
Nemrégiben vásároltam az Ikea-ban ~kformákat, és azóta teljesen "~lázban" égek:))) Kipróbáltam már egy isteni narancsos-csokis verziót, most pedig itt a legújabb a túrós. Az eredeti receptet ITT találtam, amin egy-két egészen apró változtatást eszközöltem csak.

Csoki ~
Elég régen pályázok már erre a csokicsodára, de csak mostanság szereztem be hozzá a megfelelő sütőformát, úgyhogy azonnal ki is próbáltam.
Pikk-pakk megvan egyébként, a szűk keresztmetszet a sütés.

Karfiolszuflé
Mintha nem becsülnénk meg eléggé a karfiolt, pedig micsoda finomság!
Fotó/illusztráció: TV Paprika Magazin ...

Csokis ~
Hozzávalók:
12,5 dkg Rama margarin, 20 dkg csokoládé, 4 tojás, 12,5 dkg porcukor, max. 6 dkg liszt
Elkészítés:
A margarint és a csokit serpenyőben, nagyon kis lángon folyamatosan keverve megolvasztjuk. Kicsit hagyjuk kihűlni, majd 4 tojás sárgáját egyenként belekeverünk.

Cukkíniszuflé sült rákkal
35 dkg cukkínit kevés vízben pár perc alatt puhára főzünk, majd lecsöpögtetve 1,2 dl tejjel leturmixoljuk. 3 dkg olvasztott vajban 3 dkg lisztet pirítunk és a tűzről levéve hozzáadjuk a cukkínit.

~ mellé tejszines csirke, gomba hozzáadásával.
FŐOLDAL
Otthondíszítés sajátkezüleg Több mint 3000 éves ősi technika újra divatba jött! Hogy minek köszönhető? Annak, hogy rajztudás és különösebb kézügyesség nélkül bárki képes néhány perc alatt művész szintű alkotásokat elkészíteni! ...

A ~hoz válasszuk szét a tojásokat. A tojásfehérjét 2 csipet sóval verjük nagyon kemény habbá. Szedjük le 4 szál kakukkfű, 1 gally rozmaring és 2 szál borsikafű leveleit és a zsálya- valamint bazsalikomlevéllel együtt durván aprítsuk fel.

A ~-formácskákat kivajazzuk és becukrozzuk. A masszát háromnegyedig töltjük a formákba. Egy magas peremű tepsibe rakjuk a ~kat, és annyi vizet öntünk alá, hogy a formák magasságának feléig érjen a víz. Az előmelegített sütő aljára helyezve a tepsit 15 percig sütjük 150 fokon.

A ~ formákat vastagon kikenjük a vajjal, majd megszórjuk kristálycukorral.
Ezután belekanalazzuk a masszát úgy, hogy a formák teljesen tele legyenek. A megtöltött formákat egy tepsire helyezzük.
180 fokra előmelegített sütőben, kb. 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük a ~kat.

Hal~ apró halakból
Hozzávalók (5 adag): 500 gr. hal (fejnélküli szardella vagy makrahall), 20 gr. összevagdalt petrezselyemzöld, 3 gr. bors, 5 tojás, 150 gr. liszt, 300 ml. tej, 3 gr. só, 50 gr. vaj, 100 gr. sajt.

Vaníliás ~ cseresznyeraguval »
Gasztro rovat további cikkei »
...

Csokoládé ~ - 6 formához
30 dkg étcsokoládé (diabetikus 74%-os kakaótartalommal, de inkább max. 60%-os legyen!), 6 tojás sárgája, 3 fehérje, 4 ek multivitaminos gyümölcsé (narancslé), 2 ek vaníliakivonat (vagy narancslikőr), 3 ek őrölt mandula, 15 dkg vaj, 4,5 ek nádcukor ...

Nemcsak a ~ állaga miatt könnyű ez az étel, hanem azért is, mert csupa zsírszegény hozzávalóból áll. Tavaszi ebédet akarsz? Kóstold meg salátával! ...

BÚZADARA SZUFLÉ SZILVAÖNTETTEL
Hozzávalók:
1/2 l tej
1 csésze cukor
1/2 csésze durva búzadara
1/4 csésze mazsola (lehet több is de vigyázva, nagyon
édesít)
6 tojás
2 leveseskanál vaj (nem használunk margarint mert a
margarinban kevés víz is van ami nem kedvez a felfújt
növekedésének) ...

Csokoládés ~
beküldő: blahunka Attiláné
elkészítési idő: 40 perc
nehézségi fok: könnyű
alkalom: Gyertyafényes vacsora ...

Borsós sajt~
Mindig is vágytam ~ edényekre, de tudtam, hogy nem édességeket fogok benne készíteni. A tál 2 évet várattatot magára és amikor megkaptam Judittól ajándékba ezt a párost, akkor még egy évet érett a recept. Megjött!
Sajt~! ...

Paszternák ~
Még mindig van néhány receptem, mondjuk úgy, hogy raktáron. Ez volt az első, ami a franciáknak készült, de csak most jutottam odaáig, hogy feltegyem. Remek előétel lehet akár a karácsonyi vacsora részeként.

A következő címkéjű bejegyzések mutatása: csokiszuflé. Összes bejegyzés megjelenítése
Csokoládé-felfújt (ők csak tudják jeligére) ...

Forró csokoládés ~ képpel

Ne
várjunk túl sokáig a tálalásával, mert a szemünk láttára fog összeesni.

a ~ formákat gazdagon kikenjük vajjal és vékony rétegben megszórjuk kakakóporral.
a csokoládét apróra vágjuk és a vajjal együtt vízgőz felett megolvasztjuk. közben a tojásokat a cukorral addig verjük habverővel, amíg habos lesz.

Előmelegített sütőbe, kb. 180 fokon 10-15 perc alatt szép aranybarnára sütjük a ~kat. (én légkeverésnél 150 fokon, 10 percig sütöttem)
Tálalás
A sütőből kivéve, porcukorral megszórva, rögtön tálaljuk, mert különben összeesnek a ~k.

Gesztenyés-csokoládés ~
Ready in: 20 perc
kcal: .
Recept forrása: Desszertek, édes és sós aprósütemények, sörkorcsolyák ...

~: magyarul felfújt a francia konyha büszkesége. Gyenge, levegős tésztaféle, melyet édesen és sósan, melegen és hidegen egyaránt sokan kedvelnek.

A ~ halála
...az időhúzás. Persze ezt senki nem fogja elhinni :), de akkorák lettek a túrószuflék, mint egy ház, úgy feljöttek, hogy csak na (a peremen túl vagy 2 centire!) Nyilván tudtam előre, hogy nem lehet tökölni (már bocsánat), ...

Csokiszuflé
Kívül vékony kéreg alatt megbúvó folyékony, tömény csokoládé... Gyerekjáték az elkészítése. Első lépésként melegítsük elő a sütőt 230 fokra. Vajazzunk és...

~ formákba szűrjük a sóskás masszát, majd egy magasabb falú tepsibe állítjuk. Annyi forró vizet öntünk a tepsibe, hogy a ~ formákat félig lepje el, majd előmelegített sütőben 140°C fokon 35 percig gőzöljük. Ha elkészült, kiszedjük a formákat a vízből és kihűtjük.

~ karamellizált banánnal
Néhány karika friss banánnal és mentalevéllel még finomabb.
...

~ sütési praktika: a felfújt a magas hőfokon keletkező gőztől emelkedik meg, ezt a formát azonban nem tartja meg sokáig, de az ízhatását ez nem befolyásolja.

~ formában langyosan, piteformában langyosan, vagy hidegen, szeletelve tálalom.
Bejegyezte: Gabojsza dátum: 13:50 1 megjegyzés
Régebbi bejegyzések Főoldal ...

A ~ formákra sűtőpapírból kivágott csíkot erősítünk cérnával, hogy a ~ formánál magasabb lehessen a desszertünk.
Ebbe a formába öntjük a masszát és behűtjük 4-5 órára.

3 ~ formát és egy 3 részes cseréptálamat vajjal alaposan kikentem és betettem a hűtőbe.
A lilahagymát kockára vágtam és vajon megsütöttem. Először magas hőmérsékleten, majd mérsékelten. Félretettem hűlni.

6 ~formát vékonyan kiolajozok, majd félreteszem, amíg elkészítem a belevalókat. A sütőt előmelegítem 180 fokra.

A ~hoz: 6 alma, pár csepp citromlé, 3 dkg vaj, fahéj, 3 evőkanál cukor, 3 tojás
A karamellhez: 3 alma, 3 dkg vaj, 3 evőkanál cukor, 1 kiskanál citromhéj, pár csepp citromlé
Elkészítés: ...

A ~tól úgy,de úgy félek!!! Attól,hogy nyers marad a közepe. De E. Béláé is és a Tiéd is király!:-))) M.pedig tényleg mindent megevett,azután,hogy mindent lefikázott:-((
VálaszTörlés
Andi, ebben pont az a tuti, hogy "nyers" a közepe! Látod, hogy folyik :-) Csak úgy csúszott lefelé! ...

Sajt~
30 dkg sajtot összekeverünk a tejszínnel. A vajat kikeverjük a liszttel, tojássárgájával és a fűszer...

3. A ~ formáinkat vajazzuk ki.
5. A sajtos masszánkat osszuk el a ~ formákban (kb. 3/4-ig töltsük), majd mehet is a sütőbe. 30-35 percig sütjük.
6. Várjuk meg míg teljesen kihűl, szedjük ki a formából, de akár benne is maradhatnak, majd pakoljuk rá a friss gyümölcsöket.

Körteszuflé recept
Elkészítésí idő: 30 perc
Elkészítés: A körték héját levágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát felszeleteljük. Utána felöntjük a citromlével és a triple sec-kel, és megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük...

Négy ~formát, vagy más edénykét vékonyan kiolajozok és az aljukba egy-egy karika kiwit helyezek. A folyadékkal a szeletek magasságáig feltöltöm az edénykéket és a hűtőbe helyezem. A zselé negyed óra alatt szépen megdermed, ekkor feltöltöm a kókuszos-túrós folyadékkal.

5. A ~hoz a kalácsot a tojássárgájával elkevert tejbe áztatjuk. A tojásfehérjét habbá verjük. Összedolgozzuk a kalácsot a vajjal és a sütőporral, a végén hozzákeverjük a tojáshabot.

5., A ~ formát vajazzátok ki és szórjátok meg először nádcukorral, majd darált keksszel. 2/3-ig töltsétek meg a formákat, majd egyszerre tegyétek be a sütőbe.
10 perc gőzölés után a formából desszertkanállal faljátok fel. Mind a kettő el fog fogyni és kb. 10 perc után várható a hatás.

Mandulaszuflé
Brokkolis-fokhagymás tészta
Házi készítésű görög joghurt kakukkfűmézzel ...

" Körteszuflé (4 adag)
A körtéket meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, húsát felszeleteljük. Utána felöntjük a citromlével és a triple sec-kel, és megpároljuk. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját összekeverjük a ...
" Krumplipürés szendvicskrém (4 adag) ...

Hat kis ~formát vagy hatos muffinformát (én az utóbbival dolgoztam) kikenünk alaposan vajjal, majd belekanalazzuk a pudingot, nyugodtan a tetejéig. Egy mélyebb tepsibe töltsünk vizet, tegyük bele a formákat, majd toljuk a sütőbe.

paszernák ~ a Mandulasarokból
soufflè alla pastinaca dall'Almond Corner
sáfrányos spagetti szárított tonhalkaviárral ...

Csokoládés ~
Egy lábasban vizet forralunk és felette, egy tálban, megolvasztjuk a margarint, a csokit és folyamatosan kevergetjük. Kicsit hagyjuk kihűlni, ... tovább
cimkék: Desszert, Édességek, Hétvégi ebéd, Csőben sült, Édes, Meleg, Tojás, Tejtermékek, Gyümölcsök ...

Kivajazott ~ formákba kanalazzuk és 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, ha a széle már összeállt, megsült, de középen még laza. Tálalás előtt 5 percet hagyjuk hűlni. Tejszínhabot tehetünk a tetejére a desszert megkoronázásaként.

Rumburgi ~
A felolvasztott Ramát és a lisztet elkeverjük, 8 dl forró tejjel feleresztjük, és folytonos keveréssel addig főzzük, amíg az...
brigi ...

Négy hőálló ~tálka aljába egy-egy evőkanál tejszínt kanalazunk. Sózzuk, borsozzuk.
Ráteszünk egy-egy evőkanál lecsót, majd mindegyik tálkába egy tojást ütünk.
A tetejére ismét egy-egy evőkanál tejszín kerül.

Zöldbabos ~
Hozzávalók: 4 tojás, 32 dkg túró, 10 dkg ementáli sajt, 50 dkg zöldbab, 1 gyöngyhagyma, 1 gerezd fokhagyma, petrezselyem, muskotály, pirospaprika, bors, só, citromlé ...

Nagyon lágy, ~szerű állaga van, tehát langyosra hűlt állapotban szeletelendő! Házi baracklekvár vagy savanykás bogyós gyümölcsöntet illik hozzá.
alapanyagok
búzadara citromhéj liszt margarinsütőpor szódabikarbóna tejföl tojás túró vaj zsemlemorzsa cukor vaníliás cukor ...

Ribizlis hab~
A könnyű, tavaszi desszert, ami akár télen is készíthető, fagyasztott gyümölcsbőlHozzávalók: 1 kg ribizli 10 tojásfehérje 200 g kristálycukor 20 g margarin Elkészítés: A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük.

Süthetjük kis ~ formákban is. Ilyenkor a formákba szétosztjuk a paradicsomos részt, és mindegyiket befedjük egy tésztadarabbal.
A receptet, fotókat küldte: Babette, Edelény.
Súgó ...

Hozzávalók 8 ~formához:
1 csésze kerek szemű rizs (rizottó rizs)
3 csésze tej
1 csésze víz
2 evőkanál méz
1 bő evőkanálnyi rózsavíz
1 késhegynyi sáfrány (1 zacskó Kotányi)
4 tojás sárgája
cukor a karamellizáláshoz ...

A saláta receptje a GoodFood 101 Friss saláta című könyvből az epres pezsgő pedig a ~ magazinból származik.
Majd lesz egyszer poszt a "champagne" és a "sparkling wine" összehasonlításáról is.

A kiírás után néhány nappal készítettem, elmentettem, mivel a játékszabály szerint április 7-15 között kell közzétenni. Igen ám, de azóta a ~ magazinban megláttam egy nagyon hasonló receptet (roston sült pisztráng zöldborsórizottóval).

A soufflé (ejtsd ~) egy sokoldalú francia finomság, mely már nevében is kifejezi az étel leglényegesebb tulajdonságát: a francia szó 'felfújt'-at jelent. 'A nem bírja szuflával' kifejezést is a francia souffler igéből eredeztetik.

Vegeta pirítós-~
Ezek a szendvicstorta-szerű különlegesség nagyon finom, gyorsan elkészíthető, mégis különleges, ezért jó ötlet lehet családi vacsoraként és váratlan vendégek érkezésekor is.
Elkészítési idő
45 min
Nehézségi fok ...

A tökéletes csoki ~:))))
Mit vár el az ember egy tökéletes csoki ~tól? Én, személy szerint azt, hoogy alul-fölül, és körben kemény legyen, a belsejében pedig l...
Kókuszos-diós süti ...

Almás - fahéjas ~ vaníliafagylalttal
Aki egy könnyen elkészíthető, de nagyon finom és exkluzív desszertre vágyik, az feltétlenül készítse el ezt az édességet, biztosan nem fog csalódni benne ! ...

~
Elkészítés
A csirkenyárs elkészítése: 1. A fokhagymát és a gyömbért belereszeljük a tejbe. A tejbe beáztatjuk a májat (én kb fél napra áztattam be) 2.

Parmezános burgonya~
Hozzávalók: 300g burgonya, só, 150g tejföl, 1 tojássárgája, 50g reszelt parmezán, 1 tojásfehérje, 3 ek vegyes felaprított zöldfűszer (pl. rozmaring, kakukkfű), 12 szelet pármai sonka
Sajtos tészta-rudacskák ...

Spárga felfújt - ~
Nem kell kétségbeesni, ha nincs ~formánk, nekem is csak egyetlenegy van. Nagyobb és formásabb teáscsésze is megteszi. Én ezekben a 2,5 dl-es csészékben szoktam sütni, amit a bolhán vettem, nagy szerencsével kétszeri alkalommal.

A hőálló edényeket (~formákat) vékonyan kiolajozzuk és szórhatunk bele egy kis zsemlemorzsát. A sütőt 190 °C melegítjük. A barackokat kimagozzuk, héját lehúzzuk. Ha nehezen jönne le a héja, pár percre forró vízbe dobjuk.

Narancsos csokoládé ~ Grand Marnier-val
Nektarinos-málnás grízes süti
Palacsinta (barackos-pudingos, kakaós)
Palacsintatésztába forgatott zsemleszeletek fahéjas cukorral
Pavlova falatok
Pekándiós-datolyás torta
Pillekönnyű habos torta
Philadelphia torta
Polo és Nero, a kakaós teasütik ...

A tésztát pihentetés után fél cm vastagra kinyújtjuk és kétharmadával kibélelünk egy terrine, vagy más hosszúkás formát, de készíthetünk egyszemélyes adagokat ~ formákban is.

~ formák
lepényforma (cakkosszélű kerámia)
rendesméretű kuglóf forma (most két kisebb van)
kacsasütő edény
öntöttvas lábos, öntöttvas fedővel, hogy be lehessen tenni a sütőbe is
egy szép evőeszközkészlet, amit én választok ki ...

Paradicsom fetával, langyos spenótlevelek citromszósszal, cseresznyeszuflé - ugye Önnek is összefutott a nyál a szájában? A friss gyümölcsök és zöldségek számottevő rost-, vitamin- és ásványianyag-tartalmuk miatt elengedhetetlen táplálékaink.

Kíváncsiságból megfordítottam egy-egy dobozt és elolvastam mit tartalmaz, illetve kíváncsi voltam, hogyan lesz például túrószuflé egy zacskó porból.

A felfújt (~) főképpen abban különbözik a pudingtól, hogy a tojásfehérjehabbal kevert masszát szárazon, nyitott tepsiben sütjük ki, míg a pudingot lefedve, gőzben kell kifőzni.

Lágy, fehércsokoládés gesztenye~
A tojásokat és a gesztenyemasszát keverjük simára. A fehér csokoládét és a vajat vízgőz felett felolvasztjuk, és a tojásos gesztenyéhez keverjük. A porcukrot és a lisztet egybe szitáljuk, majd óvatosan, laza mozdulatokkal a masszához keverjük.

Kivajazunk és lisztezünk 6 kis ~ formát, vagy egy 20 centis sütőedényt.
A vajat lábasban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, egy-két percig kevergetjük. Hozzáöntjük a tejet, csomómentesre keverjük, megvárjuk, míg besűrűsödik.

Csokolédé ~ gyors hangulatjavításra
Epermisu
Levendulás panna cotta karamelizált sárgabarackkal
Szabadkai palacsinta
Chilis csokoládé ~
Mascarponés rózsakrém
Birs~
Bonbon felnőtteknek
Tiramisu naspolyával
Quinoa puding
Levendulás pannacotta ribizlizselével
Joghurtos málnafagyi ...

Hozzávalók (4 kis pite- vagy ~formához):
A töltelékhez: kb. 30-40 dkg gyümölcs és ízlés szerinti mennyiségű cukor. (Az eredeti recept szerint ez a sütemény almából készül, de természetesen használhatsz más gyümölcsöt is.

2 centivel nagyobb ~formát használtam, és ez a tészta ebben érezte igazán jól magát: szépen feljött, belül gyorsan átsült, a teteje pedig kellemesen ropogott.

A ~ legutóbbi számában olvastam, de valahogy most sehogyse találom. Szóval ebből az ötletből kiindulva készítettem el ezt a tejberizst.

Nekem négy nagy (egy személyes) ~ formát és egy 20 cm átmérőjű (8cm mély) kerek tálat töltött meg.
170 fokon kb. 30 percig sütöttem.
A kis formákban sajnos nem nőtt meg a süti (köszönhetően annak, hogy állandóan nyitogattam a sütőt), de a nagyban egész szép lett.

Itt találhatóak a normál méretű (16-18 szeletes torták) a családi méretű csokoládészuflé, halva, profiterol satöbbi
És most mivel "tél" van a fagyi hűtő az üresen áll. Mert "télen" nem árulnak fagylaltot, de nyáron nagyon finom főzött fagylalt kapható.

3 kis ~ formát, vagy egy nagyobb sütőformát kikenünk vajjal vagy kókuszvajjal
A tojást elkeverjük a másik adag kókusztejjel és a többi hozzávalóval.
A bulgur felét szétosztjuk a formákban, és a gyümölcsös masszát rácsorgatjuk a tetejére, majd a maradék bulgurt is a tetejére kanalazzuk.

Mikrohullámú sütőbe tehető hőálló ~ formát olajjal kikenünk. A burgonyaszeletek egy részét beletesszük. Egymás után hagymát, paradicsomot, halat, paprikát és zellert helyezünk rá, majd sóval, borssal és őrölt paprikával fűszerezzük. A következő réteget ismét a burgonyával kezdjük.

- Ha a tálalás is fontos, akkor a puliszkát öntsük formába, egy gömbölyű tálba, puding- vagy ~ formába satöbbi még forrón. Hagyjuk a formában besűrűsödni, összeállni. Ha kiborítjuk, könnyebben is szeletelhető és sokkal szebben tálalható.

Tálaláshoz tegyünk 1-1 kocka ~t a palacsintákba és szervírozzunk ízlés szerint sült, párolt zöldségekkel vagy friss salátával.
Bejegyezte: Selectfood dátum: 9:03 du. 0 megjegyzés
Csokoládés almatorta mascarponéval ...

Rabi torta » Budai krémes » Fügés piskóta » Répatorta » ~ » Török édességek » Citromkrémes kosárka » Blaha Lujza tortája » Fekete bárányfelhő » Hantás Flóra » Epres, rebarbarás piskóta » Forgó, napkalács »
1
2 ...

A ~ formákat kenjük ki kókusz zsírral és szórjuk meg belül, szteviával édesített kakaóporral. 240 fokos sütőben süssük 7 percig, de ne tovább. A külseje megsül, a belsejében folyik a csoki, hmmm... nagyon finom, és az elkészítése nem több mint 15 perc. :) A legtovább az tart, ...

Gesztenye, amit a képen látsz, az már visszasüppedt, mert annyi szórakoztam a fotózással... Kár, hogy a sütőben nem fotóztam le, mert ott kb. 3cm-rel nagyobb volt a formánál a ~. Ez egy nagyon finom recept, még hidegen is isteni, csak hát akkorra igen összeesik. De a ~ az már csak ilyen...

De ha nincs ilyen cocotte-unk, egy poharat, ~stálat, vagy akár befőttesüveget is használhatunk.
Könnyen elkészíthető előre is, és sütéskor csak 6 percre betesszük vízfürdőbe, és már tálalható is.

A gyümölcsöket eloszlatjuk négy ~ formában, majd rátesszük a joghurtot. Alaposan megszórjuk a cukorral, majd sütőbe tesszük. Néhány...
4 személyre
25 perc
Részletek ...

Apám mindig azt mondja: "Az aggály és a kétely a jó szakácsok fő ellenségei. A ~ vagy megdagad, vagy nem. Sehogy sem lehet beleavatkozni. Jobb ha az ember leül és vár, hogy mi lesz a vége."
:)
(Sisko kapitány, Star Trek) ...

5. Egy magas falú tepsi aljára egy konyharuhát terítek, erre teszem a "~s tálkákat", majd megtöltöm őket a krémmel, de hagyok egy fél-egycentis helyet a pereméig.

Ezért most egy gyors keksz-receptet hoztam, amit a karácsonyi ~ magazinban találtam. Az eredeti recept eperlekvárral keni meg őket, hát úgy is isteni finom lehet, de nekünk még arra sem volt időnk, hogy bármivel megkenjük. Mire ezt a posztot írom, már csak 3 db maradt.

Lásd még: Lásd még: Mit jelent Torta, Saláta, Kenyér, Csirke, Zöldség?

◄ Sztroganov módra   Szupé ►
 
RSS Mobile