Kezdőlap (Szotírozás)

 Gasztronómia 

Kezdőlap  
 
 
Kezdőlap » Gasztronómia » Szotírozás


 

Szotírozás

Gasztronómia  Szószok  Szőlő

szotírozás
Pirításnak nevezzük azt az eljárást, melynek során a pirítandó alapanyagokat kevés zsiradékon, magas hőmérsékleten forgatás vagy keverés mellett pirítjuk meg ...


Szotírozás: lásd. pirítás
Szűrés: szilárd és folyékony halmazállapotú részek különválasztására szolgál.

Sárga gévagomba (Laetiporus sulphureus)
Sárga rókagomba, más néven csirkegomba, nyúlica (Cantharellus cibarius)
Smizírozás
Szárazbab
Szegy (marha)
Szotírozás
Szufflé
Szűzpecsenye (sertés) ...

szotírozás (szautírozás) = (ha technológia) kevés zsiradékban (eredetileg nyeles serpenyőben) történő gyors pirítás, melynek során az aprított alapanyagot többször átforgatják
szömörcsög = (ha régi konyhai szövegben szerepel) gombóc, galuska ...

[szerkesztés] Szotírozás
pirítás
[szerkesztés] Sztrapacska
reszelt burgonyából készült galuska, juhtúróval, sült szalonnával
[szerkesztés] Szuflé
felfújt, felvert tojáshab sütve, tojáshabos sütemény.
[szerkesztés] Szupé ...

Lásd még: Lásd még: Pörkölt, Sütő, Rövidkaraj, Kockatészta, Hosszúmetélt

Gasztronómia  Szószok  Szőlő

 
RSS Mobile